Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
NickS1 Μόλις έγραψα

Ένταξη: 16 Δεκ 2010 Δημοσιεύσεις: 17
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Ιαν 2011, 11:33:54 Θέμα δημοσίευσης: Χρηστακίδης Χρήστος GRECOTECHNICA PREPARATION |
|
|
Θα ηθελα να κανω μια καταγγελια για να μην παθει καποιος οτι επαθα εγω.Πριν 2 μηνες περιπου ειχα ζητησει την βοηθεια σας σε ενα προβλημα που ειχα(και ακομη εχω)στο αυτοκινητο μου 106 rallye 1300cc.Υπενθυμιζω οτι το προβλημα αφορουσε την συσσωρευση αερα στο κυκλωμα ψυξης κοινος περναει την συμπιεση απο τον κινητηρα στο κυκλωμα ψυξης.Τα ειχα αλλαξει ολα απο ψυγειο νερου,ψυγειο καλοριφερ,κολαρα,θερμοστατη,τρομπα νερου φλαντζα κυλινδοκεφαλης.Ολα αυτα αλλαχτηκαν μετα απο επισκευη που εγινε σε γνωστο συνεργειο που θα σας αναφερω διοτι ειχε καψει φλαντζα.Το αυτοκινητο λοιπον δεν χανει αντιψυκτικο δεν ρεταρει δεν εχει προβλημα κατα την εκκινηση δεν ανεβαζει θερμοκρασια στο ρελαντι αλλα κανει θορυβο στπ ψυγειο νερου λογω αερα στο κυκλωμα δλδ οσο ανεβαζεις στροφες τοσο θορυβο κανει ανεβαζει στιγμιαια θερμοκρασια με 5 βαθμους στην ατμοσφαιρα και ενω πατας γκαζι απο τα 80km/h και με δεικτη θερμοκρασιας στην μεση στα 130km/h ξεπερναει το σημειο εκκινισης του βεντιλατερ και οδευει προς τα κοκκινα.Εξαερωση εγινε και απο τον κυριο Χρηστακιδη(χωρις το μπουκαλι)και απο την LION HELLAS(με το μπουκαλι δλδ τον σωστο τροπο.Τα κολλαρα λοιπον οταν το αυτοκινητο ειναι σε φυσιολογικους ρυθμους λειτουργιας ειναι πρησμενα.Το πηγα σε 2 μηχανικους και επισης το πηγα στην LION HELLAS για να κανω το χατηρι του κυριου Χρηστακιδη.Αυτο που ειπαν ολη ειναι:η δεν σου εχει πλανησει το καπακι και το εχει κανει με γυαλοχαρτο η κατι δεν εχει παει καλα με την φλαντζα στο καπακι.Ο κυριος λοιπον Χρηστακιδης δεν παραδεχεται τπτ απο αυτα λεει οτι ειναι σιγουρος 1000% οτι εχει κανει σωστη δουλεια και στα πολλα ζορια με απειλησε με δικηγορο,και επισης ειπε μ@λ@κες ολους τους αλλους μηχανικους και ειδικοτερα της LION HELLAS.Επαναλαμβανε συνεχεια οτι εγω φτιαχνω τα αγωνιστικα της LION HELLAS.Ντροπη σου και που το λες γιατι εαν τα εφτιαχνες οπως το δικο μου τοτε καταλαβαινω!.Βεβαια να εξαιρεσω τον συμπαθεστατο μηχανικο Μουτζουρη Θανο καθως ο ανθρωπος δεν μπορει να κανει αλλιως απλα εκτελει διαταγες του αφεντικου του.Να σημειωσω οτι με τον αδερφο του ειμασταν συναδελφοι καθως ετσι γνωρισα τον απιστευτο εν λογω μηχανικο.Χρηστακιδης Χρηστος GRECOTECHNICA PREPARATION.Α ρε Ελληναρα εσυ και ο μηχανικος του Loeb,Panizzi,Ragnotti και αλλη μια ντροπη σου γιατι με υποβαθμισες τοσο και μολις σου ειπα οτι μονος μου τα εφτιαξα ψυγειο νερου και λυσιμο του ταμπλο και κολωνας τιμονιου για να αλλαξω το ψυγειο καλοριφερ τοτε τα αλλαξες και ειπες οτι εγω εχω κανει κατι λαθος.Διαβαστε η μαστορατζα του χωρου τι μου ανεφερε.Απο την στιγμη που δεν σου καταναλωνει αντιψυκτικο δεν υπαρχει προβλημα(δεν παιζει να ειναι φλαντζα).Το αυτοκινητο αυτο ετσι κανει ετσι ειναι το σωστο ετσι θα το αφησεις(ταξιδι δεν μπορεις να πας απο τον θορυβο που προκαλει ο εγκλοβισμενος αερας+την θερμοκρασια που βαραει κοκκινα )Το ενα κολλαρο που εσπασε μετα την επισκευη(οταν του ειχα πει οτι εχω μεινει και τρυπησε το κολλαρο)δεν εχει καμια σχεση...ετυχε.Και το τελευταιο και καλυτερο οτι τα κολλαρα που σου ειναι πρησμενα δεν φταιω εγω..ετσι ειναι.Τα συμπερασματα δικα σας.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την NickS1 στις Πεμ 20 Ιαν 2011, 12:06:26, 1 φορά |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Pughell (Στελιος) Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6
Ένταξη: 24 Απρ 2003 Δημοσιεύσεις: 11050 Τόπος: Σαλλλονικη...
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Ιαν 2011, 11:44:23 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Αν δεν μπλεκει νερα με λαδια παντως δεν ειναι φλαντζα ή καποιο παρελκομενο στεγανοποιησης.
Περι Χρηστακιδη,δεν ειναι τυχαιος παντως και σιγουρα ειναι πιο σχετικος απο την Lion.
Τωρα οσο αφορα το προβλημα σου,αν τα αλλαξες ολα μου φαινεται λιγο περιεργο...
Αν μπορεις ανεφερε συγκεκριμενα το τι εχεις αλλαξει. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
NickS1 Μόλις έγραψα

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Ιαν 2011, 11:52:47 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Στελιο διαβασε προσεκτικα το κειμενο..γραφω τι εχω αλλαξει.Και εγω τον ειχα για καλο μαστορα. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

106 XSi 1.6
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Ιαν 2011, 11:58:32 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ΟΚ,βρηκα το παλιο topic που ειχες ανοιξει οποτε ενημερωθηκα.
Καταρχην τι ψυγειο εβαλες;
Valeo,Ordonez ή κατι αλλο;
Επισης εισαι 100% σιγουρος οτι δεν μπλεκει νερα με λαδια;  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
NickS1 Μόλις έγραψα

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Ιαν 2011, 11:58:56 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Απο οτι ξερω λαδια μαγιονεζα κτλ δεν συνεπαγεται οτι μονο με αυτες τις ενδειξεις ειναι φλαντζα.Ανοφορικα οταν εμενα μου την εκαψε δεν ειχε αυτα τα συμπτωματα αλλα μυριζε το αντιψυκτικο μονο βενζινη με καυσαερια. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
NickS1 Μόλις έγραψα

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Ιαν 2011, 11:59:30 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Valeo τα καινουργια με το βιδωτο καπακι |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
sps (Spyros) Έχω ξεφύγει !!!

206 XS Ε10
Ένταξη: 22 Δεκ 2002 Δημοσιεύσεις: 3013
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Ιαν 2011, 12:10:12 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
εχει ψυκτρα λαδιου το 1.3? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
NickS1 Μόλις έγραψα

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Ιαν 2011, 12:18:21 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Εχει |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
NickS1 Μόλις έγραψα

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Ιαν 2011, 12:18:34 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Εχει |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

106 XSi 1.6
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Ιαν 2011, 12:19:10 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ναι,το 1300 εχει ψυκτρα.
Περι φλαντζας,μπορει να ειναι ψυκτρα,μπορει να ειναι τα o-rings των χιτωνιων,μπορει να εχει νεροφαγωμα η κεφαλη(πολυ σπανιο βεβαια),κλπ,κλπ...
Το θεμα ειναι μηπως το ψυγειο δεν κανει μιας και οπως ειχα πει και παλιοτερα κυκλοφορησαν καποια Valeo μαπα τα οποια δεν ειχαν σωστη ροη και το μοτερ ανεβαζε αμεσως θερμοκρασια με το που το πιεζες.  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
NickS1 Μόλις έγραψα

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Ιαν 2011, 12:22:11 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Το ψυγειο το πηρα απο τον Ντινο(RPC)εαν ηταν δεν θα μου ελεγε κατι τετοιο.Δεν λεω οτι εσυ δεν ξερεις. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
NickS1 Μόλις έγραψα

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Ιαν 2011, 12:23:04 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Επισης η μη σωστη ροη θα φουσκωνε τα κολλαρα?  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

106 XSi 1.6
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Ιαν 2011, 12:23:18 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Δεν ξερω ρε,ουτε λεω οτι ειναι θεμα Ντινου...
Και εμεις κατα τυχη το ανακαλυψαμε οτι ειναι προβληματικη η σειρα.  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
NickS1 Μόλις έγραψα

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Ιαν 2011, 12:25:32 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Σε καινουργια ψυγεια?εγω το πηρα κανα 4μηνο τωρα.Οσο για χιτωνια και oil cooler δεν θα μου τα ελεγε ο μαστορας!? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

106 XSi 1.6
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Ιαν 2011, 12:29:50 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Δεν εχει σχεση με το ποτε το πηρες ρε...Αν του ειχε μεινει στοκ,μπορει να ειναι ενα απο αυτα.
Περι χιτωνιων και ψυκτρας,οχι απαραιτητα...
Η ψυκτρα ειναι πολυ υπουλο πραγμα και το διαπιστωνεις αφου κανεις πρωτα φλαντζα και μετα...
Οσο για τα o-rings των χιτωνιων,με τα χρονια ξεραινονται και δακρυζουν.
Ο μαστορας δεν μπορει να το ξερει αν χανουν ή οχι γιατι πρεπει να τα βγαλει,και αν τα βγαλει εντελως,τοτε χρειαζεσαι σιγουρα καινουργια τα οποια ειναι λιγο ακριβα.
Δεν ειναι δηλαδη τοσο απλο οσο ακουγεται...  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
NickS1 Μόλις έγραψα

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Ιαν 2011, 12:32:55 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ωραια καταλαβα αλλα ρε Στελιο οταν ενας εμπειρος μηχανικος σου λεει οτι ετσι ειναι μια χαρα το αυτοκινητο τοτε...τι να πω.Εγω ξερω οτι ξερει γνωριζω οτι εχει καταλαβει τι γινεται αλλα δεν το λεει. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

106 XSi 1.6
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Ιαν 2011, 12:42:15 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Απλα πολλες φορες,οση εμπειρια και να εχεις,υπαρχουν περιπτωσεις που κολλας και αναρωτιεσαι τι στο διαβολο μπορει να φταιει.
Για να καταλαβεις,εγω ειχα προβλημα με εφελκυσμο της κεφαλης και γκρινιαζα οτι εβλεπα μαγιονεζα στην ταπα του λαδιου οταν το μοτερ δουλευε για πολυ μικρο χρονικο διαστημα.
Ο μηχανικος μου επεμενε οτι ειναι η φαντασια μου μεχρι που μου πεταξε τα νερα και μετα απορουσε πως το 1300αρι εμφανισε ζημεια που βγαζουν μονον τα τουρμπατα με αυξημενη πιεση(εφελκυσμος κεφαλης that is).
Και απο που ηταν το προβλημα;
Απο την εξατμιση,συγκεκριμενα απο το κουφαρι του καταλυτη το οποιο χαλουσε τοοοσο πολυ την ροη που στο αφημα του γκαζιου τα καυσαερια δεν εφευγαν εντελως με αποτελεσμα να σκαει χειροτερα και απο Evo gr A.  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
NickS1 Μόλις έγραψα

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Ιαν 2011, 12:49:47 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
και δεν χαιροσουν με τετοια σκασιματα! πλακα κανω.Λοιπον Στελιο ετσι ειναι οπως τα λες αλλα ρε μαστορα! εφοσον το ακους το νιωθεις οτι κατι δεν παει καλα γιατι με κοροιδευεις?γιατι να μου μαμησεις τρομπα νερου,κολλαρα,ψυγεια νερου καλοριφερ.Το βλεπεις οτι μαζευει αερα πρεσαρει πως το λενε! και με κοροιδευεις!?Τεσπα ρε Στελιο.Δε μου λες το παρατησες το θεμα clio williams και εφτιαξες το 13αρι?  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

106 XSi 1.6
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Ιαν 2011, 13:25:40 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Τι να σου πω ρε Nick,ειναι να μην σου τυχει...
Πολλες φορες,επειδη τα ζω,βλεπω μαστορες που ευχονται να μην ειχαν ξεκινησει καν καποια συγκεκριμενα αυτοκινητα γιατι κατι φαινομενικα απλο,πολλες φορες κρυβει λαβυρινθο απο πισω του.
NickS1 έγραψε: | Δε μου λες το παρατησες το θεμα clio williams και εφτιαξες το 13αρι?  |
Ειλικρινα δεν ξερω ακομα ρε...Τα σεναρια ειναι πολλα,το budget περιορισμενο και στο τελος με βλεπω να καταληγω με κανενα S2 8v για να πνιξω τον πονο μου μιας και 1300αρι αξιολογο δεν βρισκω πια. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
RoadRunner122 (Γιάννης) Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II
Ένταξη: 30 Οκτ 2008 Δημοσιεύσεις: 2965 Τόπος: Δροσοπηγή
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Ιαν 2011, 13:44:09 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
To 13ρι της Ελασσώνας?