Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
305 (Antonis) Μόλις έγραψα

Peugeot 305 SR 1.5 (1981)
Ένταξη: 01 Μάρ 2007 Δημοσιεύσεις: 2 Τόπος: Γαλλία
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 01 Μάρ 2007, 15:28:51 Θέμα δημοσίευσης: Φλάντζα κεφαλής σε 305 SR του '81 |
|
|
Χαιρετώ το forum. Η ιστορία μου...
Μένω στη Γαλλία και μετά από ένα πολύ άσχημο ατύχημα και την ολοκληρώτική καταστροφή ένος ψιλοκαινούργιου Ibiza Sport που είχα, το Δεκέμβριο αγόρασα (ουσιαστικά μου χάρισαν) ένα αρχαίο 305SR του '81 (1500cc- 74Hp) από μία γιαγιά που το είχε μόνο για να πηγαίνει για ψώνια. Το αυτοκίνητο είχε μόλις 80000km και μέσα είναι σαν να το πήρες χθες... βασικά το αγάπησα από την πρώτη στιγμή.
Αφού του ακούμπησα κάποια λεφτάκια για μαζέματα και σέρβις, το άτιμο με πρόδωσε... φλάντζα κεφαλής!
Όπως καταλαβαίνετε, οι Γαλλάρες μηχανικοί μου ζήτησαν ούτε λίγο ούτε πολύ κανά 800άρι ευρά! Το δίλημμα είναι μεταξύ του το αποσύρω (να το πετάξεις δεν γίνεται εδώ και μάλιστα πληρώνεις για να το αποσύρεις) ή το περιποιούμαι με τα χέρια μου... Είναι παράτολμο αλλά 1ον λίγο-πολύ λύνω και δένω μηχανάκια χρόνια (όχι βέβαια μοτέρ αυτοκινήτου) και 2ον δεν έχω να χάσω τίποτα.
Επομένως αντί του να με αποτρέψετε, θα ήθελα 2-3 βασικές συμβούλες, κυρίως σχετικά με το πως να κρίνω αν η κεφαλή είναι φαγωμένη και θέλει μηχανουργείο, πόσο μπορεί να κάνει αυθεντική φλάντζα, τι άλλο θα ήταν καλό να αλλαχθεί μαζί και γενικά τι θα έπρεπε να προσέξω ιδιαίτερα κατά την εργασία.
Έχω παραγγείλει ήδη το Haynes Manual και ψάχνω για τα ανταλλακτικά, κάθε βοήθεια και ευχή είναι ευπρόσδεκτες.
Σας ευχαριστώ. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Bill304 (Βασίλης) Μόλις έγραψα

Peugeot 304
Ένταξη: 11 Οκτ 2007 Δημοσιεύσεις: 13 Τόπος: Αγρίνιο
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 12 Δεκ 2007, 19:50:49 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΦΙΛΕ.ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΑΜΑΞΙ?ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΕΣ?ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΥΧΗ ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΟΥ. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
305 (Antonis) Μόλις έγραψα

Peugeot 305 SR 1.5 (1981)
Ένταξη: 01 Μάρ 2007 Δημοσιεύσεις: 2 Τόπος: Γαλλία
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 22 Ιαν 2010, 20:52:27 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Βασίλη μετά από 2 χρόνια προθυμοποιήθηκα να απαντήσω.
Η ιστορία με το 305 είναι ρομαντική. Μετά από πολλή προσπάθεια το ανέστησα τον Αύγουστο του 2007. Βρήκα ανταλλακτικά από ebay και άλλα site και όλα πήγαν μια χαρά.
Από τότε έχει ταξιδέψει 25000km σε Γαλλία, Ελβετία, Αγγλία, Σκοτία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Γερμανία, Ιταλία με τελικό προορισμό την Ελλάδα
Αποφάσισα πως του αξίζει ένα φρεσκάρισμα και βάψιμο. Είμαι σε αυτή τη φάση τώρα. Κατά τ' άλλα τον κυκλοφορώ τα σαββατοκύριακα για να ξεσκουριάζει.
Κοίτα να φροντίζεις το 304!
Keep rolling |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|