Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
obelixoulis (Takis) Μόλις έγραψα

Ένταξη: 15 Ιούν 2010 Δημοσιεύσεις: 5
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 15 Ιούν 2010, 16:45:10 Θέμα δημοσίευσης: Aλλαγη κινητηρα |
|
|
Γεια σας ξανα. Ειχα και παλαιοτερα εγγραφη στο PSclub αλλα δεν με δεχεται πλεον (χρηστης obelix), οποτε εγινα obelixoulis.
Στο θεμα μας ομως....
Σε ενα 206 GT μοντελο 2001 πρεπει να αλλαξω μοτερ (μου το εκλεψαν, εσπασαν το καρτερ σε χωματοδρομο κι εκλεψαν και 2 τραπεζες )
Θελω να μαθω ποσο ευκολο ειναι απο 2.000 cc που ειναι τωρα, να βαλω κατι σε 1.800 κι οσο ποιο κοντα σε δυναμη διοτι το εχω για ταξιδια (Αθηνα-Καλαματα). Πρωτα με ενδιαφερει αν γινεται και με τι αλλες αλλαγες κι υστερα θα δω και το κοστος της αλλαγης και την διαδικασια να ειναι νομιμο οποσδηποτε.
Ευχαριστω εκ των προτερων
Τακης.
www.braters.gr |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
SnakeMJK (Ζήσης) Άντε γεια !!!

Renault Clio 1.5 (8V) Dynamic (2015)
Ένταξη: 27 Φεβ 2003 Δημοσιεύσεις: 5109 Τόπος: Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 15 Ιούν 2010, 17:13:26 Θέμα δημοσίευσης: Re: Aλλαγη κινητηρα |
|
|
obelixoulis έγραψε: | Γεια σας ξανα. Ειχα και παλαιοτερα εγγραφη στο PSclub αλλα δεν με δεχεται πλεον (χρηστης obelix), οποτε εγινα obelixoulis.
Στο θεμα μας ομως....
Σε ενα 206 GT μοντελο 2001 πρεπει να αλλαξω μοτερ (μου το εκλεψαν, εσπασαν το καρτερ σε χωματοδρομο κι εκλεψαν και 2 τραπεζες )
Θελω να μαθω ποσο ευκολο ειναι απο 2.000 cc που ειναι τωρα, να βαλω κατι σε 1.800 κι οσο ποιο κοντα σε δυναμη διοτι το εχω για ταξιδια (Αθηνα-Καλαματα). Πρωτα με ενδιαφερει αν γινεται και με τι αλλες αλλαγες κι υστερα θα δω και το κοστος της αλλαγης και την διαδικασια να ειναι νομιμο οποσδηποτε.
Ευχαριστω εκ των προτερων
Τακης. |
για νόμιμο, δεν κοιτάς καθόλου τα 1.8 κυβικά... ή πας πάλι σε δίλιτρο (ίσως από RC για να είσαι κ πιο δυνατός) ή στα 1.6. κόστος για 1.6 νομίζω κοντά στα 1,5 με 2 χιλιάρικα κομπλέ τιμή να υπολογίζεις.
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 15 Ιούν 2010, 18:38:09 Θέμα δημοσίευσης: Re: Aλλαγη κινητηρα |
|
|
SnakeMJK έγραψε: | για νόμιμο, δεν κοιτάς καθόλου τα 1.8 κυβικά... ή πας πάλι σε δίλιτρο (ίσως από RC για να είσαι κ πιο δυνατός) ή στα 1.6. κόστος για 1.6 νομίζω κοντά στα 1,5 με 2 χιλιάρικα κομπλέ τιμή να υπολογίζεις. |
Μπορεις να γινεις ποιο συγκεκριμενος για τον 1.8?
Αν βαλω RC θελω κι εγκεφαλο κι αλλες αλλαγες?
www.braters.gr |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
SnakeMJK (Ζήσης) Άντε γεια !!!

Renault Clio 1.5 (8V) Dynamic (2015)
Ένταξη: 27 Φεβ 2003 Δημοσιεύσεις: 5109 Τόπος: Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 15 Ιούν 2010, 18:55:12 Θέμα δημοσίευσης: Re: Aλλαγη κινητηρα |
|
|
obelixoulis έγραψε: | SnakeMJK έγραψε: | για νόμιμο, δεν κοιτάς καθόλου τα 1.8 κυβικά... ή πας πάλι σε δίλιτρο (ίσως από RC για να είσαι κ πιο δυνατός) ή στα 1.6. κόστος για 1.6 νομίζω κοντά στα 1,5 με 2 χιλιάρικα κομπλέ τιμή να υπολογίζεις. |
Μπορεις να γινεις ποιο συγκεκριμενος για τον 1.8?
Αν βαλω RC θελω κι εγκεφαλο κι αλλες αλλαγες? |
για να είναι νόμιμο θα πρέπει το αυτοκίνητο να βγαίνει απ το εργοστάσιο με το συγκεκριμένο μοτέρ. και το 206 δεν είχε ποτέ 1.8 κινητήρα απ το εργοστάσιο, άρα νομιμότητα δεν υφίσταται.
για το rc καλύτερα να σε διαφωτίσει κάποιος άλλος που ίσως τα ξέρει καλύτερα. λογικά θέλεις πακέτο μοτέρ-εγκέφαλο-σασμάν.
ο Ανδρέας απ το club το πούλησε το 2λιτρο που είχε; αν όχι, ψάξτο στις αγγελίες, είναι σούπερ ευκαιρία σε τρελή τιμή.
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 15 Ιούν 2010, 19:37:16 Θέμα δημοσίευσης: Re: Aλλαγη κινητηρα |
|
|
SnakeMJK έγραψε: | για να είναι νόμιμο θα πρέπει το αυτοκίνητο να βγαίνει απ το εργοστάσιο με το συγκεκριμένο μοτέρ. και το 206 δεν είχε ποτέ 1.8 κινητήρα απ το εργοστάσιο, άρα νομιμότητα δεν υφίσταται. |
Το +- 25% δεν παιζει αν δεν υπαρχει ο κινητηρας απο το εργοστασιο?
Κι αν τελικα μπορω να το κανω, τοτε ποιο μοτερ ειναι αυτο που ταιριαζει?
www.braters.gr |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
reselie (Τασος) Τρελλαμένο μέλος

206 1.6 GTI (8/2003)
Ένταξη: 07 Σεπ 2009 Δημοσιεύσεις: 635 Τόπος: Aθηνα / Λαμία
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 15 Ιούν 2010, 19:50:30 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
βαλε 2.0 να εισαι υσηχος...γιατι να μπλεξεις με μετατροπες? ουτως ή αλλως και το σημα να γλυτωσεις θα τα πληρωσεις εκει....και ακομα καλυτερα βαλε του rc αν μπορεις..αλλιως παρε σκετο ενα μοτερ 2.0 πχ του αντρεα και ξεμπερδευεις με 1.000
θα μου κλασεις την μιση θεσσαλια σε στρουγκες τιμονιερη της φακης |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Nik_psa (Νικόλας) Φανατικό μέλος

ZX 16v-ΑΧ GTi-XANTIA TURBO ACTIVA-PONY
Ένταξη: 09 Οκτ 2009 Δημοσιεύσεις: 344 Τόπος: Άνω Μοχανάσιανα
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 15 Ιούν 2010, 20:43:54 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Kι εγώ να βάλεις σαν αυτό που είχες θα έλεγα.Για RC θες κανονικά μοτέρ-πλεξούδα-εγκέφαλο εξάτμιση όργανα σασμάν άλλα φρένα εμ, άξονα πίσω για να μην πω για σαλόνι esp κλπ.Βρες ένα ίδιο 2.0 και τέλος...
www.drakonakis.gr |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|