PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

SAGEM2000 ECU αναβάθμιση για 206, 1.4i [SOLVED]

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Κινητήρας Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
V9977 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

206, 1.4i, TU3JP, 2001

Ένταξη: 24 Νοέ 2011

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 26 Νοέ 2011, 19:24:20    Θέμα δημοσίευσης: SAGEM2000 ECU αναβάθμιση για 206, 1.4i [SOLVED] Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το όχημα είναι 206, 2001, TU3JP, non-multiplex με Sagem2000 ECU.
Λειτουργεί κανονικά.

Πρόσφατα, πήγα στην αντιπροσωπεία με στόχο την αναβάθμιση του λογισμικού του ECU (εγγέφαλος κινητήρα).

Ο τεχνικός υπέυθυνος έκανε την ανάλογη on-line, real-time αναζήτηση με το PP2000. Το αποτέλεσμα που δοθηκε ήταν:
"No recent updates available." κλπ

Όμως, οι παράμετροι μέσα στο ECU δείχνουν οτι δεν έχει αναβαθμιστεί ποτέ απο το 2001 που κατασκευάστηκε ( Program times=001, Signature=00000, release=2300 ).

Υπάρχει κάτι που πρέπει να λάβω υπ'οψην πρίν αρχίσω τα 'Support Request' στην Peugeot κτλ?

Ευχαριστώ πολύ. Smile

Έχει επεξεργασθεί από τον/την V9977 στις Τετ 01 Αύγ 2012, 10:53:12, 2 φορές συνολικά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Pugobios (Costantin)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 2 με ralloμοτερ!!!

Ένταξη: 25 Μάϊ 2006
Τόπος: κατω απο τη ραμπα...

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 26 Νοέ 2011, 23:05:08    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

προφανως ο λογος που δεν εγινε αναβαθμιση ειναι γιατι δεν υπαρχη καποια...γιατι να θελεις να κανεις αναβαθμιση σε ενα αυτοκινητο το οποιο δουλευει μια χαρα?

Spritmonitor.de
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
V9977 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

206, 1.4i, TU3JP, 2001

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 26 Νοέ 2011, 23:51:35    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Pugobios έγραψε:
προφανως ο λογος που δεν εγινε αναβαθμιση ειναι γιατι δεν υπαρχη καποια...γιατι να θελεις να κανεις αναβαθμιση σε ενα αυτοκινητο το οποιο δουλευει μια χαρα?

Δεν υπάρχει καμία αναβάθμιση απο το 2001 μέχρι τώρα, δέκα χρόνια μετά;

Πρόσφατα αναβαθμίσαμε το 1.4i, 2007, TU3A 206 της συζήγου μου.
Το προηγούμενο λογισμικό ηταν του 2007 (αναβαθμισμένο μια φορά, στα τέλη του '07). Programed times=002

Η διαφορά είναι πολύ μεγάλη σε όλη την συμπεριφορά του κινητήρα.
Χαμηλότερη κατανάλωση, Λεία απόκριση σε όλη την περιοχή σαλ. και άλλα.

Υπάρχει κάποια πληροφορία σχετικά με το δικό μου όχημα;

Ευχαριστώ. Smile
Επιστροφή στην κορυφή
Pugobios (Costantin)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 2 με ralloμοτερ!!!

Ένταξη: 25 Μάϊ 2006
Τόπος: κατω απο τη ραμπα...

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 27 Νοέ 2011, 01:04:41    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

αλλο μοτερ αλλος εγγεφαλος...ενω ειναι ιδιο αμαξι μετα απο 6 χρονια αλλαζουν πολλα...το γιατι δεν υπαρχη αναβαθμιση για παλιοτερα μοντελα δεν το γνωριζω

Spritmonitor.de
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
V9977 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

206, 1.4i, TU3JP, 2001

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 27 Νοέ 2011, 01:47:52    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Pugobios έγραψε:
αλλο μοτερ αλλος εγγεφαλος...ενω ειναι ιδιο αμαξι μετα απο 6 χρονια αλλαζουν πολλα...το γιατι δεν υπαρχη αναβαθμιση για παλιοτερα μοντελα δεν το γνωριζω

Δεν συγκρίνω το αμάξι του 2001 με αυτό του 2007. Laughing

Μιλάω για τις διαφορές πρίν και μετά την τηλεφόρτωση σε αυτο του 2007.
(Παρεπειμπτόντως, εγγέφαλος ίδιος S2000 με τρείς φίσες, κινητήρας ίδιος KFW.
Tο δικό μου είναι TU3JP αντί για TU3A που έχει το ηλεκτρικό πεντάλ/πεταλούδα.)
Επίσης, δεν ενδιαφέρομαι να εγκαταστήσω κάποιο μη-εργοστασιακό πρόγραμα.

Ευχαριστώ για τα post σου Pugobios, και που καλύψαμε περισοτερά σχετικά στοιχεία Smile
Άλλος με κάποια πληροφορία;

V9977 έγραψε:
Το όχημα είναι 206, 2001, TU3JP, non-multiplex με Sagem2000 ECU.
Λειτουργεί κανονικά.

Πρόσφατα, πήγα στην αντιπροσωπεία με στόχο την αναβάθμιση του λογισμικού του ECU (εγγέφαλος κινητήρα).

Ο τεχνικός υπέυθυνος έκανε την ανάλογη on-line, real-time αναζήτηση με το PP2000.
Το αποτέλεσμα που δοθηκε ήταν: "No recent updates available." κλπ

Όμως, οι παράμετροι μέσα στο ECU δείχνουν οτι δεν έχει αναβαθμιστεί ποτέ απο το 2001 που κατασκευάστηκε ( Program times=001, Signature=00000, release=2300 ).

Υπάρχει κάτι που πρέπει να λάβω υπ'οψην πρίν αρχίσω τα 'Support Request' στην Peugeot κτλ?

Ευχαριστώ πολύ.
Επιστροφή στην κορυφή
Giannis307 (Giannis???)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

308 Thp130

Ένταξη: 05 Δεκ 2006
Τόπος: Nikaia/Argyroupoli

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 27 Νοέ 2011, 02:51:37    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ta update στα μεταγενεστερα μοντελα ειναι πιο συχνα διοτι λογο multiplex υπαρχουν πιο πολλα bug....Τα προγενεστερα ειχαν πολυθ πιο απλα ηλεκτρολογικα και γιαυτο δεν χρειαζονταν και updte
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
mechanic (Θανασης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

Ένταξη: 05 Ιούν 2008
Τόπος: Ελλαδα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 27 Νοέ 2011, 09:40:12    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ειναι πολυ σωστα αυτα που λετε,
απλα αν μου επιτρεπετε να συμπληρωσω κατι ακομα που εχει να κανει με τα κατα πολυ μεταγεννεστερα μοντελα.
Και αυτο ειναι πως στις αναβαθμισεις που βγαζουν
ναι μεν μπορει να διορθωνουν διαφορα "κακως-κειμενα" που ανακαλυψανε οτι εχουν
Κλασσικο παραδειγμα:
εντονα δυσαναλογο ανοιγμα γκαζιου (για τα ηλεκτρογκαζα)
δηλαδη αν πατας 10% το πεταλι του γκαζιου η πεταλουδα να ανοιγει κατα πολυ λιγοτερο και μονο μετα το 30% της διαδρομης του γκαζιου να ανοιγει ταυτοχρονα. Πραγμα πολυ ευεργετικο στο σταματα-ξεκινα αλλα οταν το παρακανουν και ταυτοχρονα το μοτερ χαμηλα δεν ειναι και το προτυπο της ροπης, τοτε κατανταει ενοχλητικο και φτανεις σε σημειο να πας να βαλεις ειτε προγραμμμα ειτε διαφορα (που δεν τα συνηστω) γκατζετακια για να τυφλωνουν τον εγκεφαλο και να ανοιγει ειτε 1 προς 1 ειτε και ακομα παραπανω, με αποτελεσμα απλα να εχεις μειωσει τη διαδρομη του γκαζιου αλλα να νομιζεις οτι το μοτερ σου εχει δυναμωσει... Very happy
Βεβαια υπαρχουν και ενα σωρο αλλα θεματα
αυτο που ανεφερα ειναι ενα απλο παραδειγμα ωστε να γινει κατανοητο σε ολους και να μην πιανονται τσαμπα κοροιδα...

Αλλα υπαρχει και η αλλη πλευρα η οποια εχει να κανει με τις εκπομπες ρυπων,
πχ εχετε παρατηρησει σε καποια βαγγιτικα μοντελα οπου το αμαξι ειναι ακριβως το ηδιο αλλα γιουρ 4 το ενα και γιουρο 5 το αλλο ?
το γιουρο 5 παει ελαφρως αργοτερα απο το 4αρι και αυτο καθαρα για λογους εκπομπων ρυπων (smoke limitations).
Βεβαια μην το δεσετε κομπο οτι σε ολα τα μοτερ "ετσι" ειναι... Αλλα καλα ειναι να το εχετε στην ακρη του μυαλου σας ωστε να ρωτατε
"για ποιο λογο" εχει βγει το ταδε ή το δεινα update
Δεν λεω να μην το κανετε, απλα καλα ειναι να το εχετε στην ακρη του μυαλου σας... Wink
Επιστροφή στην κορυφή
Giannis307 (Giannis???)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

308 Thp130

Ένταξη: 05 Δεκ 2006
Τόπος: Nikaia/Argyroupoli

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 27 Νοέ 2011, 11:04:20    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Eγω θυμαμαι ειχα κανει τηλεφορτωση στο 307 οταν ηταν μαμα ακομα (ντιαζατο υποψιν) και μετα απεκτησα φωτα σταθευσης ασφαλειας που απο μαμα δεν ειχε Laughing Laughing Laughing Laughing
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
V9977 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

206, 1.4i, TU3JP, 2001

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 28 Νοέ 2011, 00:23:54    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

@mechanic: ΟΚ, συμφωνώ και θα το έχω κατα νού μου.

@(όλους): Νεότερα σύντομα ελπίζω και θα ενημερώσω φυσικά.
Επιστροφή στην κορυφή
V9977 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

206, 1.4i, TU3JP, 2001

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 01 Αύγ 2012, 10:45:50    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΛΥΣΗ:

Πέρασε αρκετός καιρός ενω είχα αφήσει αυτό το θέμα τελικά.

Έτυχε όμως τώρα να σκανάρω ο ίδιος με το PP2000 και προκύπτουν τα εξής:

"WARNING: Incorrect ECU fitted to body/chassis/engine 106REMOD PARTNER S2000P KFW
Fit correct ECU - Do you wish to continue with diagnosis?"

Ναί, οδηγώ βανάκι Partner 1.4 εδώ και τόσο καιρό, και δεν το'ξερα να κουβαλήσω και τίποτα πράγματα δηλαδή.
(Το είχα αγοράσει το 2007, απο τον 1ο κάτοχο).
Εχω επίσης ελέγξει τους κωδικούς πάνω στο ίδιο το ECU και η διάγνωση είναι σωστή.

Ή αλλαγή του εγγεφάλου έγινε στίς 3/4/2003 σε συνεργείο αντιπροσωπείας απο τεχνικό με κωδικό υπογραφής 103000.

Ευχαριστώ όλους για τήν βοήθεια και τίς γνώμες τους γενικά.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Κινητήρας Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης