Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
nfx1587 Μέλος

Ένταξη: 17 Ιαν 2010 Δημοσιεύσεις: 149
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 01 Μάρ 2010, 23:13:08 Θέμα δημοσίευσης: Υγρό Ψυγείου |
|
|
http://www.ardeca-lubricants.be/files/cms1/Ardeca_3luik%20motorolie.pdf
Alu Freeze G12+
Ελπίζω να μην έκανα μάπα επιλογή. Λέει πίσω στις οδηγείες για τα ποσοστά ανάμιξης με 'νερό' και τι προστασία προσφέρει κατά της ψύξης:
50% G12+ με 50% νερό = -40C (!)
40% G12+ με 60% νερό = -27C
35% G12+ με 65% νερό = -22C
Εφόσον λοιπόν καμία από αυτές τις θερμοκρασίες δεν είναι καν εφικτή στα βόρεια προάστια, αναρωτιέμαι αν το να βάλω π.χ. 50/50 θα έχει κάποιο ώφελος στην πιο γρήγορη απαγωγή θερμότητας - να διατηρεί δηλαδή πιο χαμηλές θερμοκρασίες. Η μήπως μεγαλύτερο ποσοστό νερού είναι καλύτερα; Και τι 'νερό' να χρησιμοποιήσω - απεσταγμένο, σωστά;
Έχω ήδη αγοράσει 3lt (για 50/50) και έτσι δεν τίθεται θέμα του να το τσιγκουνευτώ. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
iceage (Γιώργος) Έχω ξεφύγει !!!

Τον τελευταίο καιρό με 309
Ένταξη: 05 Αύγ 2004 Δημοσιεύσεις: 1165 Τόπος: Serres mode
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 01 Μάρ 2010, 23:44:57 Θέμα δημοσίευσης: Re: Υγρό Ψυγείου |
|
|
nfx1587 έγραψε: | http://www.ardeca-lubricants.be/files/cms1/Ardeca_3luik%20motorolie.pdf
Alu Freeze G12+
Ελπίζω να μην έκανα μάπα επιλογή. Λέει πίσω στις οδηγείες για τα ποσοστά ανάμιξης με 'νερό' και τι προστασία προσφέρει κατά της ψύξης:
50% G12+ με 50% νερό = -40C (!)
40% G12+ με 60% νερό = -27C
35% G12+ με 65% νερό = -22C
Εφόσον λοιπόν καμία από αυτές τις θερμοκρασίες δεν είναι καν εφικτή στα βόρεια προάστια, αναρωτιέμαι αν το να βάλω π.χ. 50/50 θα έχει κάποιο ώφελος στην πιο γρήγορη απαγωγή θερμότητας - να διατηρεί δηλαδή πιο χαμηλές θερμοκρασίες. Η μήπως μεγαλύτερο ποσοστό νερού είναι καλύτερα; Και τι 'νερό' να χρησιμοποιήσω - απεσταγμένο, σωστά;
Έχω ήδη αγοράσει 3lt (για 50/50) και έτσι δεν τίθεται θέμα του να το τσιγκουνευτώ. |
Αυτά τα νούμερα που αναφέρεις είναι λίγο πολύ φτιαχτά. Με 50% λίγο δύσκολο να φτάσεις στο -40. Και σε αυτές τις αναλογίες η απαγωγή θερμότητας ανά μονάδα χρόνου από τα σημεία υψυλής συγκέντρωσης θερμοκρασιών προς τα ψυχρότερα θα είναι μικρότερη σε σχέση με μικρότερες αναλογίες. Ένα πολύ καλό προϊόν για τα μαντεμένια μπλοκ TU είναι το REPSOL PURO το οποίο εδώ και 5 χρόνια το έχω ευχαριστηθεί όσο τίποτε άλλο. Η αναλογία που το χρησιμοποιώ είναι 2 λιτρα PURO και το υπόλοιπο απεσταγμένο νερό. Αν και το ιδανικό για το συγκεκριμένο μοτέρ είναι τα αλουμινένια μπλοκ.
3rioStooges-Motorsport Team
Ιδρυτής Συμφωνικής Ορχήστρας Βορείων Προαστίων... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
nfx1587 Μέλος

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 02 Μάρ 2010, 08:31:19 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Μακάρι να είχα ρωτίσει πιο πρίν. Και δεν νομίζω να δεχτούν επιστροφή για το G12
Ξέρεις μήπως και πόσο πάει περίπου το λίτρο για το Puro; |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
iceage (Γιώργος) Έχω ξεφύγει !!!

Τον τελευταίο καιρό με 309
Ένταξη: 05 Αύγ 2004 Δημοσιεύσεις: 1165 Τόπος: Serres mode
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 02 Μάρ 2010, 08:53:40 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
nfx1587 έγραψε: |
Μακάρι να είχα ρωτίσει πιο πρίν. Και δεν νομίζω να δεχτούν επιστροφή για το G12
Ξέρεις μήπως και πόσο πάει περίπου το λίτρο για το Puro; |
8-10 € / λτ
3rioStooges-Motorsport Team
Ιδρυτής Συμφωνικής Ορχήστρας Βορείων Προαστίων... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
nfx1587 Μέλος

|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
nfx1587 Μέλος

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 04 Μάρ 2010, 20:04:06 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
http://www.scooby.gr/forums/showthread.php?t=5351
http://www.ibizamania.gr/forum/showthread.php?t=7078
Φαίνεται να υπάρχει γενικά μια σύγχυση όσον αφορά την χρήση των Repsol (μπλέ) / Water Wetter / απεσταγμένου νερού.
Όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ και με βάση όλων όσων έχω ακούσει και διαβάσει οι σωστές επιλογές είναι:
1) Repsol + νερό (1lt Repsol + το υπόλοιπο νερό ή μέχρι αναλογίας 1/3 max)
2) WaterWetter + νερό (1 μπουκαλάκι WW + το υπόλοιπο νερό)
Πλεονεκτήματα:
1) Καλή θερμο-απαγωγή + πολύ καλή προστασία από την ψύξη
2) Κορυφαία θερμο-απαγωγή + 0 προστασία από την ψύξη
Είναι όμως πολλοί και αυτοί που συστήνουν to ...
3) Repsol + WW + νερό (1lt Repsol + 1 μπουκαλάκι WW + το υπόλοιπο νερό). Πλεονεκτήματα; Ίσως μια μέση λύση, αλλά πώς μπορείς να είσαι σίγουρος για πιθανές μακροχρόνιες στο σύστημα ψύξης - αφού τα WW και
Repsol δεν είναι 'φτιαγμένα' το ένα για το άλλο;
Προσωπικά είμαι ακόμα σε δίλημμα. Θα πήγαινα δαγκωτά για το (2), αλλά τι γίνεται αν του Χρόνου τον Δεκέμβρη έχουμε πραγματικά χειμώνα; Εσείς που έχετε κάνει το (3) είχατε κάποιο πρόβλημα; Για πόσο καιρό το έχετε δοκιμασμένο; |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|