PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

206 - Τί είναι η ροδέλα τάπας;

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Κινητήρας Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
p206xs2 (Γρηγόρης)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος
Επίσημο Μέλος

Peugeot 206 1.6 (16V) XS (2003)

Ένταξη: 02 Οκτ 2003
Τόπος: Αθήνα, Νέος Κόσμος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 08 Δεκ 2003, 15:03:42    Θέμα δημοσίευσης: 206 - Τί είναι η ροδέλα τάπας; Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παιδιά γεια σας.Σήμερα έκανα το πρώτο service(επίσκεψη εγγύησης) στα 5360 χλμ. και άλλαξα και λάδια με δικιά μου οικονομική επιβάρυνση.Μου αλλάξανε και ροδέλα τάπας. Παιδιά τί είναι αυτή η ροδέλα τάπας;
Έχω το 206 XS 1600 16V με multiplexing. Αυτός ο κινητήρας έχει αισθητήρα προανάφλεξης(knock sensor) και τι κάνει ακριβώς;
Τα λέμε παιδιά.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
Ady (Αδριανός)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (8V) XS (2001)

Ένταξη: 03 Σεπ 2002
Τόπος: Αθήνα - Ν. Ερυθραία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 08 Δεκ 2003, 16:28:25    Θέμα δημοσίευσης: Re: Τί είναι η ροδέλα τάπας; Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

p206xs2 έγραψε:
Παιδιά γεια σας.Σήμερα έκανα το πρώτο service(επίσκεψη εγγύησης) στα 5360 χλμ. και άλλαξα και λάδια με δικιά μου οικονομική επιβάρυνση.Μου αλλάξανε και ροδέλα τάπας. Παιδιά τί είναι αυτή η ροδέλα τάπας;
Έχω το 206 XS 1600 16V με multiplexing. Αυτός ο κινητήρας έχει αισθητήρα προανάφλεξης(knock sensor) και τι κάνει ακριβώς;
Τα λέμε παιδιά.

Για να σου αλλάξουν τα λάδια στο αμάξι ξεβιδώνουν μια βίδα που βρίσκεται πάνω στο δοχείο λαδιού (εκτός αν κάνουν αναρόφηση από πάνω, που δεν το νομίζω). Αυτή τη βίδα τη λένε τάπα. Μέσα σ' αυτή την τάπα μπαίνει ένα μικρό δαχτυλίδι για να στεγανοποιεί την τρύπα του δοχείου. Αυτό το δαχτυλίδι είναι η ροδέλα.

Ο αισθητήρας προανάφλεξης "αισθάνεται" τα χτυπήματα του κινητήρα, συνήθως λόγω κακού χρονισμού της ανάφλεξης που καίει το μίγμα "αέρας/καύσιμο", και στέλνει ηλεκτρικά σήματα στον εγκέφαλο για να ελέγξει/διορθώσει τον χρονισμό.

Τσαφ...τσουφ...τσαφ...τσουφ...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
PoLiThS (Νικόλας)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

306 Cabriolet 1.6 Full (2001)

Ένταξη: 15 Ιούν 2002
Τόπος: Κατηχώρι Πορταριάς Βόλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 08 Δεκ 2003, 17:50:07    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ανδριανέ δεν διωρθώνει τον χρονισμο.. τοτε θα είχαμε συστημα μεταβλητού χρονισμου απλά και μονο με εντολή που δίνει ,αν εντοπισει προαναφλέξεις, κόβει ο εγκέφαλος την προπορεία του σπινθηρισμού (αβανς)

Le Tavernier....

Η Κουλαρα Ποτε δεν πεθαίνει δεν την σκιάζει φοβέρα καμια.. μονο λίγο καιρο ξαποσταίνει και ξανα προς τα γκαζια τραβα τραβα τραβα και ξανα προς τα γκαζια τραβααααα
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger MSN Messenger
max 
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

206 1.1 XT

Ένταξη: 16 Ιαν 2003

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 09 Δεκ 2003, 11:33:02    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εμενα στο τελευταιο σερβις μου χρεωσανε 2 καπακια τροχων.Μηπως ξερει κανεις τι ειναι αυτο?Μην μου πειτε τασια,δεν τα αλλαξα.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ady (Αδριανός)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (8V) XS (2001)

Ένταξη: 03 Σεπ 2002
Τόπος: Αθήνα - Ν. Ερυθραία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 09 Δεκ 2003, 11:58:44    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

max έγραψε:
Εμενα στο τελευταιο σερβις μου χρεωσανε 2 καπακια τροχων.Μηπως ξερει κανεις τι ειναι αυτο?Μην μου πειτε τασια,δεν τα αλλαξα.

Scratch Scratch Scratch Scratch

Τι 'ν' τούτα;;

Τσαφ...τσουφ...τσαφ...τσουφ...
Επιστροφή στην κορυφή
netblaster (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (16v) XS (2005)

Ένταξη: 14 Νοέ 2003
Τόπος: Αθήνα-Άλιμος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 09 Δεκ 2003, 12:55:15    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

max έγραψε:

Καπακια τροχων??? Shocked Καλο κιαυτο...Καλυτερα να τους ρωτησεις και να ζητησεις να τα δεις κιολας!!! Δεν εχεις ιδεα τι μπορουν να σκαρφιστουν για να σου παρουν χρημα...Οσο για το "knock sensor" εχω διαβασει σενα φυλλαδιο της BMW οτι ουσιαστικα ειναι αυτο που επιτρεπει στον κινητηρα να αναγνωριζει τιην ποιοτητα της βενζινης, ωστε να εκμεταλλευεται τα καλυτερα αντικροτικα των "ακριβων" καυσιμων και αρα να εχει καλυτερη αποδοση!!!

Photobucket
Δεν έχει σημασία πόσο γρήγορο αυτοκίνητο έχεις, αλλά πόσο γρήγορα μπορείς να το πας!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
max 
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

206 1.1 XT

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 09 Δεκ 2003, 13:03:17    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Απ'οτι καταλαβαινω πρεπει να εχει σχεση με τα ταμπουρα των πισω τροχων γιατι μου χρεωσανε 2 και οχι 4.
Επιστροφή στην κορυφή
netblaster (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (16v) XS (2005)

Ένταξη: 14 Νοέ 2003
Τόπος: Αθήνα-Άλιμος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 09 Δεκ 2003, 13:47:51    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αποτι εχω ακουσει το καπακι που καλυπτει τα φερμουι (υλικα τριβης) λεγεται τυμπανο!! Μπορει να κανω και λαθος αλλα εχω αυτη την εντυπωση...Δεν μπορω να φανταστω κατι για τον ορο "καπακι τροχου"!!! Τωρα αν ειναι ο "πολιτισμενος" ορος για το "τυμπανο" δεν γνωριζω...Αλλα και ετσι να ειναι μου φαινεται πολυ περιεργο να χρειαζοσουν να αλλαξεις κατι τετοιο!!!

Photobucket
Δεν έχει σημασία πόσο γρήγορο αυτοκίνητο έχεις, αλλά πόσο γρήγορα μπορείς να το πας!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
PHSYBORG (HULK)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Pug 8v ''maximum attack''

Ένταξη: 24 Μάϊ 2003
Τόπος: In the VORTEX of HEAVEN!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 09 Δεκ 2003, 13:58:40    Θέμα δημοσίευσης: Re: Τί είναι η ροδέλα τάπας; Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

p206xs2 έγραψε:
Παιδιά γεια σας.Σήμερα έκανα το πρώτο service(επίσκεψη εγγύησης) στα 5360 χλμ. και άλλαξα και λάδια με δικιά μου οικονομική επιβάρυνση.Μου αλλάξανε και ροδέλα τάπας. Παιδιά τί είναι αυτή η ροδέλα τάπας

Σε καθε αλλαγη λαδιου πρεπει να αλλαζεις ροδελα ταπας αλλα νομιζω πως καλο θα ηταν να αλλαζες κ φιλτρο λαδιου ! 8e δεν ειναι τιποτα !

FULL THROTLE....

NEW forum at www.btt.20m.com
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
nik7 (Νικολάκης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4 (8V) Quiksilver (2002)

Ένταξη: 18 Μάρ 2003
Τόπος: Άλιμος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 10 Δεκ 2003, 08:42:23    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

max έγραψε:
Απ'οτι καταλαβαινω πρεπει να εχει σχεση με τα ταμπουρα των πισω τροχων γιατι μου χρεωσανε 2 και οχι 4.

mporei na ine kai afta ta prostateftika ton diskoplakon..... afta pou ine apo piso apo tis diskoplakes.......den ksero sigoura mia gnomi leo...
Επιστροφή στην κορυφή
PoLiThS (Νικόλας)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 10 Δεκ 2003, 10:13:22    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

nik7 έγραψε:
max έγραψε:

mporei na ine kai afta ta prostateftika ton diskoplakon..... afta pou ine apo piso apo tis diskoplakes.......den ksero sigoura mia gnomi leo...

Max και πολύ σωστά κατάλαβες αλλα έχει να κάνει με τους πίσω τροχούς γενικότερα είτε είναι ταμπούρα είτε ειναι δισκόφρενα. Αυτο που αναφέρει ο nik7 δεν ειναι αλλο απο την επονομαζόμενη "κιθαρα" (αν το δείτε εκτος αυτοκινήτου ετσι μοιαζει κιολας.
Συγκεκριμένα τώρα προκειτε για ενα μικρο αλουμινένιο καπακακι το οποιο οταν πρέπει να αφερεθεί το πίσω φρενοπρεπει να βγεί αλλα για να βγεί συνηθως καταστρέφεται.. Ουσιαστικά καλύπτει την βίδα του μουαγιέ του πισω τροχού και σφραγίζει το ρουλεμάν του τροχου απο σκονες νερα κρατόντας το μέσα στο γρασσο διαρκείας.

Για το Knock Senseor θα τα πώ αλλη μια φορα... Αισθητηρας προανάφλεξης.. ελέγχει τις προαναφλέξεις του κινητήρα και διωρθώνει την λειτοθργεία του ουσιαστικά παίζοντας με το αβανς. Δεν μπορει να αισθανθεί ποιότητα καυσίμου απλα η συμπεριφορα του κινητήρα αναλογα με την προπορεια αναφλεξης δίνει μια ικόνα για το τι γινεται με το καυσιμο

Le Tavernier....

Η Κουλαρα Ποτε δεν πεθαίνει δεν την σκιάζει φοβέρα καμια.. μονο λίγο καιρο ξαποσταίνει και ξανα προς τα γκαζια τραβα τραβα τραβα και ξανα προς τα γκαζια τραβααααα
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger MSN Messenger
pugsang (Μάκης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 207 Rallye

Ένταξη: 26 Απρ 2002
Τόπος: Ραφήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 10 Δεκ 2003, 11:21:28    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ρε παιδια ημαρτον...

Δυο ταπες στις βαλβιδες που βαζεις αερα στα λαστιχα πρεπει να του εβαλαν του ανθρωπου.....

Ποσο ειχε φιλε μου αυτο που σου χρεωσαν σαν καπακι τροχου???

pedal to the metal
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
PoLiThS (Νικόλας)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 13 Δεκ 2003, 01:52:58    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τσοπα Τσοπα (Τυ)μωρούλη... Οταν μιλαει ο θειος.... δεν μιλάει κανεις ! (το κεκαβαληκαμεν το ζαχαροτευτλον)

Αυτο που λέω είναι το τσέκαρα στο συνεργείο σήμερα

Τυμωρουλη.. Ποτε θα σε πλακώσω ?

Le Tavernier....

Επιστροφή στην κορυφή
Νωe (Τασος)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

206 S16

Ένταξη: 05 Δεκ 2003
Τόπος: Αθήνα - Καισαριανή

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 13 Δεκ 2003, 09:20:08    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

PoLiThS έγραψε:
Τσοπα Τσοπα (Τυ)μωρούλη... Οταν μιλαει ο θειος.... δεν μιλάει κανεις ! (το κεκαβαληκαμεν το ζαχαροτευτλον)

Αυτο που λέω είναι το τσέκαρα στο συνεργείο σήμερα

Τυμωρουλη.. Ποτε θα σε πλακώσω ?

προσεχε γιατι ο τυμωρος πλεον ειναι ποοοοολυυυυυυυ αγριοςςςςςς..... Cool Cool Cool

Επιστροφή στην κορυφή
PoLiThS (Νικόλας)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 13 Δεκ 2003, 18:23:28    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σους Φρούλη... άστον να νομίζει...

Le Tavernier....

Επιστροφή στην κορυφή
max 
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

206 1.1 XT

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 15 Δεκ 2003, 11:55:13    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

pugsang έγραψε:
Ρε παιδια ημαρτον...

Δυο ταπες στις βαλβιδες που βαζεις αερα στα λαστιχα πρεπει να του εβαλαν του ανθρωπου.....

Ποσο ειχε φιλε μου αυτο που σου χρεωσαν σαν καπακι τροχου???

δεν νομιζω να ηταν οι ταπες στις βαλβιδες γιατι δεν θυμαμαι να τις ειχα χασει.Κοιταω συχνα την κατασταση των τροχων και ειμαι σχεδον σιγουρος για αυτο.Απ'οτι θυμαμαι με ειχαν χρεωσει γυρω στα 6 ευρω και για τα δυο καπακια.
Επιστροφή στην κορυφή
PoLiThS (Νικόλας)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 16 Δεκ 2003, 02:13:40    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εγώ μίλησα... είπα τι ειναι...

Le Tavernier....

Επιστροφή στην κορυφή
max 
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

206 1.1 XT

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 16 Δεκ 2003, 14:49:26    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

PoLiThS έγραψε:
Εγώ μίλησα... είπα τι ειναι...

Μαλλον δικιο εχεις φιλε μου.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Κινητήρας Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης