Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
p206xs2 (Γρηγόρης) Δραστήριο μέλος

Peugeot 206 1.6 (16V) XS (2003)
Ένταξη: 02 Οκτ 2003 Δημοσιεύσεις: 273 Τόπος: Αθήνα, Νέος Κόσμος
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 08 Δεκ 2003, 15:03:42 Θέμα δημοσίευσης: 206 - Τί είναι η ροδέλα τάπας; |
|
|
Παιδιά γεια σας.Σήμερα έκανα το πρώτο service(επίσκεψη εγγύησης) στα 5360 χλμ. και άλλαξα και λάδια με δικιά μου οικονομική επιβάρυνση.Μου αλλάξανε και ροδέλα τάπας. Παιδιά τί είναι αυτή η ροδέλα τάπας;
Έχω το 206 XS 1600 16V με multiplexing. Αυτός ο κινητήρας έχει αισθητήρα προανάφλεξης(knock sensor) και τι κάνει ακριβώς;
Τα λέμε παιδιά. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Ady (Αδριανός) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (8V) XS (2001)
Ένταξη: 03 Σεπ 2002 Δημοσιεύσεις: 1468 Τόπος: Αθήνα - Ν. Ερυθραία
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 08 Δεκ 2003, 16:28:25 Θέμα δημοσίευσης: Re: Τί είναι η ροδέλα τάπας; |
|
|
p206xs2 έγραψε: | Παιδιά γεια σας.Σήμερα έκανα το πρώτο service(επίσκεψη εγγύησης) στα 5360 χλμ. και άλλαξα και λάδια με δικιά μου οικονομική επιβάρυνση.Μου αλλάξανε και ροδέλα τάπας. Παιδιά τί είναι αυτή η ροδέλα τάπας;
Έχω το 206 XS 1600 16V με multiplexing. Αυτός ο κινητήρας έχει αισθητήρα προανάφλεξης(knock sensor) και τι κάνει ακριβώς;
Τα λέμε παιδιά. |
Για να σου αλλάξουν τα λάδια στο αμάξι ξεβιδώνουν μια βίδα που βρίσκεται πάνω στο δοχείο λαδιού (εκτός αν κάνουν αναρόφηση από πάνω, που δεν το νομίζω). Αυτή τη βίδα τη λένε τάπα. Μέσα σ' αυτή την τάπα μπαίνει ένα μικρό δαχτυλίδι για να στεγανοποιεί την τρύπα του δοχείου. Αυτό το δαχτυλίδι είναι η ροδέλα.
Ο αισθητήρας προανάφλεξης "αισθάνεται" τα χτυπήματα του κινητήρα, συνήθως λόγω κακού χρονισμού της ανάφλεξης που καίει το μίγμα "αέρας/καύσιμο", και στέλνει ηλεκτρικά σήματα στον εγκέφαλο για να ελέγξει/διορθώσει τον χρονισμό.
Τσαφ...τσουφ...τσαφ...τσουφ... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
PoLiThS (Νικόλας) Τρελλαμένο μέλος

306 Cabriolet 1.6 Full (2001)
Ένταξη: 15 Ιούν 2002 Δημοσιεύσεις: 841 Τόπος: Κατηχώρι Πορταριάς Βόλος
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 08 Δεκ 2003, 17:50:07 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ανδριανέ δεν διωρθώνει τον χρονισμο.. τοτε θα είχαμε συστημα μεταβλητού χρονισμου απλά και μονο με εντολή που δίνει ,αν εντοπισει προαναφλέξεις, κόβει ο εγκέφαλος την προπορεία του σπινθηρισμού (αβανς)
Le Tavernier....
Η Κουλαρα Ποτε δεν πεθαίνει δεν την σκιάζει φοβέρα καμια.. μονο λίγο καιρο ξαποσταίνει και ξανα προς τα γκαζια τραβα τραβα τραβα και ξανα προς τα γκαζια τραβααααα |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
max Νέος χρήστης

206 1.1 XT
Ένταξη: 16 Ιαν 2003 Δημοσιεύσεις: 94
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 09 Δεκ 2003, 11:33:02 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Εμενα στο τελευταιο σερβις μου χρεωσανε 2 καπακια τροχων.Μηπως ξερει κανεις τι ειναι αυτο?Μην μου πειτε τασια,δεν τα αλλαξα. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Ady (Αδριανός) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (8V) XS (2001)
Ένταξη: 03 Σεπ 2002 Δημοσιεύσεις: 1468 Τόπος: Αθήνα - Ν. Ερυθραία
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 09 Δεκ 2003, 11:58:44 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
max έγραψε: | Εμενα στο τελευταιο σερβις μου χρεωσανε 2 καπακια τροχων.Μηπως ξερει κανεις τι ειναι αυτο?Μην μου πειτε τασια,δεν τα αλλαξα. |
Τι 'ν' τούτα;;
Τσαφ...τσουφ...τσαφ...τσουφ... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
netblaster (Γιώργος) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (16v) XS (2005)
Ένταξη: 14 Νοέ 2003 Δημοσιεύσεις: 1763 Τόπος: Αθήνα-Άλιμος
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 09 Δεκ 2003, 12:55:15 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
max έγραψε: | Εμενα στο τελευταιο σερβις μου χρεωσανε 2 καπακια τροχων.Μηπως ξερει κανεις τι ειναι αυτο?Μην μου πειτε τασια,δεν τα αλλαξα. |
Καπακια τροχων??? Καλο κιαυτο...Καλυτερα να τους ρωτησεις και να ζητησεις να τα δεις κιολας!!! Δεν εχεις ιδεα τι μπορουν να σκαρφιστουν για να σου παρουν χρημα...Οσο για το "knock sensor" εχω διαβασει σενα φυλλαδιο της BMW οτι ουσιαστικα ειναι αυτο που επιτρεπει στον κινητηρα να αναγνωριζει τιην ποιοτητα της βενζινης, ωστε να εκμεταλλευεται τα καλυτερα αντικροτικα των "ακριβων" καυσιμων και αρα να εχει καλυτερη αποδοση!!!
Δεν έχει σημασία πόσο γρήγορο αυτοκίνητο έχεις, αλλά πόσο γρήγορα μπορείς να το πας!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
max Νέος χρήστης

206 1.1 XT
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 09 Δεκ 2003, 13:03:17 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Απ'οτι καταλαβαινω πρεπει να εχει σχεση με τα ταμπουρα των πισω τροχων γιατι μου χρεωσανε 2 και οχι 4. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
netblaster (Γιώργος) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (16v) XS (2005)
Ένταξη: 14 Νοέ 2003 Δημοσιεύσεις: 1763 Τόπος: Αθήνα-Άλιμος
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 09 Δεκ 2003, 13:47:51 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Αποτι εχω ακουσει το καπακι που καλυπτει τα φερμουι (υλικα τριβης) λεγεται τυμπανο!! Μπορει να κανω και λαθος αλλα εχω αυτη την εντυπωση...Δεν μπορω να φανταστω κατι για τον ορο "καπακι τροχου"!!! Τωρα αν ειναι ο "πολιτισμενος" ορος για το "τυμπανο" δεν γνωριζω...Αλλα και ετσι να ειναι μου φαινεται πολυ περιεργο να χρειαζοσουν να αλλαξεις κατι τετοιο!!!
Δεν έχει σημασία πόσο γρήγορο αυτοκίνητο έχεις, αλλά πόσο γρήγορα μπορείς να το πας!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
PHSYBORG (HULK) Έχω ξεφύγει !!!

Pug 8v ''maximum attack''
Ένταξη: 24 Μάϊ 2003 Δημοσιεύσεις: 1109 Τόπος: In the VORTEX of HEAVEN!
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 09 Δεκ 2003, 13:58:40 Θέμα δημοσίευσης: Re: Τί είναι η ροδέλα τάπας; |
|
|
p206xs2 έγραψε: | Παιδιά γεια σας.Σήμερα έκανα το πρώτο service(επίσκεψη εγγύησης) στα 5360 χλμ. και άλλαξα και λάδια με δικιά μου οικονομική επιβάρυνση.Μου αλλάξανε και ροδέλα τάπας. Παιδιά τί είναι αυτή η ροδέλα τάπας |
Σε καθε αλλαγη λαδιου πρεπει να αλλαζεις ροδελα ταπας αλλα νομιζω πως καλο θα ηταν να αλλαζες κ φιλτρο λαδιου ! 8e δεν ειναι τιποτα !
FULL THROTLE....
NEW forum at www.btt.20m.com |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
nik7 (Νικολάκης) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4 (8V) Quiksilver (2002)
Ένταξη: 18 Μάρ 2003 Δημοσιεύσεις: 451 Τόπος: Άλιμος
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 10 Δεκ 2003, 08:42:23 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
max έγραψε: | Απ'οτι καταλαβαινω πρεπει να εχει σχεση με τα ταμπουρα των πισω τροχων γιατι μου χρεωσανε 2 και οχι 4. |
mporei na ine kai afta ta prostateftika ton diskoplakon..... afta pou ine apo piso apo tis diskoplakes.......den ksero sigoura mia gnomi leo... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 10 Δεκ 2003, 10:13:22 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
nik7 έγραψε: | max έγραψε: | Απ'οτι καταλαβαινω πρεπει να εχει σχεση με τα ταμπουρα των πισω τροχων γιατι μου χρεωσανε 2 και οχι 4. |
mporei na ine kai afta ta prostateftika ton diskoplakon..... afta pou ine apo piso apo tis diskoplakes.......den ksero sigoura mia gnomi leo... |
Max και πολύ σωστά κατάλαβες αλλα έχει να κάνει με τους πίσω τροχούς γενικότερα είτε είναι ταμπούρα είτε ειναι δισκόφρενα. Αυτο που αναφέρει ο nik7 δεν ειναι αλλο απο την επονομαζόμενη "κιθαρα" (αν το δείτε εκτος αυτοκινήτου ετσι μοιαζει κιολας.
Συγκεκριμένα τώρα προκειτε για ενα μικρο αλουμινένιο καπακακι το οποιο οταν πρέπει να αφερεθεί το πίσω φρενοπρεπει να βγεί αλλα για να βγεί συνηθως καταστρέφεται.. Ουσιαστικά καλύπτει την βίδα του μουαγιέ του πισω τροχού και σφραγίζει το ρουλεμάν του τροχου απο σκονες νερα κρατόντας το μέσα στο γρασσο διαρκείας.
Για το Knock Senseor θα τα πώ αλλη μια φορα... Αισθητηρας προανάφλεξης.. ελέγχει τις προαναφλέξεις του κινητήρα και διωρθώνει την λειτοθργεία του ουσιαστικά παίζοντας με το αβανς. Δεν μπορει να αισθανθεί ποιότητα καυσίμου απλα η συμπεριφορα του κινητήρα αναλογα με την προπορεια αναφλεξης δίνει μια ικόνα για το τι γινεται με το καυσιμο
Le Tavernier....
Η Κουλαρα Ποτε δεν πεθαίνει δεν την σκιάζει φοβέρα καμια.. μονο λίγο καιρο ξαποσταίνει και ξανα προς τα γκαζια τραβα τραβα τραβα και ξανα προς τα γκαζια τραβααααα |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
pugsang (Μάκης) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 207 Rallye
Ένταξη: 26 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 1292 Τόπος: Ραφήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 10 Δεκ 2003, 11:21:28 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ρε παιδια ημαρτον...
Δυο ταπες στις βαλβιδες που βαζεις αερα στα λαστιχα πρεπει να του εβαλαν του ανθρωπου.....
Ποσο ειχε φιλε μου αυτο που σου χρεωσαν σαν καπακι τροχου???
pedal to the metal |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 13 Δεκ 2003, 01:52:58 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Τσοπα Τσοπα (Τυ)μωρούλη... Οταν μιλαει ο θειος.... δεν μιλάει κανεις ! (το κεκαβαληκαμεν το ζαχαροτευτλον)
Αυτο που λέω είναι το τσέκαρα στο συνεργείο σήμερα
Τυμωρουλη.. Ποτε θα σε πλακώσω ?
Le Tavernier....
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Νωe (Τασος) Νέος χρήστης

206 S16
Ένταξη: 05 Δεκ 2003 Δημοσιεύσεις: 91 Τόπος: Αθήνα - Καισαριανή
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 13 Δεκ 2003, 09:20:08 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
PoLiThS έγραψε: | Τσοπα Τσοπα (Τυ)μωρούλη... Οταν μιλαει ο θειος.... δεν μιλάει κανεις ! (το κεκαβαληκαμεν το ζαχαροτευτλον)
Αυτο που λέω είναι το τσέκαρα στο συνεργείο σήμερα
Τυμωρουλη.. Ποτε θα σε πλακώσω ? |
προσεχε γιατι ο τυμωρος πλεον ειναι ποοοοολυυυυυυυ αγριοςςςςςς..... 
  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 13 Δεκ 2003, 18:23:28 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Σους Φρούλη... άστον να νομίζει...
Le Tavernier....
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
max Νέος χρήστης

206 1.1 XT
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 15 Δεκ 2003, 11:55:13 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
pugsang έγραψε: | Ρε παιδια ημαρτον...
Δυο ταπες στις βαλβιδες που βαζεις αερα στα λαστιχα πρεπει να του εβαλαν του ανθρωπου.....
Ποσο ειχε φιλε μου αυτο που σου χρεωσαν σαν καπακι τροχου??? |
δεν νομιζω να ηταν οι ταπες στις βαλβιδες γιατι δεν θυμαμαι να τις ειχα χασει.Κοιταω συχνα την κατασταση των τροχων και ειμαι σχεδον σιγουρος για αυτο.Απ'οτι θυμαμαι με ειχαν χρεωσει γυρω στα 6 ευρω και για τα δυο καπακια. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 16 Δεκ 2003, 02:13:40 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Εγώ μίλησα... είπα τι ειναι...
Le Tavernier....
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
max Νέος χρήστης

206 1.1 XT
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 16 Δεκ 2003, 14:49:26 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
PoLiThS έγραψε: | Εγώ μίλησα... είπα τι ειναι... |