Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
mini-bro Μόλις έγραψα

Ένταξη: 20 Απρ 2013 Δημοσιεύσεις: 3
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 20 Απρ 2013, 04:34:53 Θέμα δημοσίευσης: καίει λάδια το αδερφάκι; |
|
|
Χαιρετίζω τους απανταχού αδελφούς με το 207RC, αδελφούς επειδή μοιραζόμαστε τον ίδιο κινητήρα μεν αλλά με άλλες ρυθμίσεις εγώ δε (CooperS R56). Ο ίδιος βασικά κινητήρας και πιθανολογώ με τα ίδια προβλήματα, το βασικότερο αυτό της κατανάλωσης λαδιού.
Υπάρχει κανείς που να έχει περιορίσει εάν όχι να εξαλείψει την κατανάλωση λαδιού στο δικό του και με τι τρόπο; Έχω ακούσει διάφορες λύσεις, από τονα βάλω πιό χοντρό λάδι μέχρι ρεκτιφιέ για αλλαγή ελατηρίων. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
android (γιωργος) Έχω ξεφύγει !!!

207 gt
Ένταξη: 30 Αύγ 2007 Δημοσιεύσεις: 3540
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 20 Απρ 2013, 13:50:53 Θέμα δημοσίευσης: Re: καίει λάδια το αδερφάκι; |
|
|
mini-bro έγραψε: | Χαιρετίζω τους απανταχού αδελφούς με το 207RC, αδελφούς επειδή μοιραζόμαστε τον ίδιο κινητήρα μεν αλλά με άλλες ρυθμίσεις εγώ δε (CooperS R56). Ο ίδιος βασικά κινητήρας και πιθανολογώ με τα ίδια προβλήματα, το βασικότερο αυτό της κατανάλωσης λαδιού.
Υπάρχει κανείς που να έχει περιορίσει εάν όχι να εξαλείψει την κατανάλωση λαδιού στο δικό του και με τι τρόπο; Έχω ακούσει διάφορες λύσεις, από τονα βάλω πιό χοντρό λάδι μέχρι ρεκτιφιέ για αλλαγή ελατηρίων. |
Για ποσο λαδι μιλαμε σε ποσα χλμ?Ποσα χλμ εχεις? Τι λαδια βαζεις?Εισαι μαμα? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
mini-bro Μόλις έγραψα

|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 20 Απρ 2013, 21:10:33 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
- Δεν ξέρω ποσότητα πόσα κάει αλλά εάν βοηθάει κάνω περίπου 1500χλμ και η βέργα λαδιού πάει από το max στο min. Πώς μπορώ να το υπολογίσω με ακρίβεια;
- Έχω κάνει 70.000χλμ.
- Castrol Edge 5-30
- Ναι μαμά! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
gew_ponos (ΠΑΡΗΣ) Νέος χρήστης

207 Rallye & 208 HDI
Ένταξη: 30 Δεκ 2012 Δημοσιεύσεις: 89
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 20 Απρ 2013, 22:49:46 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Φίλε μου η βέργα απο max σε min στα 207 thp (δεν ξέρω αν αλλάζει στα mini) είναι 1 λίτρο. Τώρα ο πιο εύκολος τρόπος να μετρήσεις είναι ο εξής: βγάζεις λάδια, μετράς, συμπληρώνεις μέχρι τα 4 λίτρα και τα ξαναβάζεις μέσα. Κάνεις 1000km, τα ξαναβγάζεις και ξαναμετράς..Τώρα για να σου απαντήσω με συντομία απο που τα καίει (ανάλογα με την ποσότητα) μπορεί να είναι απο αναθυμιάσεις, απο ελατήρια, τσιμουχάκια και οδηγούς βαλβίδων, τζόγος στο άξονακι της τουρμπίνας, σπασμένο έμβολο ( όχι όλα αυτά μαζί μην με πάρουν οι άλλοι και με τις πέτρες), αυτές είναι περίπου οι αιτίες όταν ξεφύγουμε απο την κατανάλωση λόγω τύπου κινητήρα (άμεσου ψεκασμού). Υπάρχει ολόκληρο τόπικ, ψάξε λίγο θα βρεις πολλά πράγματα...Φιλικά πάντα. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
mini-bro Μόλις έγραψα

|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 21 Απρ 2013, 01:34:37 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Τhanx φίλε, το κακό είναι πως δεν καταλαβαίνω τίποτα από μηχανικά θέματα οπότε και να διαβάσω δεν θα καταλάβω, αλλά θα το ψάξω. Να σε ρωτήσω όμως 2 πράγματα...
1. έστω πως είναι κάτι από όλα αυτά που ανέφερες, από ποιό απόλα θα πρέπει να ξεκινήσω να ψάχνω, με πια σειρά να τα πιάσω δηλαδή;
2. εάν το βρώ το πρόβλημα, διορθώνεται μόνιμα το θέμα κάψιμο λαδιών; και εάν ναι γιατί η BMW λέει ξεκάθαρα στο manual πως σε κάθε 2ο γέμισμα του ρεζερβουάρ πρέπει να τσεκάρω τα λάδια, έτσι όπως το λέει μου δίνει την αίσθηση πως πάντα θα καίω λάδια... ή όχι; |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|