Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
nfx1587 Μέλος

Ένταξη: 17 Ιαν 2010 Δημοσιεύσεις: 149
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 12 Ιούλ 2010, 00:31:41 Θέμα δημοσίευσης: Αρυθμίες σε 106 |
|
|
Παιδιά, εδώ και μερικές βδομάδες το ραλλάκι μου κάνει κάτι περίεργα. Έχω προσέξει ότι στο ρελαντί (που είναι περίπου στις 800κάτι), αρχίζει και ανεβάζει στροφές από μόνο του. Το φαινόμενο ήταν αρχικά αισθητό με το που έβαζα βενζίνη και μετά από λίγο 'έφτιαχνε' μόνο του. Δοκίμασα να βάλω από διαφορετικά πρατήρια, αλλά τίποτα, συνέχιζε.
Τώρα τελευταία όμως το κάνει σχεδόν συνέχεια και έχω αρχίσει να αγχώνομαι. Δεν έχει σβήσει ποτέ, αλλά παίζει πολύ και είναι αισθητό ακόμα και σε κανονική πορεία - νιώθω σαν να έχει 'λοξυγκα' το μοτέρ.
Αύριο πρωί πάω συνεργείο για αλλαγή λαδιών, μπουζί, κόντρα βάση μηχανής...
Πιθανά σενάρια και πράγματα να πω στον μηχανικό να κοιτάξει επί της ευκαιρίας; Κάτι να θέλει καθάρισμα; Κάτι να είναι στα τελευταία του;
Υ.Γ. Το αμάξι είναι ΦΠΕ (etuned) |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
nfx1587 Μέλος

Ένταξη: 17 Ιαν 2010 Δημοσιεύσεις: 149
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 24 Ιούλ 2010, 18:52:26 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Τελικά μάλλον ήταν η πεταλούδα. Την καθάρισα στο συνεργείο και τώρα, 5 μέρες αργότερα, είχε αρρυθμίες μόνο μια φορά. Να υποθέσω πως για να καθαρίσει κανονικά η πεταλούδα, θέλει λύσιμο-καθάρισμα και όχι με το σπρέι όπως την κάναμε τώρα. Οπότε ίσως να χει μείνει λίγη βρωμιά ακόμα.
Εν το μεταξύ βρήκα το fuel line cleaner της Protec (10ευρώ) και τώρα σκέφτομαι να το βάλω ή όχι.
Σε περίπτωση που το βάλω, έχει κάποια ιδιαιτερότητα; Λέει στις οδηγίες "for best results use the Protec Clearflow machine..." - τι είναι αυτό; Εγώ σκεφτόμουν να το βάλω στο επόμενο γέμισμα του ρεζερβουάρ π.χ. να βάλω 20lt, άδειασμα το fuel line cleaner και έπειτα πάλι καύσιμο μέχρι να φουλάρει. Σωστά δεν το σκέφτομαι ή μήπως το παρακάνω και δεν χρειάζεται 'ανακάτεμα'; |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
nikos 206cc Έχω ξεφύγει !!!

206cc 1.6 16V
Ένταξη: 12 Μάρ 2010 Δημοσιεύσεις: 2005 Τόπος: thessaloniki
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 24 Ιούλ 2010, 19:29:38 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Δεν χρειαζεται τιποτα...Αλλα καλυτερα γεμισμα ρεζερβουαρ,το βαζεις ολο και ακομα καλυτερα βαλτο οταν ειναι να κανεις ταξιδι  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
grand106 (Γιώργος) Μόλις έγραψα

Ένταξη: 19 Σεπ 2010 Δημοσιεύσεις: 11
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 18 Οκτ 2010, 00:46:37 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
αφαίρεση πόλου μπαταρίας, αφαίρεση και καθάρισμα map sensor με σπρέι επαφών , αφήνεις να στεγνώσει καλά, ξανά κουμπώνεις, συνδέεις πόλο μπαταρίας γυρνάς το κλειδί χωρίς να βάλεις μπρος, αφήνεις να κάνει τα διαγνωστικά του ο κινητήρας για καμιά 30sec και βάζεις μπροστά. ψάξε σχετικό thread sto forum . |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
groupN (Μπαμπης) Δραστήριο μέλος

peugeot 106 rallye 16v
Ένταξη: 18 Μάρ 2009 Δημοσιεύσεις: 252 Τόπος: Θεσσαλονικη
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 16 Νοέ 2010, 00:38:03 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
και εγω εχω το ιδιο προβλημα με το ρελαντι. αλλα μαλλον ειναι στον εγκεφαλο το προβλημα πιστευω. οταν το πηρα εκανε ετσι και μετα απο 4 χρονια που εχω αλλαξει μοτερ ρελαντι, map sesnor. εχω καθαρισει μπεκ, πεταλουδα και κανενας δεν το εχει βρει. σιγουρα δεν ειναι τεχνικο το προβλημα. μονο σε διαγνωστικο peugeot δεν το εχω βαλει. και αυτο δεν ξερω αν μπορεσει να κανει τιποτα. εχει παθει καποιος το ιδιο; |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
nikolas206gti (Nikos) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.6 16V Gti (2005) Kitcar
Ένταξη: 10 Σεπ 2009 Δημοσιεύσεις: 1974 Τόπος: Πύργος-Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 16 Νοέ 2010, 02:00:38 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Εχω μια μικρη υποψια πως ειναι το μοτερακι του ρελαντι Εκει εχουν ολα το προβλημα 
Κυνηγώντας τα Saxoralla με Φ.Π.Ε. (Όχι Φλάτζα. Πρόγραμμα. Εκκεντροφόροι) - E-tuners ! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|