Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
makis106 (makis) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 207 THP Rallye (2008)
Ένταξη: 15 Μάϊ 2007 Δημοσιεύσεις: 2966
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 15 Ιούλ 2011, 19:34:30 Θέμα δημοσίευσης: 207-Τοποθέτηση ηλεκ/νικού μπαρομέτρου χωρίς αντάπτορα |
|
|
Τοποθετήθηκε λοιπόν το εν λόγω μπρόμετρο χωρίς την προσθήκη του γνωστού αποστάτη.
Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη μετατροπή μπορεί να γίνει μόνο σε όσους έχουν αφαιρέσει τις αναθυμιάσεις απο την πολλαπλή και έχουν τοποθετήσει τη γνωστή τάπα της Peugeot που φαράει ο ΤΗΡ200, καθώς πάνω σε αυτή την τάπα τοποθετούμε το ρακοράκι για να κλέψουμε την πίεση που θα διαβάσει ο map του μπαρομέτρου.
Εδώ τα εξαρτήματα που χρησιμοποιήσαμε.
Παράγγειλα διάφορα ρακοράκια καθώς δεν ήξερα τη διάμετρο απο το σωληνάκι του μπαρομέτρου, ούτε τι θα ταιριαζε πάνω στην τάπα.
Τα ρακοράκια είναι για χρήση πεπιεσμένου αέρα και τοποθετείται και ασφαλίζει το σωληνάκι με μια κίνηση.
Τελικά το σωληνάκι είναι 6mm και χρησιμοποίησα το μικρότερο σε διάμετρο σπειρώματος ρακόρ, και συγκεκριμένα αυτό.
Η τάπα τρυπήθηκε με τρυπάνι 8mm και το ρακορ έσφυξε πολύ καλά, με την προσθήκη ταινίας τεφλόν.
Το σωληνάκι τοποθετήθηκε στο ρακόρ και η τάπα στην θέση της στην πολλαπλή.
Η συνέχεια είναι γνωστή, το καλώδιο πέρασε απο την αναμονή πίσω απο το ντουλαπάκι (αφού αφαιρέθηκε το ντουλαπάκι) και έφτασε μέχρι το αριστερό άκρο του ταμπλό.
Δυστυχώς το καλώδιο ήταν τόσο κοντό ώστε με το ζόρι να βγει στο χώρο του κινητήρα και να μπει ο map, ενώ μετά συνέχισε σωληνάκι μέχρι την πολλαπλή.
Το μπαρόμετρο συνδέθηκε κατάλληλα στην ασφαλειοθήκη, ενώ για τον φωτισμό (dimmer) συνδέθηκε στον φωτισμό του αναπτήρα.
Εδώ το τελικό αποτέλεσμα.
Το μπαρόμετρο λειτουργεί άψογα με πολύ καλή απόκριση, και συμφωνεί απόλυτα με τα νούμερα του εγκεφάλου (απο scangauge) καθώς και με τις τιμές που αναμένονταν λόγω προγράμματος!

etuned |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
nOkpos (Δημήτρης) Έχω ξεφύγει !!!

peugeot 207 1.6 GT (2009)
Ένταξη: 10 Ιούλ 2005 Δημοσιεύσεις: 1108 Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 16 Ιούλ 2011, 07:20:18 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
μπραβο μπραβοο
σε ευχαριστουμε !!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
nOkpos (Δημήτρης) Έχω ξεφύγει !!!

peugeot 207 1.6 GT (2009)
Ένταξη: 10 Ιούλ 2005 Δημοσιεύσεις: 1108 Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 17 Ιαν 2012, 16:16:12 Θέμα δημοσίευσης: αναλογικο μπαρομετρο χωρις ανταπτορα |
|
|
καλησπερα λοιπον μετα απο 2 μερες ασχολίας με το αυτοκινητο και με την πολυ μεγαλη βοηθεια απο τον μακη που τον ευχαριστω παρα πολυ ! εβαλα το μπαρομετρο μου( αναλογικο ) με τον τροπο που λεει ο μακης μονο που εγω περασα τον σωλήνα μεχρι την καμπίνα να μερικες φωτο και ενα μικρο βιντεο απο το μπαρομετρο .
και το βιντεο : http://www.youtube.com/watch?v=gkrmILgePaI&feature=youtu.be
σε ευχαριστω και παλι μακη !
Έχει επεξεργασθεί από τον/την nOkpos στις Παρ 20 Ιαν 2012, 23:25:52, 1 φορά |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 17 Ιαν 2012, 17:16:01 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Μια χαρα εκατσε Δημητρη με γειες! και φαινεται να εχει και και το σωστο πορτοκαλι χρώμα των οργάνων. (το δικο μου έχει κόκκινο).
Θα σε συμβουλευα παντως για κατι ασχετο, να εβαζες το gps στο παρθυρακι της πορτας (δες το δικο μου), αν παίρνει τέτοια κληση η βάση του, το έχουμε αρκετοι έτσι, γιατι εκει πρεπει να σου κόβει πολυ απο ορατότητα.

etuned |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
piratee (vasilis) Μέλος

Peugeot 207 GT (2008)
Ένταξη: 07 Φεβ 2011 Δημοσιεύσεις: 112 Τόπος: Τρίκαλα
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 23 Οκτ 2012, 19:29:08 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Το εν λόγω μπαρόμετρο δεν είναι αυτό που έχεις Μάκη? Αν δεν κάνω λάθος γύρω στα 70κάτι€ δεν το πουλούσε? Τώρα που ψάχνω να πάρω κ εγώ τι τον έπιασε κ το έχει 700κάτι€? Γνωρίζει κανείς? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
'Andy'-lag (ΑΝΔΡΕΑΣ) Moderator

207 RALLYE
Ένταξη: 06 Οκτ 2008 Δημοσιεύσεις: 1643 Τόπος: Μαζί με τοn ΜΕΜsound στην Endo land...........
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 23 Οκτ 2012, 20:14:52 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
To πιο πιθανό είναι να έχει γίνει τυπογραφικό λάθος και να πρόσθεσαν ακόμα ένα μηδενικό.... Δεν γίνεται να κάνει ένα μπαρόμετρο 600 λίρες.... δηλαδή οι τουρμπίνες πόσο έπρεπε να κάνουν.......?
I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me.
Your car is your story, So don't let anyone else write the book. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Mitsaras... (Δημητρης) Μέλος

207 rallye 6speed
Ένταξη: 17 Ιούν 2011 Δημοσιεύσεις: 102
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 23 Οκτ 2012, 22:38:50 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
φιλε βασιλη επειδη εχω παρει το ιδιο μπαρομετρο με αυτο που θες πριν κανα χρονο και το ειχε 600 λιρες επικοινωνησα με τον πωλητη και μου ειπε οτι το εχει σε αυτη την τιμη επειδη του εχουν τελειωσει και δεν εχει στοκ. μολις παραλαβει θα το ξανα βαλει στην κανονικη του τιμη ! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 23 Οκτ 2012, 22:47:27 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Mitsaras... έγραψε: | φιλε βασιλη επειδη εχω παρει το ιδιο μπαρομετρο με αυτο που θες πριν κανα χρονο και το ειχε 600 λιρες επικοινωνησα με τον πωλητη και μου ειπε οτι το εχει σε αυτη την τιμη επειδη του εχουν τελειωσει και δεν εχει στοκ. μολις παραλαβει θα το ξανα βαλει στην κανονικη του τιμη ! |
Απλα αν βρεθει κ κανας χαζος και δωσει 600 λίρες, δε θα τον χαλασει να αγοράσει ένα κ να του το στείλει!! 
etuned |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
piratee (vasilis) Μέλος

Peugeot 207 GT (2008)
Ένταξη: 07 Φεβ 2011 Δημοσιεύσεις: 112 Τόπος: Τρίκαλα
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 24 Οκτ 2012, 09:11:33 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ok. Ευχαριστώ παιδιά |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
recife_rallye (lefos) Έχω ξεφύγει !!!

e-tuners stage4 from north
Ένταξη: 03 Σεπ 2008 Δημοσιεύσεις: 2420
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
nightmare (ΓΙΩΡΓΟΣ) Μέλος

Peugeot 207 Rallye (2009)
Ένταξη: 09 Φεβ 2006 Δημοσιεύσεις: 189
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 25 Σεπ 2013, 23:45:56 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ρε παιδια,μπορει καποιος να μου πει πως μπορω να ξεκουμπωσω τις δυο φισες(φως-airbag) που υπαρχουν στο ντουλαπακι ετσι ωστε να το βγαλω??
δεν μπορω να τις φτασω με τιποτα!!  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 26 Σεπ 2013, 14:01:38 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
nightmare έγραψε: | ρε παιδια,μπορει καποιος να μου πει πως μπορω να ξεκουμπωσω τις δυο φισες(φως-airbag) που υπαρχουν στο ντουλαπακι ετσι ωστε να το βγαλω??
Μια βοηθεια βρε παιδια!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
reselie-206 (Αστραπόγιαννος) Έχω ξεφύγει !!!

207 522 whp
Ένταξη: 14 Ιαν 2011 Δημοσιεύσεις: 1753 Τόπος: Λαμία
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 26 Σεπ 2013, 15:38:42 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
nightmare έγραψε: | nightmare έγραψε: | ρε παιδια,μπορει καποιος να μου πει πως μπορω να ξεκουμπωσω τις δυο φισες(φως-airbag) που υπαρχουν στο ντουλαπακι ετσι ωστε να το βγαλω??
Μια βοηθεια βρε παιδια!! |
Κόβεις τα καλώδια με ένα καλό κοφτάκι και μετά τα στρίβεις μεταξύ τους. Βάζεις και λίγο μονωτική και είσαι άρχοντας...
Πέραν της πλάκας λογικά θα είναι κουμπωτό όπως τα υπόλοιπα φυσάκια του αυτοκινήτου.. πιέζεις την ασφάλεια με ένα πλακέ μικρό κατσαβιδάκι και τραβάς
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 26 Σεπ 2013, 16:30:12 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
κουμπωτα ειναι,απλως δεν μπορω να τα φτασω  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 05 Οκτ 2013, 14:05:51 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
παιδια ΣΟΣ!!!
ποιο καλωδιο ειναι το φως του αναπτηρα???
δοκιμασα το μωβ αλλα δεν μου αλλαζει τον φωτισμο του οργανου,το ριχνει λιγο σε ενταση αλλα δεν το κανει κοκκινο!
SOS!!!HELP PLEASE!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
recife_rallye (lefos) Έχω ξεφύγει !!!

e-tuners stage4 from north
Ένταξη: 03 Σεπ 2008 Δημοσιεύσεις: 2420
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 05 Οκτ 2013, 18:50:12 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Τι ακριβως θελεις να κανεις?Δεν εχω καταλαβει ακομη.. 
Παμε για καμμια οδικη δοκιμη επιτελους? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 05 Οκτ 2013, 19:33:38 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
το οργανακι θελει 12V σταθερο για να λειτουργει,συν 12v για τον λευκο φωτισμο.
αν θελεις να αλλαζει ο φωτισμος πρεπει να του δωσεις αλλα 12V οταν αναβεις τα φωτα.ετσι πηρα ρευμα απο το φως του αναπτηρα αλλα κατι γινεται κ δεν μου αλλαζει τον φωτισμο.απλως μου ριχνει λιγο την ενταση. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 05 Οκτ 2013, 19:55:49 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Αυτό που περιγράφεις είναι κανονική λειτουργία dimmer, έτσι κάνει το depo μου όταν ανάβουν τα φώτα. Είσαι σίγουρος ότι δεν έχει ίδια λειτουργία και το δικό σου 
etuned |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 07 Οκτ 2013, 12:10:29 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Μακη, το οργανακι ειναι με 2 φωτισμους.
ενα για την μερα κ ενα για το βραδυ.
κανονικα οταν του δωσεις +12v,δλδ αναβεις τα φωτα, πρεπει ο φωτισμος να γυριζει σε κοκκινο.
ετσι δεν ειναι κ το δικο σου??
μηπως θυμασαι ποιο καλωδιο του αναπτηρα ειναι το φως??
ειχα διαβασει οτι ο αναπτηρας εχει 3 καλωδια αλλα ο δικος μου εχει 4
κιτρινοπρασινο=γη
μωβ=φως
κ το αλλο ρευμα
ελα ομως που ο δικος μου εχει 2 μωβ,ενα λεπτο κ ενα χοντρο καλωδιο.
οταν το συνδεσα με το "χοντρο" μωβ δεν εκανε τιποτα.
με το "λεπτο" μωβ εκανε μονο αυτο που περιεγραψα κ νωριτερα,δλδ εριχνε ενα κλικ την ενταση του φωτισμου του οργανου.
μια ακομα παρατηρηση...σε ενα απο τα πειραματα που εκανα διαπιστωσα οτι τον φωτισμο μπορω να τον αλλαξω μεσω του "control" χωρις να επηρεαζεται αν εχω συνδεσει τα +12V.
απο οτι καταλαβαινω ομως αυτη η επιλογη ειναι για την επιλογη του μονιμου φωτισμου. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|