PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Αφαιρεση - Τοποθετιση πισω Αξονα

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
B.M-SPORT (ΒΑΣΙΛΗΣ)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

Citroen Xsara 1.4 (8v) coupe 1999

Ένταξη: 11 Ιαν 2005
Τόπος: Πειραιας-Κερατσινι-Ιλιον

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 20 Σεπ 2013, 10:20:37    Θέμα δημοσίευσης: Αφαιρεση - Τοποθετιση πισω Αξονα Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

εχει κανεις αφαιρεση και τοποθετιση (καινουργιο-μεταχειρο) πισω αξονα;;;

εχουμε μια σειρα για την λυση του παλιου και το δεσιμο του καινουργιου.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
geo106xs (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 106 s16 (2000)

Ένταξη: 26 Φεβ 2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 20 Σεπ 2013, 15:11:33    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Κατ αρχην,σηκωνεις σε τριποδα,το πισω μερος του αυτοκινητου
Βγαζεις τροχους και αποσυνδεεις τη ντιζα του χειροφρενου...ξεβιδωνεις τα σωληνακια του φρενου απο τον κατανεμητη ή τον διανομεα(11αρι ή 10αρι ρακοροκλειδο!)
Ξεβιδωνεις τις 4 βιδες του αξονα και με προσοχη,με τη βοηθεια γρυλλων,τον κατεβαζεις απο το αυτοκινητο Wink Το ανεβασμα,ειναι το αναποδο... Α! Ξεχασα,πρεπει να βγει εξατμιση και ρεζερβα!
Αυτα Cool

Edit:
Το ρακοροκλειδο,ειναι must,αν προσπαθησεις να ξεβιδωσεις τα σωληνακια με καβουρα,γαλλικο κλειδι ή γερμανικο,το πιο πιθανο ειναι να τα καταστρεψεις Confused
Το σηκωμα,ειναι λιγο ζορι,αν ομως εχεις καλη παρεα και υδραυλικο γρυλλο με ροδακια,θα το καταφερεις!

Η εξατμιση πρεπει να βγει απο διχαλο...

....Αλλοτινές μου εποχές...

Έχει επεξεργασθεί από τον/την geo106xs στις Σαβ 21 Σεπ 2013, 00:15:26, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
christos_99 (Christos)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.6 16V GTi + PUG 206 RC

Ένταξη: 14 Νοέ 2012
Τόπος: Θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 20 Σεπ 2013, 23:27:49    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

τσεκαρε μια αυτα, θα σε βοηθησουν αρκετα και το συζηταμε

http://www.youtube.com/watch?v=48eP5KZdSFs

http://www.youtube.com/watch?v=fkMVaDVdVaI

http://www.youtube.com/watch?v=6IndgZR7mu4

Επιστροφή στην κορυφή
B.M-SPORT (ΒΑΣΙΛΗΣ)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 21 Σεπ 2013, 18:45:12    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ειναι "λιγο" μανικι , το σιγουρο ειναι οτι θελει τουλαχιστον δυο ατομα.
θα το παλεψω απο δευτερα , αν μπορεσω θα ανεβασω φοτο.
ευχαριστω παιδια
Επιστροφή στην κορυφή
geo106xs (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 106 s16 (2000)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 21 Σεπ 2013, 19:12:45    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η πρωτη φορα ειναι,μετα συνηθιζεις Laughing Αν το κανεις,ξεκινα πρωι πρωι γιατι θελει αρκετες ωρες,αν δεν εχεις αναβατοριο Wink

Επιστροφή στην κορυφή
B.M-SPORT (ΒΑΣΙΛΗΣ)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 23 Σεπ 2013, 16:42:34    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Nα ενημερωσω πριν λιγο τελειωσα με την αλλαγη αξονα (δυστηχος δεν εχω φωτογραφιες) απο το πρωι, ευτυχος που παραχωρισε ενας φιλος λαστιχας τον χωρο του το εβαλα στο αναβατοριο και μπορεσα και τον αλλαξα με την βοηθεια του φυσικα (γι αυτο δεν εχω και φωτογραφιες).
Οντος ειναι μπελαλιδικη διαδικαδια, κατεβασαμε εξατμιση και ρεζερβα, βγαλαμε ντιζα χειροφρενου, στην συνεχεια λυσαμε τις βιδες που στειριζουν τον αξονα (τεσσερις 19 & δυο 16) και κατεβηκε.
Επειδη ειχα σκοπο να κρατησω τα ιδια αμορτισερ-ραβους-νεα αντιστρεπτικη, εκατσα και ελυσα και τον παλιο αλλα και τον καινουργιο ωστε να τοποθετηθουν τα πραγματα. Στην συνεχεια μονταρα τον καινουργιο αξονα εφτιαξα το υψος περασα την καινουργια αντιστρεπτικη 24 και τα αμορτισερ. Επειτα εφτιαξα ντιζα χειροφρενου τοποθετησα την εξατμιση και στο τελος εκανα και μια εξαερωση στα φρενα.
Ολα αυτα (φυσικα ειναι η πρωτη φορα που το επιχειρησα) περιπου πεντε ωρες.
Επιστροφή στην κορυφή
geo106xs (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 106 s16 (2000)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 23 Σεπ 2013, 18:28:16    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καπου τοσο θα ειχα κανει κι εγω,αν δεν ειχε χρειαστει να αλλαξω το ενα σωληνακι απο μπροστα μεχρι πισω Evil συν οτι ειχα αλλαξει και αντλια φρενου με το σερβο της(...αλλο μανικι...)
Γενικα παντως,δεν ειναι κατι πολυ δυσκολο οσο χρονοβορο...

Επιστροφή στην κορυφή
dionisis 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

peugeot 206

Ένταξη: 22 Οκτ 2013

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 22 Οκτ 2013, 20:26:59    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλησπερα σε ολους!Καινουριο μελος και θα ηθελα την βοηθεια σας...Εχω ενα 206 1.4 και μου παρουσιασε κλασικα προβλημα στον πισω αξονα...αποφασισα να τον λυσω μονος μου αλλα δεν σημαδεψα τις ραβδους με αποτελεσμα να εχει χαμηλωσει περισσοτερο απο την μια μερια τωρα!θα ηθελα αν γνωριζει καποιος πως να τις ρυθμισω παλι στο μαμα επιπεδο να μου στειλει για να μπορεσω να το τελειωσω...ευχαριστω εκ των προτερων!
Επιστροφή στην κορυφή
geo106xs (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 106 s16 (2000)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 22 Οκτ 2013, 23:41:05    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

dionisis έγραψε:
Καλησπερα σε ολους!Καινουριο μελος και θα ηθελα την βοηθεια σας...Εχω ενα 206 1.4 και μου παρουσιασε κλασικα προβλημα στον πισω αξονα...αποφασισα να τον λυσω μονος μου αλλα δεν σημαδεψα τις ραβδους με αποτελεσμα να εχει χαμηλωσει περισσοτερο απο την μια μερια τωρα!θα ηθελα αν γνωριζει καποιος πως να τις ρυθμισω παλι στο μαμα επιπεδο να μου στειλει για να μπορεσω να το τελειωσω...ευχαριστω εκ των προτερων!

Ο,τι ψαχνεις,ειναι στο λινκ:
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=22734
Wink

Επιστροφή στην κορυφή
dionisis 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

peugeot 206

Ένταξη: 22 Οκτ 2013

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 24 Οκτ 2013, 11:54:50    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Την διαδικασια λιγο πολυ την εμαθα αλλα δεν ξερω ποσο πρεπει να το χαμηλωσω η να το σηκωσω!απο οτι εχω δει υπαρχει μια εργοστασιακη αποσταση απο τρυπα σε τρυπα για το αμορτισερ!το γνωριζει κανεις?
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης