PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Προβλήματα με εξάτμιση-καταλύτη.
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
sps (Spyros)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

206 XS Ε10

Ένταξη: 22 Δεκ 2002

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 13 Μάρ 2007, 10:01:12    Θέμα δημοσίευσης: Προβλήματα με εξάτμιση-καταλύτη. Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τωρα τελευταια ακουω ενα θορυβο οταν ξεκιναω με 1500 στροφες περιπου, ενα γκζζζ-γκζζζζ.
Σας εχει τυχει?
Μην ειναι το μεσαιο?
Μην ειναι ο καταλυτης?
Επισης ο θορυβος εχει αυξηθει ελαφρα στις μεσαιες, και τα καυσαερια βρωμανε ελαφρα τελευταια, αλλα δεν ξερω αν αυτο οφειλεται στη χαλια βενζινη που εχω τωρα μεσα.
Εμπειριες?
Γνωμες?
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Stevon ("Κουμπάρος" John Φυστίκη...)
Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων
Επίσημο Μέλος

VF7 + VF3 = P.S.A.

Ένταξη: 22 Απρ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 13 Μάρ 2007, 11:21:44    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σπύρο είχα πάθει ακριβώς το ίδιο....
Εκτός απο την δυσοσμία των καυσαερίων όμως.
Η διάγνωση τότε είχε δείξει....και μεσαίο και καταλύτη.......

Δέν προλάβαμε να το "τουρμπίσουμε" και μας άφησε ο 3ος...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
sps (Spyros)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

206 XS Ε10

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 13 Μάρ 2007, 11:59:43    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Stevon έγραψε:
Σπύρο είχα πάθει ακριβώς το ίδιο....
Εκτός απο την δυσοσμία των καυσαερίων όμως.
Η διάγνωση τότε είχε δείξει....και μεσαίο και καταλύτη.......

Ωχ! Rolling eyes
Επιστροφή στην κορυφή
Giannis307 (Giannis???)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

308 Thp130

Ένταξη: 05 Δεκ 2006
Τόπος: Nikaia/Argyroupoli

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 14 Μάρ 2007, 12:56:03    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μηπως το μπερδεψες με WRC και σε κανα αλμα επανω εκανες κανα καλο κοπανημα και στραβωσες καμια βαση απο κατω??Βασικα το σηκωσες ταμαξι να δεις αν εγινε κατι?
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
MAD (Μάκης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

207 RALLYE 1.6T

Ένταξη: 14 Μάϊ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 14 Μάρ 2007, 22:01:27    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σπυρο μου εκανε και εμενα τον ιδιο ηχο στις συγκεκριμενες στροφες και αυτο που μου ειχαν πει τοτε ηταν το ρουλεμαν τις τροχαλιας!!!! Πρεπει να το δεις συντομα!!!! γιατι αν το αφησεις θα σου χαλασει την τροχαλια του αεροσυμπιεστη του a/c!!!!! Με φιλικους χαιρετισμους Μακης!

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
volvos (volvos)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Ένταξη: 08 Απρ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 20 Μάρ 2007, 08:51:32    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

episης του σπυρου χτυπαει τρελλα πειρακια το αμαξι...
δε ξερω αν συνδεεται με το θεμα καταλυτη... Rolling eyes
Επιστροφή στην κορυφή
sps (Spyros)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

206 XS Ε10

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 20 Μάρ 2007, 09:34:14    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ως σκεψη για να δω αν ο καταλυτης ειναι χαλασμενος, και συνδεεται με τα πυρακια, θα κανω το εξης!
Θα ταπωσω το 2ο λ με ταπα τυπου γκαβανα, και ετσι ο λ θα διαβαζει καθαρο Ο2.
Αν το αμαξι στρωσει, σημαινει πως ο καταλυτης εχει χαλασει, και οτι τα πυρακια προερχονται απο το κοψιμο που κανει ο εγκεφαλος.
Επιστροφή στην κορυφή
volvos (volvos)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Ένταξη: 08 Απρ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 20 Μάρ 2007, 09:49:18    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΡΕ spyro βρες ενα αναλυτη καυσαεριων να μετρησεις στοιχειομετρικο και καυσαερια...

παντως πολυ φοβαμαι οτι φταινε οι εκκεντροφοροι που τσιτωνουν το μοτερ πολυ...ο μακης που δεν ειχε πειρακια φοραγε ηδη εξατμιση απο πριν Cool
Επιστροφή στην κορυφή
16V(ery)Quicksilver (Παναγιωτης)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

peugeot 106 1.6 (16V) Quicksilver (2003)

Ένταξη: 14 Οκτ 2010
Τόπος: Aθηνα - Νεα Ιωνια

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 26 Δεκ 2010, 03:29:46    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

καλημερα και Χρονια πολλα σε όλους... το συγκεκριμενο ποστ ειναι αρχαιο μεν, το προβλημα που επικαλειται ομως επικαιρο για μενα δε.....
Νομιζω δηλαδη.. 2-3 μερες τωρα, το 106 μου κανει λες και εχω παρασυρει καροτσακι λαικης Shocked μαζι με την γιαγια μην σας πω! Ειλικρινα δεν ξερω πως αλλιως να τον περιγραψω το θορυβο, αλλα αυτο που μου ερχεται πρωτο στο μυαλο ειναι καταλυτης... Υπαρχει περιπτωση να ειναι κατι αλλο ?

16V Quicksilver
Επιστροφή στην κορυφή
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 26 Δεκ 2010, 03:32:54    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ξεχασα να επισημανω οτι το κανει φυσικα σε ολο το ευρος των στροφων του μοτερ, αλλα πολυ πιο εντονα λιγο πριν τις 3000 ( 2750 ας πουμε ) και μετα ( 3500 ). Εκει το κανει παρα πολυ εντονα...

16V Quicksilver
Επιστροφή στην κορυφή
bagosgt (Moderator at O.X)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

peugeot 207 rallye

Ένταξη: 24 Οκτ 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 26 Δεκ 2010, 09:23:37    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

το πιο πιθανο ειναι να ειναι καταλυτης.αλλα μπορει να θελει κ αλλαγη το ζουαν.η δευτερη περιπτωση ειναι πιο οικονομικη απο την πρωτη,επομενως αν θες αλλαζεις πρωτα τα ζουαν κ αν δε σταματησει τοτε το σηκωνεις το αμαξι,μπαινεις απο κατω κ χτυπας ελαφρα τα καζανακια κ τον καταλυτη,να δεις τι ειναι.

Μια φορα κ εναν καιρο... http://www.etuners.gr/?s=13&t=261
Επιστροφή στην κορυφή
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 27 Δεκ 2010, 01:42:57    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ευχαριστω baggos για την απαντηση ! Το ζουαν το αλλαξα τον περασμενο μηνα . Τελικα βρηκα τι φταιει...
Με φακο ανα δεξιας χειρας λοιπον χωθηκα στη μηχανη και δινοντας γκαζι με το αριστερο , ειδα την μια απο τις δυο βιδες ( αυτες με το ελατηριο ) ,
που ενωνουν την εξατμιση στο διχαλο , να ΣΠΑΡΤΑΡΑΕΙ !!! Shocked Laughing
Αυτο ηταν.. Αλλα μου κανει εντυπωση ακομα και τωρα που το περιγραφω, τι θορυβο προκαλει ! Αν και δεν ξερω βεβαια, αν εχει ''κοψει'' η βιδα , η ακομα χειροτερα η η τρυπα της που πιανει η βιδα πανω στην εξατμιση , αλλα νομιζω πως φτηνα θα την βγαλω...

16V Quicksilver
Επιστροφή στην κορυφή
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 27 Δεκ 2010, 02:01:56    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Επειδη το διαβαζα και δεν μου καθεται καλα ρε παιδια, τελικα πως ονομαζεται : ζοαν η ζουαν ??? Shocked

16V Quicksilver
Επιστροφή στην κορυφή
Tzive (Λουκας)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Citroen AX 1800cc Kit-Car + 207rallye

Ένταξη: 10 Οκτ 2007
Τόπος: on tracks

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 27 Δεκ 2010, 03:56:46    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

volvos έγραψε:
episης του σπυρου χτυπαει τρελλα πειρακια το αμαξι...
δε ξερω αν συνδεεται με το θεμα καταλυτη... Rolling eyes
αμα εχει σπασει ο καταλυτης και ειναι βουλωμενος ειναι λογικο να βαραει πειρακια...

Citroen AX 1,800cc
Fastest production car @ kartodromo 52.506

Megara Curcuit 1.07.642 και εχει ακομα ΠΟΛΥ!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 06 Ιαν 2011, 00:49:03    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Kαλη χρονια παιδια ... Υγεια για ολους ευχομαι ..
Εμενα δεν μου μπηκε και τοσο καλα εντελει.. Sad
Μολις χθες, μετα την δουλεια κατα την επιστροφη μου στο σπιτι, κοπηκε η εξατμιση... Στο τελικο καζανακι ... Sad
Ηταν στο προγραμμα για αλλαγη ετσι και αλλιως, ( ολοκληρη η εξατμιση απο διχαλο και πισω...) αλλα οχι για τωρα ρε γα**το. Sad Επειδη ειχα πολλες αβαριες, προσπαθω και το συμαζευω εδω και καιρο, αλλα την εξατμιση την ειχα στο προγραμμα να αλλαχτει αργοτερα, να παρω και καμια ανασα! Crying or Very sad
Εχω ξεπαραδιαστει...! ειναι και αργια αυριο...ολα αναποδα!
Τελοσπαντων... το θεμα ειναι οτι δεν ξερω τι να κανω τωρα.
Να την κολλησω προχειρα σε καποιον εξατμισα, ωστε να μπορεσω να μαζεψω χρηματα για να κανω την αλλαγη ολοκληρης της εξατμισης αργοτερα? ( και μαλλον αυτο θα γινει..)
ελπιζω μονο να μην εχω περαιτερω προβληματα αν το κανω αυτο.

συγνωμη για το μεγαλο ποστ.

Ποσο παει μια εξατμιση απο διχαλο μεχρι πισω?
Για 1600 16V μιλωντας , μαζι με καταλυτη, μεσαιο, και τελικο μιας και το δικο μου ειχε φτιαχτει για το προηγουμενο μοτερ το 1400...

16V Quicksilver
Επιστροφή στην κορυφή
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

Ένταξη: 30 Οκτ 2008
Τόπος: Δροσοπηγή

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 06 Ιαν 2011, 02:39:03    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σήκωσέ το και δες σε ποιό σημείο έχει κοπεί. Αν είναι καμιά τρυπούλα, μπορεί να στη μπαλώσει ο εξατμισάς και να ξεμπερδεύεις προσωρινά μέχρι να είσαι πιό ανετος οικονομικά για εξολοκλήρου αντικατάστασή της Wink

Επίσης τσέκαρε μπας και ξεκούμπωσε στο ζουάν. Το έπαθα πριν κανα 3μηνο όταν έπεσα σε λακούβα και μου έδεινε την εντύπωση ότι κόπηκε στη μέση απ΄τον πολύ θόρυβο Confused

3rioStooges-Motorsport Team
Επιστροφή στην κορυφή
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 06 Ιαν 2011, 03:03:13    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

RoadRunner122 έγραψε:
Σήκωσέ το και δες σε ποιό σημείο έχει κοπεί. Αν είναι καμιά τρυπούλα, μπορεί να στη μπαλώσει ο εξατμισάς και να ξεμπερδεύεις προσωρινά μέχρι να είσαι πιό ανετος οικονομικά για εξολοκλήρου αντικατάστασή της Wink

Επίσης τσέκαρε μπας και ξεκούμπωσε στο ζουάν. Το έπαθα πριν κανα 3μηνο όταν έπεσα σε λακούβα και μου έδεινε την εντύπωση ότι κόπηκε στη μέση απ΄τον πολύ θόρυβο Confused

Μονο αν το σηκωσεις εισαι απολυτα σιγουρος, αλλα δυστυχως μαλλον ειναι κατα 90 τις εκατο κομενη στο καζανακι... Το κουνησα με το ποδι και σηκωνεται χαλαρα προς τα πανω.. και για να σιγουρευτω το εκανα και ξαπλωμενος μπροστα απο τον πισω προφυλακτηρα και κοιταξα με τον φακο και οντως λυγιζει η σωληνα σε μια συγκοληση που υπαρχει λιγο πριν το τελικο καζανακι... Η πικρη αληθεια ειναι οτι ειναι πολυ χαλια η εξατμιση που φοραω αυτη την στιγμη, με κολησεις που βγαζουν ματι ! Κι ο πιο αδαης δηλαδη μολις την κοιταξει , καταλαβαινει οτι η εξατμιση πρεπει να βγει και αμεσα...! Ηταν μεταχειρισμενη ''μαμα'' και κολληθηκε το καζανακι που φορουσα οταν ειχα το 1400...

Σκεφτηκα μολις τωρα κατι αλλο που ισως μπορει να μου γλυτωσει καποια χρηματα και αποκτησω μια λειτουργικη εξατμιση ( για τωρα ).
Επειδη το μεγαλο , για μενα τουλαχιστον , θεμα που εχω με την εξατμιση οταν την κοιταζω, ειναι στις χαλια κολλησεις και στην σωληνωση η οποια ειναι σκουριασμενη ( ετσι μοιαζει τουλαχιστον ), σκεφτηκα να κρατησω εφοσον δεν εχουν φυσικα καποιο ιδιαιτερο προβλημα, τα καζανακια και τον καταλυτη και να αλλαξω μονο σωληνες σε καποιον εξατμισα, ο οποιος φυσικα θα κανει και τις συγκολλησεις τις καινουριες...
Τι λες Γιαννη για αυτο?

16V Quicksilver
Επιστροφή στην κορυφή
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

Ένταξη: 30 Οκτ 2008
Τόπος: Δροσοπηγή

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 06 Ιαν 2011, 03:08:47    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ναι, γίνεται κι αυτό.

ΑΛΛΑ, εφόσον έχεις στα σκαριά μετα από ένα Α χρονικό διάστημα να την αλλάξεις, γιατί να μπεις σε αυτη τη διαδικασία? Και μετά? Θα ξαναπληρώνεις σωλήνες ή θα χρησιμοποιήσεις αυτές που θα σου αλλάξει?

Αν κατάλαβα καλα, το τελικό σου πατάει στις ενώσεις τις μαμά. Αν είναι έτσι, βρες μια μεταχειρισμένη μαμά από 16V (φτηνά τις πουλάνε φαντάζομαι), βάλτην πάνω και είσαι κομπλέ μέχρι να πάρεις ανάσα...

3rioStooges-Motorsport Team
Επιστροφή στην κορυφή
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 06 Ιαν 2011, 03:27:00    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εχεις δικιο φιλε Γιαννη..
Δυστυχως ειναι αργια αυριο και δεν μπορω να το ψαξω καθολου, οποτε απο μεθαυριο.
Σε ευχαριστω για την πολυτιμη συμβουλη σου !

16V Quicksilver
Επιστροφή στην κορυφή
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 08 Ιαν 2011, 15:25:27    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τελικα πηγα σε εναν εξατμισα χθες και κολλησα το υπαρχον καζανακι μεχρι να καταφερω να μαζεψω χρηματα και να δωθει και οριστικη λυση στο θεμα εξατμιση...
Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes

16V Quicksilver
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη
Σελίδα 1 από 2

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης