Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
tralala Μόλις έγραψα

Ένταξη: 30 Ιαν 2008 Δημοσιεύσεις: 9
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 16 Σεπ 2009, 08:41:53 Θέμα δημοσίευσης: Τράβηγμα δεξιά σε 207 μετά από αλλαγή ελαστικών |
|
|
Έχω περάσει όλες τις καλοκαιρινές διακοπές και διαδρομές με ένα σπαστικό τράβηγμα προς τα δεξιά και δεν μπορώ να καταλάβω τί φταίει!!!...
Τέλος Ιουλίου άλλαξα ελαστικά στο 207 1.4 και έβαλα τα Uniroyal Rainexpert 185/65. Ωραίο λάστιχο με V πέλμα.
Όμως....
Από την αλλαγή και μετά το αυτοκίνητο τραβάει δεξιά αρκετά έντονα. Το καταλαβαίνεις και με λίγα χιλίομετρα (30-40) αν αφήσεις το τιμόνι ενώ με 100+ φεύγει κατευθείαν δεξιά και πρέπει να κρατάω το τιμόνι ένα κλικ προς τα αριστερά σε σχέση με το κέντρο του.
Ζυγοστάθμιση έκανα ΟΚ.
Ευθυγράμμιση έλεγξα ΟΚ.
Αέρας ΟΚ.
Πήγα άλλαξα τα λάστιχα με ένα καινούριο σετ. Πάλι τα ίδια.
Έχει κανείς κάποια ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει;
Κάποιο χτύπημα έντονο (λακούβα, πεζοδρόμιο κλπ) απόσο θυμάμαι δεν είχα.
Επίσης στο φρενάρισμα το αυτοκίνητο είναι ΟΚ και δεν φεύγει δεξιά ή αριστέρα.
(edit) και λίγες ακόμα πληροφορίες..
Τραβάει το ίδιο είτε με συνοδηγό είτε χωρίς
Στο πρωτο σετ ελαστικών είχα αλλάξει τα μπρος πισω και στη συνέχεια τα εμπρός αριστερά δεξιά. Το τράβηγμα δεν είχε διαφοροποιηθεί αισθητά.
Στην αλλαγή είχα περίπου 40.000χλμ και δεν είχα κάποιο πρόβλημα τραβήγματος μέχρι τότε.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την tralala στις Τετ 16 Σεπ 2009, 09:40:56, 1 φορά |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
drspeed (Giorgos) Νέος χρήστης

Peugeot 207 Rallye
Ένταξη: 31 Αύγ 2009 Δημοσιεύσεις: 73
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 16 Σεπ 2009, 09:39:46 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Όταν λές αέρας ΟΚ εννοείς αυτόν που σου βάλανε στο βουλκανιζατέρ ή αυτόν που λέει η Peugeot? Αν ακούς και τίποτα θορύβους τσέκαρε και ρουλεμάν.Επίσεις μή τσεκάρεις το τράβηγμα σε ανηφόρες κατηφόρες γιατί εκεί πάντα ραβάει λίγο όπως και σε δρόμους με πλάγια κλίση και μήν επιταχύνεις όταν το τσεκάρεις γιατί και τότε φυσιολογικά τραβάει λίγο λόγο διαφορικού, ούτε όταν φρενάρεις.
Επίσεις μπορείς να τσεκάρεις ακρόμπαρα και σινεμπλόκ
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
tralala Μόλις έγραψα

|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 16 Σεπ 2009, 09:49:54 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Αέρα στο βουλκανιζατέρ έβαλαν 2.4, όσο γράφει στην πόρτα.
Θορύβους δεν έχω.
Το τράβηγμα το έχει όταν κινούμαι με σταθερή ταχύτητα και αφήσω το τιμόνι. Αρχίζει να φεύγει δεξιά το αμάξι και το τιμόνι κάθεται ακριβώς στο κέντρο του.
Το κάνει και με λίγα χλμ, απλά αργείς να το καταλάβεις περισσότερο, ενώ με 90-100 φεύγει αρκετά έντονα δεξιά.(ελεγμένο σε ευθείες και επίπεδους, κατά το δυνατό, δρόμους και εθνικές, ΕΓνατία κλπ).
ΤΟ θέμα είναι ότι πριν αλλάξω λάστιχα δεν είχα τέτοιο πρόβλημα...(εκτός αν συμπτωματικά προέκυψε το πρόβλημα την ημέρα που τα άλλαξα..) |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
mathanas Φανατικό μέλος

207 rallye 2009
Ένταξη: 08 Φεβ 2009 Δημοσιεύσεις: 343
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 16 Σεπ 2009, 12:22:53 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Βαλε το δεξια αριστερα (τα μπροστα) και θα φτιαξει σιγουρα η θα ελαχιστοποιηθει. Αν εχουν φορα τα λαστιχα προσεξε θελουν ξεζανταρισμα για να γινει αυτο αλλιος αν δε εχουν κατευθειαν.
Δεξια ειναι λογικο να τραβαει λιγο σε μερικους δρομους καμια φορα γιατι ειναι το camber του δρομου για να φευγουν τα νερα ενω εσυ το ευθυγραμμιζεις σε απολυτος επιπεδο δαπεδο. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
tralala Μόλις έγραψα

|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 16 Σεπ 2009, 15:03:30 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Όπως είπα, είχα αλλάξει και το αριστερά - δεξιά μπροστά με ξεζαντάρισμα, καθώς έχουν φορά κύλισης.
Δεν τραβάει σε μερικούς δρόμους, λόγω ανωμαλιών, κλίσης κλπ, αλλά σε όλους. Και δεν το έκανε πριν αλλάξω λάστιχα...
Καμιά άλλη ιδέα please;.... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
geo106xs (Γιώργος) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 106 s16 (2000)
Ένταξη: 26 Φεβ 2009 Δημοσιεύσεις: 1140
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 16 Σεπ 2009, 17:48:56 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Αφου εχεις τσεκαρει και την ευθυγραμμιση δε πας να σου κοιταξουν τα σινεμπλοκ των ψαλιδιων μηπως ειναι καποιο φαγωμενο; Ποτε δε ξερεις...αφου ολα τα αλλα ειναι Ο.Κ δε μπορει να συμβαινει κατι αλλο 
....Αλλοτινές μου εποχές... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
makis106 (makis) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 207 THP Rallye (2008)
Ένταξη: 15 Μάϊ 2007 Δημοσιεύσεις: 2966
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 19 Απρ 2012, 23:57:26 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Επειδη το πέρασα απο ενα συγκλισιόμετρο ΚΤΕΟ και είδα σύγκλιση +3,3 m/km, και επειδη βλεπω και να αρχιζει να φθειρει το εξωτερικό των ελαστικών, λεω να του κάνω μια προχειρη self service ευθυγράμμιση! σφίγγοντας λιγο τα ακρόμπαρα και δοκιμαζοντας το στο συγκλισιομετρο μεχρι να το φέρω.
Ξερει κανεις ποσο συγκλιση/απόκλιση πρεπει να εχει για να ειναι οκ? Μάλλον θελει λίγο απόκλιση αλλα δεν ξέρω πόσο. Αν ξερει καποιος γιατι μεχρι να κατεβει το autodata...
φυσικα δεν τραβαει προς καμια κατευθυνση (ακριβως επειδη εχει συγκλιση), απλα το εγραψα εδω για να μην ανοιγω καινουργιο topic.
etuned |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Gotcha (George) Τρελλαμένο μέλος

F20 πετρέλης
Ένταξη: 06 Ιούν 2009 Δημοσιεύσεις: 813
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 20 Απρ 2012, 08:41:46 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Μακη θα ψαξω το απογευμα την τελευταια ευθυγραμμηση που εκανα. Εχει επιτρεπτες τιμες για συγκλιση/αποκλιση κλπ. Μπας και σε βοηθησει. Θα σου πω αυριο πρωι λογικα |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
vasilisalessia (vasilis) Τρελλαμένο μέλος

peugeot307 1.4 16v
Ένταξη: 07 Σεπ 2010 Δημοσιεύσεις: 539
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 20 Απρ 2012, 10:45:18 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
αγαπητε φιλε το τυπο με την ευθυγραμιση τον γνωριζεις?αν ειναι καλος επαγγελματιας εννοω..καλο ειναι καμμια φορα να παιρνουμε και 2η γνωμη απο αλλο βουλκανιζατερ η ευθυγραμισση.σκεπσου εγω εκανα στην ελλαδα 3 ζυγοσταθμισεις στο αμαξι και μια ευθυγραμισση γιατι ειχε τρεμουλο στα 130 και μετα με καινουργια λαστιχα μισελεν και το ελεγξα απο δυο μηχανικους.και δεν ειχε τιποτα.το εφερα εξωτερικο οπου και βρισκομαι του εκανα μια απλη ζυγοσταθμιση σε ενα γ... τα παιδια και λυθηκανε ο λ α.και ο ιδιος μου ειπε οτι δεν κανανε σωστα συντηρηση στο μηχανιμα τους.υπαρχει ο ειδικος για το μηχανιμα αυτο |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 20 Απρ 2012, 12:15:00 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
vasilisalessia έγραψε: | αγαπητε φιλε το τυπο με την ευθυγραμιση τον γνωριζεις?αν ειναι καλος επαγγελματιας εννοω..καλο ειναι καμμια φορα να παιρνουμε και 2η γνωμη απο αλλο βουλκανιζατερ η ευθυγραμισση.σκεπσου εγω εκανα στην ελλαδα 3 ζυγοσταθμισεις στο αμαξι και μια ευθυγραμισση γιατι ειχε τρεμουλο στα 130 και μετα με καινουργια λαστιχα μισελεν και το ελεγξα απο δυο μηχανικους.και δεν ειχε τιποτα.το εφερα εξωτερικο οπου και βρισκομαι του εκανα μια απλη ζυγοσταθμιση σε ενα γ... τα παιδια και λυθηκανε ο λ α.και ο ιδιος μου ειπε οτι δεν κανανε σωστα συντηρηση στο μηχανιμα τους.υπαρχει ο ειδικος για το μηχανιμα αυτο |
Βασίλη δεν πηγα σε τυπο που κανει ευθυγράμιση, το περασα μια απο ενα συγκλισιόμετρο σε ενα ΚΤΕΟ και απλα θα το ρυθμίσω μόνος μου. Εχεις δικιο σε αυτα που λες, καθως υπαρχουν και κακοι μαστορες, και αρρύθμιστα για χρονια μηχανήματα. Για αυτο πλεον οτι μπορω το κανω μονος μου. βεβαια κ για οικονομικους λόγους, γιατι υπαρχουν και σωστοι μαστορες και σωστα μηχανηματα, αν το ψαξεις λίγο, αλλα σε καποιες περιπτωσεις εμπιστεύομαι περισσότερο τον εαυτο μου.
Οσο για το συγκεκριμενο συγκλισιομετρο, το εγω δει και ξερω καθε ποτε καλιμπράρεται.
Gotcha έγραψε: | Μακη θα ψαξω το απογευμα την τελευταια ευθυγραμμηση που εκανα. Εχει επιτρεπτες τιμες για συγκλιση/αποκλιση κλπ. Μπας και σε βοηθησει. Θα σου πω αυριο πρωι λογικα |
Thank you Γιώργο! 
etuned |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

peugeot307 1.4 16v
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 20 Απρ 2012, 12:44:28 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
βεβαιως υπαρχουνε και σωστοι μαστορες οπως και σωστοι επαγγελματιες σε ολους τους τομεις.απλα καλο ειναι να παιρνουμε και μια δευτερη γνωμη.γι αυτο το ειπα.οχι για το μαστορα η για τα μηανηματα.εγω οπου πηγαινα και το ελαγχανε εδινα και το 20ρικακι τη φορα.κατεληξα να φτασω συνολικα καμμια 100ευρωπουλα.για δουλεια που δε γινοτανε.μεχρι που ητανε μια απλη ζυγοσταθμιση με 12 αυρωπουλακια με σωστο μηχανημα.στην ιταλια πληεωσα 12 και στην ελλαδα 20 ευρω.να χαρω εγω κριση.τεσπα.παιζει να μην ειναι και τα λαστιχα σωστα για το αμαξι.πες του να σου δοκιμασει δυο μεταχειρα μισελεν για να δεις αν τραβαει το ιδιο |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 20 Απρ 2012, 12:52:56 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
vasilisalessia έγραψε: | βεβαιως υπαρχουνε και σωστοι μαστορες οπως και σωστοι επαγγελματιες σε ολους τους τομεις.απλα καλο ειναι να παιρνουμε και μια δευτερη γνωμη.γι αυτο το ειπα.οχι για το μαστορα η για τα μηανηματα.εγω οπου πηγαινα και το ελαγχανε εδινα και το 20ρικακι τη φορα.κατεληξα να φτασω συνολικα καμμια 100ευρωπουλα.για δουλεια που δε γινοτανε.μεχρι που ητανε μια απλη ζυγοσταθμιση με 12 αυρωπουλακια με σωστο μηχανημα.στην ιταλια πληεωσα 12 και στην ελλαδα 20 ευρω.να χαρω εγω κριση.τεσπα.παιζει να μην ειναι και τα λαστιχα σωστα για το αμαξι.πες του να σου δοκιμασει δυο μεταχειρα μισελεν για να δεις αν τραβαει το ιδιο |
Έννοια σου και πολυ συντομα απο 20 θα περνουνε 5. Τεσπα, όπως ειπα Βασίλη το αμαξι δεν τραβαει, κ αυτο επειδη εχει συγκλιση. Απλα θελω να το διορθωσω για να μην τρωει τα λαστιχα εξωτερικα, κατα τα αλλα τα λαστιχα εχουν κανει μονο 10000 και ειναι μια χαρα.
etuned |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

peugeot307 1.4 16v
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 20 Απρ 2012, 13:59:10 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
βεβαιως καταλαβα οτι εισαι γνωστης του θεματος.μιλαω και για το φιλο tralala πιο πανω. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|