PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Πλυσιμο κινητήρα

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Κινητήρας Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
imaginas 
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Peugeot 307 1.4 (8v) (2001)

Ένταξη: 06 Αύγ 2009
Τόπος: Peristeri

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 28 Αύγ 2010, 18:16:45    Θέμα δημοσίευσης: Πλυσιμο κινητήρα Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σκέφτομαι να πλύνω τον κινητήρα του 307 μου.Δεν είναι μαύρα χάλια αλλά θέλω να τον δω να λάμπει!Έχει πλύνει κανείς τον κινητήρα ιδίως σε 307;Είχε προβλήματα;Ένας φίλος μου έπλυνε το 106 του και δεν είχε τίποτα από προβλήματα

My photogallery!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
sotos 207Gt (Σωτηρης.... ...mobile repairman...)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

207Gt 900hp by Αισωπος racing power...

Ένταξη: 16 Απρ 2007
Τόπος: Αργοστολι Κεφαλονια

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 28 Αύγ 2010, 19:31:30    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

50-50....

Στις τρεις αυτοκτονιες η μια δωρο.....Ελλας στο μεγαλειο σου....
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
giorgos80 (Γιώργος)
Μέλος
Μέλος

Ένταξη: 22 Ιαν 2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 28 Αύγ 2010, 22:40:08    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Και εγώ έχω 307 και σκεφτόμουν να πλύνω το μοτέρ αλλά το μετάνιωσα, πολλά ηλεκτρικά/ηλεκτρονικά εκτεθειμένα.
Σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω πεπιεσμένο αέρα και μετά κάποιο σπρέι για πλαστικά, μιας και δεν είναι σε άθλια κατάσταση, απλά σκονισμένο είναι.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
imaginas 
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 28 Αύγ 2010, 22:43:37    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ένας μηχανικός μου είπε να αποσυνδέσω την μπαταρία και να περάσω τον κινητήρα με πινέλο και βενζίνη.Προς το παρών καθαρίζω ότι μπορώ με βρεγμένο πανί!

My photogallery!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Pugobios (Costantin)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 2 με ralloμοτερ!!!

Ένταξη: 25 Μάϊ 2006
Τόπος: κατω απο τη ραμπα...

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 28 Αύγ 2010, 22:44:18    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

μονωστε με σακουλες μπαταριες πολλαπλασιαστες και οτι ειναι εκτεθημενο και πλυντε αφοβα...ΑΛΛΑ μονο με πιεστικο και καυτο νερο αλλιως θα κανετε μια τρυπα στο νερο
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
imaginas 
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 28 Αύγ 2010, 22:54:05    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Έλεγα να το πάω σε ένα πλυντήριο,στο ίδιο που έπλυνε και ο φίλος μου το 106 του,αλλά διστάζω.Δεν έχω όρεξη να μπω σε νέα έξοδα και τρεχάματα...

My photogallery!
Επιστροφή στην κορυφή
climbonice (Θέμης)
Μέλος
Μέλος

Peugeot 207 CC 1.6 150hp

Ένταξη: 23 Σεπ 2007
Τόπος: Νέα Σμύρνη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 30 Αύγ 2010, 15:42:18    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Γιατί δε δοκιμάζεις αρχικά με κάποιο σπρέυ και εάν δε σε ικανοποιήσει το αποτέλεσμα το ξανασκέφτεσαι για πλύσιμο.

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail," Ralph Waldo Emerson
Επιστροφή στην κορυφή
imaginas 
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 30 Αύγ 2010, 15:48:11    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τι σπρέι να χρησιμοποιήσω;
Ένας γείτονας πάντως που έχει ένα GOLF GT έπλυνε τον κινητήρα και δεν έχει πρόβλημα...

My photogallery!
Επιστροφή στην κορυφή
vamvakoolas (kostis)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος
Επίσημο Μέλος

307cc

Ένταξη: 30 Ιούν 2008
Τόπος: Athens

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 30 Αύγ 2010, 15:51:46    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

υπαρχει αντιστοιχο θεμα

εγω το εψαχνα ενα χρονο Shocked Shocked Shocked μεχρι που βρηκα ανθρωπο που το εχει...μονος μου δεν....

Επιστροφή στην κορυφή
Bill207 (Bill)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 207 1.4 95ps (16V) ΠΙΣΤΟΛΑΡΑ

Ένταξη: 05 Νοέ 2008
Τόπος: ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 30 Αύγ 2010, 16:25:39    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

να σας ρωτήσω μιας και βρήκα τέτοιο θέμα.
το μοτέρ μου είναι υπερβολικά ΒΡΩΜΙΚΟ
το εχω το αμάξι 1 χρόνο και 10 μήνες
είδα σήμερα 207 3 χρόνων και το μοτέρ μέσα είναι απλά πεντακάθαρο μπροστά στο δικό μου.
τι παίζει;

Μ.
Γ.
Δ.
Επιστροφή στην κορυφή
imaginas 
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 30 Αύγ 2010, 16:38:20    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ανάλογα από τι είναι βρώμικο.Αν είναι από λάδια,μάλλον η φλάντζα κεφαλής έχει διαρροή.Εμένα δεν έχει λάδια,απλώς είναι λίγο βρώμικος ο κινητήρας.Δυστυχώς δεν έχω τώρα τη φωτογραφική μηχανή να τον φωτογραφήσω να τον δείτε.

My photogallery!
Επιστροφή στην κορυφή
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

Ένταξη: 30 Οκτ 2008
Τόπος: Δροσοπηγή

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 30 Αύγ 2010, 17:04:51    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τα παρακάτω βήματα τα ακολουθώ όποτε πλένω μοτέρ (2-3 φορές το χρόνο) χωρίς την παραμικρή παρενέργεια.

Κρύο μοτέρ:

1) Καλύψτε με σακούλες όλα τα ηλεκτρολογικά (ecu, ασφαλειοθήκες, συναγερμούς, φυσάκια, πεταλούδα κλπ κλπ).

2) Ψεκάστε με σπρέυ καθαρισμού μοτέρ στα σημεία που έχει λάδια, αφήστε για κανα 10λεπτο να δράσει.

3) Ανάβουμε τσιγαράκι, για όσο θα διασπά το σπρέυ τη λαδίλα. Οι μη καπνιστές ας ρίξουν μιά πασιέτζα Razz

4) Στα υπόλοιπα σημεία, καθαρίστε με σαπουνάδα και μαλακιά βούρτσα (πχ αυτή για τις ζάντες) ή πλατύ πινέλο.

5) Ξεπλύντε με πιεστικό (πχ Karcher) επιμένοντας στα σημεία που είχε λάδια καθώς και στο ψυγείο ρίχνοντας από μπροστά.

6)Αφαιρέστε σακούλες.

7) Καθαρίστε με βρεγμένο wettex ή δέρμα και πινελάκι σε γωνίες κλπ δύσκολα σκονισμένα σημεία που επειδή ήταν καλυμμένα με σακούλα δεν καθαρίστηκαν.

8) Φυσίξτε με κομπρεσέρ αέρα στα σημεία που έχει παραμείνει νερό, ειδικά σε φύσες.

9) Με την ευκαιρία, ξεκουμπώστε όσα φυσάκια είναι εύκολη η πρόσβαση και ψεκάστε τα με contact cleaner (χωρίς λάδι εννοείται).

10) Οι τελειομανείς μπορούν να ψεκάσουν τα πλαστικά με γυαλιστικό σπρέυ σιλικόνης (πχ αυτό για το ταμπλώ). Αν και σε κανα μήνα θα γίνουν πάλι χάλια, για ένα μικρό διάστημα το μηχανοστάσιο θα δείχνει καθαρότερο κι από καινούριο.

11) Ανάβουμε μοτέρ και αφήνουμε να δουλέψει με ανοιχτό καπω για κανα μισάωρο.

12) Καμαρώνουμε Wink

3rioStooges-Motorsport Team
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Κινητήρας Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης