PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

207 - Ανοιχτό καπάκι λαδιών

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
sasasj (Σάκης)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

207 LEMANS Νο0715

Ένταξη: 25 Αύγ 2008
Τόπος: Kozani

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 22 Μάρ 2011, 21:18:00    Θέμα δημοσίευσης: 207 - Ανοιχτό καπάκι λαδιών Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αγαπητοι συμφορουμήτες γεια σας!
Σήμερα συμπλήρωσα λίγο λαδάκι στο RC μου, και έκανα την μ...α και ξέχασα το καπάκι του κινητήρα που βάζουμε λάδι ανοιχτό! Δεν το έκλεισα να κουμπώσει, αλλα το είχα πάνω στην τρύπα αφημένο χαλαρό.
Ξεκίνησα απο την δουλειά σιγά σιγά να πάω σπίτι (27 km απόσταση) και όταν έφτασα σπίτι παρατήρησα οτι το βεντιλατέρ δουλευε συνέχεια για αρκετή ώρα, πράγμα που δεν μου ξανα είχε τύχει. Μετά απο λίγο θυμήθηκα το καπάκι, και είδα οτι την είχα κάνει την μ...α μου! Ευτυχώς δεν πέταξε καθόλου λάδι έξω στην μηχανή να γίνουν όλα λαδερά! Αυτό που παρατήρησα μετά, ήταν οτι το βεντιλατέρ σταματάει να δουλεύει μετά απο 5 λεπτά περίπου, ενώ έχω σβησει την μηχανή και όταν το ξαναβάζω μπρός, ξεκινάει αμέσως το βεντιλατέρ και μερικές φορές σβήσει (μάλλον επειδή τραβάει πολύ ρεύμα το βεντιλατέρ) σαν να κομπιάζει.

Τι μπορεί να έχει πάθει αφήνωντας το καπάκι ανοιχτό; Κάποιος που ξέρει 2 πράγματα παραπάνω απο αυτοκίνητα, ας μου πει αν πρέπει να ανησυχώ ή όχι... Crying or Very sad

ΠΩΛΕΙΤΑΙ 207 LEMANS
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
drdino (Kωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

BMW 330i (F30)

Ένταξη: 16 Δεκ 2003
Τόπος: Βροχονήσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 22 Μάρ 2011, 21:48:37    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Κάποιο safe mode επειδή έβλεπε λανθασμένη πίεση στροφαλοθαλάμου ίσως.

Οικογενεια Peugeot: 304 (1978), 406 (1998), 307 (2005), 308 (2011). Πλέον χωρίς Peugeot.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
action_peugeot (Τηλεμαχος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

406 V6 24VALVE / 207 thp / 207 hdi

Ένταξη: 06 Μάϊ 2003
Τόπος: Νικαια

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 22 Μάρ 2011, 22:46:46    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

+1

ACTION SPORT PEUGEOT CITROEN RENAULT DACIA
ΔΕΛΛΑΠΟΡΤΑΣ ΤΗΛ.& ΝΙΚ.
ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ PEUGEOT CITROEN RENAULT DACIA
ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΦΑΝΟΒΑΦΕΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΑ
ΚΑΥΚΑΣΟΥ 51 ΝΙΚΑΙΑ
2105617306 2105697890
6947123587 Τηλέμαχος
Υγραεριοκίνηση
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger MSN Messenger
makis106 (makis)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 207 THP Rallye (2008)

Ένταξη: 15 Μάϊ 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 22 Μάρ 2011, 22:49:36    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μπα, αν ήταν να ανιχνεύει πίεση στροφαλοθαλάμου, θα γινόταν το ίδιο και όταν αφήνουν τις αναθυμιάσεις στο περιβάλλον, όπως κάνουν πολλοί με το γνωστό φιλτράκι πάνω στον σωλήνα.
Εγώ πιστεύω ότι δεν έχει να κάνει, είναι τελείως συμπτωματικό.
Ψάξ'το πάντως αυτό με το βεντιλατέρ αν συνεχίσει, έχουν αναφερθεί και χαλασμένοι θερμοστάτες...

etuned
Επιστροφή στην κορυφή
action_peugeot (Τηλεμαχος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

406 V6 24VALVE / 207 thp / 207 hdi

Ένταξη: 06 Μάϊ 2003
Τόπος: Νικαια

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 22 Μάρ 2011, 23:10:06    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

drdino έγραψε:
safe mode

ACTION SPORT PEUGEOT CITROEN RENAULT DACIA
ΔΕΛΛΑΠΟΡΤΑΣ ΤΗΛ.& ΝΙΚ.
ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ PEUGEOT CITROEN RENAULT DACIA
ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΦΑΝΟΒΑΦΕΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΑ
ΚΑΥΚΑΣΟΥ 51 ΝΙΚΑΙΑ
2105617306 2105697890
6947123587 Τηλέμαχος
Υγραεριοκίνηση
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger MSN Messenger
Lefter1s RC 
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

207 RC κάποτε

Ένταξη: 22 Ιαν 2008
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 22 Μάρ 2011, 23:54:50    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

makis106 έγραψε:
Μπα, αν ήταν να ανιχνεύει πίεση στροφαλοθαλάμου, θα γινόταν το ίδιο και όταν αφήνουν τις αναθυμιάσεις στο περιβάλλον, όπως κάνουν πολλοί με το γνωστό φιλτράκι πάνω στον σωλήνα.
Εγώ πιστεύω ότι δεν έχει να κάνει, είναι τελείως συμπτωματικό.
Ψάξ'το πάντως αυτό με το βεντιλατέρ αν συνεχίσει, έχουν αναφερθεί και χαλασμένοι θερμοστάτες...

Και γω με αυτο συμφωνω.
Επιστροφή στην κορυφή
sasasj (Σάκης)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

207 LEMANS Νο0715

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 23 Μάρ 2011, 01:23:37    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σας ευχαριστώ για τις γνώμες σας, και ελπίζω να είναι κάτι πολύ απλό και εύκολα επισκευάσιμο.
Απο κεινη την ώρα που μου το πρωτο έκανε, έκανα άλλη μια διαδρομή περι τα 50km και δεν σταμάτησε δευτερόλεπτο να δουλεύει. Και πήγαινα και σιγα και πατητός.
Απο επιδόσεις δεν είδα να χάνει κάτι, το ίδιο μου φαίνεται, και δεν ειδα να εμφανίζει και κανένα λαμπάκι ή μήνυμα. Στα μουγκά γίνονται όλα!
Και εγώ πιστεύω να είναι κάτι σε θερμοστάτη, γιατί η θερμοκρασία μια ανεβάινει σε νορμαλ θερμοκρασίες και μια πέφτει ένα κουτάκι στα καλα καθούμενα. Στο ρελαντί, ανεβάζει θερμοκρασία κανονικά!
Όπως και να έχει, αύριο πρωί πρωί θα πάω απο την αντιπροσωπεία να μου πούνε και αυτοί την γνώμη τους και να το δούνε και λίγο!
Μπορεί να είναι καμια ηλεκτρονικομ....α και να θελει το διαγνωστικό τους!
Τι να πω!!! Να είναι τυχαίο και να έτυχε τώρα που ξέχασα το καπάκι ανοιχτό;;; Rolling eyes Confused

ΠΩΛΕΙΤΑΙ 207 LEMANS
Επιστροφή στην κορυφή
drdino (Kωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

BMW 330i (F30)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 23 Μάρ 2011, 02:05:24    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εννοείτε αισθητήρα θερμοκρασίας πάντως, όχι θερμοστάτη.

Οικογενεια Peugeot: 304 (1978), 406 (1998), 307 (2005), 308 (2011). Πλέον χωρίς Peugeot.
Επιστροφή στην κορυφή
makis106 (makis)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 23 Μάρ 2011, 02:23:21    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ναι, εγώ τον αισθητήρα θερμοκρασίας εννοώ που έχει επικρατήσει (λανθασμένα) να λέγεται κ θερμοστάτης, και όχι τη βαλβίδα θερμοστάτη.
Πάντως δεν αποκλείεται και το safe mode, καθώς έχουμε ακούσει να ενεργοποιεί μόνιμα το βεντιλατερ, αλλα δεν νομίζω οτι εχει να κάνει με την τάπα...

etuned
Επιστροφή στην κορυφή
drdino (Kωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

BMW 330i (F30)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 23 Μάρ 2011, 02:28:07    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σαφώς και μπορεί να έχει να κάνει με την τάπα, μου έχει τύχει polo που είχε φύγει το στεγανωτικό λαστιχάκι της τάπας και άναβε λαμπάκι. Το θέμα των αναθυμιάσεων και της PCV θεωρείται αρκετά σημαντικό στην αντιρερύπανση άρα μπορεί να οδηγεί σε safe mode.

Αισθητήρας θερμοκρασίας=βαλβίδα θερμοκρασίας (έχει επικρατήσει έτσι στους μάστορες) =/= θερμοστάτης.

Επιστροφή στην κορυφή
makis106 (makis)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 23 Μάρ 2011, 09:53:21    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δεν διαφωνώ, απλά όπως ξαναείπα, πάρα πολλοί βγάζουν τον σωλήνα των αναθυμιάσεων πάνω απο το κολάρο της εισαγωγής και το αφήνουν ελεύθερο στο περιβάλλον. Ο σωλήνας αυτός, είναι κ αυτός πάνω στο καπάκι της κεφαλής, οπότε στην ουσία το ίδιο αποτέλεσμα θα είχε...

etuned
Επιστροφή στην κορυφή
drdino (Kωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

BMW 330i (F30)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 23 Μάρ 2011, 11:54:51    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δεν είναι ακριβώς το ίδιο, ο σωλήνας πχ μπορεί να έχει βαλβίδα ενώ η τάπα είναι κάτι εντελώς απρόβλεπτο.

Επιστροφή στην κορυφή
manjokos (Κώστας)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

Peugeot 207 gt 09'

Ένταξη: 27 Φεβ 2009
Τόπος: athens

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 23 Μάρ 2011, 12:04:00    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

φιλε ειναι σιγουρα θεμα με safe mode...
το ειχα παθει και εγω οταν μου ειχε φυγει το σωληνακι για το μπαρομετρο και το κρατησε ο εγκεφαλος σαν βλαβη με αποτελεσμα να δουλευουν συνεχεια τα διπλα βεντιλατερ...απλα πρεπει να το σβησεις απο την μνημη......

δες το θετικα ομως, οσα πατηματα και να κανεις δεν θα εχεις προβλημα με την θερμοκρασια οποτε.... Laughing Laughing

e-tuned stage 3
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
Giannis307 (Giannis???)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

308 Thp130

Ένταξη: 05 Δεκ 2006
Τόπος: Nikaia/Argyroupoli

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 23 Μάρ 2011, 12:21:17    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

action_peugeot έγραψε:
drdino έγραψε:
safe mode

+1!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
Giannis307 (Giannis???)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

308 Thp130

Ένταξη: 05 Δεκ 2006
Τόπος: Nikaia/Argyroupoli

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 23 Μάρ 2011, 12:22:55    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

action_peugeot έγραψε:
drdino έγραψε:
safe mode

+1!

Αλλο το αναθυμιαστικο που εχει μια μικρη διαμετρο οπης αλλο η ταπα που σαφως ειναι μεγαλητερη συν τι ο αναθυμιαστικο ειναι σε σημειο μελετημενο ωστε να αποβαλει αναθυμιασεις ΜΟΝΟ ενω απο την ταπα φτυνει λαδακια ανετααααα.....
Επιστροφή στην κορυφή
mrkaza (Παναγιώτης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 207 Rallye

Ένταξη: 24 Απρ 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 23 Μάρ 2011, 14:00:36    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αν εχεις ανοικτο το κλιματισμο Κλησε τον κλιματισμο και δοκιμασε ετσι για την ιστορια αναφερω οτι οταν εχουμε ανηκτο το κλιμα το βεντιλατερ δουλευει παντα .

Ps Καποιος που τον ειχε παντα open και αναρωτιοταν γιατι αργη σα τρελο να ζεσταθη το αμαξι XD

Αν τα γράφω κάπως ακαταλαβίστικα συγνώμη αλα είμαι δυσλεκτικός και τα κάνω μαντάρα στον γραπτό λόγο Sad

Οχι I/C δεν αλάζω ακουτε ??
Επιστροφή στην κορυφή
makis106 (makis)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 23 Μάρ 2011, 14:33:45    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

mrkaza έγραψε:

Ps Καποιος που τον ειχε παντα open και αναρωτιοταν γιατι αργη σα τρελο να ζεσταθη το αμαξι XD

Παναγιώτη δεν έχει να κάνει το αν έχεις ανοικτό τον κλιματισμό, με το πόσο γρήγορα θα ζεστάνει το αμάξι.

etuned
Επιστροφή στην κορυφή
sasasj (Σάκης)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

207 LEMANS Νο0715

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 23 Μάρ 2011, 23:03:27    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πήγα σήμερα το πρωί απο την αντιπροσωπεία, και μολις τους είπα τι έγινε, συνδέσαν το διαγνωστικό στο αμάξι. Μέσα σε μισο λεπτό, όλα ρολόι!
Το λογικότερο αυτο θα ήταν!

Απ οτι μου είπε το παιδί που το έλενξε όταν τον ρώτησα τι είχε, μου είπε οτι πήρε αέρα! Very happy Very happy

Οπότε μάλλον κράτησε κάποια περίεργη μέτρηση χωρίς το καπάκι, και αντέδρασε με αυτό τον τρόπο (δουλεύοντας συνέχεια το βεντιλατέρ).

ΠΩΛΕΙΤΑΙ 207 LEMANS
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης