PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Μετατροπη 106 1.6 8V rallye (NFW) σε Citroen ZX

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Κινητήρας Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
AlexG 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Ένταξη: 12 Ιούλ 2015

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 12 Ιούλ 2015, 18:43:22    Θέμα δημοσίευσης: Μετατροπη 106 1.6 8V rallye (NFW) σε Citroen ZX Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλησπερα σας παιδια

Εχω αγορασει μια μηχανη απο ενα 106 1.6 8V rallye (NFW) και θελω να τη βαλω σε ενα zx 1.4 μονου σημειου.

Ψαχνω να βρω τα διαγραμματα των στρογγυλων μπριζων στο ακρο της πλεξουδας (και των 2 αυτοκινητων)

Γνωριζεται κατι?
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
kpsig 
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Ένταξη: 23 Οκτ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 12 Ιούλ 2015, 22:19:07    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Βρες τα ηλεκτρολογικά διαγράμματα από τα HAYNES.
Επιστροφή στην κορυφή
AlexG 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 12 Ιούλ 2015, 23:41:52    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

kpsig έγραψε:
Βρες τα ηλεκτρολογικά διαγράμματα από τα HAYNES.

Εχω ψαξει... Δεν μπορω να βρω τιποτα. Εχεις καποιο λινκ?
Εχω το autodata, αλλα δεν γραφει για τις στρογγυλες μπριζες
Επιστροφή στην κορυφή
geo106xs (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 106 s16 (2000)

Ένταξη: 26 Φεβ 2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 14 Ιούλ 2015, 09:20:59    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το autodata,μπορει να σε βοηθησει οσο δε φανταζεσαι! Του haynes τα διαγραμματα δεν ειναι τιποτα σπουδαιο.
Βρες στο autodata το pinout του δικου σου εγκεφαλου και του nfw,ειναι μια καλη βαση για να ξεκινησεις. Πιστευω να το 'χεις με τα ηλεκτρολογικα Wink
Τις στρογγυλες φυσσες δε τις εχει κανενα προγραμμα του εμποριου,παρα μονον καποια της αντιπροσωπειας.

....Αλλοτινές μου εποχές...
Επιστροφή στην κορυφή
AlexG 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 14 Ιούλ 2015, 11:42:14    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

geo106xs έγραψε:
Το autodata,μπορει να σε βοηθησει οσο δε φανταζεσαι! Του haynes τα διαγραμματα δεν ειναι τιποτα σπουδαιο.
Βρες στο autodata το pinout του δικου σου εγκεφαλου και του nfw,ειναι μια καλη βαση για να ξεκινησεις. Πιστευω να το 'χεις με τα ηλεκτρολογικα Wink
Τις στρογγυλες φυσσες δε τις εχει κανενα προγραμμα του εμποριου,παρα μονον καποια της αντιπροσωπειας.

Με το pinout του εγκεφαλου δεν εχω καμια απορια. Ειναι ολα ξεκαθαρα.
Το rallye εχει 2 στρογγυλες φισες, ενω το zx μου εχει μια κατω δεξια. Εκει χρειαζεται καποιο παντρεμα (για το κοντερ, τρομπα βενζινης κ.α).

Αν ηταν μετατροπη σε nfx, θα επαιρνα πλεξουδα απο 1ap.40 και εγκεφαλο 1ap.41 και θα επαιρνε μπροστα, το εχω κανει...

Η περιπτωση μου δυστηχως δεν ειναι βγαλε-βαλε...
Επιστροφή στην κορυφή
geo106xs (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 106 s16 (2000)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 14 Ιούλ 2015, 12:18:28    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Βγαλε-βαλε,δεν ειναι σε καμια περιπτωση! Αφου εχεις βγαλει ακρη με το pinout,τα υπολοιπα που σε δυσκολευουν; Παντρευεις τις δυο φυσσες σε μια,εκτος αν η κεντρικη του zx εχει λιγα πινακια..

Επιστροφή στην κορυφή
AlexG 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 14 Ιούλ 2015, 14:01:38    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

geo106xs έγραψε:
Βγαλε-βαλε,δεν ειναι σε καμια περιπτωση! Αφου εχεις βγαλει ακρη με το pinout,τα υπολοιπα που σε δυσκολευουν; Παντρευεις τις δυο φυσσες σε μια,εκτος αν η κεντρικη του zx εχει λιγα πινακια..

Το zx εχει μια μικρη μπριζα με λιγα καλωδια ενω το rallye εχει 2 μεγαλες...

Εχω αγορασει και μια πλεξουδα εξτρα απο το zx (για να μεταποιησω του rallye και να ειναι plug and play).
Θα κρατησω και την δικια μου, ωστε αν αποφασισω να το επαναφερω να γινει οπως πριν.
Επιστροφή στην κορυφή
geo106xs (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 106 s16 (2000)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 14 Ιούλ 2015, 15:32:37    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μπορεις να ανεβασεις φωτο απο την τερματικη του zx και απο τη μερια του μηχανοστασιου και απο της καμπινας; Θελω να δω τις επαφες τους...

Επιστροφή στην κορυφή
kpsig 
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 14 Ιούλ 2015, 17:54:20    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εγώ πάντως έβλεπα τους αριθμούς των καλωδίων στις φύσες, μετά πήγαινα στο Haynes, έβλεπα που αντιστοιχούν βάσει σχεδίου. Εδώ πάντρεψα ταμπλώ ΖΧ 2.0 σε 205 Ραλλί με μοτέρ 1.6 8V TU.
Επιστροφή στην κορυφή
AlexG 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 14 Ιούλ 2015, 19:18:35    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

kpsig έγραψε:
Εγώ πάντως έβλεπα τους αριθμούς των καλωδίων στις φύσες, μετά πήγαινα στο Haynes, έβλεπα που αντιστοιχούν βάσει σχεδίου. Εδώ πάντρεψα ταμπλώ ΖΧ 2.0 σε 205 Ραλλί με μοτέρ 1.6 8V TU.

Το ειδα και γω οτι το Haynes εγραφε ξεκαθαρα για την καλωδιωση του ταμπλο. Την μηχανη την εβαλα μπροστα κατω. Μονο το παντρεμα των στρογγυλων μπριζων μενει...
Επιστροφή στην κορυφή
Jimi (Δημήτρης)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

quicksilver NFW

Ένταξη: 13 Αύγ 2015
Τόπος: Βοιωτία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 14 Αύγ 2015, 11:18:16    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

το πάντρεμα είναι εύκολο, ειδικά από μονόφυσσο σε μονόφυσσο (εγκέφαλο),

έβγαλες καμιά άκρη?? όπως προανέφεραν πιο πάνω τα καλώδια πάνω έχουν κωδικούς, καθάρισέ τα καλά χωρίς να τους σβήσεις και θα τα καταφέρεις με τη βοήθεια πολύμετρου
Επιστροφή στην κορυφή
AlexG 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 15 Αύγ 2015, 10:14:51    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τα εχω ψιλοαφησει λογω αλλων εργασιων. Μπορεις να μου πεις τι γραμμες φευγουν πισω? Κοντερ τρομπα, τι αλλα?
Επιστροφή στην κορυφή
kpsig 
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 15 Αύγ 2015, 14:08:25    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Που βρίσκεσαι μήπως περάσω για καφέ και βοήθεια Smile
Επιστροφή στην κορυφή
geo106xs (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 106 s16 (2000)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 15 Αύγ 2015, 15:01:19    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οσες πλεξουδες εχω δει-φτιαξει,καμια δεν εχει νουμερα πανω στα καλωδια! Τα νουμερα τους βρισκονται χαραγμενα πανω στις φυσες.
Τα καλωδια που πανε μεσα ειναι:
2 του ιμμο (αν υπαρχει)
1 πιεση λαδιου
2 θερμοκρασια νερου
1 σταθμη λαδιου (αναλογα το μοντελο)
1 μιζα
2 βαλβιδα οπισθεν
1 αισθ "λ"
2 αντλια βενζινης
Και μερικα ακομη απο εγκεφαλο,οπως στροφομετρο και τσεκ εντζιν.

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Κινητήρας Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης