PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

307 - 1.6 16v Πρόβλημα στον κινητήρα

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
giorgos80 (Γιώργος)
Μέλος
Μέλος

Ένταξη: 22 Ιαν 2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 21 Αύγ 2010, 08:27:12    Θέμα δημοσίευσης: 307 - 1.6 16v Πρόβλημα στον κινητήρα Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Έψαξα στα topic με τον κινητήρα αλλά δεν βρήκα κάτι ανάλογο.

Το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο δικό μου μοτέρ είναι το εξής:

Στις χαμηλές στροφές το αυτοκίνητο είναι εντελώς ψόφιο, σε σημείο να αναγκάζομαι σε όλες τις διασταυρώσεις να βάζω πρώτη. Δεν μπορώ να πατινάρω τη δευτέρα για να μην αλλάξω ταχύτητα και αυτό διότι το αυτοκίνητο κάνει σαν να έχει λόξυγκα.

Σταματημένος, πρέπει να ανεβάσω στροφές (π.χ. 3000 σ.α.λ.) με τις 3 πρώτες ταχύτητες για να μην το κάνει αυτό. Αν αλλάξω νωρίς για οικονομία, στις 1800 - 2000 σ.α.λ., τότε το αυτοκίνητο συμπεριφέρεται σαν να διακόπτεται η παροχή της βενζίνης.

Έχω αλλάξει πριν από εξάμηνο το σετ συμπλέκτη, οπότε δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο η μετάδοση. Φλάντζα κεφαλής και ιμάντα πριν από ένα χρόνο περίπου. Έκανα service πριν από δίμηνο (λάδια, μπουζί κτλ).

Στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο που πήγα, μου είπαν ότι φταίει η πεταλούδα του γκαζιού και μην έχοντας χρόνο να το ψάξω περαιτέρω, έβαλαν καινούργια επάνω και το πρόβλημα λύθηκε σε μεγάλο βαθμό, αλλά δεν εξαφανίστηκε.

Η ερώτηση μου είναι τι άλλο μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία αυτού του φαινομένου. Ο εγκέφαλος; Η αντλία της βενζίνης;

Να σημειώσω ότι βάζω 95 Racing της Shell σε βενζινάδικο που γνωρίζω ότι δεν νοθεύει τη βενζίνη, στο οποίο φουλάρω και άλλα δύο αυτοκίνητα και δεν έχει κανένα από αυτά πρόβλημα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον με βοηθήσει, καθώς για μένα αυτό που κάνει το μοτέρ μου είναι άκρως εκνευριστικό.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
mrkaza (Παναγιώτης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 207 Rallye

Ένταξη: 24 Απρ 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 21 Αύγ 2010, 11:47:09    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αν αλάξεις στης 2000 μετα την αλαγη θα εισε 1000 ή και ποιο κάτω οπου ειναι λογικο να κανει σα να έχει λοξιγκα .

κάπου στης 3 και μετα αλαγη ειναι οκ εκτος και αν θες να πεις οτι σταματιμενος αν δε πας 3κ και αφησεις το συμπλέχτη δε ξεκιναει οπου εκει ναι κατι δε παει καθολου καλα .

αν στης 2κ με δευτέρα βαλω 3η ακομα και σττο 207 thp που εχει τρελη ροπη δε θα παει .

Αν τα γράφω κάπως ακαταλαβίστικα συγνώμη αλα είμαι δυσλεκτικός και τα κάνω μαντάρα στον γραπτό λόγο Sad

Οχι I/C δεν αλάζω ακουτε ??
Επιστροφή στην κορυφή
giorgos80 (Γιώργος)
Μέλος
Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 21 Αύγ 2010, 13:27:11    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Όταν αλλάζω χαμηλά τις ταχύτητες, προφανώς δεν με νοιάζει αν πάει ή όχι το αυτοκίνητο, το κάνω για οικονομία βενζίνης. Εμένα δεν είναι αυτό το πρόβλημα.

Το πρόβλημα είναι ότι όταν το κάνω αυτό, το αυτοκίνητο κινείται με αργούς ρυθμούς ( αυτό είναι και το ζητούμενο εξάλλου ), αλλά ταυτόχρονα κάνει κάποια κομπιάσματα, όπως όταν μαθαίνεις να οδηγείς και αφήνεις νωρίς το συμπλέκτη χωρίς να έχεις δώσει αρκετό γκάζι. Ο συμπλέκτης όμως είναι καινούργιος και εγώ οδηγώ από τα 15 μου.

Συμπεριφέρεται δηλαδή σαν μου κόβει το γκάζι στιγμιαία, πολλές φορές.

Υπάρχει περίπτωση να χρειάζεται νέο εγκέφαλο το 307; Μπορεί ένα reset να εξαφανίσει το πρόβλημα;
Επιστροφή στην κορυφή
Giannis307 (Giannis???)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

308 Thp130

Ένταξη: 05 Δεκ 2006
Τόπος: Nikaia/Argyroupoli

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 21 Αύγ 2010, 13:57:05    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

1)Βγαλε τον πολο για κανα 3 λεπτο και ξαναβαλτον
2)Κανε τηλεφορτωση
3)Κοιτα το καυσημο σου
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
giorgos80 (Γιώργος)
Μέλος
Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 21 Αύγ 2010, 19:17:57    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το 1 και το 3 τα καταλαβαίνω, τι εννοείς τηλεφόρτωση όμως;
Επιστροφή στην κορυφή
Giannis307 (Giannis???)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

308 Thp130

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 21 Αύγ 2010, 20:11:20    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

update λογισμικου στην peugeot...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
giorgos80 (Γιώργος)
Μέλος
Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 21 Αύγ 2010, 20:40:20    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Thanx για τη βοήθεια Γιάννη, ξέρουμε μήπως το κόστος για την τηλεφόρτωση;
Επιστροφή στην κορυφή
Giannis307 (Giannis???)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

308 Thp130

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 22 Αύγ 2010, 20:53:09    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Oποιαδηποτε τιμη πανω απο τα 30 ευρω ειναι αισχροκερδεια...
Επιστροφή στην κορυφή
giorgos80 (Γιώργος)
Μέλος
Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 23 Αύγ 2010, 13:47:50    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Thanx Γιάννη για τη βοήθεια! Θα το ψάξω παραπάνω και θα αναφέρω τις εξελίξεις...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης