PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Peugeot 207GT - Προβλημα Turbo

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Αυτή η Θ.Ενότητα έχει κλειδώσει, δεν μπορείτε να απαντήσετε ή να επεξεργασθείτε συζήτηση σ' αυτή    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
subliminal (ΓΙΩΡΓΟΣ)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 207GT 1.6

Ένταξη: 23 Απρ 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 29 Μάϊ 2008, 10:20:55    Θέμα δημοσίευσης: Peugeot 207GT - Προβλημα Turbo Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλησπερα / καλημερα σε ολη τη κοινοτητα του forum. Θα ηθελα να ζητησω τη γνωμη σας για ενα σοβαρο προβλημα που αντιμετοπιζω με το αυτοκινητο μου.

Τον Οκτωβριο του 2007 κατεθεσα παραγγελια για ενα 207GT το οποιο και παρελαβα τελη δεκεμβριου του 2007. Το αυτοκινητο το οδηγω απο τοτε μεχρι σημερα (1,5 χρονος) και εχω 20,000 χμ.

Θα ηθελα να πω απο την αρχη πως δεν κατεχω εξειδικευμενες γνωσεις στα αυτοκινητα, ισως ουτε καν τις βασικες. Παρολα αυτα, απο την αρχη που ειχα το αυτοκινητο ειχα παραπονα με τη τουρμπινα. Μου εδινε την αισθηση οτι καποιες φορες δεν εμπαινε ειτε καθολου, ειτε δεν εμπαινε σωστα. Με το φτωχη μου εμπειρια σε τετοια θεματα το μονο που μπορω να πω ειναι οτι η αισθηση που ειχα ειναι πως το αυτοκινητο "δεν τραβαει" παντα οπως πρεπει.

Η αληθεια ειναι οτι δεν το εψαξα περισσοτερο. Γνωσεις μηχανης δεν εχω και το να πηγαινα στην αντιπροσωπεια και να ελεγα "γεια σας, κατι μου λεει πως το αυτοκινητο δεν τραβαει οπως θα επρεπε" καταλαβαινετε οτι δεν εχει και πολυ νοημα.

Φτανουμε στα 20,000 χμ (αρχες απριλιου 2008) και παω στην lion hellas στον κηφισσο, για πρωτο service. Εκει ζηταω να γινει και ενας ελεγχος "για να επιβεβαιωθει η καλη και σωστη λειτουργια της τουρμπινας" μιας και μεσα μου με ετρωγε οτι κατι δεν παει καλα. Απο την lion με επιβεβαιωσαν πως ο ελεγχος θα γινοταν "ετσι κι αλλωστε" αφου εχουν λαβει οδηγια απο την peugeot γαλλιας να κανουν αναβαθμιση στον εγκεφαλο με νεο λογισμικο. Απο εκει ξεκινανε τα σοβαρα προβληματα.

Αρχικα (για λογους που δεν γνωριζω) η αναβαθμιση δεν μπορουσε να γινει. Τελικα, οταν τελικα καταφεραν να εγκαταστησουν το νεο λογισμικο, ενημερωθηκα πως το τουρμπο "πεθανε" τελειως. Δεν μπορουσαν να το κανουν να δουλεψει με τιποτα και προβηκαν με δικη τους πρωτοβουλια σε παραγγελια νεας τουρμπινας απο γαλλια. Δεν μου δοθηκε ποτε καμι εξηγηση ποιο ακριβως ηταν το προβλημα. Πραγματι η νεα τουρμπινα ηρθε, τοποθετηθηκα και οντως δουλεψε. Παρελαβα το αυτοκινητο μιαμιση εβδομαδα μετα και ηταν πραγματικα αψογο. Ειμαι πλεον απολυτως βεβαιος πως ηταν η πρωτη φορα που το αυτοκινητο δουλευε σωστα. Ηταν σαν να ειχα αγορασει νεο αυτοκινητο. Καμια σχεση με πριν.

Ολα αυτα καλα, γιατι σε 3 εβδομαδες μετα απο ολα αυτα η τουρμπινα ξαφνικα βγηκε ΕΝΤΕΛΩΣ εκτος λειτουργιας. Δεν μιλαμε απλα να μην τραβαει. Το αυτοκινητο δεν ανεβαζε πανω απο 110 χμ/ωρα με ΤΙΠΟΤΑ. Πισω ξανα στην lion hellas. Το κρατησαν για μια μερα και το παρελαβα την επομενη. Δουλευε και παλι σωστα αλλα οταν ρωτησα τι ειχε συμβει και πως διορθωθηκε το μονο που πηρα ως απαντηση ηταν πως εγκατεστησαν ξανα απο την αρχη το λογισμικο στον εγκεφαλο. Προφανως η απαντηση αυτη δεν με ικανοποιησε διοτι τα αυτοκινητα δεν ειναι Windows σε PC που αμα καθισουν εντελως κανεις format και επανεγκατασταση. Εν πασει περιπτωση, πηρα το αυτοκινητο με διαβεβαιωση οτι δεν θα εχουμε νεο επεισοδιο και πως πλεον θα μπορεσω να το χαρω.

Ολα αυτα μεχρι εχτες που η τουρμπινα βγηκε και ΠΑΛΙ τελειω ς off. Το αυτοκινητο αυτη τη στιγμη που σας γραφω ειναι στην lion για νεο ελεγχο.

Θα ηθελα τη γνωμη της κοινοτητας για το πως θα πρεπει να προχωρησω με το προβλημα αυτο (αν θα πρεπει να στειλω και καποια επιστολη στην peugeot στη γαλλια, τι θα πρεπει να ζητησω απο την lion) αλλα και να μαθω εαν το προβλημα αυτο το εχω μονο εγω ή εχει παρουσιαστει ενδεχομενως και σε αλλους.

Ζητω συγγνωμη αν ανοιγω το θεμα αυτο σε λαθος subforum και ζητω απο τους admin να το μετακινησουν στη σωστη θεση εφοσον αυτο ειναι απαραιτητο. Θα ηθελα να ευχαριστησω ολους οσους μπουν στο κοπο να απαντησουν προκαταβολικα.

Φιλικα,
Γιωργος.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
RME (Κωστας)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

Peugeot 207 GT 1.6THP etuners STAGE 2.5

Ένταξη: 17 Σεπ 2007
Τόπος: Αθηνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 29 Μάϊ 2008, 14:06:52    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σε καταλεβαινω απολυτα φιλε μου ειναι να μην σου τυχει. Το μονο που μπορω να πω ειναι οτι μαλλον ειναι τυχαιο γεγονος και απλα ετυχε σε σενα. τωρα βεβαια εγω που εχω κανει 6500 χιλ δεν εχω κανενα προβλημα και εχω κανει και αναβαθμηση λογισμικου στον εγκεφαλο, το σιγουρο ειναι οτι κανεις δεν ξερει τι θα γινει οταν φτασω και εγω τα 20000 χιλ. το αυτοκινητο το παρελαβα αυγουστο 2007. μπορει να επεσες σε ελατοματικη παρτιδα τι να πω και γω δεν ξερω και πολλα απο μηχανικα. Παλι καλα που εισαι στην εγγυηση και δεν θα πληρωσεις τιποτα, παντως θα στο φτιαξουν σιγουρα δεν υπαρχει περιπτωση.
Σου ευχομαι παντως να εχουν ολα καλο τελος και να το χαρεις το gt σου γιατι ειναι πραγματι εκπληκτικο αυτοκινητο.

Τα χω δει ολα
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
volvos (volvos)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Ένταξη: 08 Απρ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 29 Μάϊ 2008, 14:22:11    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

στα 150αρια εχει ακουστει (ειδικα στα πρωτα) καποιες φορες προβλημα στη τουρμπινα
δεν ειναι κατι καινουργιο ουτε κατι που μπορεις να το αλλαξεις...ας ελπισουμε αυτη τη φορα να το φτιαξουν οπως πρεπει
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
android (γιωργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

207 gt

Ένταξη: 30 Αύγ 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 29 Μάϊ 2008, 17:31:08    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

volvos έγραψε:
στα 150αρια εχει ακουστει (ειδικα στα πρωτα) καποιες φορες προβλημα στη τουρμπινα
δεν ειναι κατι καινουργιο ουτε κατι που μπορεις να το αλλαξεις...ας ελπισουμε αυτη τη φορα να το φτιαξουν οπως πρεπει

αφου βαλαν καινουρια ρε συ...αντε να χαν προβλημα τα πρωτα αλλα μετα απο 1μιση χρονο καινουρια κ παλι παπατζα?
Επιστροφή στην κορυφή
Gr13 (Chris)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 3008 Allure

Ένταξη: 07 Μάϊ 2008
Τόπος: Ναύπακτος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 01 Ιούν 2008, 22:48:50    Θέμα δημοσίευσης: Peugeot 207GT - Προβλημα Turbo Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλησπέρα ,φίλε μου το πρόβλημα αυτό που βγάζει το αμάξι απο τις γνώσεις που έχω ,πηστεύω οφείλετε στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου σου,εκεί κατι δεν πάει καλά .Το καλήτερο πηστεύω ειναι να σου φέρουν εναν καινούριο εγκέφαλο απο Γαλλία.Θα μπορούσε να ήταν κάποιο τρυπιο κολάρο η κάτι τετοιο και να εχανε πιεση το Τούρμπο αλλα απο τα λεγόμενα σου δεν νομίζω να φταιει κατι τετοιο άσε ποθ θα το έβρησκαν και αμέσως,επισης και την τουρμπηνα το αποκλείω να έχει προβλημα ,μια και είναι καινούρια.Οπ΄τε πηστεύω απο την εμπειρία μου ότι το πρόβλημα το εχεισ στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου.Μπορείς να μου πεις αν τα λάδια της τουρμπηνας σου δουλευουν σωστα?
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
fynos (John)
Τμήμα Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

Peugeot GT Q2

Ένταξη: 18 Νοέ 2004
Τόπος: Β.Π.

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 01 Ιούν 2008, 23:07:13    Θέμα δημοσίευσης: Re: Peugeot 207GT - Προβλημα Turbo Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Gr13 έγραψε:
Μπορείς να μου πεις αν τα λάδια της τουρμπηνας σου δουλευουν σωστα?

Και αυτό πως θα το καταλάβει ?
Επιστροφή στην κορυφή
Gr13 (Chris)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 3008 Allure

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 01 Ιούν 2008, 23:20:20    Θέμα δημοσίευσης: Peugeot 207GT - Προβλημα Turbo Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Απο το οργανο που έχει μέσα κατω απο το κοντέρ.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
fynos (John)
Τμήμα Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

Peugeot GT Q2

Ένταξη: 18 Νοέ 2004
Τόπος: Β.Π.

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 01 Ιούν 2008, 23:51:48    Θέμα δημοσίευσης: Re: Peugeot 207GT - Προβλημα Turbo Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Gr13 έγραψε:
Απο το οργανο που έχει μέσα κατω απο το κοντέρ.

Αν δεν κάνω λάθος είναι η θερμοκρασία λαδιών ! Και τι θα καταλάβει από την γενική θερμοκρασία λαδιών ?
Επιστροφή στην κορυφή
Gr13 (Chris)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 3008 Allure

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 02 Ιούν 2008, 00:21:13    Θέμα δημοσίευσης: Peugeot 207GT - Προβλημα Turbo Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ναι απ' οτι γνωρίζω ειναι η θερμοκρασία λαδιών της τουρμπήνας ,Μπορει να καταλάβει εαν λιπένεται σωστά η τουρμπήνα απο την θερμοκρασία ,αν ειναι υψηλή σημαινει προβλημα η στην τουρμπήνα ητε εκει που τροφοδοτέιται με λάδι,σε καποιο σωληνακι κτλ.Αν και εγώ πηστεύω οτι φταίει ο εγκέφαλος
Επιστροφή στην κορυφή
Pugobios (Costantin)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 2 με ralloμοτερ!!!

Ένταξη: 25 Μάϊ 2006
Τόπος: κατω απο τη ραμπα...

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 02 Ιούν 2008, 11:51:07    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

το όργανο αυτό είναι γενικής θερμοκρασίας λαδιών και ως γνωστών τα λάδια της τουρμπίνας είναι τα ίδια τα λάδια του μοτέρ οπότε μάλλον δεν μπορεί να το δεί έτσι Confused εκτός αυτού αν δεν πηγαίνουν λάδια στο τουρμπο θα κολήσει κ αν κολήσει δεν το ξεκολάς Confused

Spritmonitor.de
Επιστροφή στην κορυφή
Gr13 (Chris)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 3008 Allure

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 02 Ιούν 2008, 14:24:28    Θέμα δημοσίευσης: Peugeot 207GT - Προβλημα Turbo Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ναι αυτό εννοούσα και εγώ,απλά λέω να το προσέξει μηπως ανεβαζει θερμοκρασία και τετοια.Τώρα για το αν λιπενεται σωστά η τουρμπηνα μονο σε μηχανηκό μπορεί να το δεί.
Επιστροφή στην κορυφή
Gr13 (Chris)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 3008 Allure

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 02 Ιούν 2008, 14:28:02    Θέμα δημοσίευσης: Peugeot 207GT - Προβλημα Turbo Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Όσο για το δικό σου εργαλείο ,δεν νομιζω να πάθη τιποτα ,αυτά ειναι απο τα καλήτερα μοτέρ,ΕΝΔΟΞΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ,που τετοια μοτέρ τωρα.

Θεούλη μου κάνε να πάνε όλα κατ'ευχήν για να γίνει τουρμπίσιο το εργαλείο!!!
http://i143.photobucket.com/albums/r145/pugobios/049.jpg
http://i143.photobucket.com/albums/r145/pugobios/015.jpg
Επιστροφή στην κορυφή
trunksthelord (giannis)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

207 GT

Ένταξη: 10 Μάϊ 2011

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 10 Μάϊ 2011, 19:09:32    Θέμα δημοσίευσης: 207 gt Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τι να σου πω ρε φιλε..οτι δεν τραβαει οπως αλλα τουρμπο ειναι σιγουρο αλλα τετοιο προβλημα..εμενα ειναι στα 65000 χλμ και το μονο που εχει εμφανισει ειναι το σολονακι του τουρμπο που χανει σιγα-σιγα λαδι..
Επιστροφή στην κορυφή
ironman02 (Giorgos)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 207 1.6T Rallye (2009)

Ένταξη: 29 Δεκ 2008
Τόπος: Λονδίνο, Αγγλία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 10 Μάϊ 2011, 19:43:26    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

3 χρόνια από το τελευταίο post.. Very happy
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
driver7 (thanassis)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Peugeot 207 RC f/l

Ένταξη: 12 Σεπ 2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 10 Μάϊ 2011, 19:53:53    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παρότι τρία χρόνια όμως έχει ενδιαφέρον το ποστ αυτό...αν μπορεί να μας πει ο φίλος τι εννοεί με τη φράση : "...οτι δεν τραβαει οπως αλλα τουρμπο ειναι σιγουρο ..."
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Αυτή η Θ.Ενότητα έχει κλειδώσει, δεν μπορείτε να απαντήσετε ή να επεξεργασθείτε συζήτηση σ' αυτή    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης