Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
gg_tt (Ιάσων) Μόλις έγραψα

Ένταξη: 05 Φεβ 2010 Δημοσιεύσεις: 31
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 07 Φεβ 2010, 01:07:08 Θέμα δημοσίευσης: 106 - Δεν ανεβαζει οπως θα 'πρεπε |
|
|
Οπως ειπα κ στον τιτλο το αυτοκινητο μου που αγορασα πριν καμια βδομαδα (106 rallye 1.6 8v) εχει προβλημα στο να ανεβαζει στροφες οπως θα πρεπε.. Στις αρχες πηγαινε μια χαρα ενω τωρα στις χαμηλες κυριως φενεται σαν να ζοριζεται κ αυτο γινετε εως τις 4500 rpm περιπου κ μετα σαν να στρωνει λιγο.. Επεισης κανει πολλα σκασιματα που εχω την εντυπωση πως πριν δεν τα εκανε κ μπερδευει οταν ειναι κρυο..
Τι μπορει να ειναι αυτο? Εχει παθει κανεις κατι παρομοιο? Ευχαριστω |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
z@ck! (Ζαχαριας) Τρελλαμένο μέλος

Citroen AX... soon eurofighter !
Ένταξη: 21 Αύγ 2007 Δημοσιεύσεις: 674 Τόπος: Οπου λαχει ....
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 07 Φεβ 2010, 12:27:48 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
φιλε μου πολλα μπορει να ειναι..... Ειναι πολυ γενικο αυτο που λες ....
μπουζι, βενζινες , κατι στην κεφαλη , κατι στα ηλεκτρικα....
Κανενα σερβισ του εκανες μολις το πηρες ?
μηχανικο αν ειναι να προλαβεις κατι πιο σοβαρο η ενα σερβις να εχεις το κεφαλι σου λιγο ησυχο 
As I lay rubber down the street, I pray for traction I can keep, but if I spin and start to slide, please dear lord protect my ride.!!!
DRIVE IT LIKE YOU STOLE IT!!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 07 Φεβ 2010, 22:49:41 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
z@ck! έγραψε: | φιλε μου πολλα μπορει να ειναι..... Ειναι πολυ γενικο αυτο που λες ....
μπουζι, βενζινες , κατι στην κεφαλη , κατι στα ηλεκτρικα....
Κανενα σερβισ του εκανες μολις το πηρες ?
μηχανικο αν ειναι να προλαβεις κατι πιο σοβαρο η ενα σερβις να εχεις το κεφαλι σου λιγο ησυχο  |
θα του αλλαξω μπουζι μπας και ειναι αυτο...
πολλα σκασιματα ομως βρε παιδι μου.. παιζει να τα 'παιξε ο καταλυτης? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
RoadRunner122 (Γιάννης) Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II
Ένταξη: 30 Οκτ 2008 Δημοσιεύσεις: 2965 Τόπος: Δροσοπηγή
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 08 Φεβ 2010, 01:44:10 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
καταλύτης είναι το τελευταίο που θα κοίταγα. Σκασίματα=άκαυτες βενζίνες στην εξαγωγή που από τη στιγμή που δεν πείραξες κάτι (εκκεντροφόρο, πρόγραμμα, χρονισμό κλπ) σημαίνει πως κάτι μάλλον παίζει με την ανάφλεξη.
Ξεκινάς με μπουζί και βλέπουμε
Επίσης όταν τα βγάλεις, πες μας και πώς ήταν. Σύγκρινέ τα μεταξυ τους και δες μήπως κάποιο είναι λαδωμένο.
3rioStooges-Motorsport Team |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 08 Φεβ 2010, 17:27:56 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Τα μπουζι αλλαχτηκαν πριν λιγο και το αμαξι δεν εδιξε καποια βελτιωση... Τα προηγουμενα ειχανε χιλιομετρα αλλα ητανε καθαρα.. Ο μηχανικος μου λεει πως το προγραμμα φταει..
Εσεις τι πιστευετε οτι μπορει να 'ναι?
Να σημειωσω πως εχω αλλαξει κ map sensor αλλα τιποτα.. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
geo106xs (Γιώργος) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 106 s16 (2000)
Ένταξη: 26 Φεβ 2009 Δημοσιεύσεις: 1140
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 08 Φεβ 2010, 17:36:03 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
gg_tt έγραψε: | Τα μπουζι αλλαχτηκαν πριν λιγο και το αμαξι δεν εδιξε καποια βελτιωση... Τα προηγουμενα ειχανε χιλιομετρα αλλα ητανε καθαρα.. Ο μηχανικος μου λεει πως το προγραμμα φταει..
Εσεις τι πιστευετε οτι μπορει να 'ναι?
Να σημειωσω πως εχω αλλαξει κ map sensor αλλα τιποτα.. |
Πολλαπλασιαστη κοιταξες; 
....Αλλοτινές μου εποχές... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 08 Φεβ 2010, 17:41:34 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
geo106xs έγραψε: |
Πολλαπλασιαστη κοιταξες;  |
Αυτα τα συμπτωματα εχει? Γιατι οχι δεν τον κοιταξα. :/ |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 106 s16 (2000)
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 08 Φεβ 2010, 17:52:08 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Απο τη στιγμη που το μειγμα δεν αναφλεγεται δυο ειναι οι πιθανοτερες αιτιες,η μια ειναι τα μπουζι και η δευτερη ο πολλαπλασιαστης εφ'οσον τα μπουζι αλλαχτηκαν ο πολλαπλασιαστης μενει! Τα συμπτωματα που παρουσιαζονται ειναι αυτα που αναφερεις στο αρχικο ποστ...τα 8V νομιζω οτι εχουν ενα 2πλο πολλαπλασιαστη με μπουζοκαλωδια και οχι DIS οπως τα πιο καινουρια 16V,αρχικα δοκιμασε τον πολλαπλασιαστη καποιου γνωστου σου για να μη τον πληρωνεις τσαμπα και αν δεις οτι ειναι αυτο τον αλλαζεις αλλιως ψαχνεσαι παραπερα... 
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 08 Φεβ 2010, 17:57:49 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
geo106xs έγραψε: | Απο τη στιγμη που το μειγμα δεν αναφλεγεται δυο ειναι οι πιθανοτερες αιτιες,η μια ειναι τα μπουζι και η δευτερη ο πολλαπλασιαστης εφ'οσον τα μπουζι αλλαχτηκαν ο πολλαπλασιαστης μενει! Τα συμπτωματα που παρουσιαζονται ειναι αυτα που αναφερεις στο αρχικο ποστ...τα 8V νομιζω οτι εχουν ενα 2πλο πολλαπλασιαστη με μπουζοκαλωδια και οχι DIS οπως τα πιο καινουρια 16V,αρχικα δοκιμασε τον πολλαπλασιαστη καποιου γνωστου σου για να μη τον πληρωνεις τσαμπα και αν δεις οτι ειναι αυτο τον αλλαζεις αλλιως ψαχνεσαι παραπερα...  |
Να μη το ψαξω καθολου δηλαδη το προγραμμα? Γιατι ο μηχανικος φαινοταν πολυ σιγουρος γι' αυτο..  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 106 s16 (2000)
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 08 Φεβ 2010, 18:02:26 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
gg_tt έγραψε: | geo106xs έγραψε: | Απο τη στιγμη που το μειγμα δεν αναφλεγεται δυο ειναι οι πιθανοτερες αιτιες,η μια ειναι τα μπουζι και η δευτερη ο πολλαπλασιαστης εφ'οσον τα μπουζι αλλαχτηκαν ο πολλαπλασιαστης μενει! Τα συμπτωματα που παρουσιαζονται ειναι αυτα που αναφερεις στο αρχικο ποστ...τα 8V νομιζω οτι εχουν ενα 2πλο πολλαπλασιαστη με μπουζοκαλωδια και οχι DIS οπως τα πιο καινουρια 16V,αρχικα δοκιμασε τον πολλαπλασιαστη καποιου γνωστου σου για να μη τον πληρωνεις τσαμπα και αν δεις οτι ειναι αυτο τον αλλαζεις αλλιως ψαχνεσαι παραπερα...  |
Να μη το ψαξω καθολου δηλαδη το προγραμμα? Γιατι ο μηχανικος φαινοταν πολυ σιγουρος γι' αυτο..  |
Λιγο κουφο μου φαινεται να ειναι το προγραμμα...αφου λες οτι στην αρχη δουλευε μια χαρα,ξαφνικα ξεπρογραμματιστηκε; Γι'αυτο πιστευω πολλαπλασιαστες...κατι αλλο τα σκασιματα ποτε στα κανει,οταν πατας ή οταν αφηνεις γκαζι;
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 08 Φεβ 2010, 18:10:25 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
geo106xs έγραψε: |
Λιγο κουφο μου φαινεται να ειναι το προγραμμα...αφου λες οτι στην αρχη δουλευε μια χαρα,ξαφνικα ξεπρογραμματιστηκε; Γι'αυτο πιστευω πολλαπλασιαστες...κατι αλλο τα σκασιματα ποτε στα κανει,οταν πατας ή οταν αφηνεις γκαζι; |
Οταν παταω γκαζι, σε κατευασματα... Σαν μικροσκασιματα ή μικρομπερδεματα ακουγονται οχι κατι πολυ θορυβωδες,, |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 08 Φεβ 2010, 23:20:36 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
παιδες βοηθεια... το 106 κανει σα να vteκιαζει στις 4.500 rpm ενω πιο κατω ειναι νεκρο..  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Pughell (Στελιος) Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6
Ένταξη: 24 Απρ 2003 Δημοσιεύσεις: 11050 Τόπος: Σαλλλονικη...
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 09 Φεβ 2010, 00:16:19 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Αντι να καθεσαι και να το βλεπεις να "πεθαινει",ξεκινα με τα βασικα που σου ειπανε(μπουζι,μετρηση αντλιας καυσιμου,ελεγχος μπεκ,κλπ,κλπ) και μετα ψαχνεις τα πιο "χοντρα".  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 09 Φεβ 2010, 11:39:08 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Pughell έγραψε: | Αντι να καθεσαι και να το βλεπεις να "πεθαινει",ξεκινα με τα βασικα που σου ειπανε(μπουζι,μετρηση αντλιας καυσιμου,ελεγχος μπεκ,κλπ,κλπ) και μετα ψαχνεις τα πιο "χοντρα".  |
μπουζι αλλαξα, μπεκ δε πρεπει να ειναι, η αντλια βενζινης οταν τα φτινει δε σε αφινει αποτομα κ οχι προοδευτικα? Επισης το αυτοκινητο οταν ειναι κρυο δε περνει με τι μια ή αργη λιγο να παρει μπρος..
Α και κατι αλλο.. Να δοκιμασω κ τους δυο πολλαπλασιαστες η ειναι ενας που "χαλαει" συνηθως? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 106 s16 (2000)
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 09 Φεβ 2010, 11:46:14 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
gg_tt έγραψε: | Pughell έγραψε: | Αντι να καθεσαι και να το βλεπεις να "πεθαινει",ξεκινα με τα βασικα που σου ειπανε(μπουζι,μετρηση αντλιας καυσιμου,ελεγχος μπεκ,κλπ,κλπ) και μετα ψαχνεις τα πιο "χοντρα".  |
μπουζι αλλαξα, μπεκ δε πρεπει να ειναι, η αντλια βενζινης οταν τα φτινει δε σε αφινει αποτομα κ οχι προοδευτικα? Επισης το αυτοκινητο οταν ειναι κρυο δε περνει με τι μια ή αργη λιγο να παρει μπρος..
Α και κατι αλλο.. Να δοκιμασω κ τους δυο πολλαπλασιαστες η ειναι ενας που "χαλαει" συνηθως? |
Μια μετρηση της πιεσης της αντλιας θα σου λυσει καθε απορια...ο πολλαπλασιαστης ειναι ενας και ειναι διπλος αν θυμαμαι καλα...Μετρησε πιεση στην αντλια και πες μας. 
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 09 Φεβ 2010, 12:59:30 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
το πηγες σε συνεργειο?
το εβαλαν πανω σε διαγνωστικο?
τι μοντελο ειναι? γιατι αν δεν κανω λαθος τα 8ν εχουν μονο εναν πολλαπλασιαστη...
Βενζινες?
ιμαντα ποτε αλλαξε ?
Παντως ετσι δεν θα κανεις δουλεια... Οτι και να σου λεμε εμεις απο μακρια... οτι να'ναι...
ενα συνεργειο της προκοπης γιατι δεν σε βλεπω καλα... 
As I lay rubber down the street, I pray for traction I can keep, but if I spin and start to slide, please dear lord protect my ride.!!!
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 09 Φεβ 2010, 13:04:02 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
z@ck! έγραψε: | το πηγες σε συνεργειο?
το εβαλαν πανω σε διαγνωστικο?
τι μοντελο ειναι? γιατι αν δεν κανω λαθος τα 8ν εχουν μονο εναν πολλαπλασιαστη...
Βενζινες?
ιμαντα ποτε αλλαξε ?
Παντως ετσι δεν θα κανεις δουλεια... Οτι και να σου λεμε εμεις απο μακρια... οτι να'ναι...
ενα συνεργειο της προκοπης γιατι δεν σε βλεπω καλα...  |
Συνεργειο το πηγα φιλε μου.. και θεωρηται κ καλο συνεργειο για γαλλικα μαλιστα... Ο μηχανικος μου ειπε πως διαγνωστικο δε χρειαζετε εφοσον δεν εχει συνεχομενα αναμενο τσεκ engine αν κ αμφιβαλλω πολυ γι αυτο..
Το αμαξι ειναι μοντελο 10/96 1.6 8v.. Βενζινες ειτε βαλω 100αρα ειτε βαλω 95αρα τα ιδια ειναι κ εχω αλλαξει κ βενζιναδικο..
Ιμαντα δε ξερω ποτε εχει αλλαξει ο προηγουμενος.  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 09 Φεβ 2010, 13:15:18 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
δεν θελω να σχολιασω την ποιοτητα του μηχανικου σου..... απλα τραβα αλλου...
Το οτι δεν αναβει το CHECK ENGINE δεν λεει και τιποτα, αν ο λ η ο μαπ δινει οτι να΄ναι δεν σημαινει οτι θα σου αναψει το λαμπακι......
Ο ιδιος ηταν που σου ειπε για προγραμμα και δεν εχει βαλει το διαγνωστικο στον εγκεφαλο να το δει καν... τεσπα....
φιλε μου τραβα καπου αλλου να σου πουν, γιατι ο μηχανικος μπορει να ειναι καλος αλλα δεν σημαινει οτι δεν θελει να στα παρει ... και χοντρα....
οταν καταληξεις σε καποιο καλο συνεργειο βαλε τους να κοιταξουν και το αυτοκινητο γενικα... να δουν ιμαντες , σερβις και τα λοιπα......
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 09 Φεβ 2010, 13:19:06 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
αα
και εχουμε εναν πολλαπλασιαστη....

|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Pughell (Στελιος) Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6
Ένταξη: 24 Απρ 2003 Δημοσιεύσεις: 11050 Τόπος: Σαλλλονικη...
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 09 Φεβ 2010, 13:24:23 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Οπως ειπε και ο Ζαχος,τσεκαρε map sensor και αισθητηρα γωνιας στροφαλου. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|