PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Το 106 και οι τρομπες

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
eulo (γιαννης)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

peugeot 106 rallye 8v '97

Ένταξη: 29 Νοέ 2008

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 06 Αύγ 2010, 18:54:33    Θέμα δημοσίευσης: Το 106 και οι τρομπες Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλησπερα/μερα παιδες.

Η ιστορια μου εχει ως εξης.
4ημερο στην ευβοια για να ξεσκασουμε..τις 2 πρωτες μερες το ραλλακι παει καλα.Με τις απεργιες των βενζιναδων κλπ εχω φτασει στη 1η γραμη και ψαχνω βενζινη.Βρισκω μια 'ετεκα' που ειχε φερει καυσιμο πριν μια ωρα και στηνομαι στην ουρα.Φτανει η σειρα μου,μου λεει ο πακιστανος "μονο 100σταρα". Σαν αφελης κ γω,το γεμιζω.

Την επομενη μερα,καθοδον για τη παραλια,το αμαξι με 5η στο κιβωτιο γονατιζει και αρχιζουν και πεφτουν οι στροφες, μηδεν αποκριση γκαζιου.Βγαζω αλαρμ και κανω στην ακρη.Ξαναπαιρνει μετα απο 2-3 λεπτα (αυτο εγινε 2 φορες μεχρι να φτασω στη παραλια)

Στο γυρισμο παω να προσπερασω ενα παπακι,κατεβαζω 3η και αρχιζει να γινεται πανηγυρι.Δεν ανεβαζε στροβες το αμαξι,μπουκωνε και η εξατμιση εκανε παρτυ.Το παπακι εκοψε τελικα για να περασω,γιατι ειμουν διπλα του 3-4 ωρες.

Γυρναω σπιτι,αδειαζω τη μιση βενζινη με λαστιχο (ο 1ος κουβας που αδειασα δεν μυριζε καν βενζινη με χωμενη τη μουρη μου απο πανω)
Παω και συμπληρωνω αλλα 20 λιτρα απο αλλο πρατηριο.
Το βραδι το βγαζω να το προχωρησω λιγο να καει οση βενζινη ειναι στο κυκλωμα και να αρχιζει να καιει την αναμειγμενη μπας και στρωσει.
Τα ιδια..μπουκωματα.

Την επομενη μερα το παω σε μηχανικο στην ευβοια,γενικο συνεργειο.
Μου καθαριζει μπεκ σε ενα μηχανημα,μου αλλαζει φιλτρο βενζινης..Τα ιδια.
Βαζει ενα σα πιεσομετρο για να μετραει πιεση καυσιμου και βλεπουμε οτι οταν κανει τα μουκωματα δεν εχει πιεση.Οποτε αλλαζουμε και τρομπα βενζινης. 170 ευρω αυτα τα 3.

Το παιρνω,δεν εκανε τιποτα απο ολα αυτα αλλα το αισθανομουν πιο αργο απο πριν.Τεσπα,λεω η παλια βενζινη θα ειναι και το παω χαλαρα.
Το βραδυ,γυριζοντας προς αθηνα κανω παλι να κατεβασω σχεση να κανω προσπεραση και μου κανει παλι τα μπουκωματα.

Γυρναω σιγα σιγα αθηνα.(πηγαινα με 3000 στροφες γιατι ενιωθα οτι αν πατησω παραπανω θα αρχιζει να μπουκωνει).

Σημερα το παω καπου να μου αδειασουν το τεποζιτο. μου το αδειαζει μεχρι τη πρωτη ασπρη γραμμη και παω και βαζω αλλα 20 100αρα.
Το αμαξι παει μια χαρα,ανοιγει κανονικα.
Πριν μια ωρα,κανω τη διαδρομη ηρακλειο-γαλατσι και πισω.
Στο πηγαινε,παμε μια χαρα.Οταν γυριζα,ξεκινωντας απο ενα φαναρι αρχιζει παλι να μπουκωνει.
Σταματαω παρακατω,το σβηνω, περιμενω ενα λεπτο και το ξαναβαζω μπρος.Γυρναω σπιτι κανονικα χωρις προβληματα.

Τι αλλο να κανω?? Φοβαμαι μη χαλασει κ αυτη η τρομπα βενζινης (αν η πρωτη ηταν οντως χαλασμενη)

Με συγχωρειτε για το μεγαλο ποστ

Του φευγατου η μανα δεν εκλαψε ποτε !!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
eulo (γιαννης)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 07 Αύγ 2010, 20:28:16    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλησπερα και παλι..
Σημερα,εκανα τη διαδρομη ηρακλειο-λιμανι πειραια και πισω.
Στο πηγαινε, το αυτοκινητο ηταν απροβληματιστο,το δουλεψα και ψηλα και χαμηλα.
Αμεσως μετα τη σταση που εκανα στο λιμανι (με ανοιχτη τη μηχανη) στο ξεκινημα,καταλαβα οτι κατι δε παει καλα.Παω να ανοιξω τη πρωτη και αρχιζουν τα μπουκωματα.Το αμαξι δεν ανεβαζε πανω απο 4500-5000 στροφες.
Βγαινωντας στην εθνικη, βλεπω οτι αν πατησω "αποτομα"(φυσιολογικα,οχι το ποδι στο πατωμα) το γκαζι,μπουκωνει και δεν ανεβαζει στροφες,οποτε επρεπε να κινηθω με σταθερες στροφες μεχρι να βρω καπου να σταματησω.
Επιβραδυνοντας λογω κινησης, (πεφτω στις 2000-2500 στροφες) βλεπω οτι παλι,εαν πατουσα γκαζι μπουκωνε.Μονο εαν πατουσα με μεγαλη επιδεξιοτητα! και πολυ σιγα,καταφερνα να ανεβασω στροφες.

Βρισκοντας μια μεγαλη ευθεια,σταματαω στη βοηθητικη λοριδα και σβηνω το αμαξι.
Μετα απο 1 λεπτο το ξαναβαζω προς και γυρναω σπιτι κανονικα χωρις προβληματα... Rolling eyes

Λοιπον..εχει κανεις καμια ιδεα στο που μπορει να οφειλεται η συμπεριφορα αυτη?

Δεν γνωριζω πως ακριβως δουλευει η τρομπα βενζινης αλλα υποψιαζομαι πως υπαρχουν ακομα "σκουπιδια" μεσα στο ρεζερβουαρ και μετα απο τη κινηση του αυτοκινητου (σταματα-ξεκινα,λακουβες) ανεβαινουν πανω και πανε και βουλωνουν τη τρομπα.
Οταν το σβηνω,η τρομπα σταματαει να ρουφαει και το σκουπιδι παει παλι και καθεται..
Γινεται αυτο?Δεν εχω ιδεα πως δουλευει η τρομπα,μπορει να λεω βλακειες.
Καθαριστηκο-ενισχυτικο βενζινης βοηθαει αν υπαρχουν σκουπιδια στο ρεζερβουαρ?

Σκευτεστε τιποτα αλλο που μπορει να τα προκαλει αυτα? κανας αισθητηρας κλπ.

ο/

Επιστροφή στην κορυφή
Pugobios (Costantin)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 2 με ralloμοτερ!!!

Ένταξη: 25 Μάϊ 2006
Τόπος: κατω απο τη ραμπα...

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 07 Αύγ 2010, 21:56:20    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

αν τραβουσε σκουπιδια θα σου εσπαγε τα δοντακια της της τρομπας και δεν θα πηγαινες πουθενα...παιζει να μην σου βαλανε την σωστή τρόμπα.επισης φιλτρο σου αλλαξανε?
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
tammy (stamatis)
Μέλος
Μέλος

Ένταξη: 12 Μάϊ 2006

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 08 Αύγ 2010, 12:08:07    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

φιλε σε ποιον πηγες και σου αλλαξε τρομπα?
Επιστροφή στην κορυφή
drdino (Kωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

BMW 330i (F30)

Ένταξη: 16 Δεκ 2003
Τόπος: Βροχονήσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 08 Αύγ 2010, 12:54:42    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τσέκαρε για αρχή το φίλτρο βενζίνης (αν είναι καινούριο και αν έχει μπει με τη σωστή φορά).
Μετά, είσαι σίγουρος ότι σου άλλαξε την τρόμπα και σου έβαλε τη σωστή;

Οικογενεια Peugeot: 304 (1978), 406 (1998), 307 (2005), 308 (2011). Πλέον χωρίς Peugeot.
Επιστροφή στην κορυφή
eulo (γιαννης)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 08 Αύγ 2010, 13:11:28    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Φιλτρο αλλαξε,ειμουν μπροστα.
Τωρα για τη τρομπα θα σας γελασω.Ειμουν μπροστα οταν πηρε τηλεφωνο για να τη παραγκειλει απο χαλκιδα,του ειπε για 106.
Απ οτι ειδα η μαμισια με το ανταλακτικο διεφερε στη πανω οψη,αλλα δεν ξερω αν δεν ειναι η σωστη.

Παράθεση:
φιλε σε ποιον πηγες και σου αλλαξε τρομπα?

Το αμαξι πηγε σε ενα γενικο συνεργειο στην ερετρια.
Ειχε αλλα 6 αυτοκινητα,3 απ οτι μου ειδα και μου ειπε με παρομοια προβληματα απο βενζινη.

Την αντλια πως μπορω να τη τσεκαρω αν ειναι η σωστη? Εχουν κανενα part number κλπ?

edit:ευχαριστω για το ενδιαφερον παρεπιπτοντως Wink

Επιστροφή στην κορυφή
drdino (Kωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

BMW 330i (F30)

Ένταξη: 16 Δεκ 2003
Τόπος: Βροχονήσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 08 Αύγ 2010, 13:27:20    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Έχουν όλα τα 106 από το 1,1 μέχρι το ραλλυ ίδια αντλία; Δες αν έχει κάποιο εμφανή κωδικό στο πάνω μέρος της και γράψε τον... Ακόμα καλύτερα, βγάλε την και καμια φωτό, όλο και κάποιο τσακάλι εδώ μέσα θα μπορέσει να σου πει. Smile

Πάντως τα συμπτώματα μου θυμίζουν έντονα ατροφίες από προβληματική αντλία.

Οικογενεια Peugeot: 304 (1978), 406 (1998), 307 (2005), 308 (2011). Πλέον χωρίς Peugeot.
Επιστροφή στην κορυφή
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

Ένταξη: 24 Απρ 2003
Τόπος: Σαλλλονικη...

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 08 Αύγ 2010, 14:07:53    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αν ειναι απο καυσιμο ή τροφοδοσια,τοτε αφου τσεκαρεις οτι δεν ειναι απο νοθευμενη βενζινη,κοιτας τα υπολοιπα,αρα μπεκ,αντλια,κλπ,κλπ...
Αν ειναι απο λαθος ή προβληματικη αντλια,με το που το ζορισεις με στροφαρισμα και παρατεταμενο σκισιμο,θα στο κανει...Δεν ειναι δηλαδη φαινομενο που μια το κανει και μια οχι.
Αν η αντλια δεεεν,με το που ζεσταθει,τελειωσε το πανυγηρι.

Εναλλακτικα ψαχνεις τα υπολοιπα,δηλαδη map sensor,αισθητηρα ψυχρης εκκινησης ή θερμοκρασιας ψυκτικου ή αισθητηρα γωνιας στροφαλου.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger
tammy (stamatis)
Μέλος
Μέλος

Ένταξη: 12 Μάϊ 2006

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 09 Αύγ 2010, 03:32:12    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

παντως αν εβαλες στο ΕΤΕΚΑ εξω απο την ερετρια και εγω εκει βαζω
σε ενα accent και δεν εχω καποιο θεμα.

πες ονομα συνεργειου να ξερουμε .
Επιστροφή στην κορυφή
andreaskoudou (Aνδρεας)
Μέλος
Μέλος

Peugeot 106 1.6 8v 4throttle Rallye 1999

Ένταξη: 20 Οκτ 2008
Τόπος: ΠΑΤΡΑ-ΛΕΙΒΑΔΙΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 15 Αύγ 2010, 12:59:34    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ποιος ξερει ρε παιδια εαν η αντλια απο 106 3φυσο κ μονοφυσο ειναι ιδια?
εχουν καποια διαφορα? Μπορω δλδ να βαλω τριφυση σε μονοφυσο?

1.6 8v 4-throtlle on fire.....
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 15 Αύγ 2010, 13:25:00    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η αντλια καθεαυτου,αν θυμαμαι καλα,οχι...Το ολο συνολο μαζι με το "καλαθακι" διαφερει.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger
andreaskoudou (Aνδρεας)
Μέλος
Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 15 Αύγ 2010, 14:40:50    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

δλδ να μην προτιμησω να βαλω μια 3φυση(μεταχ) που θα ειναι σε καλυτερη κατασταση (λογο του οτι τα 3φυσα ειναι τα τελευταια που βγηκαν σε χρονολογια)
υπαρχει δλδ περιπτωση να την παρω και να μην κανει?
δυσκολο εεεεε?????
τι λες Στελιο?

Επιστροφή στην κορυφή
Giannis307 (Giannis???)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

308 Thp130

Ένταξη: 05 Δεκ 2006
Τόπος: Nikaia/Argyroupoli

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 15 Αύγ 2010, 14:43:01    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δες και ταμπουζι και τον πολλαπλασιαστη....συνηθως αυτα την ακουνε απο κακο καυσημο
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 15 Αύγ 2010, 19:08:18    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μπα,στις αντλιες δεν ισχυει το νεωτερο = λιγοτερο ταλαιπωρημενο για αλλους λογους.
Καλυτερα μια μαμα απο 8v για να κουμπωσει απευθειας και τερμα τα προβληματα σου.Αμα την παρεις και χωρις το "καλαθι" της,τοτε κατα 90% θα σου κοστισει και σαφως λιγοτερο απο 100ρικο.
Επιστροφή στην κορυφή
andreaskoudou (Aνδρεας)
Μέλος
Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 15 Αύγ 2010, 20:13:39    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

τι εννοεις χωρις το καλαθι? το πλαστικο καλυμα?
http://www.car.gr/parts/view/865448/
(κοιτα τι βρησκει κανεις εαν ψαξει..)
να ρωτισω κατι αλλο το φλοτερ ειναι εκεινο το σιρματακι με το μαυρο κομματι στην ακρη?

Επιστροφή στην κορυφή
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 15 Αύγ 2010, 23:47:29    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ναι,αυτο που βρηκες ειναι η αντλια,η εργοστασιακη ομως ειναι Walbro και οχι VDO.
Το φλοτερ οντως ειναι αυτο το μαυρο με το συρμα.
Επιστροφή στην κορυφή
eulo (γιαννης)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 25 Αύγ 2010, 19:37:01    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλησπερα παιδες, δεν απαντησα τοσο καιρο γιατι ελειπα.
Ευχαριστω για τις απαντησεις σας! Very happy

Αυριο θα παω στο συνεργειο και θα σας πω.

Παράθεση:
παντως αν εβαλες στο ΕΤΕΚΑ εξω απο την ερετρια και εγω εκει βαζω
σε ενα accent και δεν εχω καποιο θεμα.

πες ονομα συνεργειου να ξερουμε .

Ειχα βαλει σε μια ΕΤΕΚΑ μεταξυ ερετριας και αμαρυνθου.
Αν τελικα αποδειχθει οτι εφταιγε το καυσιμο θα σας πω.

Το συνεργειο ηταν ενα γενικο-συνεργειο στην ερετρια.Δε ξερω πως λεγεται.
Δε κατηγορω απο το συνεργειο γιατι δεν ειχα και αλλη εναλακτικη.
Το καθαρισμα των μπεκ δεν επρεπε να γινει πιστευω,αλλα τι να κανεις τετοιες ωρες αμα δε ξερεις και πολλα και εχεις μεινει σε αλλο νομό..

Επιστροφή στην κορυφή
eulo (γιαννης)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 27 Αύγ 2010, 14:02:00    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλησπερα παιδια,μολις γυρισα απο το συνεργειο.

Το παλικαρι καθησε 3-4 ωρες και ασχοληθηκε με το αμαξι.
Αλλαζε πραγματα,το αφηνε να δουλεψει και εκανε δοκιμες.
Αλλαξε ρελε τρομπας βενζινης,map και κατι αλλα και παλι κανει το ιδιο.

Μου ειπε οτι ειναι ηλεκτρολογικο το προβλημα.Οταν κανει τα κοψιματα,κοβεται το ρευμα,δεν εχει να κανει με τη τρομπα κτλ (δηλαδη τσαμπα την αλλαξα) Δε μπορουσε να σκεφτει κατι αλλο που να το κανει αυτο.

Λεφτα δε μου πηρε καθολου. Μου εδωσε διευθηνση,τηλεφωνο να παω σε ηλεκτρολογο,μιας και δεν ξερω κανενα δικο μου.

Καμια ιδεα/συμβουλη?

Επιστροφή στην κορυφή
Pugobios (Costantin)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 2 με ralloμοτερ!!!

Ένταξη: 25 Μάϊ 2006
Τόπος: κατω απο τη ραμπα...

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 27 Αύγ 2010, 14:24:22    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

μπουζι,πολλαπλασιαστης,μπουζοκαλωδια,εγγεφαλος,καλωδιωση....πολλα μπορει να ειναι ξεκινα να τα ελεγχεις με αυτη τη σειρα και βλεπεις...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης