Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
StAkIS (Χρήστος) Μέλος

Peugeot 206 1.4 (8V) XR (2000)
Ένταξη: 29 Σεπ 2002 Δημοσιεύσεις: 110 Τόπος: Αργυρούπολη,Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 24 Ιούλ 2003, 19:34:53 Θέμα δημοσίευσης: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΓΧΟΥΣ :-( HEEELPP!!! |
|
|
Καλησπέρα σε όλους!!!
Σήμερα και μετά από 50.000 χλμ., άλλαξα αμορτισερ και έβαλα BILSTEIN μαύρα, άλλαξα δισκόπλακες και έβαλα απλές, γερμανικής προέλευσης και τακάκια FERODO!
Έχω τις εξής - γεμάτος άγχος - ερωτήσεις:
1ον) Το αυτοκίνητο δείχνει σαν τρακτερ, κυρίως τα 2 μπροστινά αμορτισέρ τα οποία είναι ψηλότερα από ότι πριν! Είναι φυσιολογικό αυτό; Θα κάτσουν με τον καιρό;!!
2ον) Από την δεξιά μπροστινή πλευρά, το κενό μεταξύ ελαστικού και θόλου μοιάζει να είναι μεγαλύτερο γύρω στον μισό πόντο, σε σχέση με την αριστερή μπροστινή πλευρά!!! Να αγχωθώ; Έχει γίνει κάτι με την τοποθέτησή τους;
Στο τεστ που του έκανα πρόχειρα στον δρόμο δεν αισθάνομαι κάποιο πρόβλημα, κάθε άλλο βλέπω διαφορά προς το καλύτερο αν και το οδήγησα με μικρή ταχύτητα και σε μικρές κλήσεις στροφών!
Please, απαντήστε μου από δικιά σας εμπειρία αν τα παραπάνω είναι φυσιολογικά, γιατί με έχει πιάσει άγχος...!! 
206 Θαύματα Του Κόσμου Σε Ενα! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
StAkIS (Χρήστος) Μέλος

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 24 Ιούλ 2003, 22:01:40 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ουδείς;;!! 
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
teoman (Τεό) Έχω ξεφύγει !!!

C230 Sport Coupe Kompressor
Ένταξη: 19 Αύγ 2002 Δημοσιεύσεις: 2143 Τόπος: Jurassic Park
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 24 Ιούλ 2003, 22:38:36 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ελατήρια άλλαξες?Έβαλες τα παλιά?
Η τοποθέτηση έγινε από εξιδικευμένο κατάστημα?
Ότι αξίζει πονάει... Και είναι δύσκολο... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Δημήτριος (Δημήτρης) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 XS 1.6 16v (2001)
Ένταξη: 24 Ιαν 2003 Δημοσιεύσεις: 751 Τόπος: Θεσσαλονίκη
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 24 Ιούλ 2003, 23:19:48 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
teoman έγραψε: | Ελατήρια άλλαξες?Έβαλες τα παλιά?
Η τοποθέτηση έγινε από εξιδικευμένο κατάστημα? |
Βασικά πήγαινέ το εκεί που σου τοποθετήσαν τα καινούργια εξαρτήματα και μετέδωσέ τους το άγχος σου...
Προσπάθησε να το οδηγήσεις και λίγο γρήγορα για να δείς αν κάτι δεν πάει καλά...
Ό,τι και να συμβεί ανέφερέ το στον μηχανικό που σου 'κανε την δουλειά...
Ένα 206 την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Alex Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (8V) XT (1999)
Ένταξη: 24 Ιούλ 2002 Δημοσιεύσεις: 1037 Τόπος: Αθήνα - Μαρούσι
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 24 Ιούλ 2003, 23:45:38 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ενταξει μη τρελενεσαι .. λογικο ειναι να ανεβει λιγο το αμαξι (τωρα το ποσο "λιγο" σου ανεβηκε ειναι αυτο που δεν ξερω)... Το θεμα ειναι να κανει τη δουλεια του δηλαδη να ΚΡΑΤΑΕΙ και να ΣΤΡΙΒΕΙ.. αν κανει αυτα τοτε δεν εχεις λογο ανησυχιας.. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Δημήτριος (Δημήτρης) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 XS 1.6 16v (2001)
Ένταξη: 24 Ιαν 2003 Δημοσιεύσεις: 751 Τόπος: Θεσσαλονίκη
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 25 Ιούλ 2003, 00:05:40 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Alex έγραψε: | Ενταξει μη τρελενεσαι .. λογικο ειναι να ανεβει λιγο το αμαξι (τωρα το ποσο "λιγο" σου ανεβηκε ειναι αυτο που δεν ξερω)... Το θεμα ειναι να κανει τη δουλεια του δηλαδη να ΚΡΑΤΑΕΙ και να ΣΤΡΙΒΕΙ.. αν κανει αυτα τοτε δεν εχεις λογο ανησυχιας.. |
Εδώ υπεισέρχεται και η αισθητική... Κανείς δεν κάνει χαμήλωμα χωρίς να έχει στο μυαλό του και την αισθητική βελτίωση που θα επέλθει από αυτό...
Ένα 206 την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
StAkIS (Χρήστος) Μέλος

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 25 Ιούλ 2003, 09:19:56 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Δημήτριος έγραψε: | Alex έγραψε: | Ενταξει μη τρελενεσαι .. λογικο ειναι να ανεβει λιγο το αμαξι (τωρα το ποσο "λιγο" σου ανεβηκε ειναι αυτο που δεν ξερω)... Το θεμα ειναι να κανει τη δουλεια του δηλαδη να ΚΡΑΤΑΕΙ και να ΣΤΡΙΒΕΙ.. αν κανει αυτα τοτε δεν εχεις λογο ανησυχιας.. |
Εδώ υπεισέρχεται και η αισθητική... Κανείς δεν κάνει χαμήλωμα χωρίς να έχει στο μυαλό του και την αισθητική βελτίωση που θα επέλθει από αυτό... |
Παιδιά, δεν άλλαξα ελατήρια, μόνο αμορτισέρ!
Στην γρήγορη οδήγηση, όσο είναι εφικτό στους δρόμους που κινούμαι, δεν παρατήρησα κάτι αρνητικό, εκτός του ότι σήμερα άκουσα ένα υπόκοφο ήχο να έρχεται από το πίσω μέρος κάτι σαν χτύπημα "πινγκ πονγκ" αλλά όχι τόσο έντονο και σίγουρα δεν είναι από αντικέιμενα που μπορεί να έχω στο πορτ παγκάζ! Θα πάω να το τσεκάρω μετά!
Επίσης η τοποθέτηση δεν έγινε από εξουσιοδοτημένο της Peugeot, αλλά από το συνεργείο που το πήγα για service, το οποίο και κάνει όλες τις δουλειές!
Δεν μου απάντησε όμως κάποιος στην δεύτερη ερώτηση..!! Καμμιά ιδέα;; 
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
pezomania (Γιώργος) Έχω ξεφύγει !!!

206 1.6 16V
Ένταξη: 12 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 1231 Τόπος: Mandra
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 25 Ιούλ 2003, 11:43:02 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ότι ψήλωσε το αμάξι είναι φυσιολογικό, αφού τα καινούργια αμορτισέρ είναι πιο σκληρά από τα μαμα, με αποτέλεσμα το αμάξι να μην "κάθετε".
Όσο για τη διαφορά στο κενό, απ' ότι ξέρω όλα τα αυτοκίνητα έχουν μια μικρή διαφορά (αριστερά-δεξιά). Τώρα δεν γνωρίζω ακριβώς για τι διαφορά μιλάς εσύ 
Η ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ ΕΛΚΕΙ ΤΗΝ ΑΤΕΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
StAkIS (Χρήστος) Μέλος

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 25 Ιούλ 2003, 14:28:36 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
pezomania έγραψε: | Ότι ψήλωσε το αμάξι είναι φυσιολογικό, αφού τα καινούργια αμορτισέρ είναι πιο σκληρά από τα μαμα, με αποτέλεσμα το αμάξι να μην "κάθετε".
Όσο για τη διαφορά στο κενό, απ' ότι ξέρω όλα τα αυτοκίνητα έχουν μια μικρή διαφορά (αριστερά-δεξιά). Τώρα δεν γνωρίζω ακριβώς για τι διαφορά μιλάς εσύ  |
Με μια πρόχειρη μέτρηση, γύρω στον μισό πόντο, αλλά λόγω του μεγάλου κενού φαίνεται με το μάτι.
Για παράδειγμα εσύ το έχεις μετρήσει στο αυτοκίνητό σου; Έχεις δει κάποια διαφορά; Πρέπει όμως για να μετρηθεί αυτό το αυτοκίνητο να βρίσκεται σε ίσιο επίπεδο δρόμου! 
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
pezomania (Γιώργος) Έχω ξεφύγει !!!

206 1.6 16V
Ένταξη: 12 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 1231 Τόπος: Mandra
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 25 Ιούλ 2003, 16:11:09 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
StAkIS έγραψε: | pezomania έγραψε: | Ότι ψήλωσε το αμάξι είναι φυσιολογικό, αφού τα καινούργια αμορτισέρ είναι πιο σκληρά από τα μαμα, με αποτέλεσμα το αμάξι να μην "κάθετε".
Όσο για τη διαφορά στο κενό, απ' ότι ξέρω όλα τα αυτοκίνητα έχουν μια μικρή διαφορά (αριστερά-δεξιά). Τώρα δεν γνωρίζω ακριβώς για τι διαφορά μιλάς εσύ  |
Με μια πρόχειρη μέτρηση, γύρω στον μισό πόντο, αλλά λόγω του μεγάλου κενού φαίνεται με το μάτι.
Για παράδειγμα εσύ το έχεις μετρήσει στο αυτοκίνητό σου; Έχεις δει κάποια διαφορά; Πρέπει όμως για να μετρηθεί αυτό το αυτοκίνητο να βρίσκεται σε ίσιο επίπεδο δρόμου!  |
Όχι δεν το έχω μετρήσει. Με το μάτι μου φαίνεται ίδιο και από τις δυο πλευρές και δεν το έχω ψάξει παραπάνω. Σε φίλο μου όμως που άλαξε αμορτισέρ-ελατήρια, από την μία πλευρά ήταν λίγο πιο ψηλό από την άλλη. Ο μάστορας που του τα τοποθέτησε, του είπε ότι είναι τελείως φυσιολογικό (μάλιστα το μέτρησε και ήταν χιλιοστά ποιο ψηλό από την μία). Την ίδια απάντηση του έδωσε και η αντιπροσωπεία.
Η ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ ΕΛΚΕΙ ΤΗΝ ΑΤΕΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|