PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

106 - Δεν ανεβαζει οπως θα 'πρεπε
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
gg_tt (Ιάσων)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Ένταξη: 05 Φεβ 2010

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 07 Φεβ 2010, 01:07:08    Θέμα δημοσίευσης: 106 - Δεν ανεβαζει οπως θα 'πρεπε Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οπως ειπα κ στον τιτλο το αυτοκινητο μου που αγορασα πριν καμια βδομαδα (106 rallye 1.6 8v) εχει προβλημα στο να ανεβαζει στροφες οπως θα πρεπε.. Στις αρχες πηγαινε μια χαρα ενω τωρα στις χαμηλες κυριως φενεται σαν να ζοριζεται κ αυτο γινετε εως τις 4500 rpm περιπου κ μετα σαν να στρωνει λιγο.. Επεισης κανει πολλα σκασιματα που εχω την εντυπωση πως πριν δεν τα εκανε κ μπερδευει οταν ειναι κρυο..
Τι μπορει να ειναι αυτο? Εχει παθει κανεις κατι παρομοιο? Ευχαριστω
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
z@ck! (Ζαχαριας)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος
Επίσημο Μέλος

Citroen AX... soon eurofighter !

Ένταξη: 21 Αύγ 2007
Τόπος: Οπου λαχει ....

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 07 Φεβ 2010, 12:27:48    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

φιλε μου πολλα μπορει να ειναι..... Ειναι πολυ γενικο αυτο που λες ....
μπουζι, βενζινες , κατι στην κεφαλη , κατι στα ηλεκτρικα....

Κανενα σερβισ του εκανες μολις το πηρες ?

μηχανικο αν ειναι να προλαβεις κατι πιο σοβαρο η ενα σερβις να εχεις το κεφαλι σου λιγο ησυχο Wink

As I lay rubber down the street, I pray for traction I can keep, but if I spin and start to slide, please dear lord protect my ride.!!!
DRIVE IT LIKE YOU STOLE IT!!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
gg_tt (Ιάσων)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 07 Φεβ 2010, 22:49:41    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

z@ck! έγραψε:
φιλε μου πολλα μπορει να ειναι..... Ειναι πολυ γενικο αυτο που λες ....
μπουζι, βενζινες , κατι στην κεφαλη , κατι στα ηλεκτρικα....

Κανενα σερβισ του εκανες μολις το πηρες ?

μηχανικο αν ειναι να προλαβεις κατι πιο σοβαρο η ενα σερβις να εχεις το κεφαλι σου λιγο ησυχο Wink

θα του αλλαξω μπουζι μπας και ειναι αυτο...
πολλα σκασιματα ομως βρε παιδι μου.. παιζει να τα 'παιξε ο καταλυτης?
Επιστροφή στην κορυφή
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

Ένταξη: 30 Οκτ 2008
Τόπος: Δροσοπηγή

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 08 Φεβ 2010, 01:44:10    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

καταλύτης είναι το τελευταίο που θα κοίταγα. Σκασίματα=άκαυτες βενζίνες στην εξαγωγή που από τη στιγμή που δεν πείραξες κάτι (εκκεντροφόρο, πρόγραμμα, χρονισμό κλπ) σημαίνει πως κάτι μάλλον παίζει με την ανάφλεξη.

Ξεκινάς με μπουζί και βλέπουμε Wink

Επίσης όταν τα βγάλεις, πες μας και πώς ήταν. Σύγκρινέ τα μεταξυ τους και δες μήπως κάποιο είναι λαδωμένο.

3rioStooges-Motorsport Team
Επιστροφή στην κορυφή
gg_tt (Ιάσων)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 08 Φεβ 2010, 17:27:56    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τα μπουζι αλλαχτηκαν πριν λιγο και το αμαξι δεν εδιξε καποια βελτιωση... Τα προηγουμενα ειχανε χιλιομετρα αλλα ητανε καθαρα.. Ο μηχανικος μου λεει πως το προγραμμα φταει..
Εσεις τι πιστευετε οτι μπορει να 'ναι? Sad
Να σημειωσω πως εχω αλλαξει κ map sensor αλλα τιποτα..
Επιστροφή στην κορυφή
geo106xs (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 106 s16 (2000)

Ένταξη: 26 Φεβ 2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 08 Φεβ 2010, 17:36:03    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

gg_tt έγραψε:
Τα μπουζι αλλαχτηκαν πριν λιγο και το αμαξι δεν εδιξε καποια βελτιωση... Τα προηγουμενα ειχανε χιλιομετρα αλλα ητανε καθαρα.. Ο μηχανικος μου λεει πως το προγραμμα φταει..
Εσεις τι πιστευετε οτι μπορει να 'ναι? Sad
Να σημειωσω πως εχω αλλαξει κ map sensor αλλα τιποτα..

Πολλαπλασιαστη κοιταξες; Confused

....Αλλοτινές μου εποχές...
Επιστροφή στην κορυφή
gg_tt (Ιάσων)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 08 Φεβ 2010, 17:41:34    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

geo106xs έγραψε:

Πολλαπλασιαστη κοιταξες; Confused

Αυτα τα συμπτωματα εχει? Γιατι οχι δεν τον κοιταξα. :/
Επιστροφή στην κορυφή
geo106xs (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 106 s16 (2000)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 08 Φεβ 2010, 17:52:08    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Απο τη στιγμη που το μειγμα δεν αναφλεγεται δυο ειναι οι πιθανοτερες αιτιες,η μια ειναι τα μπουζι και η δευτερη ο πολλαπλασιαστης εφ'οσον τα μπουζι αλλαχτηκαν ο πολλαπλασιαστης μενει! Τα συμπτωματα που παρουσιαζονται ειναι αυτα που αναφερεις στο αρχικο ποστ...τα 8V νομιζω οτι εχουν ενα 2πλο πολλαπλασιαστη με μπουζοκαλωδια και οχι DIS οπως τα πιο καινουρια 16V,αρχικα δοκιμασε τον πολλαπλασιαστη καποιου γνωστου σου για να μη τον πληρωνεις τσαμπα και αν δεις οτι ειναι αυτο τον αλλαζεις αλλιως ψαχνεσαι παραπερα... Wink

Επιστροφή στην κορυφή
gg_tt (Ιάσων)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 08 Φεβ 2010, 17:57:49    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

geo106xs έγραψε:
Απο τη στιγμη που το μειγμα δεν αναφλεγεται δυο ειναι οι πιθανοτερες αιτιες,η μια ειναι τα μπουζι και η δευτερη ο πολλαπλασιαστης εφ'οσον τα μπουζι αλλαχτηκαν ο πολλαπλασιαστης μενει! Τα συμπτωματα που παρουσιαζονται ειναι αυτα που αναφερεις στο αρχικο ποστ...τα 8V νομιζω οτι εχουν ενα 2πλο πολλαπλασιαστη με μπουζοκαλωδια και οχι DIS οπως τα πιο καινουρια 16V,αρχικα δοκιμασε τον πολλαπλασιαστη καποιου γνωστου σου για να μη τον πληρωνεις τσαμπα και αν δεις οτι ειναι αυτο τον αλλαζεις αλλιως ψαχνεσαι παραπερα... Wink

Να μη το ψαξω καθολου δηλαδη το προγραμμα? Γιατι ο μηχανικος φαινοταν πολυ σιγουρος γι' αυτο.. Confused
Επιστροφή στην κορυφή
geo106xs (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 106 s16 (2000)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 08 Φεβ 2010, 18:02:26    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

gg_tt έγραψε:
geo106xs έγραψε:

Να μη το ψαξω καθολου δηλαδη το προγραμμα? Γιατι ο μηχανικος φαινοταν πολυ σιγουρος γι' αυτο.. Confused

Λιγο κουφο μου φαινεται να ειναι το προγραμμα...αφου λες οτι στην αρχη δουλευε μια χαρα,ξαφνικα ξεπρογραμματιστηκε; Γι'αυτο πιστευω πολλαπλασιαστες...κατι αλλο τα σκασιματα ποτε στα κανει,οταν πατας ή οταν αφηνεις γκαζι;

Επιστροφή στην κορυφή
gg_tt (Ιάσων)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 08 Φεβ 2010, 18:10:25    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

geo106xs έγραψε:

Λιγο κουφο μου φαινεται να ειναι το προγραμμα...αφου λες οτι στην αρχη δουλευε μια χαρα,ξαφνικα ξεπρογραμματιστηκε; Γι'αυτο πιστευω πολλαπλασιαστες...κατι αλλο τα σκασιματα ποτε στα κανει,οταν πατας ή οταν αφηνεις γκαζι;

Οταν παταω γκαζι, σε κατευασματα... Σαν μικροσκασιματα ή μικρομπερδεματα ακουγονται οχι κατι πολυ θορυβωδες,,
Επιστροφή στην κορυφή
gg_tt (Ιάσων)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 08 Φεβ 2010, 23:20:36    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

παιδες βοηθεια... το 106 κανει σα να vteκιαζει στις 4.500 rpm ενω πιο κατω ειναι νεκρο.. Confused
Επιστροφή στην κορυφή
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

Ένταξη: 24 Απρ 2003
Τόπος: Σαλλλονικη...

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 09 Φεβ 2010, 00:16:19    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αντι να καθεσαι και να το βλεπεις να "πεθαινει",ξεκινα με τα βασικα που σου ειπανε(μπουζι,μετρηση αντλιας καυσιμου,ελεγχος μπεκ,κλπ,κλπ) και μετα ψαχνεις τα πιο "χοντρα". Wink
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger
gg_tt (Ιάσων)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 09 Φεβ 2010, 11:39:08    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Pughell έγραψε:
Αντι να καθεσαι και να το βλεπεις να "πεθαινει",ξεκινα με τα βασικα που σου ειπανε(μπουζι,μετρηση αντλιας καυσιμου,ελεγχος μπεκ,κλπ,κλπ) και μετα ψαχνεις τα πιο "χοντρα". Wink

μπουζι αλλαξα, μπεκ δε πρεπει να ειναι, η αντλια βενζινης οταν τα φτινει δε σε αφινει αποτομα κ οχι προοδευτικα? Επισης το αυτοκινητο οταν ειναι κρυο δε περνει με τι μια ή αργη λιγο να παρει μπρος..
Α και κατι αλλο.. Να δοκιμασω κ τους δυο πολλαπλασιαστες η ειναι ενας που "χαλαει" συνηθως?
Επιστροφή στην κορυφή
geo106xs (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 106 s16 (2000)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 09 Φεβ 2010, 11:46:14    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

gg_tt έγραψε:
Pughell έγραψε:

μπουζι αλλαξα, μπεκ δε πρεπει να ειναι, η αντλια βενζινης οταν τα φτινει δε σε αφινει αποτομα κ οχι προοδευτικα? Επισης το αυτοκινητο οταν ειναι κρυο δε περνει με τι μια ή αργη λιγο να παρει μπρος..
Α και κατι αλλο.. Να δοκιμασω κ τους δυο πολλαπλασιαστες η ειναι ενας που "χαλαει" συνηθως?

Μια μετρηση της πιεσης της αντλιας θα σου λυσει καθε απορια...ο πολλαπλασιαστης ειναι ενας και ειναι διπλος αν θυμαμαι καλα...Μετρησε πιεση στην αντλια και πες μας. Wink

Επιστροφή στην κορυφή
z@ck! (Ζαχαριας)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 09 Φεβ 2010, 12:59:30    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

το πηγες σε συνεργειο?
το εβαλαν πανω σε διαγνωστικο?
τι μοντελο ειναι? γιατι αν δεν κανω λαθος τα 8ν εχουν μονο εναν πολλαπλασιαστη...
Βενζινες?
ιμαντα ποτε αλλαξε ?
Παντως ετσι δεν θα κανεις δουλεια... Οτι και να σου λεμε εμεις απο μακρια... οτι να'ναι...
ενα συνεργειο της προκοπης γιατι δεν σε βλεπω καλα... Confused

As I lay rubber down the street, I pray for traction I can keep, but if I spin and start to slide, please dear lord protect my ride.!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
gg_tt (Ιάσων)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 09 Φεβ 2010, 13:04:02    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

z@ck! έγραψε:
το πηγες σε συνεργειο?
το εβαλαν πανω σε διαγνωστικο?
τι μοντελο ειναι? γιατι αν δεν κανω λαθος τα 8ν εχουν μονο εναν πολλαπλασιαστη...
Βενζινες?
ιμαντα ποτε αλλαξε ?
Παντως ετσι δεν θα κανεις δουλεια... Οτι και να σου λεμε εμεις απο μακρια... οτι να'ναι...
ενα συνεργειο της προκοπης γιατι δεν σε βλεπω καλα... Confused

Συνεργειο το πηγα φιλε μου.. και θεωρηται κ καλο συνεργειο για γαλλικα μαλιστα... Ο μηχανικος μου ειπε πως διαγνωστικο δε χρειαζετε εφοσον δεν εχει συνεχομενα αναμενο τσεκ engine αν κ αμφιβαλλω πολυ γι αυτο..
Το αμαξι ειναι μοντελο 10/96 1.6 8v.. Βενζινες ειτε βαλω 100αρα ειτε βαλω 95αρα τα ιδια ειναι κ εχω αλλαξει κ βενζιναδικο..
Ιμαντα δε ξερω ποτε εχει αλλαξει ο προηγουμενος. Confused
Επιστροφή στην κορυφή
z@ck! (Ζαχαριας)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 09 Φεβ 2010, 13:15:18    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

δεν θελω να σχολιασω την ποιοτητα του μηχανικου σου..... απλα τραβα αλλου...

Το οτι δεν αναβει το CHECK ENGINE δεν λεει και τιποτα, αν ο λ η ο μαπ δινει οτι να΄ναι δεν σημαινει οτι θα σου αναψει το λαμπακι...... Confused

Ο ιδιος ηταν που σου ειπε για προγραμμα και δεν εχει βαλει το διαγνωστικο στον εγκεφαλο να το δει καν... τεσπα....

φιλε μου τραβα καπου αλλου να σου πουν, γιατι ο μηχανικος μπορει να ειναι καλος αλλα δεν σημαινει οτι δεν θελει να στα παρει ... και χοντρα.... Evil

οταν καταληξεις σε καποιο καλο συνεργειο βαλε τους να κοιταξουν και το αυτοκινητο γενικα... να δουν ιμαντες , σερβις και τα λοιπα......

Επιστροφή στην κορυφή
z@ck! (Ζαχαριας)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 09 Φεβ 2010, 13:19:06    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

αα
και εχουμε εναν πολλαπλασιαστη....

Wink

Επιστροφή στην κορυφή
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

Ένταξη: 24 Απρ 2003
Τόπος: Σαλλλονικη...

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 09 Φεβ 2010, 13:24:23    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οπως ειπε και ο Ζαχος,τσεκαρε map sensor και αισθητηρα γωνιας στροφαλου.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3  Επόμενη
Σελίδα 1 από 3

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης