PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Γρατσούνισμα/δυσκολία στην αλλαγή ταχυτήτων (206cc)

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
giwrgosath (Giwrgos)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Ένταξη: 06 Μάϊ 2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 29 Ιούλ 2017, 14:53:58    Θέμα δημοσίευσης: Γρατσούνισμα/δυσκολία στην αλλαγή ταχυτήτων (206cc) Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλησπέρα!

Εδώ και 2 μέρες περίπου δυσκολεύεται να πάρει ταχήυτητες το αμάξι δλδ θέλει να τις δώσεις καρφωτές.
Το πρόβλημα υπάρχει μόνο εν κινήσει. Σε φανάρια ή με λίγα χιλιόμετρα μπάινουν μια χαρά οι ταχύτητες.

Μπορεί να είναι κάτι σοβαρό ρε παιδιά;

Βαλβολίνες αλλάχτηκαν πρόσφατα και δεν είναι απόαυτό.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Mono AEK (χρήστος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

rcz thp 156 ...και κατι παραπανω!

Ένταξη: 09 Ιούν 2014
Τόπος: Ιλιον

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 29 Ιούλ 2017, 16:44:39    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πόσο πρόσφατα?
Στο έκανε πριν τις αλλάξεις?

Αν τις άλλαξες τώρα περίμενε καμία 500αρια χλμ να κυκλοφορησουν παντού
Επιστροφή στην κορυφή
giwrgosath (Giwrgos)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 29 Ιούλ 2017, 17:07:17    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Mono AEK έγραψε:
Πόσο πρόσφατα?
Στο έκανε πριν τις αλλάξεις?

Αν τις άλλαξες τώρα περίμενε καμία 500αρια χλμ να κυκλοφορησουν παντού

Ναι λέγοντας πρόσφατα μιλάμε για πριν 40-50 χιλιόμετρα... Το έκανε πριν αλλαχτούν και γι αυτό σκέφτηκα μήπως είναι από αυτό και τις άλλαξα...
Επιστροφή στην κορυφή
christos_99 (Christos)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.6 16V GTi + PUG 206 RC

Ένταξη: 14 Νοέ 2012
Τόπος: Θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 29 Ιούλ 2017, 21:34:58    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ειχα το ιδιο ή παρομοιο προβλημμα οταν απο βλακεια μου (ειμαι και ποντιος και δεν ακουω βλεπεις...) εβαλα λαθος βαλβολινες. Συγκεκριμενα Total Syn Fe 75-90 που ειναι εντελως λαθος.

Αφου την πατησα εβαλα μυαλο και αλλαξα απευθειας σε Elf Nfp 75-80 κι απο τοτε βουτηρο οι αλλαγες.!!

Εσυ τι βαλβολινες εβαλες.??

Επιστροφή στην κορυφή
giwrgosath (Giwrgos)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 29 Ιούλ 2017, 22:21:56    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

christos_99 έγραψε:
Ειχα το ιδιο ή παρομοιο προβλημμα οταν απο βλακεια μου (ειμαι και ποντιος και δεν ακουω βλεπεις...) εβαλα λαθος βαλβολινες. Συγκεκριμενα Total Syn Fe 75-90 που ειναι εντελως λαθος.

Αφου την πατησα εβαλα μυαλο και αλλαξα απευθειας σε Elf Nfp 75-80 κι απο τοτε βουτηρο οι αλλαγες.!!

Tώρα πια έβαλα motul 75-80 δεν ξέρω κάτι περισσότερο.

Θέλουν όντως τόσα πολλά χιλιόμετρο στρώσιμο οι βαλβολίνες όπως γράφτηκε πιο πάνω;

Ακόμα με δυσκολία συνεχίζουν να μπαίνουν οι ταχύτητες και γρατσουνάνε.
Επιστροφή στην κορυφή
TopGear (Χρήστος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4 8V (2000) no more

Ένταξη: 03 Ιούν 2007
Τόπος: Pole Position

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 30 Ιούλ 2017, 11:33:03    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

giwrgosath έγραψε:
christos_99 έγραψε:

Θέλουν όντως τόσα πολλά χιλιόμετρο στρώσιμο οι βαλβολίνες όπως γράφτηκε πιο πάνω;

Ακόμα με δυσκολία συνεχίζουν να μπαίνουν οι ταχύτητες και γρατσουνάνε.

Συνήθως δε συναντάς δυσκολία στις αλλαγές ταχυτήτων. Απλά μετά από 500 χλμ, θα καταλάβεις σιγά σιγά, ότι η βαλβολίνη σου κάνει δουλειά και σου μαλακώνει το κιβώτιο (σε περίπτωση που είχες ας πούμε κάποια όχι τόσο καλή προηγουμένως ή την είχες κρατήσει για πολλές χιλιάδες χλμ).

Κι εγώ άλλαξα πχ πριν 1 μήνα, έπειτα από 45.000 χλμ. Έβαλα ξανά ELF NFP 75w-80 και δε γρατσουνούσε καν, ούτε από την αρχή, ήξερα όμως πώς γενικά τα αποτελέσματα φαίνονται λίγο καιρό αργότερα.

Εσένα σου ανέφεραν το ίδιο, μήπως είναι αυτός ο λόγος για τη δυσκολία κυρίως και όχι να έχει αρπάξει το σασμάν σου. Γιατί αν περάσει ο καιρός και εξακολουθείς και έχεις τέτοια σκαλώματα, ίσως εν τέλει δε φταίνε οι βαλβολίνες. Εκτός αν για αποφυγή λυσίματος δεσίματος του σασμάν, επιχειρήσεις να πας σε μια "φτηνή" λύση, δοκιμάζοντας τις ELF. Κι αν στο συνεχίσει να το κάνει ακόμα και με ELF, τότε πιθανώς ξεκινάει δυστυχώς το πρόβλημα.

Είσαι σίγουρος δε χάνεις από καμιά τσιμούχα αριστερού ημιαξονίου; Κοίτα από κάτω το αμάξι, μήπως δακρύζει εκεί ή σου πέφτουν σταγόνες στο πάτωμα και έχει ελαττωθεί η στάθμη.

My main problem with the Porsche 992 Turbo S is that I cannot afford it.
Επιστροφή στην κορυφή
Hellas4x4 (Antonis)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 306 1.6 (16V) Champion (2000)

Ένταξη: 22 Απρ 2017

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 30 Ιούλ 2017, 11:55:47    Θέμα δημοσίευσης: Re: Γρατσούνισμα/δυσκολία στην αλλαγή ταχυτήτων (206cc) Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

giwrgosath έγραψε:
Καλησπέρα!

Εδώ και 2 μέρες περίπου δυσκολεύεται να πάρει ταχήυτητες το αμάξι δλδ θέλει να τις δώσεις καρφωτές.
Το πρόβλημα υπάρχει μόνο εν κινήσει. Σε φανάρια ή με λίγα χιλιόμετρα μπάινουν μια χαρά οι ταχύτητες.

Μπορεί να είναι κάτι σοβαρό ρε παιδιά;

Βαλβολίνες αλλάχτηκαν πρόσφατα και δεν είναι απόαυτό.

Χλμ;;;

Live to Fly - Ride to Live

Hellas 4x4
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
giwrgosath (Giwrgos)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 01 Αύγ 2017, 15:43:52    Θέμα δημοσίευσης: Re: Γρατσούνισμα/δυσκολία στην αλλαγή ταχυτήτων (206cc) Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Από τσιμούχα δεν χάνω, επίσης είμαι με 130000 χλμ.

Στο συνεργείο μου είπαν τελικά ότι υπάρχει πρόβλημα στο δίσκο και πρέπει να αλλαχτεί. Θα ενημερώσω για την έκβαση από Παρασκευή...

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.
Επιστροφή στην κορυφή
Hellas4x4 (Antonis)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 03 Αύγ 2017, 12:51:01    Θέμα δημοσίευσης: Re: Γρατσούνισμα/δυσκολία στην αλλαγή ταχυτήτων (206cc) Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

giwrgosath έγραψε:

Στο συνεργείο μου είπαν τελικά ότι υπάρχει πρόβλημα στο δίσκο και πρέπει να αλλαχτεί. Θα ενημερώσω για την έκβαση από Παρασκευή...

Χωρίς να θέλω να σε αγχώσω, αν δεν έχεις κάνει ποτέ επισκευή στο κιβώτιο, ίσως χρειαστείς σε λίγο... Δεν έχουμε φήμη για τα καλύτερα κιβώτια βλέπεις... Confused

Hellas 4x4
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
geo106xs (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 106 s16 (2000)

Ένταξη: 26 Φεβ 2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 03 Αύγ 2017, 17:28:00    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ελεγξε τη ντιζα του συμπλεκτη,ισως δεν απομονωνει καλα και σου το κανει...
Επισης,130k χιλιομετρα δεν ειναι αρκετα για να πεις οτι θελει επισκευη απο τη στιγμη που δεν εχει παρουσιασει προβλημα με θορυβους και διαρροες,εφ'οσον μιλαμε για νορμαλ χρηση και οχι κανιβαλισμους

....Αλλοτινές μου εποχές...
Επιστροφή στην κορυφή
Hellas4x4 (Antonis)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 03 Αύγ 2017, 23:51:20    Θέμα δημοσίευσης: Re: Γρατσούνισμα/δυσκολία στην αλλαγή ταχυτήτων (206cc) Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

giwrgosath έγραψε:

Ξέχασα να αναφέρω... Μην κάνεις το λάθος και αλλάξεις μόνο δίσκο...
Πάρε όλο το σετ μαζί... Δίσκο, πλατώ, ρουλεμάν...

Hellas 4x4
Επιστροφή στην κορυφή
giwrgosath (Giwrgos)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 07 Αύγ 2017, 16:50:01    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παιδιά τελικά βγήκε ο παλιός ο δίσκος σπασμένος σε ένα σημείο μαζί με ρουλεμαν και πλατό και αλλάχθηκαν με καινούρια. Τώρα όλα μια χαρά...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης