Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
GEMI (Γιάννης) Τρελλαμένο μέλος

Citroen AX (rally 1.3 (?..) Hp)
Ένταξη: 15 Φεβ 2011 Δημοσιεύσεις: 553 Τόπος: Θεσσαλονικη
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 22 Οκτ 2011, 18:32:23 Θέμα δημοσίευσης: Αγορά κ εισαγωγή μεταχειρισμένου από εξωτερικό |
|
|
Σκέφτομαι για αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου από εξωτερικό. Ειδικά τα πετρελαιοκίνητα λόγω του ότι έχει μεγαλύτερο στόλο από την ελλάδα, οι τιμές είναι περίπου στο 30-50% κάτω. Παράδειγμα μπορείς να βρεις με 5-6.000 ευρώ ένα renault megane τη στιγμή που αντίστοιχο εδώ έχει πάνω από 9.000.
Η διαδικασία χοντρικά απ' ότι διάβασα στο νετ, είναι τιμολόγιο ή υπευθ.δήλωση πωλητή, το πιστοποιητικό συμμόρφωσης και βεβαίωση αντιρρυπαντικής τεχνολογίας του αυτοκινήτου από το Υπουργείο Μεταφορών.
Πας τελωνείο κ πλωρώνεις το δασμό κ μετά περνάς ΚΤΕΟ.
Έχει κανείς προβεί σε τέτοια αγορά, καμιά εμπειρία, τι πρέπει να προσέξει κανείς ? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
vamvakoolas (kostis) Τρελλαμένο μέλος

307cc
Ένταξη: 30 Ιούν 2008 Δημοσιεύσεις: 979 Τόπος: Athens
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 24 Οκτ 2011, 16:29:51 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
θα σου πω κατι απλο για να καταλαβεις οτι αυτο που λες....εχει πεθανει εδω και χρονια!
Φιλος μου που ασχολιοταν με εισαγωγες απο Γερμανια (εχω ποσταρει λεπτομεριες παλια, ψαξτο) πλεον κανει το αναποδο: αγοραζει ΙΧ απο Ελλαδα και τα μοσχοπουλαει σε μεγαλεμπορους Γερμανια (ειδικα οι cayene και καθε ειδους jeep φευγουν αμεσως!).
Τωρα για πετρελαιο ασχετο με τα πλεονεκτηματα, να ξερεις οτι σταδιακα η τιμη του καυσιμου θα ανεβει σημαντικα. Προς το παρον συμφερουσα λυση ειναι το gass... 
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Giannis307 (Giannis???) Έχω ξεφύγει !!!

308 Thp130
Ένταξη: 05 Δεκ 2006 Δημοσιεύσεις: 3967 Τόπος: Nikaia/Argyroupoli
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 24 Οκτ 2011, 16:40:05 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ναι ειναι γεγονος οι γερμανοι αγοραζουν απο εμας πλεον... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 24 Οκτ 2011, 16:44:09 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ξέρω ότι στα πολυτελείας αυτοκίνητα οι τιμές εδω είναι πιο φθηνές, αλλά στα πετρελαιοκ.ινητα είναι αλλού, |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
vamvakoolas (kostis) Τρελλαμένο μέλος

307cc
Ένταξη: 30 Ιούν 2008 Δημοσιεύσεις: 979 Τόπος: Athens
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 25 Οκτ 2011, 12:17:20 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
GEMI έγραψε: | Ξέρω ότι στα πολυτελείας αυτοκίνητα οι τιμές εδω είναι πιο φθηνές, αλλά στα πετρελαιοκ.ινητα είναι αλλού, |
εχεις δικιο αλλα αναμενεται να πεσουν γιατι θα τα απελευθερωσουν
(οχι οτι το πηρε αποφαση η κυβερνηση αλλα πιεζουν οι αντιπροσωποι μιας και δε κουνιεται φυλλο!)
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 25 Οκτ 2011, 14:30:34 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Σε 2 χρόνια αποφάσισαν να το απελευθερώσουν. Συγκεκριμένα το 2012 (χειμώνα) θα εξισωθεί η τιμή πετρελαίου θέρμανσης με κίνησης κ μόλις εξαντληθούν τα αποθέματα του 2011 θα το ξαναμελετήσουν. Είναι θέμα φοροδιαφυγής δηλαδή. Κατόπιν η αγορά πετρελαιοκίνητων θα εκτοξευτεί όπως όλες οι φούσκες στην ελλάδα κ μετά 3-4 χρόνια θα ερθουν στα ίσα τους..  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|