Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
salex (Στελιος) Έχω ξεφύγει !!!

3008 (ex 207 GT)
Ένταξη: 21 Οκτ 2006 Δημοσιεύσεις: 2596 Τόπος: Παλλήνη
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 20 Σεπ 2009, 08:08:18 Θέμα δημοσίευσης: Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη με ένα 207 |
|
|
Όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι, το προηγούμενο ΣΚ επιστρέψαμε οικογενειακώς από το ταξίδι μας στην κεντρική Ευρώπη.
Πήγαμε οδικώς από την Αθήνα στη Βαρκελώνη με το 207 GT μου και επιστρέψαμε με πλοίο από τη Βενετία.
Το σχέδιο της διαδρομής ήταν ως εξής:
Όπως φαίνεται, διαίρεσα τη διαδρομή σε 6 τμήματα:
1: Αθήνα - Θεσσαλονίκη
2: Θεσσαλονίκη προς σύνορα. Μετά μέσα από FYROM, Σερβία, Κροατία, Σλοβενία και τέλος Ιταλία
3: Ιταλία (Trieste) - Γαλλια (Moyenne Corniche, δίπλα στο Μονακό)
4: Νότια Γαλλία – Βαρκελώνη
5: Βαρκελόνη – Παρίσι
6: Παρίσι - Βενετία
Επιστροφή απο Βενετία στην Πάτρα, Πάτρα Αθήνα οδικώς.
Η πιο συνηθισμένη λύση για το ταξίδι στην κεντρική Ευρώπη είναι το πλοίο από Πάτρα για Βενετία ή Ανκόνα. Όμως, λόγω της ημερομηνίας του ταξιδιού (28Αυγ) πέσαμε στο τελευταίο σαββατοκύριακο του Αυγούστου, με αποτέλεσμα να είναι κλεισμένες όλες οι διαθέσιμες θέσεις.
Έτσι αποφασίσαμε να οδηγήσουμε μέσα από τα Βαλκάνια. Ταξίδι που δεν είχαμε ξανακάνει, αλλά προβλεπόταν δύσκολο γιατί είχε πολλές χώρες με τελωνειακούς ελέγχους στην πορεία.
Για να αποφύγουμε να πρέπει να οδηγήσουμε από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη την ίδια μέρα με το υπόλοιπο ταξίδι, μείναμε το βράδυ εκεί.
Ξεκινήσαμε στις 4.30 το πρωί της επομένης για να αποφύγουμε την κίνηση και τα δεδομένα μποτιλιαρίσματα στα σύνορα.
Ευτυχώς η διαδικασία ελέγχου είχε διάρκεια μόνο 10 λεπτών κι έτσι μπήκαμε γρήγορα στα Σκόπια.
Το πρώτο πράγμα που είδα μπαίνοντας, εκτός από ένα τεράστιο καζίνο (για Έλληνες μάλλον) 50 μέτρα από τα σύνορα, ήταν η πινακίδα ενός βενζινάδικου.
Οι γείτονες χρησιμοποιούν το πρώτο συνθετικο ΜΑΚ σε οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε...
Ο δρόμος ήταν πολύ στενός και χωρίς φωτισμό για τα πρώτα 30 χιλιόμετρα, μετά βελτιώθηκε κάπως, αλλά η μέση ταχύτητα ήταν κάτω από 100χλμ στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου.
Η χώρα θα χρειαστεί αρκετά χρόνια ακόμα για να ορθοποδήσει και να ξεφύγει από το παρελθόν της. Επειδή ήταν ξημερώματα το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής έγινε στο σκοτάδι.
Μέσα στις επομενες 3 ώρες περάσαμε τα Σκόπια και φτάσαμε στα σύνορα με τη Σερβία.
Μπαίνοντας στη Σερβία η κατάσταση δεν ήταν πολύ καλύτερη με τους δρόμους. Για 20χλμ περίπου ο δρόμος είχε μέγιστο όριο τα 70km/h. Το νότιο τμήμα ήταν που πλήχθηκε από τον πόλεμο περισσότερο κι έτσι παρόλο που οι δρόμοι είναι εντάξει, για τα πρώτα 120χλμ δεν υπάρχει Εθνική οδός.
Μετά από 100χλμ φτάσαμε σε μια εκπληκτική περιοχή, από τις ομορφότερες που έχω οδηγήσει στη ζωή μου. Ονομάζεται Κλεισούρα.
Ο στενός δρόμος περνάει ανάμεσα από καταπράσινους λόφους, με συνεχόμενες στροφές που έχουν μικρή ανηφόρα ή κατηφόρα και καλό οδόστρωμα. Πρακτικά βρίσκεσαι μέσα σε ένα πράσσινο φαράγγι, με μικρά χωριά σκορπισμένα μέσα στα δέντρα να εμφανίζονται μετά από κάθε στροφή.
Φεύγοντας από την Κλεισούρα μπήκαμε στον κύριο οδικό άξονα της Σερβίας με κατεύθυνση προς Βελιγράδι.
Φτάνοντας στο Βελιγράδι είδαμε προς έκπληξή μας δύο σταθμούς Olympus Plaza!
Εκτός από το πολύ φιλικό προσωπικό με το οποίο συνενοηθήκαμε στα ελληνικά (οι Σέρβοι καταλαβαίνουν τα περισσότερα που τους λέμε), οι σταθμοί είχαν WIFI και πολύ καλό φαγητό.
Βενζίνη και φαγητό!
Αναγκαστικά περάσαμε μέσα από το Βελιγράδι σε ώρα αιχμής (είχε φτάσει πια μεσημέρι), αφού ο δρόμος περνάει μέσα από την πόλη. Μετά από λίγα χιλιόμετρα φτάσαμε τα σύνορα με τη Κροατία.
Αυτή τη φορά χρειαστήκαμε μια ώρα περίπου για να περάσουμε τα σύνορα, καθώς υπήρχε μεγάλη ουρά αναμονής. Πολλές οικογένειες και ζευγάρια που ταξίδευαν επίσης με τα αυτοκίνητά τους για Αυστρία και Ιταλία.
Καθοδόν προς το Ζάκρεμπ, τηλεφώνησα σε ένα φίλο από το 207oc, που ζει εκεί μόνιμα.
Επειδή είχαν περάσει περίπου 12 ώρες από την αναχώρησή μας από τη Θεσσαλονίκη, χρειαζόμασταν επειγόντως φαγητό και ξεκούραση.
Όμως ο καιρός είχε διαφορετικά σχέδια και ήθελε να μας τα χαλάσει. Από εκεί που στο μεγαλυτερο κομμάτι της διαδρομής είχαμε πάνω από 30 βαθμούς Κελσίου, με 35 στα διόδια, στην Κροατία πέσαμε σε καταιγίδα. Βροχή και κρύο, με τη θερμοκρασία να πέφτει στους 15 βαθμούς!
Ντυμένος σαν τουρίστας, με κοντομάνικο, βερμούδα και σαγιονάρες, βγήκα να βάλω βενζίνη στο 207 και πάγωσα (αυτό μου κόστισε ένα γερό κρύωμα τις επόμενες ημέρες).
Ευτυχώς το λευκό 308GT μας παρέλαβε έξω από το Ζάκρεμπ.
Ο άνθρωπος μας περιποιήθηκε με το παραπάνω, με ζεστό φαγητό, ποτά και ξενάγηση στην πόλη.
Το Ζάκρεμπ είναι μια πολύ όμορφη πόλη, με κλασσικά κτηρια στο κέντρο της κι έναν τεράστιο καθεδρικό ναό. Λόγω του βασιλικού παρελθόντος της χώρας όλη η οργάνωση τους μοιάζει περισσότερο με τη Γερμανία και την Αυστρία, παρά τις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες.
Μετά το διάλλειμά μας έπρεπε να ξαναφύγουμε, γιατί είχαμε κλείσει εκ των προτέρων ξενοδοχείο για να περάσουμε το βράδυ στην Τεργέστη, στην Ιταλία.
Είχε νυκτώσει, έβρεχε και η οδήγηση με ειχε κουράσει – είχαμε διανύσει 1050χλμ από την Θεσσαλονίκη. Μόλις περάσαμε τα σύνορα με την Σλοβενία, παρέδωσα το τιμόνι εξαντλημένος στη σύζυγο και έπεσα για ύπνο στο κάθισμα του συνοδηγού.
Ούτε που κατάλαβα πως περάσαμε τη Σλοβενία, ευτυχώς όμως επειδή ανήκει στην Ευρωπαική Ένωση δεν είχαμε άλλους τελωνειακούς ελέγχους και καθυστερήσεις στα σύνορα.
Όταν ξύπνησα φτάναμε στα σύνορα με την Ιταλία, οπότε ξαναπήρα το τιμόνι και οδήγησα μέχρι στο ξενοδοχείο.
Η νυκτερινή μας στάση ήταν στο Monfalcone, ένα χωριό δίπλα στην Τεργιέστη. Μείναμε σε ένα ξενοδοχείο πάνω στην κεντρική πλατεία του!
Μας πήρε συνολικά 17 ώρες οδήγησης για να φτάσουμε στο Monfalcone, αλλά άξιζε η περιπέτεια.
http://www.etuners.gr
Έχει επεξεργασθεί από τον/την salex στις Κυρ 20 Σεπ 2009, 11:44:14, 1 φορά |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

3008 (ex 207 GT)
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 20 Σεπ 2009, 08:17:05 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Όταν ξυπνήσαμε ήταν μια νέα μέρα. Ο ουρανός είχε καθαρίσει και ο ήλιος έφεγγε όπως στην Ελλάδα. Αν και δεν είχαμε ξαναμείνει στο Monfalcone ήταν ένα πανέμορφο, γραφικό Ιταλικό χωριό που μας άρεσε πάρα πολύ.
Έπρεπε όμως να φύγουμε για τη Νότια Γαλλία.
Έξω από το Μιλάνο η Autostrada ήταν μποτιλιαρισμένη εξαιτίας ενός ατυχήματος. Αυτό σήμαινε αναμονή περίπου μιας ώρας μέχρι να τα μαζέψουν και να καθαρίσουν το χάος που είχε δημιουργηθεί. Επειδή ήταν Κυριακή ο δρόμος ήταν γεμάτος αυτοκίνητα και η κίνηση ήταν πολύ πυκνή ακόμη και με 130χλμ/ώρα.
Μόλις περάσαμε το Μιλάνο, αρχίσαμε να ταξιδεύουμε προς Νότο. Το νότιο τμήμα των Άλπεων είναι γεμάτο με τούνελ και γέφυρες. Για ακόμη μια φορά παρέδωσα το τιμόνι και θαύμασα το τοπίο!
Μπαίνοντας στη Γαλλία, κατευθυνθήκαμε προς μια περιοχή που βρίσκεται ανάμεσα σε Νίκαια και Μονακό, το Moyenne Corniche.Είναι η στροφοδιαδρομή που χωρίζει τη Νίκαια από το πριγκηπάτο!
Η νότια Γαλλία είναι πανέμορφή με το δικό της μοναδικό τρόπο. Το Μονακό, η Νίκαια, οι Κάννες και το Σαντ-Τροπε είναι οι τέσσερις βασικοί λόγοι για τους οποίους αξίζει να την επισκεφτεί κανείς οδικώς.
Ένας καλλιτέχνης στην παραλία (Κάννες)
Βλέποντας όλη την ακτή, καθοδόν προς Σαντ-Τροπε
Φτάνοντας στο Σαντ-Τροπε

Έχει επεξεργασθεί από τον/την salex στις Κυρ 20 Σεπ 2009, 11:45:12, 1 φορά |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

3008 (ex 207 GT)
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 20 Σεπ 2009, 08:27:30 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Περάσαμε δύο βραδιές στη Γαλλία και φύγαμε για τη Βαρκελώνη.
Τα διόδια στη Γαλλία δεν είναι φτηνά. Για να περάσει κανείς χρησιμοποιώντας την Autoroute χρειάζονται περίπου 40-50 Ευρώ!
Ο δρόμος προς την Ισπανία μέσω της νότιας Γαλλίας μας φάνηκε ανιαρός. Το τοπίο ήταν το ίδιο, τα χιλιόμετρα βαρετά και ήταν σα να μην αλλάξαμε χώρα.
Παρόλο που η Βαρκελώνη είναι μόλις 650km από την Νίκαια, πέσαμε σε κίνηση στο δρόμο κι αυτό δεν βοήθησε να φτάσουμε γρήγορα.
Περάσαμε τα σύνορα με την Ισπανία σε μερικά δευτερόλεπτα καθώς δεν υπαρχει συνοριακός έλεγχος.
Ακολουθήσαμε το δρόμο προς Girona/Barcelona
Στη Βαρκελώνη μείναμε σε αυτό το ξενοδοχείο, στο λιμάνι. Είχε πολύ όμορφή θέα προς την πόλη.
Είχε πολύ όμορφή θέα προς την πόλη.
Αν η Βαρκελώνη είναι πολύ όμορφή πόλη, το οφείλει στον Gaudi που την κόσμησε με τα καλλιτεχνήματά του. Νεότεροι αρχιτέκτονες και σχεδιαστές ακολούθησαν το μοντερνισμό κι αυτό φαίνεται σε κάθε γωνιά της πόλης.
Προς τους λόφους της πόλης υπάρχει το πάρκο Gwell, όπου βρίσκεται το σπιτι του gaudi και πολλά από τα καλλιτεχνήματά του.
Gecko (Gaudi)
κι ένα παράξενο σήμα που συναντήσαμε στο λιμάνι!
Το 207 μου ξεκουράζεται για να μας πάει στο Παρίσι

Έχει επεξεργασθεί από τον/την salex στις Κυρ 20 Σεπ 2009, 11:46:04, 1 φορά |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

3008 (ex 207 GT)
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 20 Σεπ 2009, 08:34:52 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Μετά απο 4 ημέρες στην Βαρκελώνη, ήταν καιρός να φύγουμε για Παρίσι!
Για ακόμη μια φορά οδήγησα το 207 μου από την Βαρκελώνη στη Γαλλία, προς το Παρίσι.
Έχοντας περάσει τα σύνορα, πηγαίνοντας βόρεια.
Μας πήρε αρκετές ώρες να φτάσουμε στο Παρίσι. Ταξιδέψαμε μέσα από τα Πυρηναία.
Αλλά η διαδρομή ήταν εκπληκτική. Ήταν σα να έχει φτιαχτεί για 207. Συνεχόμενοι λόφοι με στροφές υψηλής ταχύτητας, γύρω από βουνά, πάνω από γέφυρες και μέσα από δάση.
Ο δρόμος αυτός περνάει έξω από το Le-Mans και καταλήγει στο Παρίσι.
Φτάσαμε Σάββατο βράδυ. Την επομένη όλα ήταν κλειστά αλλά ο καιρός ήταν τέλειος για μια βόλτα στο ποτάμι.
Περπατήσαμε από το Les Halles στον Πύργο του Άιφελ, στα Champs Elysee και πίσω στο Λούβρο.
Μας πήρε αρκετές ώρες και στο τέλος παρατηρήσαμε ότι είχαμε κουραστεί τόσο που δεν μπορούσαμε να σταθούμε! Ο ωραίος καιρός και το Παρίσι μας βόηθησαν να τα ξεχάσουμε όλα.
Οι επόμενες ημέρες συμπεριλάμβαναν πολλες βόλτες, ψώνια και Disneyland!

Έχει επεξεργασθεί από τον/την salex στις Κυρ 20 Σεπ 2009, 11:46:52, 1 φορά |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

3008 (ex 207 GT)
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 20 Σεπ 2009, 08:49:08 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Είχαν περάσει συνολικά 12 ημέρες από όταν φύγαμε από την Ελλάδα. Μας φαινόταν ήδη πολύ μακρυά. Η τελευταία στάση θα ήταν κλασσική και πολυαγαπημένη: Βενετία!
Η οδήγηση από το Παρίσι στη Βενετία είναι αρκετά κουραστική. Γιατί είναι αρκετά μακρυά (=1113km, περίπου10+ ώρες οδήγησης).
Πρέπει να περάσει κανείς μέσα από την Ελβετία, ή να περάσει κάτω από την Ελβετία μέσω του τούνελ του Mont-Blanc στις Άλπεις για την Ιταλία..
Με λίγη βοήθεια από το GPS, φύγαμε ελπίζοντας η διαδρομή να είναι γρήγορη.
Ανεφοδιασμός λίγο πριν τη Lyon
Προς το Monc-Blanc
Η είσοδος του τούνελ (τα διόδια κοστίζουν 33 Euros για περίπου 10 χλμ!)
Μας πήρε περίπου 15 λεπτά να περάσουμε το τούνελ. Που ήταν αρκετά ανατριχιαστικο μετά από ένα σημείο, γιατί είναι πολύ δύσκολο να συνειδητοποιήσει κανείς πόσο μεγάλη απόσταση καλύπτει.
Υπάρχουν σαφείς οδηγίες ασφαλείας που πρέπει να τηρούν οι οδηγοί που χρησιμοποιουν τη σήραγγα. Η ελάχιστη ταχύτητα είναι 50km/h, η μέγιστη 70km/h και η ελάχιστη απόσταση από τον μπροστινό περίπου 150 μέτρα. Σε περίπτωση που δεις καπνό ή φωτιά πρέπει να σταματήσεις το αυτοκίνητό σου και να πας στην πλησιέστερη έξοδο κινδύνου.
Βγαίνοντας από το τούνελ μπήκαμε στην Ιταλία!
Πέρασαν αρκετές ώρες μέχρι να πλησιάσουμε τη Βενετία. Έξω από το Μιλάνο πέσαμε σε κίνηση για ακομη μια φορά. Χωρίς να έχει γίνει ατύχημα, εξίσου αργά ωστόσο.
Ευτυχώς η επόμενη στάση θα ήταν η Πάτρα και δεν χρειαζόταν να οδηγήσω μέχρι εκεί.
Η θέα μπαίνοντας στη Βενετία
Κόσμος στην πλατεία του Αγ. Μάρκου
Βόλτες με γόνδολα
Μείναμε στο ξενοδοχείο που φαίνεται στα αριστερά. Πώς σας φαίνεται η θέα;
Στη Βενετία μείναμε για δύο βραδιές. Μπήκαμε στο πλοίο για Πατρα και έτσι ξεκίνησε η επιστροφή στην Ελλάδα. Οι ώρες ήταν ατελείωτες, αλλά είχαμε καλοσυνηθίσει στα ευρωπαικά τοπία και τις πόλεις που επισκεφτήκαμε.
Συνολικά για τη διαδρομή μας διανύσαμε 6000χλμ, που συμπεριλαμβάνουν βόλτες που κάναμε κατά τόπους.
Με μέση κατανάλωση 7,8λίτρα/100χλμ το 207 GT μου χρειάστηκε 468λίτρα βενζίνης, που στην Ευρώπη κοστίζει περίπου 1.35Ε/λίτρο (μέση τιμή).
Τα διόδια ήταν συνολικά κάτι λιγότερο από 450Ε.
Αν θα το ξαναέκανα; Φυσικα!
http://www.etuners.gr |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
MTerry Δραστήριο μέλος

320 si
Ένταξη: 09 Ιούλ 2008 Δημοσιεύσεις: 243 Τόπος: Λευκάδα-Ιωάννινα
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 20 Σεπ 2009, 09:28:31 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Σε όλα αυτά τα ωραία μέρη που πήγες εχω πάει
και χάρη σε σένα "ξαναπήγα" με την αφήγηση και τις φωτογραφίες σου !!!
Ευχαριστούμε πολύ Στέλιο !!!
(στην Βαρκελώνη ειχα μείνει μια φορά στο ίδιο ξενοδοχειο )
Α δεν το ηξερα . . . " ΠΑΝΤΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ " 
. . .
Έχει επεξεργασθεί από τον/την MTerry στις Κυρ 20 Σεπ 2009, 10:01:24, 1 φορά |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
power (Κώστας) Τρελλαμένο μέλος

207 GT
Ένταξη: 03 Φεβ 2007 Δημοσιεύσεις: 455 Τόπος: Δράμα
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 20 Σεπ 2009, 09:56:07 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Στέλιο πολύ ωραίο το ταξίδι σας.
Σου εύχομαι ένα ευτυχισμένο έγγαμο βίο και καλούς απογόνους.
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
xelonas Μόλις έγραψα

Peugeot 207 rc 2009
Ένταξη: 24 Απρ 2009 Δημοσιεύσεις: 12
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 20 Σεπ 2009, 10:19:17 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
πολυ ωραια περιγραφη κ αν κρινω απο φωτο περασατε τελεια πεσμασ λιγο τιμεσ απο ξενοδοχεια??? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Πάνος Έχω ξεφύγει !!!

Pug 206 1,6 (16v) GTi - RC
Ένταξη: 12 Ιούλ 2007 Δημοσιεύσεις: 2485 Τόπος: Καλαμάτα
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 20 Σεπ 2009, 10:42:45 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Αντιστοιχο ταξιδι οδικως εκανα και εγω το καλοκαιρι απο Ανκονα μεχρι Βαρκελωνη και επιστροφη.
Εχω γραψει καποια πραγματακια στο θεμα ομορφα μερη για διακοπες.
Αλλα σιγουρα μια τετοια παρουσιαση αξιζει πολυ παραπανω και ισως οταν βρω λιγο χρονο να κατσω να φτιαξω και εγω κατι αντιστοιχο.
Και μενα σαν οδηγικη εμπειρια με τρελανε και ηδη σχεδιαζω οσο και αν φαινεται περιεργο αντιστοιχο για του χρονου με το 206 αυτη τη φορα επισκεπτομενος Ρωμη,Βενετια,Φλωρεντια,Κομο Νικαια(σε μια φιλη Γαλλιδα) Παρισι και επιστροφη.
Στο θεμα των διακοπως και κυριως στη Βαρκελωνη τι αλλο ειδες περα απο τα Gaudoσπιτα τα οποια παρεπιπτοντως προσωπικα δεν μου αρεσαν καθολου.
Σας αρεσε η Βαρκελωνη γενικα σαν πολη;
Ο ωραιοτερος προορισμος απο αυτους που ειδατε και θα συνιστουσατε αφοβα;
Εγω δεν είμαι λογιστής , είμαι μπλοκακι .
Είμαι μπλοκάκι με καρμπόν,σε νομοσχέδια φασόν και σφραγιδάκι.
http://www.panoslahanas.blogspot.gr/ |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

3008 (ex 207 GT)
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 20 Σεπ 2009, 11:22:18 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Πάνος έγραψε: | Αντιστοιχο ταξιδι οδικως εκανα και εγω το καλοκαιρι απο Ανκονα μεχρι Βαρκελωνη και επιστροφη.
Εχω γραψει καποια πραγματακια στο θεμα ομορφα μερη για διακοπες.
Αλλα σιγουρα μια τετοια παρουσιαση αξιζει πολυ παραπανω και ισως οταν βρω λιγο χρονο να κατσω να φτιαξω και εγω κατι αντιστοιχο.
Και μενα σαν οδηγικη εμπειρια με τρελανε και ηδη σχεδιαζω οσο και αν φαινεται περιεργο αντιστοιχο για του χρονου με το 206 αυτη τη φορα επισκεπτομενος Ρωμη,Βενετια,Φλωρεντια,Κομο Νικαια(σε μια φιλη Γαλλιδα) Παρισι και επιστροφη.
Στο θεμα των διακοπως και κυριως στη Βαρκελωνη τι αλλο ειδες περα απο τα Gaudoσπιτα τα οποια παρεπιπτοντως προσωπικα δεν μου αρεσαν καθολου.
Σας αρεσε η Βαρκελωνη γενικα σαν πολη;
Ο ωραιοτερος προορισμος απο αυτους που ειδατε και θα συνιστουσατε αφοβα; |
Πάνο, όταν οργανώσεις το tour ρίξε τηλέφωνο!
Το πιθανότερο να βρεις συνοδοιπόρους εύκολα .
Από όλους τους προορισμούς που επισκεφτήκαμε, εξακολουθώ να δηλώνω ερωτευμένος με το Παρίσι.
Αυτό γιατί έχω πάει ήδη 3 φορές αλλά θα ξαναπήγαινα άνετα! Πετύχαμε μερικές ηλιόλουστες ημέρες και ήταν τρέλλα...
Και τί δεν θα έδινα για μια βόλτα με ποδήλατο στον Σηκουάνα!
Η Βαρκελώνη μου άρεσε κυρίως γιατί μπορούσες να περπατήσεις στα ομορφότερα μέρη και να χαζέψεις μαζί με πλήθος από τουρίστες.
Επίσης ήταν σχετικά φτηνή για φαγητό και ψώνια.
Οι Ισπανοί κάνουν όλη τη διαφορά γιατί μας μοιάζουν πάρα πολύ, είναι ομιλιτικότατοι και φιλόξενοι σε αντίθεση με τους Γάλλους που είναι εντελώς κρύοι.
Ωστόσο πρέπει να προσέχεις γιατί κυκλοφορύν πορτοφολάδες και όλοι το ξέρουν!
Η νότια Γαλλία ήταν εξαιρετική για να χαζολογήσεις αλλά όχι για να φας/πιείς/ψωνίσεις. Είναι κάπως τσιμπημενα τα πράγματα, με τις τιμές στο επίπεδο των ελληνικών νησιών.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την salex στις Κυρ 20 Σεπ 2009, 11:49:25, 1 φορά |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

3008 (ex 207 GT)
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
kostas207rc (kostakis) Έχω ξεφύγει !!!

207 RC 1.6T
Ένταξη: 02 Ιούλ 2008 Δημοσιεύσεις: 2071 Τόπος: Αθήνα-Καρδίτσα...
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 20 Σεπ 2009, 11:38:41 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Μπράβο Στέλιο για την αφήγηση και τις φότο.Πραγματικά πολύ ωραία μέρη
p.s Η πινακίδα που τράβηξες πιο πάνω τι σημαίνει?Απογορεύετε το χουλα χουπ? 
Sex,πούδρα,πτυσσόμενο κρεβάτι και χρησιμοποιημένες πετσέτες για λίγες μέρες μόνο 15e |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

3008 (ex 207 GT)
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 20 Σεπ 2009, 11:48:23 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
kostas207rc έγραψε: |
Η πινακίδα που τράβηξες πιο πάνω τι σημαίνει?Απογορεύετε το χουλα χουπ?  |
Ναί κάπως έτσι! Κάποιος ευλογημένος πήγε και κότσαρε ένα χούλα χουπ πάνω στο σήμα για τους πεζούς!!! 
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
climbonice (Θέμης) Μέλος

Peugeot 207 CC 1.6 150hp
Ένταξη: 23 Σεπ 2007 Δημοσιεύσεις: 127 Τόπος: Νέα Σμύρνη
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 20 Σεπ 2009, 13:16:58 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Τα περασμένα Χριστούγεννα βγήκα κι εγώ για πρώτη φορά οδικώς στην Ευρώπη (Ιταλία, Αυστρία, Γερμανία, Ελβετία).
Με αφορμή τη συγκεκριμένη παρουσίαση νομίζω ότι θα ήταν ωραίο να υπάρξει κάτι πιο οργανωμένο στο forum μας που να αφορά εμπειρίες, συμβουλές, προτεινόμενα μέρη για οδικά ταξίδια στην Ευρώπη.
Επίσης, θα ήταν πολύ καλή ιδέα αν κάποια στιγμή οργανωνόταν μια "εκδρομή" του club στην Ευρώπη αν και οι δυσκολίες για να οργανωθεί κάτι τέτεοιο είναι πολλές. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
myth (Γιαννης) Φανατικό μέλος

Peugeot 207 GT
Ένταξη: 25 Ιαν 2008 Δημοσιεύσεις: 382 Τόπος: Περιστερι
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 20 Σεπ 2009, 15:10:10 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Αχχχχ....ζηλευωω!!!! Μπραβο Στελιο Πολυυυυ ωραια!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
WilDuck (Γιώργος) Τρελλαμένο μέλος

sound of boxer
Ένταξη: 02 Ιούν 2006 Δημοσιεύσεις: 562 Τόπος: ΡΟΔΟΣ
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 20 Σεπ 2009, 20:40:36 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Φίλε, τι είπες τώρα !!!
Αυτή δεν ήταν απλή παρουσίαση ταξιδιού...
Πιο ολοκληρωμένη παρουσίαση - ανάλυση δεν έχω ξαναδεί.
Ευχαριστούμε.
Κανονίζω για του χρόνου ταξίδι με κολλητό, με μηχανάκια.
Δεν έχω ξαναβγεί Ευρώπη οδικώς, οπότε αναμένεται άκρως ενδιαφέρον και περιπετειώδες...
Όσο για το γάμο σας, στο είπα: built to last.
- Με εξάτμιση είχατε πρόβλημα ή είναι υποφερτός ο θόρυβος?
Uploaded with ImageShack.us |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

3008 (ex 207 GT)
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 20 Σεπ 2009, 22:07:20 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
WilDuck έγραψε: |
- Με εξάτμιση είχατε πρόβλημα ή είναι υποφερτός ο θόρυβος? |
Κανένα απολύτως πρόβλημα! Ειδικά στα 130χλμ/ώρα με cruise control κάνει την ίδια - αν όχι λιγότερη - φασαρία από την εργοστασιακή.
Για κάτι τέτοιες περιπτώσεις τη σχεδίασα με μεγάλα καζάνια, γιατί δεν μπορώ να αντέξω τον παρατεταμένο θόρυβο.
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
vama51 (Basilis) Μέλος

Peugeot 207 RC Overload
Ένταξη: 25 Νοέ 2008 Δημοσιεύσεις: 123 Τόπος: Μαρούσι
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 20 Σεπ 2009, 23:29:55 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Πάρα πολύ καλή αφήγηση και απο ότι κατάλαβα εισαι νιοπαντρος οπότε να ζήσετε.Πραγματικά καταπληκτική διαδρομή.Ειναι μια επιθυμία που πιθανόν να μην πραγματοποιηθεί ποτέ (βλέπετε λίγοι εχουν την διάθεση να "ταλαιπωρηθούν" με το αμαξι από το να πάνε με το αεροπλάνο).Από ότι λες περίπου 1 χιλιάρικο κόστισε η όλη διαδρομή από την μερία της μετακίνησης.Να είσαι καλά να την ξανακάνεις με απογόνους την άλλη φορά... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Steve (30cm) (Moderator) Άντε γεια !!!

Citroen C4 (2012) 1.6 e-hdi DRAGSTER
Ένταξη: 21 Απρ 2003 Δημοσιεύσεις: 16341 Τόπος: Ψεσσαλονίκη
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
MEMsound Υπεύθυνος Συνεργασιών

206gti
Ένταξη: 17 Σεπ 2004 Δημοσιεύσεις: 31102 Τόπος: Στροφοδιαδρομές
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 21 Σεπ 2009, 10:30:17 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
καλως επιστρεψατε Στελιο
μπραβο για την περιγραφη / αναλυση...
παντα τετοια...
και αν μπορεσουμε θα κανονησουμε και παρεα καμμια τετοια "εξορμηση"...
η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|