Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
ayrton Φανατικό μέλος

207 RC
Ένταξη: 19 Απρ 2008 Δημοσιεύσεις: 300
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 01 Ιούν 2010, 14:20:35 Θέμα δημοσίευσης: Θορυβος απο φρένα? |
|
|
Παιδια οταν το πλακωνω και ζεσταινεται μετα ρολλαροντας με πολυ λιγα χιλιομετρα ακουγεται ενα γδαρσιμο χσσσσ χσσσ χσσσσ, μαλλον απο τους τροχους, σαν να βρισκουν οι δισκοι με τα τακακια. αλλαξα τα τακακια και συνεχειζει να το κανει. μηπως ειναι κατι αλλο η οντως ειναι απο τα φρενα? για πειτε ρε παιδια γιατι ψιλο ανυσηχω μηπως ειναι κατι πιο σοβαρο.
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
reselie (Τασος) Τρελλαμένο μέλος

206 1.6 GTI (8/2003)
Ένταξη: 07 Σεπ 2009 Δημοσιεύσεις: 635 Τόπος: Aθηνα / Λαμία
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 01 Ιούν 2010, 14:50:43 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
εγω αλλαξα δισκους/τακακια και σταματησε να το κανει...το εκανε και σε εμενα οταν ζεστενοντουσαν ...
θα μου κλασεις την μιση θεσσαλια σε στρουγκες τιμονιερη της φακης |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
abaleo (stathis) Τρελλαμένο μέλος

Pug 206 1.6 (16V) GTi (2005)
Ένταξη: 04 Οκτ 2006 Δημοσιεύσεις: 890 Τόπος: Καλλιθέα - Πάτρα
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 01 Ιούν 2010, 19:45:29 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
μήπως έχει κάνει δόντι ο δίσκος και βρίσκουν εκεί τα τακάκια? δεν είναι ανησυχητικό πάντως αν είναι αυτο
--- |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
grey_fox (Giwrgos) Νέος χρήστης

206cc 1.6
Ένταξη: 27 Αύγ 2009 Δημοσιεύσεις: 52 Τόπος: Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 22 Αύγ 2010, 20:46:45 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Καταρχάς καλό χειμώνα σε όλους.
Mετά από search και για να μην ανοίγω καινούριο θέμα θα ποστάρω εδώ το πρόβλημα που έτυχε να έχω μες στις διακοπές εδώ και ένα μήνα περίπου.
Όταν πατάω φρένο ακούγεται ένας θόρυβος σα να σέρνεται κάτι από κάτω από το αυτοκίνητο ένα πράγμα. Στις αρχή όταν μου το έκανε νόμιζα ότι μου έπεσε ο προφυλακτήρας και έσερνε στο δρόμο Φυσικά και δεν έχει πέσει κάτι από κάτω αλλά μοιάζει σα να έχει χαλάσει η δισκόπλακα ή δεν εφάπτεται καλά το τακάκι...
Τι είναι αυτό πάλι;;
Να σημειώσω ότι δεν το κάνει συνέχεια αλλά 7 στα 10 φρεναρίσματα ακούγεται ο θόρυβος αυτός στο πάτημα... Στις αρχές το άκουγα πιο αραιαά. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
teo106 16v 2001 (θεοφιλος) Μέλος

peugeot 106 1600 16v 2001
Ένταξη: 15 Οκτ 2009 Δημοσιεύσεις: 167 Τόπος: κερκυρα
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 22 Αύγ 2010, 21:22:06 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
φιλε σταθη,καλησπερα.....μαλλον εχεις τελειωμενα τακακια....και αν ειναι αυτο,καλυτερα να το κοιταξεις αυριο κι ολας,γιατι θα σου "φαει " και τις δισκοπλακες.........
στριβω με γαλλο |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
grey_fox (Giwrgos) Νέος χρήστης

206cc 1.6
Ένταξη: 27 Αύγ 2009 Δημοσιεύσεις: 52 Τόπος: Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 23 Αύγ 2010, 22:16:56 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Tελικά το πήγα σε ένα συνεργείο φρένων και το είδανε. Είχαν φαγωθεί δίσκοι μπροστινοί και τακάκια απ' όσο μου είπαν και έβρισκαν μεταξύ τους με αποτέλεσμα ο θόρυβος αυτός.
Τα τακάκια πάντως ενώ άλλες φορές σφύριζαν όταν ήθελαν αλλαγή αυτή τη φορά έτσι ξαφνικά "πέθαναν". Και υποτίθεται το πρόσεχα όσο μπορούσα το φρενάρισμα και οδηγώ φυσιολογικά, ούτε σε πίστες μπαίνω ούτε λιώσιμο και τέτοια.
τελικό κόστος για τακάκια και δίσκους μπροστά 170 ευρώ.
Magneti Marelli μπήκαν ελπίζω να αξίζουνε για αυτή τη χρήση που κάνω και πάνω απ' όλα να έχω καλό κράτημα. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|