Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
NICK (ΝΙΚΟΣ) Δραστήριο μέλος

206 XT Premium 1.4 (2000)
Ένταξη: 05 Φεβ 2003 Δημοσιεύσεις: 232 Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 23 Μάρ 2003, 16:27:39 Θέμα δημοσίευσης: Πρόβλημα υδραυλικού τιμονιού; |
|
|
Γειά σας πάλι . Θα ήθελα να σας αναφέρω μια δυσάρεστη διαπίστωση που έκανα στο αυτοκίνητο κατά τη χρονική περίοδο που η θερμοκρασία του περιβάλλοντος φλέρταρε με το μηδέν. Τα κρύα λοιπόν πρωινά , βάζοντας εμπρός και προσπαθώντας να στρίψω το τιμόνι για να βγω από το χώρο στάθμευσης,δεν είχα υποβοήθηση.Αρχικά νόμιζα ότι έβρισκαν οι τροχοί στο πεζοδρόμιο αλλά δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο.Έπρεπε να φέρει μισή στροφή το τιμόνι και μετά,εντελώς ξαφνικά,ελάφρυνε όπως πρώτα.Το φαινόμενο το παρατήρησα κυρίως στρίβοντας αριστερά και δεν συνοδεύονταν από κανέναν περίεργο θόρυβο.Εννοείται ότι τώρα που ζέστανε λίγο ο καιρός ,δεν υπάρχει το πρόβλημα στον ίδιο βαθμό,αλλά είναι ανεπαίσθητο.Παρατήρησε κανένας από εσάς κάτι αντίστοιχο;Πρέπει να ψάξω κάτι στο σύστημα του υδραυλικού τιμονιού;HELP...  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Ntinos Τρελλαμένο μέλος

Saxo Vts-206 QUIKSILVER
Ένταξη: 14 Φεβ 2003 Δημοσιεύσεις: 417
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 23 Μάρ 2003, 18:52:06 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
πολυ πιθανο με τις χαμηλες θερμοκρασιες η αντλια του κυκλωματος να χρειαζεται καποια ωρα να ζεσταθει για ναποδοσει.επισης να ελεγξεις τη σταθμη των υγρων.αν επανερχεται μετα απο λιγη ωρα η σωστη αισθηση πιθανον να μην υπαρχει ζημια απλα κακος προμηθευτης αντλιων αφου συμβαινει σε πολλα 206.παντως διαγνωση δεν υφισταται μεσω ιντερνετ,πρεπει να το κοιταξεις αν θεωρεις οτι επιρεαζει την ενεργητικη ασφαλεια σου.
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 23 Μάρ 2003, 23:34:18 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Το υγρό του υδραυλικού τιμονιού ελέγχεται,όπως και όλα τα υγρά της μηχανής ,κάθε 10 το πολύ μέρες. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Svstouk (Στέφανος) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4 (8V) Color Line (2002)
Ένταξη: 09 Αύγ 2002 Δημοσιεύσεις: 869 Τόπος: Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 23 Μάρ 2003, 23:42:09 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ακριβώς το ίδιο παθαίνω κι εγώ! Και σκεφτόμουν ότι πρέπει να έχει πρόβλημα η αντλία του τιμονιού.
Στο συνεργείο που το είχα αναφέρει το κοίταξαν και μου είπαν ότι δεν βρήκαν τίποτα....... 
Be ware! Lion within! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
PoLiThS (Νικόλας) Τρελλαμένο μέλος

306 Cabriolet 1.6 Full (2001)
Ένταξη: 15 Ιούν 2002 Δημοσιεύσεις: 841 Τόπος: Κατηχώρι Πορταριάς Βόλος
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 24 Μάρ 2003, 00:02:49 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Μηπως..... (εγω σημειοτέων δεν εχω τετοιο προβλημα) ΜΗΠΩΣ λεω..... τα υγρα του ιδραυλικου τιμονιου θελουν αντικατάσταση ?
Le Tavernier....
Η Κουλαρα Ποτε δεν πεθαίνει δεν την σκιάζει φοβέρα καμια.. μονο λίγο καιρο ξαποσταίνει και ξανα προς τα γκαζια τραβα τραβα τραβα και ξανα προς τα γκαζια τραβααααα |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 24 Μάρ 2003, 09:51:37 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Το έχω ένα χρόνο με 30.000 χλμ. Χρειάζονται όντως αντικατάσταση;
Be ware! Lion within! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
StAkIS (Χρήστος) Μέλος

Peugeot 206 1.4 (8V) XR (2000)
Ένταξη: 29 Σεπ 2002 Δημοσιεύσεις: 110 Τόπος: Αργυρούπολη,Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 24 Μάρ 2003, 10:00:48 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Το ίδιο ακριβώς "πρόβλημα" έχω και εγώ, αν και δεν νομίζω πως είναι κάτι σοβαρό! Πάντως το κάνει μόνο τις κρύες μέρες κάτι μάλλον που το αποδίδω στα υγρά του υδραυλικού τιμονιού. Μέχρι να ζεσταθούν και μετά, κανένα πρόβλημα! Don't worry! 
206 Θαύματα Του Κόσμου Σε Ενα! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
chatasos (Τάσος) Developer - Administrator

Peugeot 207 1.6 (17V!) GT (2009)
Ένταξη: 12 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 2612 Τόπος: Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 24 Μάρ 2003, 13:40:42 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Επειδή και εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα, τις κρύες μέρες όταν βάζω μπρος την μηχανή, για 10 λεπτά δεν κάνω τίποτα, απλώς αφήνω την μηχανή να δουλεύει.
Μετά ως διά μαγείας το τιμόνι είναι μια χαρά!!!
Τώρα βέβαια, αν βιάζεσαι (αφού θα έχεις κοιμηθεί λίγο παραπάνω και θα βαριέσαι να σηκωθείς το πρωί με το ψοφόκρυο) μάλλον παρακάμπτεις την διαδικασία.
Από την άλλη, δεν θυμάμαι αν μου το έκανε και στις αρχές όταν ήταν καινούργιο.
Ο φορουμάρχης επέστρεψε παντρεμένος & ανανεωμένος! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Mimis (Δημήτρης) Δραστήριο μέλος

206 XS 1,4lt 16v 90hp
Ένταξη: 07 Σεπ 2002 Δημοσιεύσεις: 217 Τόπος: Ν.Ιωνία, Βόλος
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 24 Μάρ 2003, 19:18:49 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Σήμερα και κατα την διάρκεια του service των 20.000 km διαπίστωσαν ότι δεν είχε αρκετά υγρά το υδραυλικό μου τιμόνι... Μου το συμπλήρωσαν, η απορία μου είναι η εξής : Είναι φυσιολογικό, όταν στρίβω το τιμόνι και το αυτοκίνητο είναι ακίνητο το παίξιμο που παρατηρείται στο στροφόμετρο;
Ο ήχος που ακούγεται σαν σφίριγμα του τύπου (σσσσ...!!!!) ακούγεται και στα δικά σας 206, οτάν παίζεται το τιμόνι με το αυτοκίνητο ακίνητο;
Φοβάμαι μην μου δημιουργήθηκε καμια βλάβη απο την έλειψη υγρών.
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 24 Μάρ 2003, 23:33:08 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Mimis έγραψε: | Σήμερα και κατα την διάρκεια του service των 20.000 km διαπίστωσαν ότι δεν είχε αρκετά υγρά το υδραυλικό μου τιμόνι... Μου το συμπλήρωσαν, η απορία μου είναι η εξής : Είναι φυσιολογικό, όταν στρίβω το τιμόνι και το αυτοκίνητο είναι ακίνητο το παίξιμο που παρατηρείται στο στροφόμετρο;
Ο ήχος που ακούγεται σαν σφίριγμα του τύπου (σσσσ...!!!!) ακούγεται και στα δικά σας 206, οτάν παίζεται το τιμόνι με το αυτοκίνητο ακίνητο;
Φοβάμαι μην μου δημιουργήθηκε καμια βλάβη απο την έλειψη υγρών. |
Το σφύριγμα που ακούς είναι απόλυτα φυσιολογικό. Το κάνει το υδραυλικό σύστημα όταν λειτουγεί (δηλ. όταν στρίβει το τιμόνι).
Το παίξιμο στο στροφόμετρο οφείλεται στο ότι το αυτοκίνητο έχει ένα ρελεδάκι που αυτόματα ανεβάζει τις στροφές για να υπάρχει αρκετή ενέργεια για τη λειτουργία της υδραυλικής υποβοήθησης. Σκέψου ότι αν δεν υπήρχε, θα έσβηνε ο κινητήρας! 
Be ware! Lion within! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
GIANNIS206 (Γιάννης) Έχω ξεφύγει !!!

207 RC
Ένταξη: 07 Νοέ 2002 Δημοσιεύσεις: 1168 Τόπος: Σέρρες
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 25 Μάρ 2003, 21:59:13 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Και εμένα το κάνει αυτό.Πήγα σε συνεργείο και μου είπαν ότι μπορεί να είναι από κύκλωμα υψηλής πίεσης του υδραυλικού τιμονιού!Στο θέμε δεν έδωσα συνέχεια. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 25 Μάρ 2003, 22:09:28 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Να κοιμόμαστε και να οδηγάμε ήσυχοι δηλαδή...  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

207 RC
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 25 Μάρ 2003, 22:12:35 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
NICK έγραψε: | Να κοιμόμαστε και να οδηγάμε ήσυχοι δηλαδή...  |
Μέχρι που να έχουμε τιμόνι χωρίσ καμία υποβοήθηση!!!  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 25 Μάρ 2003, 22:15:05 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ναι,αλλά δεν δημιουργείται πρόβλημα στο όλο σύστημα του υδραυλικού αν στρίβεις το τιμόνι χωρίς υποβοήθηση,έστω και για λίγα δευτερόλεπτα; |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

207 RC
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 25 Μάρ 2003, 22:17:29 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
NICK έγραψε: | Ναι,αλλά δεν δημιουργείται πρόβλημα στο όλο σύστημα του υδραυλικού αν στρίβεις το τιμόνι χωρίς υποβοήθηση,έστω και για λίγα δευτερόλεπτα; |
Δεν νομίζω ότι μένει μωρίς υποβοήθηση απλά το υγρό ίσως δεβ έχει πάει σε όλο το κύκλωμα. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Miltellas (Μίλτος) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.6 16V XSM 2001
Ένταξη: 24 Μάϊ 2002 Δημοσιεύσεις: 3657 Τόπος: Θεσσαλονίκη
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 26 Μάρ 2003, 01:50:25 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
NICK έγραψε: | Ναι,αλλά δεν δημιουργείται πρόβλημα στο όλο σύστημα του υδραυλικού αν στρίβεις το τιμόνι χωρίς υποβοήθηση,έστω και για λίγα δευτερόλεπτα; |
Να δημιουργηθεί πρόβλημα στο πρόβλημα; Όχι.
Απλά ξεκινάς χωρίς υποβοήθηση, και αυτό είναι σίγουρα πρόβλημα για τον οδηγό. Η ουσία είναι στο αίτιο που το προκαλεί. Από αυτό εξαρτάται το αν θα χειροτερέψει ή όχι.
Ελληνική Λέσχη Φίλων της Πραγματικής Οδήγησης
Performance of Real Cardriving Club |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 28 Μάρ 2003, 08:25:54 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Άκουσα από κάποιον χτες ότι για το συγκεκριμένο πρόβλημα του υδραυλικού τιμονιού, ευθύνονται τα υγρά.
Το κακό τώρα είναι ότι ζέστανε ο καιρός και δεν μου το παρουσιάζει πλέον αυτό το πρόβλημα, οπότε και να τα αλλάξω δεν θα δω διαφορά. Μάλλον του χρόνου και βλέπουμε.
Be ware! Lion within! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
chatasos (Τάσος) Developer - Administrator

Peugeot 207 1.6 (17V!) GT (2009)
Ένταξη: 12 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 2612 Τόπος: Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 28 Μάρ 2003, 09:11:29 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Svstouk έγραψε: |
Το κακό τώρα είναι ότι ζέστανε ο καιρός και δεν μου το παρουσιάζει πλέον αυτό το πρόβλημα, οπότε και να τα αλλάξω δεν θα δω διαφορά. Μάλλον του χρόνου και βλέπουμε. |
Ακριβώς τα ίδια, τις 2 τελευταίες μέρες το τιμόνι "παίρνει μπρος" πολύ πιο γρήγορα τα πρωινά 
Ο φορουμάρχης επέστρεψε παντρεμένος & ανανεωμένος! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Δημήτριος (Δημήτρης) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 XS 1.6 16v (2001)
Ένταξη: 24 Ιαν 2003 Δημοσιεύσεις: 751 Τόπος: Θεσσαλονίκη
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 19 Απρ 2003, 08:54:23 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
chatasos έγραψε: | Svstouk έγραψε: |
Το κακό τώρα είναι ότι ζέστανε ο καιρός και δεν μου το παρουσιάζει πλέον αυτό το πρόβλημα, οπότε και να τα αλλάξω δεν θα δω διαφορά. Μάλλον του χρόνου και βλέπουμε. |
Ακριβώς τα ίδια, τις 2 τελευταίες μέρες το τιμόνι "παίρνει μπρος" πολύ πιο γρήγορα τα πρωινά  |
Τα ίδια ακριβώς συμβαίνουν και σε 'μένα. Δεν πρέπει να υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Το θέμα έχει θιχτεί και σε άλλο topic, στο οποίο ο Chatasos (αν θυμάμαι καλά) μου είχε πει πως είναι φυσιολογικό....
Ένα 206 την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
DimiP Άντε γεια !!!

Peugeot 206xt,Μazda 3MPS,Peugeot 207GT
Ένταξη: 16 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 5259 Τόπος: Πειραιάς
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 19 Απρ 2003, 09:23:07 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
πως ελεγχουμε τα υγρα του υδραυλικου τιμονιου ;; απλα ξεβιδωνουμε το καπακι και κοιταμε τη σταθμη ;;;
εχει καποιο min/max οπως το νερο του ψυγειου ;;
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|