Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
giorgos80 (Γιώργος) Μέλος

Ένταξη: 22 Ιαν 2009 Δημοσιεύσεις: 162
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 21 Αύγ 2010, 08:27:12 Θέμα δημοσίευσης: 307 - 1.6 16v Πρόβλημα στον κινητήρα |
|
|
Έψαξα στα topic με τον κινητήρα αλλά δεν βρήκα κάτι ανάλογο.
Το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο δικό μου μοτέρ είναι το εξής:
Στις χαμηλές στροφές το αυτοκίνητο είναι εντελώς ψόφιο, σε σημείο να αναγκάζομαι σε όλες τις διασταυρώσεις να βάζω πρώτη. Δεν μπορώ να πατινάρω τη δευτέρα για να μην αλλάξω ταχύτητα και αυτό διότι το αυτοκίνητο κάνει σαν να έχει λόξυγκα.
Σταματημένος, πρέπει να ανεβάσω στροφές (π.χ. 3000 σ.α.λ.) με τις 3 πρώτες ταχύτητες για να μην το κάνει αυτό. Αν αλλάξω νωρίς για οικονομία, στις 1800 - 2000 σ.α.λ., τότε το αυτοκίνητο συμπεριφέρεται σαν να διακόπτεται η παροχή της βενζίνης.
Έχω αλλάξει πριν από εξάμηνο το σετ συμπλέκτη, οπότε δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο η μετάδοση. Φλάντζα κεφαλής και ιμάντα πριν από ένα χρόνο περίπου. Έκανα service πριν από δίμηνο (λάδια, μπουζί κτλ).
Στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο που πήγα, μου είπαν ότι φταίει η πεταλούδα του γκαζιού και μην έχοντας χρόνο να το ψάξω περαιτέρω, έβαλαν καινούργια επάνω και το πρόβλημα λύθηκε σε μεγάλο βαθμό, αλλά δεν εξαφανίστηκε.
Η ερώτηση μου είναι τι άλλο μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία αυτού του φαινομένου. Ο εγκέφαλος; Η αντλία της βενζίνης;
Να σημειώσω ότι βάζω 95 Racing της Shell σε βενζινάδικο που γνωρίζω ότι δεν νοθεύει τη βενζίνη, στο οποίο φουλάρω και άλλα δύο αυτοκίνητα και δεν έχει κανένα από αυτά πρόβλημα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον με βοηθήσει, καθώς για μένα αυτό που κάνει το μοτέρ μου είναι άκρως εκνευριστικό. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
mrkaza (Παναγιώτης) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 207 Rallye
Ένταξη: 24 Απρ 2007 Δημοσιεύσεις: 457
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 21 Αύγ 2010, 11:47:09 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Αν αλάξεις στης 2000 μετα την αλαγη θα εισε 1000 ή και ποιο κάτω οπου ειναι λογικο να κανει σα να έχει λοξιγκα .
κάπου στης 3 και μετα αλαγη ειναι οκ εκτος και αν θες να πεις οτι σταματιμενος αν δε πας 3κ και αφησεις το συμπλέχτη δε ξεκιναει οπου εκει ναι κατι δε παει καθολου καλα .
αν στης 2κ με δευτέρα βαλω 3η ακομα και σττο 207 thp που εχει τρελη ροπη δε θα παει .
Αν τα γράφω κάπως ακαταλαβίστικα συγνώμη αλα είμαι δυσλεκτικός και τα κάνω μαντάρα στον γραπτό λόγο
Οχι I/C δεν αλάζω ακουτε ?? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 21 Αύγ 2010, 13:27:11 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Όταν αλλάζω χαμηλά τις ταχύτητες, προφανώς δεν με νοιάζει αν πάει ή όχι το αυτοκίνητο, το κάνω για οικονομία βενζίνης. Εμένα δεν είναι αυτό το πρόβλημα.
Το πρόβλημα είναι ότι όταν το κάνω αυτό, το αυτοκίνητο κινείται με αργούς ρυθμούς ( αυτό είναι και το ζητούμενο εξάλλου ), αλλά ταυτόχρονα κάνει κάποια κομπιάσματα, όπως όταν μαθαίνεις να οδηγείς και αφήνεις νωρίς το συμπλέκτη χωρίς να έχεις δώσει αρκετό γκάζι. Ο συμπλέκτης όμως είναι καινούργιος και εγώ οδηγώ από τα 15 μου.
Συμπεριφέρεται δηλαδή σαν μου κόβει το γκάζι στιγμιαία, πολλές φορές.
Υπάρχει περίπτωση να χρειάζεται νέο εγκέφαλο το 307; Μπορεί ένα reset να εξαφανίσει το πρόβλημα; |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Giannis307 (Giannis???) Έχω ξεφύγει !!!

308 Thp130
Ένταξη: 05 Δεκ 2006 Δημοσιεύσεις: 3967 Τόπος: Nikaia/Argyroupoli
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 21 Αύγ 2010, 13:57:05 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
1)Βγαλε τον πολο για κανα 3 λεπτο και ξαναβαλτον
2)Κανε τηλεφορτωση
3)Κοιτα το καυσημο σου |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 21 Αύγ 2010, 19:17:57 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Το 1 και το 3 τα καταλαβαίνω, τι εννοείς τηλεφόρτωση όμως; |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

308 Thp130
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 21 Αύγ 2010, 20:11:20 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
update λογισμικου στην peugeot... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 21 Αύγ 2010, 20:40:20 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Thanx για τη βοήθεια Γιάννη, ξέρουμε μήπως το κόστος για την τηλεφόρτωση; |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

308 Thp130
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 22 Αύγ 2010, 20:53:09 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Oποιαδηποτε τιμη πανω απο τα 30 ευρω ειναι αισχροκερδεια... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 23 Αύγ 2010, 13:47:50 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Thanx Γιάννη για τη βοήθεια! Θα το ψάξω παραπάνω και θα αναφέρω τις εξελίξεις... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|