Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
Baphomet (Πέτρος) Έχω ξεφύγει !!!

Citroen C4 1.6 (16V) VTR (2007)
Ένταξη: 06 Νοέ 2003 Δημοσιεύσεις: 4616 Τόπος: Αθήνα - Γαλάτσι
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 27 Νοέ 2003, 14:48:24 Θέμα δημοσίευσης: Σταδια εξέλιξης-βελτίωσης... |
|
|
Η απορία μου είναι η εξής απλοϊκη:
Οι περισσότεροι απο εμας πηραμε (ή θα παρουμε ) τον γάλλο μας και σκεφτομαστε τι θα του γαργαλήσουμε για να τον κανουμε πιο μαγκα-ομορφο-χρησιμο-γρηγορο-δυνατο κτλ... Πως αρχίζουμε ρε παιδια? Το αμαξι θα το παρω αλλα που να του τα σκασω πρωτα εγώ ο νεοπας? Εισαγωγη?Εξαγωγη?Αμορτισερ/χαμηλωμα? Ζαντολαστιχα?Ηχοσυστημα? Look? Προγραμμα? τι? θα μου πείτε βεβαια αναλογα με τις προτεραιοτητες του καθενος... αλλα αν δεν εχεις κατι που να σε καιει πιο πολυ και με τον καιρο σκοπευεις να βαζεις πραγματα συνεχεια...πως αρχιζεις? τι ειναι καλυτερο για το αυτοκινητο και για τον οδηγο απο την εμπειρια σας?
Καποιος εδω στην αρχη μου ειπε οτι οι γαλλοι θελουν καμια 10αρια χιλιαδες χλμ και μετα πειραγμα μηχανικα...αληθευει..? διαφωτιστε με... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Sidobre (Τάσος) Πρόεδρος - Webmaster

Peugeot 206 XS evo2
Ένταξη: 12 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 6846 Τόπος: Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 27 Νοέ 2003, 15:03:19 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
NA ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ!!!!
ΚΟΣΤΟΣ=0
ΒΕΛΤΙΩΣΗ= ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ
Μάθετε πρώτα το αυτοκινητάκι σας, γνωρίστε τον εαυτό σας μέσα σε αυτό και μετά αν χρειάζεται κάτι βελτίωση προχωρήστε
Φιλικά
If everything seems under control, you're just not going fast enough... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 27 Νοέ 2003, 15:09:24 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
το φιλικα ήταν για τους τυπους μαλλον...nevermind, ευχαριστω για τη βοηθεια |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Ady (Αδριανός) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (8V) XS (2001)
Ένταξη: 03 Σεπ 2002 Δημοσιεύσεις: 1468 Τόπος: Αθήνα - Ν. Ερυθραία
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 27 Νοέ 2003, 15:16:31 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Πέτρο, μην κάνεις τίποτα στο αμάξι για τουλάχιστον 1 χρόνο.
Μετά, αν είμαστε εδώ (που δε βλέπω κανένα λόγο να μην είμαστε), το ξανασυζητάμε.
Μιλάω πάντα για τα μηχανικά μέρη και όχι για τα αισθητικά.
Τσαφ...τσουφ...τσαφ...τσουφ... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
STAMOS (STAMOS) Νέος χρήστης

1.4 XS SR
Ένταξη: 28 Αύγ 2003 Δημοσιεύσεις: 56 Τόπος: ΑΘΗΝΑ ΠΕΥΚΗ
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 27 Νοέ 2003, 15:19:36 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ΕΓΩ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΗΧΟΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΟΣΟ ΔΗΛΑΔΗ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΦΤΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΨΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ.ΚΑΙ ΟΤΙ ΒΑΖΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΨΑΞΙΜΟ. ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΑΜΕ Κ@$Λ%()ΟΙ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ.ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΧΩΡΙΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΤΟΥΤΟΥ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΣΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΕΧΕΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ ΦΡΕΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΣΗ. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 27 Νοέ 2003, 15:22:44 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Όλκιμος έγραψε: | Πέτρο, μην κάνεις τίποτα στο αμάξι για τουλάχιστον 1 χρόνο.
Μετά, αν είμαστε εδώ (που δε βλέπω κανένα λόγο να μην είμαστε), το ξανασυζητάμε.
Μιλάω πάντα για τα μηχανικά μέρη και όχι για τα αισθητικά. |
το ξανακουσα αυτο αλλα δε μου ειπατε γιατι. εξηγησε μου. άρα να παω για ζαντολαστιχα και ηχοσυστημα ε? cool... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Ady (Αδριανός) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (8V) XS (2001)
Ένταξη: 03 Σεπ 2002 Δημοσιεύσεις: 1468 Τόπος: Αθήνα - Ν. Ερυθραία
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 27 Νοέ 2003, 15:47:15 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
petrskar έγραψε: | Όλκιμος έγραψε: | Πέτρο, μην κάνεις τίποτα στο αμάξι για τουλάχιστον 1 χρόνο.
Μιλάω πάντα για τα μηχανικά μέρη και όχι για τα αισθητικά. |
το ξανακουσα αυτο αλλα δε μου ειπατε γιατι. εξηγησε μου. |
Κυρίως για να μπορείς να συγκρίνεις το πριν και το μετά.
Εγώ στο χρόνο περίπου έβγαλα φιλτροκούτια, παπάδες, πνίχτες και έβαλα σκούπα. Δεν έμεινα ικανοποιημένος.
Τώρα έχω ξανά το φιλτροκούτι με ελεύθερο φίλτρο επάνω και πατέντα για να ρουφά από μπροστά (χωρίς παπάδες, πνίχτες) και σε συνδιασμό με τη Devil θα έλεγα πως τη διαφορά σε σχέση με πριν την καταλαβαίνω ακόμα και εγώ ο άσχετος.
Αν είχα βάλει τη σκούπα με το που αγόρασα το αμάξι, ακόμα με αυτή θα ήμουν.
Τσαφ...τσουφ...τσαφ...τσουφ... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 206 XS evo2
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 27 Νοέ 2003, 15:58:06 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
petrskar έγραψε: | το φιλικα ήταν για τους τυπους μαλλον...nevermind, ευχαριστω για τη βοηθεια |
Oχι το φιλικά δεν ήταν για τους τύπους αλλά κυριολεκτικό! Οποιος με έχει γνωρίσει θα στο επιβεβαιώσει.
Για την βελτίωση, αυτό φωνάζω και θα φωνάζω σε όλους. Δεν το λέω προσωπικά σε εσένα! Η μεγαλύτερη βελτίωση είναι αυτή του εαυτού μας!
Οτι και να βάλεις πάνω θα είναι άχρηστο για πολλούς λόγους: Πρώτον θα το βάλεις από ενθουσιασμό. Δεν θα ξέρεις πραγματικά αν αυτό που έβαλες έκανε καλό ή κακό στο αυτοκίνητό σου αν πρώτα δεν το μάθεις και ζήσεις με αυτό. Δεύτερον, θα σε επιρρεάσουν πολλοί. Αυτό που θα βάλεις μπορεί να το ακριβοπληρώσεις και ξαφνικά θα ανακαλύψεις ότι υπήρχε κάτι άλλο που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ χρειάζεται το αυτοκίνητό σου και είναι και πάμφθηνο.
Μάθε πρώτα μέσα από το αυτοκίνητό σου (ένα χρόνο που σου λέει για αρχή ο Ολκιμος είναι σχετικά καλά) μάθε μέσα από αυτό και μετά βλέπεις και κάνεις.
Αυτό το Post για ένα χρόνο σίγουρα δεν θα σβηστεί. Του χρόνου λοιπόν θα ήθελα να το ξανασυζητήσουμε για να καταλάβεις τι σου λέω 
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 27 Νοέ 2003, 16:03:34 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Sidobre έγραψε: | petrskar έγραψε: | το φιλικα ήταν για τους τυπους μαλλον...nevermind, ευχαριστω για τη βοηθεια |
Oχι το φιλικά δεν ήταν για τους τύπους αλλά κυριολεκτικό! Οποιος με έχει γνωρίσει θα στο επιβεβαιώσει.
Για την βελτίωση, αυτό φωνάζω και θα φωνάζω σε όλους. Δεν το λέω προσωπικά σε εσένα! Η μεγαλύτερη βελτίωση είναι αυτή του εαυτού μας!
Οτι και να βάλεις πάνω θα είναι άχρηστο για πολλούς λόγους: Πρώτον θα το βάλεις από ενθουσιασμό. Δεν θα ξέρεις πραγματικά αν αυτό που έβαλες έκανε καλό ή κακό στο αυτοκίνητό σου αν πρώτα δεν το μάθεις και ζήσεις με αυτό. Δεύτερον, θα σε επιρρεάσουν πολλοί. Αυτό που θα βάλεις μπορεί να το ακριβοπληρώσεις και ξαφνικά θα ανακαλύψεις ότι υπήρχε κάτι άλλο που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ χρειάζεται το αυτοκίνητό σου και είναι και πάμφθηνο.
Μάθε πρώτα μέσα από το αυτοκίνητό σου (ένα χρόνο που σου λέει για αρχή ο Ολκιμος είναι σχετικά καλά) μάθε μέσα από αυτό και μετά βλέπεις και κάνεις.
Αυτό το Post για ένα χρόνο σίγουρα δεν θα σβηστεί. Του χρόνου λοιπόν θα ήθελα να το ξανασυζητήσουμε για να καταλάβεις τι σου λέω  |
απλα η εμφανιση και το υφος του post σου δεν ηταν καθολου φιλικα. Εξαλλου αλλο πραγμα να γνωρισεις το αμαξι σου και αλλο να λες "βελτιωσε τον εαυτο σου". Είναι σα να μου λες "είσαι μαλ**ας και ασχετος οδηγός, μαθε πρωτα να φερεσαι και να βαζεις πρωτη και μετα κανε μετατροπές". Η συνεχης επικοινωνία με το forum πιστευω οτι βοηθαει πολυ στο να γλιτωσουμε καποια κοροιδισια χρηματα εξαλλου. Παρόλα αυτα θα ακολουθησω την συμβουλή σας για το χρονικο διαστημα αυτο...
Sorry για την παρεξηγηση
φιλικά |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Skull (Γιαννης) Τρελλαμένο μέλος

Ένταξη: 28 Δεκ 2002 Δημοσιεύσεις: 655 Τόπος: Έδεσσα-Θεσσαλονίκη
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 27 Νοέ 2003, 16:11:43 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Δεν ξερω αν θα ειμαι πολυ ασχετος αλλα το θεμα του topic νομιζω οτι ειναι λαθος καθ οτι ειναι στις Μηχανικες Βελτιωσεις-Tuning δεν γινετε να συνδιαζει την γενικη βελτιωση(εσωτερικα-εξωτερικα,μηχανικα,ηχητικα κ.α.) του αυτοκινητου...
Φιλιακα...ετσι??
Και χωρις παρεξηγησεις...

----------------------------
Skull - personal blog |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Ronin (Πάνος) Έχω ξεφύγει !!!

206 Grand Tourisme 2.0 16v
Ένταξη: 08 Δεκ 2002 Δημοσιεύσεις: 1252 Τόπος: ΑΘΗΝΑ
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 27 Νοέ 2003, 16:12:40 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
petrskar έγραψε: | Sidobre έγραψε: | petrskar έγραψε: | το φιλικα ήταν για τους τυπους μαλλον...nevermind, ευχαριστω για τη βοηθεια |
Αυτό το Post για ένα χρόνο σίγουρα δεν θα σβηστεί. Του χρόνου λοιπόν θα ήθελα να το ξανασυζητήσουμε για να καταλάβεις τι σου λέω  |
απλα η εμφανιση και το υφος του post σου δεν ηταν καθολου φιλικα. Εξαλλου αλλο πραγμα να γνωρισεις το αμαξι σου και αλλο να λες "βελτιωσε τον εαυτο σου". Είναι σα να μου λες "είσαι μαλ**ας και ασχετος οδηγός, μαθε πρωτα να φερεσαι και να βαζεις πρωτη και μετα κανε μετατροπές". Η συνεχης επικοινωνία με το forum πιστευω οτι βοηθαει πολυ στο να γλιτωσουμε καποια κοροιδισια χρηματα εξαλλου. Παρόλα αυτα θα ακολουθησω την συμβουλή σας για το χρονικο διαστημα αυτο...
Sorry για την παρεξηγηση
φιλικά |
Πετρο,αν μου επιτρεπεις να παρω κι εγω θεση.
Ο Sidobre οτι και να εγραψε,το εγραψε με καλη προθεση.
Δεν ειχε κανενα λογο,να σε θιξει ή να σε κανει να αισθανθεις ασχημα.
Πιστεψε με,θα ηταν το τελευταιο ατομο μεσα σε αυτο το forum που θα εκανε κατι τετοιο.
Βλεποντας και το προφιλ σου,το αυτοκινητο σου,θα ειναι ενα ολοκαινουργιο 206 16v.Καλο ειναι λοιπων να μεινεις για καποιο διαστημα με το αυτοκινητο(για αλλους ειναι 1 χρονο,για αλλους 10 χρονια ,για αλλους 2 μηνες),να δεις πως συμπεριφερετε,και τοτε να κινηθεις αναλογα.
Σιγουρα μεσα σε αυτο το διαστημα θα εντοπισεις καποια χαρακτηριστικα,που θα σε ενθουσιασουν και αλλα που δεν θα σε καλυπτουν απολυτα.Τοτε θα βρεις την πολυτιμη βοηθεια του forum.Τοτε θα μπορεις(πολυ ποιο ευκολα απ οτι τωρα),να ακουσεις αποψεις απο ολους μας για αυτο που θα θελεις να αλλαξεις στο 206 σου.Θα εχεις πλεον γνωση του αντικειμενου και θα ξερεις ακριβως τι να μαθεις ή τι να ζητησεις να μαθεις.
Δεν υπαρχει καποιος τυφλοσουρτης που να μας λεει τι ακριβως πρεπει να κανουμε σε ενα 206.Ο καθενας το διαμορφωνει αναλογα με τις προτιμησεις του,με σκοπο να το φερει στα μετρα του.Ειναι καθαρα υποκειμενικο κομματι,που θα το διαμορφωσεις κι εσυ με τη σειρα σου οπως οι περισσοτεροι απο εδω μεσα.
Φιλικα
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Ronin στις Πεμ 27 Νοέ 2003, 16:23:56, 2 φορές συνολικά |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Skull (Γιαννης) Τρελλαμένο μέλος

Ένταξη: 28 Δεκ 2002 Δημοσιεύσεις: 655 Τόπος: Έδεσσα-Θεσσαλονίκη
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 27 Νοέ 2003, 16:16:39 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Για αυτο προτεινω να συνεχιστει με τα σταδια tuning του 206!Απο οτι εχω καταλαβει υπαρχουν καποια στανταρ σταδια που πρεπει να γινουν στην μηχανη του αυτοκινητου!Και επειδη εχω δει σε διαφορα περιοδικα διαφορα σταδια διαφορων αυτοκινητων δεν μας λεει και σε μας κανενας που ξερει ποια ειναι τα σταδια βελτιωσεις του 206 μας!
----------------------------
Skull - personal blog |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
netblaster (Γιώργος) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (16v) XS (2005)
Ένταξη: 14 Νοέ 2003 Δημοσιεύσεις: 1763 Τόπος: Αθήνα-Άλιμος
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 27 Νοέ 2003, 16:39:59 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Συμφωνω με τα παιδια...Δοκιμασε την πεζαρα σου πρωτα και οταν αρχισεις να αντιλαμβανεσαι οτι κατι δεν σε "γεμιζει" τοτε αλλαξε το!!! Μπορει να μην αλλαξεις και τιποτα στο κατω κατω...Δε μιλαω για styling αλλα για μηχανικα μερη!!! Ειναι η ταση των καιρων να θελουμε να χαμηλωνουμε το αυτοκινητο βαζοντας σκληροτερα ελατηρια, να βαζουμε ενα μπουρακι στο πισω μερος, ενα φιλτρο κτλ κτλ...Κιολα αυτα για να πηγαινει το αυτοκινητο καλυτερα θεωρητικα...Στο τελος φτανουμε να χουμε δωσει ενα σωρο λεφτα τα οποια ομως δεν "χρησιμοποιουμε"!!! Π.χ. δωσαμε 200e βελαμε τα πολυποθητα ελατηρια το χαμηλωσαμε, ωραιααααα...Τι να τα κανεις ομως οταν κινεισαι με τους ιδιους ρυθμους με πριν??? Ισα ισα εχεις χαλασει και την ανεση...
Θα κλεισω κιεγω με τη λεξη "Φιλικα"...εγινε μοδα...
Δεν έχει σημασία πόσο γρήγορο αυτοκίνητο έχεις, αλλά πόσο γρήγορα μπορείς να το πας!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 206 XS evo2
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 27 Νοέ 2003, 16:50:56 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
petrskar έγραψε: | Εξαλλου αλλο πραγμα να γνωρισεις το αμαξι σου και αλλο να λες "βελτιωσε τον εαυτο σου". Είναι σα να μου λες "είσαι μαλ**ας και ασχετος οδηγός, μαθε πρωτα να φερεσαι και να βαζεις πρωτη και μετα κανε μετατροπές". |
Χε χε χε... Οχι προς θεού δεν θα το έλεγα καθόλου αυτό! Αλλά όταν ακούω ότι ο τάδε οδηγός του Παγκόσμιου πρωταθλήματος μαθαίνει νέους τρόπους και νέες τεχνικές για να βελτιώσει τον εαυτό του, τότε καταλαβαίνεις γιατί το λέω.
Δεν μπορώ να πω σε καμία περίπτωση ότι είμαι καλός οδηγός γιατί ακόμα μαθαίνω και ίσως μεχρι να μου πάρουν το δίπλωμα στα γεράματα ακόμα θα μαθαίνω! Βελτιώνω πρώτα τον εαυτό μου που αυτός σίγουρα θέλει πολλές βελτιώσεις (και το ξαναλέω ΤΣΑΜΠΑ!) και μετά όταν θεωρήσω ότι έχω καταφέρει κάτι προχωρώ στο να βελτιώσω το αντίστοιχο στο αυτοκίνητό μου που θα το έχω "εξαντλήσει" από την καλή τεχνική μου!
Και μια που είπες για ταχύτητες... άραγε γνωρίζουμε όλοι πόσες τεχνικές και μυστικά κρύβονται στο να αλλάζεις μια ταχύτητα (πως κρατάμε το λεβιέ κάθε φορά, πως συγχρονίζουμε ακομα και χωρίς συμπλέκτη, σε πόσες στροφές θα πέσει η μηχανή μετά από μια αλλαγή, με τι τρόπο και δύναμη θα κουμπώσουμε μια ταχύτητα κλπ κλπ);;;; Απλά έτσι;
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Ronin (Πάνος) Έχω ξεφύγει !!!

206 Grand Tourisme 2.0 16v
Ένταξη: 08 Δεκ 2002 Δημοσιεύσεις: 1252 Τόπος: ΑΘΗΝΑ
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 27 Νοέ 2003, 17:58:34 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Sidobre έγραψε: | petrskar έγραψε: | Εξαλλου αλλο πραγμα να γνωρισεις το αμαξι σου και αλλο να λες "βελτιωσε τον εαυτο σου". Είναι σα να μου λες "είσαι μαλ**ας και ασχετος οδηγός, μαθε πρωτα να φερεσαι και να βαζεις πρωτη και μετα κανε μετατροπές". |
... άραγε γνωρίζουμε όλοι πόσες τεχνικές και μυστικά κρύβονται στο να αλλάζεις μια ταχύτητα (πως κρατάμε το λεβιέ κάθε φορά, πως συγχρονίζουμε ακομα και χωρίς συμπλέκτη, σε πόσες στροφές θα πέσει η μηχανή μετά από μια αλλαγή, με τι τρόπο και δύναμη θα κουμπώσουμε μια ταχύτητα κλπ κλπ);;;; Απλά έτσι; |
Βασικα ενα αρκετα ενδιαφερων site με πολλα πραγματα ,σχετικα με την οδηγηση ειναι το παρακατω:
http://www.turnfast.com/tech_driving/driving.
Αξιζει να του ριξετε μια ματια ....(οσοι δεν το ξερουν ηδη δηλαδη...) |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
ΝΙΚΟΣ (ΛΥΣΣΑ ΚΑΚΙΑ) Έχω ξεφύγει !!!

CLIO RENAULTSPORT CUP 182hp!!!
Ένταξη: 09 Νοέ 2002 Δημοσιεύσεις: 2111 Τόπος: Were the Eagles fly higher
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 27 Νοέ 2003, 19:18:30 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Sidobre έγραψε: | NA ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ!!!!
ΚΟΣΤΟΣ=0
ΒΕΛΤΙΩΣΗ= ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ
Μάθετε πρώτα το αυτοκινητάκι σας, γνωρίστε τον εαυτό σας μέσα σε αυτό και μετά αν χρειάζεται κάτι βελτίωση προχωρήστε
Φιλικά |
Σε αυτο που λεει ο Τασος συμφωνω απολυτα.Δεν λεω φιλε μου οτι εισαι ασχετος απο τιμονι.Απλα το εχουμε πει ξανα και ξανα..................ΠΧ παιρνει καποιος καινουργιο αμαξι και αμεσως παει αλλαζει αναρτηση.Για ποιο λογο φιλε μου Το εφτασες στα ορια του και δεν σου αρεσε και την αλλαζεις Παραπανω ψυχολογικο ειναι το θεμα.Για να λεμε οτι βαζουμε.Θες να βαλεις ενα ηχοσυστημα Οκ δεν λεω.Γουστο στην μουσικη ειναι.Θες να βαλεις μια ζαντα Οκ και αυτο γουστο.Αλλα σε μηχανικα πχ οταν αλλαζει καποιος αμορτισερ εγκεφαλους κτλ εκει ναι ειναι λαθος.Βαλε κατι που σου χρειαζετε.Αυτο λεει ο Τασος και εχει δικαιο.Προς Θεου εδω μεσα κανεις δεν θελει να θιξει κανεναν γιατι ειμαστε πανω απο ολα φιλοι μεταξυ μας.
Θες να σου πω για μετατροπες Μπορω να γραφω μεχρι αυριο τετοια ωρα.Να αλλαξεις και την παραμικρη βιδα στο αμαξι σου οπως εχω κανει εγω.Δεν λεω οτι κανεις καλο ειναι αλλα μαθε το πρωτα για να εισαι ετοιμος και εσυ και να δεις που θελει κατ εσενα βελτιωση το αμαξι σου.Τι ακριβως σε ενοχλει και τι θελει αλλαγη για να μπορεσεις να κανεις μια βελτιωση που να εισαι ευχαριστημενος πανω απ ολα εσυ και οχι οι αλλοι.
Για μενα καλο ειναι η ουσια.Δηλαδη πρωτα μηχανικα θα αλλαζα εγω και μετα εξωτερικες βελτιωσεις και αισθητηκες.
ΕΠΕΙΔΗ ΠΕΙΡΑΧΤΗΚΑ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ...ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΒΕΛΗ ΤΟΥΣ.ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΦΟΡΟΥΜ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ 4 ΤΡΟΧΩΝ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ.
Φιλικα παντα ΝΙΚΟΣ 

Έχει επεξεργασθεί από τον/την ΝΙΚΟΣ στις Παρ 28 Νοέ 2003, 10:12:50, 1 φορά |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Pughell (Στελιος) Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6
Ένταξη: 24 Απρ 2003 Δημοσιεύσεις: 11050 Τόπος: Σαλλλονικη...
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 27 Νοέ 2003, 21:11:24 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Τα μοναδικα χρηματα που δεν θα σου λειψουν ποτε,ειναι αυτα που θα ξοδεψεις σε φρενα,αναρτηση και ζαντολαστιχα...Ολα τα υπολοιπα συνιθιζονται.Οχι οτι αυτα δεν συνιθιζονται αλλα η χρηση τους φαινεται σε καθημερινη βαση σε αντιθεση με οποιαδηποτε αλλη αισθητικη ή μηχανικη βλακεια που εχεις στο μυαλο σου.  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
christhehealer (Celebrity) Έχω ξεφύγει !!!

Jazzmobile
Ένταξη: 19 Ιούν 2002 Δημοσιεύσεις: 3066 Τόπος: Αθήνα - Γκύζη
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 28 Νοέ 2003, 00:05:09 Θέμα δημοσίευσης: Re: Σταδια εξέλιξης-βελτίωσης... |
|
|
petrskar έγραψε: | Η απορία μου είναι η εξής απλοϊκη:
Οι περισσότεροι απο εμας πηραμε (ή θα παρουμε ) τον γάλλο μας και σκεφτομαστε τι θα του γαργαλήσουμε για να τον κανουμε πιο μαγκα-ομορφο-χρησιμο-γρηγορο-δυνατο κτλ... Πως αρχίζουμε ρε παιδια? Το αμαξι θα το παρω αλλα που να του τα σκασω πρωτα εγώ ο νεοπας? Εισαγωγη?Εξαγωγη?Αμορτισερ/χαμηλωμα? Ζαντολαστιχα?Ηχοσυστημα? Look? Προγραμμα? τι? θα μου πείτε βεβαια αναλογα με τις προτεραιοτητες του καθενος... |
Η εμπειρία τι λέει.
Φίλος μόλις αγοράζει το 206 του αρχίζει κα βάζει πάνω όλα όσα ανάφερες. Και να τα χαμηλώματα, και να οι εξάτμησεις, και να τα ηχοσυστήματα και να το ένα και να το άλλο.
Ήρθε κάποια στιγμή το πλήρωμα του χρόνου να το πουλήσει. Ο αγοραστής του είπε εν ολίγοις ότι δεν δίνει cent για τα extra που είχε βάλει πάνω. Το ίδιο έγινε και σε focus άλλου φίλου.
Άποψή μου? Βάλε τα χρήματα στην άκρη και πάρε καλύτερο αμάξι. Και ευχαριστημένος θα είσαι από την παραπάνω απόδοση και δεν πρόκειται να πεις: "είχα δώσει ένα τσουβάλι λεφτά και στο τέλος του το έκανα δώρο."
Τώρα γι' αυτό που λέει ο Τάσος; Επένδυσε στον εαυτό σου? Μια ταπετσαρία τοίχου έχω από τα αναμνηστικά από σχολές προχωρημενης-ασφαλούς οδήγησης. Τι να σου πω μην το κάνεις? Μόνο το ηλίθιο χαμόγελο που έχεις μέχρι την επόμενη φορά, αξίζει όσο όλα τα τετραπετάλουδα του κόσμου.
Καθόλου φιλικά...
... έλα πλάκα κάνω.

|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 01 Δεκ 2003, 10:00:34 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ΝΙΚΟΣ έγραψε: | Sidobre έγραψε: | NA ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ!!!!
ΚΟΣΤΟΣ=0
ΒΕΛΤΙΩΣΗ= ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ
Φιλικά |
ΕΠΕΙΔΗ ΠΕΙΡΑΧΤΗΚΑ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ...ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΒΕΛΗ ΤΟΥΣ.ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΦΟΡΟΥΜ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ 4 ΤΡΟΧΩΝ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ.
Φιλικα παντα ΝΙΚΟΣ  |
που την ειδες την επίθεση απο μερους μου? εκανα μια (ίσως για καποιους αφελη ερώτηση) και πήρα μια απαντηση απο τον Τάσο που μου φάνηκε εριστική. Αλλα δεν απάντησα στο ίδιο τόνο ούτε ξεκίνησα κανενα καβγά. Που είδες να ρίχνω βέλη?Κανείς δεν θέλει ένα φόρουμ που συνεχεια θα τσακώνεται και δεν εχω καμμια τετοια πρόθεση. Με τον Τάσο λύθηκε το θέμα (αν υπήρξε) και μια και κανενας δεν ηταν κακοπροαίρετος όλα είναι οκ.
Φιλικά
Πέτρος |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Kouzman (Yiannis) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 CC RG
Ένταξη: 26 Μάϊ 2003 Δημοσιεύσεις: 710 Τόπος: Piraeus, Nea Smyrni, NYC
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 01 Δεκ 2003, 11:00:25 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
παιδες...
ο σκοπος της βελτιωσης ειναι να κανουμε το αυτοκινητο μας πιο μοναδικο και πιο ελκυστικο σε εμας, ΟΤΙ και να ειναι η βελτιωση αυτη. Απο λαμπακια μεχρι κτηνωδεις μετατροπες...
Εγω παντως ακομα δεν μπορω να καταλαβω πως στο φορουμ αυτο γραφουμε, μηαχανικες βελτιωσεις - Tuning και παρ ολα αυτα βλεπω αρνητικο κλιμα...
Οσον αφορα τα σταδια βελτιωσης τωρα... για τον φιλο που ρωτησε...
Ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ. Εξαρταται την χρηση για την οποια το θελεις το αυτοκινητο, και φυσικα την τσεπη σου...
Το μοτερ σου ειναι το καινουριο 14αρι με το 16βαλβιδο καπακι και 90 αλογα???
2006 Wicked White Mitsubishi Evolution IX GSR |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|