Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
giwrgosath (Giwrgos) Μόλις έγραψα

Ένταξη: 06 Μάϊ 2009 Δημοσιεύσεις: 39
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 29 Ιούλ 2017, 14:53:58 Θέμα δημοσίευσης: Γρατσούνισμα/δυσκολία στην αλλαγή ταχυτήτων (206cc) |
|
|
Καλησπέρα!
Εδώ και 2 μέρες περίπου δυσκολεύεται να πάρει ταχήυτητες το αμάξι δλδ θέλει να τις δώσεις καρφωτές.
Το πρόβλημα υπάρχει μόνο εν κινήσει. Σε φανάρια ή με λίγα χιλιόμετρα μπάινουν μια χαρά οι ταχύτητες.
Μπορεί να είναι κάτι σοβαρό ρε παιδιά;
Βαλβολίνες αλλάχτηκαν πρόσφατα και δεν είναι απόαυτό. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Mono AEK (χρήστος) Έχω ξεφύγει !!!

rcz thp 156 ...και κατι παραπανω!
Ένταξη: 09 Ιούν 2014 Δημοσιεύσεις: 1050 Τόπος: Ιλιον
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 29 Ιούλ 2017, 16:44:39 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Πόσο πρόσφατα?
Στο έκανε πριν τις αλλάξεις?
Αν τις άλλαξες τώρα περίμενε καμία 500αρια χλμ να κυκλοφορησουν παντού |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 29 Ιούλ 2017, 17:07:17 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Mono AEK έγραψε: | Πόσο πρόσφατα?
Στο έκανε πριν τις αλλάξεις?
Αν τις άλλαξες τώρα περίμενε καμία 500αρια χλμ να κυκλοφορησουν παντού |
Ναι λέγοντας πρόσφατα μιλάμε για πριν 40-50 χιλιόμετρα... Το έκανε πριν αλλαχτούν και γι αυτό σκέφτηκα μήπως είναι από αυτό και τις άλλαξα... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
christos_99 (Christos) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.6 16V GTi + PUG 206 RC
Ένταξη: 14 Νοέ 2012 Δημοσιεύσεις: 431 Τόπος: Θεσσαλονίκη
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 29 Ιούλ 2017, 21:34:58 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ειχα το ιδιο ή παρομοιο προβλημμα οταν απο βλακεια μου (ειμαι και ποντιος και δεν ακουω βλεπεις...) εβαλα λαθος βαλβολινες. Συγκεκριμενα Total Syn Fe 75-90 που ειναι εντελως λαθος.
Αφου την πατησα εβαλα μυαλο και αλλαξα απευθειας σε Elf Nfp 75-80 κι απο τοτε βουτηρο οι αλλαγες.!!
Εσυ τι βαλβολινες εβαλες.??
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 29 Ιούλ 2017, 22:21:56 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
christos_99 έγραψε: | Ειχα το ιδιο ή παρομοιο προβλημμα οταν απο βλακεια μου (ειμαι και ποντιος και δεν ακουω βλεπεις...) εβαλα λαθος βαλβολινες. Συγκεκριμενα Total Syn Fe 75-90 που ειναι εντελως λαθος.
Αφου την πατησα εβαλα μυαλο και αλλαξα απευθειας σε Elf Nfp 75-80 κι απο τοτε βουτηρο οι αλλαγες.!!
Εσυ τι βαλβολινες εβαλες.?? |
Tώρα πια έβαλα motul 75-80 δεν ξέρω κάτι περισσότερο.
Θέλουν όντως τόσα πολλά χιλιόμετρο στρώσιμο οι βαλβολίνες όπως γράφτηκε πιο πάνω;
Ακόμα με δυσκολία συνεχίζουν να μπαίνουν οι ταχύτητες και γρατσουνάνε. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
TopGear (Χρήστος) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4 8V (2000) no more
Ένταξη: 03 Ιούν 2007 Δημοσιεύσεις: 993 Τόπος: Pole Position
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 30 Ιούλ 2017, 11:33:03 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
giwrgosath έγραψε: | christos_99 έγραψε: | Ειχα το ιδιο ή παρομοιο προβλημμα οταν απο βλακεια μου (ειμαι και ποντιος και δεν ακουω βλεπεις...) εβαλα λαθος βαλβολινες. Συγκεκριμενα Total Syn Fe 75-90 που ειναι εντελως λαθος.
Εσυ τι βαλβολινες εβαλες.?? |
Θέλουν όντως τόσα πολλά χιλιόμετρο στρώσιμο οι βαλβολίνες όπως γράφτηκε πιο πάνω;
Ακόμα με δυσκολία συνεχίζουν να μπαίνουν οι ταχύτητες και γρατσουνάνε. |
Συνήθως δε συναντάς δυσκολία στις αλλαγές ταχυτήτων. Απλά μετά από 500 χλμ, θα καταλάβεις σιγά σιγά, ότι η βαλβολίνη σου κάνει δουλειά και σου μαλακώνει το κιβώτιο (σε περίπτωση που είχες ας πούμε κάποια όχι τόσο καλή προηγουμένως ή την είχες κρατήσει για πολλές χιλιάδες χλμ).
Κι εγώ άλλαξα πχ πριν 1 μήνα, έπειτα από 45.000 χλμ. Έβαλα ξανά ELF NFP 75w-80 και δε γρατσουνούσε καν, ούτε από την αρχή, ήξερα όμως πώς γενικά τα αποτελέσματα φαίνονται λίγο καιρό αργότερα.
Εσένα σου ανέφεραν το ίδιο, μήπως είναι αυτός ο λόγος για τη δυσκολία κυρίως και όχι να έχει αρπάξει το σασμάν σου. Γιατί αν περάσει ο καιρός και εξακολουθείς και έχεις τέτοια σκαλώματα, ίσως εν τέλει δε φταίνε οι βαλβολίνες. Εκτός αν για αποφυγή λυσίματος δεσίματος του σασμάν, επιχειρήσεις να πας σε μια "φτηνή" λύση, δοκιμάζοντας τις ELF. Κι αν στο συνεχίσει να το κάνει ακόμα και με ELF, τότε πιθανώς ξεκινάει δυστυχώς το πρόβλημα.
Είσαι σίγουρος δε χάνεις από καμιά τσιμούχα αριστερού ημιαξονίου; Κοίτα από κάτω το αμάξι, μήπως δακρύζει εκεί ή σου πέφτουν σταγόνες στο πάτωμα και έχει ελαττωθεί η στάθμη.
My main problem with the Porsche 992 Turbo S is that I cannot afford it. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Hellas4x4 (Antonis) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 306 1.6 (16V) Champion (2000)
Ένταξη: 22 Απρ 2017 Δημοσιεύσεις: 634
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 30 Ιούλ 2017, 11:55:47 Θέμα δημοσίευσης: Re: Γρατσούνισμα/δυσκολία στην αλλαγή ταχυτήτων (206cc) |
|
|
giwrgosath έγραψε: | Καλησπέρα!
Εδώ και 2 μέρες περίπου δυσκολεύεται να πάρει ταχήυτητες το αμάξι δλδ θέλει να τις δώσεις καρφωτές.
Το πρόβλημα υπάρχει μόνο εν κινήσει. Σε φανάρια ή με λίγα χιλιόμετρα μπάινουν μια χαρά οι ταχύτητες.
Μπορεί να είναι κάτι σοβαρό ρε παιδιά;
Βαλβολίνες αλλάχτηκαν πρόσφατα και δεν είναι απόαυτό. |
Χλμ;;;
Live to Fly - Ride to Live
Hellas 4x4 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 01 Αύγ 2017, 15:43:52 Θέμα δημοσίευσης: Re: Γρατσούνισμα/δυσκολία στην αλλαγή ταχυτήτων (206cc) |
|
|
Από τσιμούχα δεν χάνω, επίσης είμαι με 130000 χλμ.
Στο συνεργείο μου είπαν τελικά ότι υπάρχει πρόβλημα στο δίσκο και πρέπει να αλλαχτεί. Θα ενημερώσω για την έκβαση από Παρασκευή...
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 03 Αύγ 2017, 12:51:01 Θέμα δημοσίευσης: Re: Γρατσούνισμα/δυσκολία στην αλλαγή ταχυτήτων (206cc) |
|
|
giwrgosath έγραψε: | Από τσιμούχα δεν χάνω, επίσης είμαι με 130000 χλμ.
Στο συνεργείο μου είπαν τελικά ότι υπάρχει πρόβλημα στο δίσκο και πρέπει να αλλαχτεί. Θα ενημερώσω για την έκβαση από Παρασκευή...
Χωρίς να θέλω να σε αγχώσω, αν δεν έχεις κάνει ποτέ επισκευή στο κιβώτιο, ίσως χρειαστείς σε λίγο... Δεν έχουμε φήμη για τα καλύτερα κιβώτια βλέπεις... 
Hellas 4x4 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
geo106xs (Γιώργος) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 106 s16 (2000)
Ένταξη: 26 Φεβ 2009 Δημοσιεύσεις: 1140
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 03 Αύγ 2017, 17:28:00 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ελεγξε τη ντιζα του συμπλεκτη,ισως δεν απομονωνει καλα και σου το κανει...
Επισης,130k χιλιομετρα δεν ειναι αρκετα για να πεις οτι θελει επισκευη απο τη στιγμη που δεν εχει παρουσιασει προβλημα με θορυβους και διαρροες,εφ'οσον μιλαμε για νορμαλ χρηση και οχι κανιβαλισμους
....Αλλοτινές μου εποχές... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 03 Αύγ 2017, 23:51:20 Θέμα δημοσίευσης: Re: Γρατσούνισμα/δυσκολία στην αλλαγή ταχυτήτων (206cc) |
|
|
giwrgosath έγραψε: | Από τσιμούχα δεν χάνω, επίσης είμαι με 130000 χλμ.
Ξέχασα να αναφέρω... Μην κάνεις το λάθος και αλλάξεις μόνο δίσκο...
Πάρε όλο το σετ μαζί... Δίσκο, πλατώ, ρουλεμάν...
Hellas 4x4 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 07 Αύγ 2017, 16:50:01 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Παιδιά τελικά βγήκε ο παλιός ο δίσκος σπασμένος σε ένα σημείο μαζί με ρουλεμαν και πλατό και αλλάχθηκαν με καινούρια. Τώρα όλα μια χαρά... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|