Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
ΝΗΖ (Θάνος) Μόλις έγραψα

Peugeot 307 1.6 (16V) SW (2005)
Ένταξη: 10 Αύγ 2007 Δημοσιεύσεις: 41 Τόπος: Θεσσαλονίκη
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 06 Δεκ 2009, 18:05:05 Θέμα δημοσίευσης: 307 - Γυρίζει η μίζα πολλές φορές πριν πάρει |
|
|
Μερικές φορές, όχι πάντα, για να πάρει μπροστά πρέπει η μίζα να γυρίζει 4-5 φορές τον κινητήρα. Δεν έχει λογική πότε το κάνει: μπορεί να είναι ζεστό ή κρύο, να είναι παρκαρισμένο σε ανήφορο ή κατήφορο. Δοκίμασα όλους τους πιθανούς παράγοντες που σκέφτηκα ότι μπορεί να παίζουν ρόλο γιατί είναι σαν να μην πηγαίνει βενζίνη στη μηχανή (ρεζερβουάρ γεμάτο, πριν ρωτήσετε).
Φυσικά πήγα στο συνεργείο και φυσικά ΔΕΝ το έκανε μπροστά τους, όσες φορές και αν το δοκιμάσαμε...
Παρατήρησα ότι αν γυρίσω το διακόπτη στο on και περιμένω λίγο 1-2 δευτερόλεπτα πριν γυρίσω τη μίζα (σαν να περιμένω την αντλία να ρουφήξει καύσιμο) δεν το κάνει σχεδόν καθόλου: για την ακρίβεια το έκανε μόνο μία φορά.
Έχετε καμιά ιδέα τι μπορεί να είναι; Γιατί στην πεζώ μου είπαν ότι για να καταλαβουν πρέπει να το κάνει μπροστά τους. Και αν είναι η αντλία, δεν θα έπρεπε να το κάνει συνέχεια; (Διότι αυτή η ιστορία γίνεται από το σεπτέμβριο, αν ήταν στα τελευταία της δεν θα έπρεπε να έχει παραδώσει το πνεύμα;)
Η πιο σκοτεινή στιγμή της νύχτας είναι λίγο πριν το ξημέρωμα. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
geo106xs (Γιώργος) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 106 s16 (2000)
Ένταξη: 26 Φεβ 2009 Δημοσιεύσεις: 1140
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 06 Δεκ 2009, 18:49:55 Θέμα δημοσίευσης: Re: 307 - Γυρίζει η μίζα πολλές φορές πριν πάρει |
|
|
ΝΗΖ έγραψε: | Παρατήρησα ότι αν γυρίσω το διακόπτη στο on και περιμένω λίγο 1-2 δευτερόλεπτα πριν γυρίσω τη μίζα (σαν να περιμένω την αντλία να ρουφήξει καύσιμο) δεν το κάνει σχεδόν καθόλου: για την ακρίβεια το έκανε μόνο μία φορά. |
Το ειπες μονος σου! Αν οχι ολα,τα περισσοτερα αυτοκινητα με ψεκασμο πρεπει πρωτα να "ρουφηξουν" καυσιμο και να αυξησουν την πιεση στη μπεκιερα για να παρουν μπροστα! Αλλωστε ακουγεται και η αντλια οταν βαλεις το διακοπτη στο on,μολις σταματησει,γυριζεις τη μιζα και το αυτοκινητο αναβει με ελαχιστο γυρισμα αυτης.
....Αλλοτινές μου εποχές... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
ΝΗΖ (Θάνος) Μόλις έγραψα

|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 06 Δεκ 2009, 21:32:08 Θέμα δημοσίευσης: Re: 307 - Γυρίζει η μίζα πολλές φορές πριν πάρει |
|
|
geo106xs έγραψε: | ΝΗΖ έγραψε: | Παρατήρησα ότι αν γυρίσω το διακόπτη στο on και περιμένω λίγο 1-2 δευτερόλεπτα πριν γυρίσω τη μίζα (σαν να περιμένω την αντλία να ρουφήξει καύσιμο) δεν το κάνει σχεδόν καθόλου: για την ακρίβεια το έκανε μόνο μία φορά. |
Το ειπες μονος σου! Αν οχι ολα,τα περισσοτερα αυτοκινητα με ψεκασμο πρεπει πρωτα να "ρουφηξουν" καυσιμο και να αυξησουν την πιεση στη μπεκιερα για να παρουν μπροστα! Αλλωστε ακουγεται και η αντλια οταν βαλεις το διακοπτη στο on,μολις σταματησει,γυριζεις τη μιζα και το αυτοκινητο αναβει με ελαχιστο γυρισμα αυτης. |
Συμφωνούμε λοιπόν. Το θέμα είναι όμως γιατί τόσα χρόνια έπαιρνε κατευθείαν μπροστά, χωρίς να περιμένω 1-2 δευτερόλεπτα;
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
geo106xs (Γιώργος) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 106 s16 (2000)
Ένταξη: 26 Φεβ 2009 Δημοσιεύσεις: 1140
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 06 Δεκ 2009, 21:50:12 Θέμα δημοσίευσης: Re: 307 - Γυρίζει η μίζα πολλές φορές πριν πάρει |
|
|
ΝΗΖ έγραψε: | geo106xs έγραψε: | ΝΗΖ έγραψε: | Παρατήρησα ότι αν γυρίσω το διακόπτη στο on και περιμένω λίγο 1-2 δευτερόλεπτα πριν γυρίσω τη μίζα (σαν να περιμένω την αντλία να ρουφήξει καύσιμο) δεν το κάνει σχεδόν καθόλου: για την ακρίβεια το έκανε μόνο μία φορά. |
Το ειπες μονος σου! Αν οχι ολα,τα περισσοτερα αυτοκινητα με ψεκασμο πρεπει πρωτα να "ρουφηξουν" καυσιμο και να αυξησουν την πιεση στη μπεκιερα για να παρουν μπροστα! Αλλωστε ακουγεται και η αντλια οταν βαλεις το διακοπτη στο on,μολις σταματησει,γυριζεις τη μιζα και το αυτοκινητο αναβει με ελαχιστο γυρισμα αυτης. |
Συμφωνούμε λοιπόν. Το θέμα είναι όμως γιατί τόσα χρόνια έπαιρνε κατευθείαν μπροστά, χωρίς να περιμένω 1-2 δευτερόλεπτα; |
Καλη ερωτηση...δε ξερω τι να πω,τυχαιο παντως δεν ειναι.Το δικο μου παντως οσες φορες και να το εχω κανει,δε παιρνει μπρος αν δεν ακουσω την αντλια να "σπρωχνει". Ισως καποιος αλλος να ξερει κατι τι παραπανω Ελπιζω να βοηθησα!
....Αλλοτινές μου εποχές... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
ΝΗΖ (Θάνος) Μόλις έγραψα

|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 07 Δεκ 2009, 13:07:39 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
παρατήρησα επίσης ότι:
1. αραιά και που μηδενίζει η ώρα και η ημερομηνία
2. όταν δεν παίρνει μπροστά με την πρωτη και δοκιμάζω 2-3 φορές, ο δείκτης θερμοκρασίας (και κάποτε και ο δείκτης βενζίνης) ανεβαίνει τέρμα πάνω! Φυσικά αν σβήσω και πάρει κανονικά, δείχνει την κανονική θερμοκρασία.
Και ρωτάω: Υπάρχει περίπτωση όλα αυτά να σχετίζονται με τη μπαταρία; Φοράει την εργοστασιακή (το πήρα 4/2005) και τον τελευταίο καιρό δεν το χρησιμοποιώ καθημερινά όπως παλιά. Υπάρχει περίπτωση ακόμα και η αντλία βενζίνης να επηρεάζεται από αυτό;
Θα τη δω τη μπαταρία έτσι κι αλλιώς ενόψει χειμώνα και θα ενημερώσω...Παρόλα αυτά, δώστε την άποψή σας!
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
mufcpavlos (Pavlos) Μέλος

Peugeot 307 XSi
Ένταξη: 08 Σεπ 2009 Δημοσιεύσεις: 157 Τόπος: Thessaloniki
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 07 Δεκ 2009, 16:42:30 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
αυτο με την ημερομηνια το κανει μονο οταν βγαλεις την ασφαλεια απο την οθονη ή αν βγαλεις τη μπαταρια! αλλιως δε μπορει να μηδενισει!
για τη μιζα το εχω παρατηρησει και εγω αλλα το κανει σπανια και δε μπορω ουτε καν να το περιγραψω στην αντιπροσωπια οποτε αφου δεν υπαρχει προβλημα....το αφηνω! θα φανει στη νεκροψια καποια στιγμη! 
katoxos 307....
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
drdino (Kωνσταντίνος) Έχω ξεφύγει !!!

BMW 330i (F30)
Ένταξη: 16 Δεκ 2003 Δημοσιεύσεις: 3365 Τόπος: Βροχονήσι
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 07 Δεκ 2009, 17:11:19 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ΝΗΖ έγραψε: | παρατήρησα επίσης ότι:
1. αραιά και που μηδενίζει η ώρα και η ημερομηνία
2. όταν δεν παίρνει μπροστά με την πρωτη και δοκιμάζω 2-3 φορές, ο δείκτης θερμοκρασίας (και κάποτε και ο δείκτης βενζίνης) ανεβαίνει τέρμα πάνω! Φυσικά αν σβήσω και πάρει κανονικά, δείχνει την κανονική θερμοκρασία.
Και ρωτάω: Υπάρχει περίπτωση όλα αυτά να σχετίζονται με τη μπαταρία; Φοράει την εργοστασιακή (το πήρα 4/2005) και τον τελευταίο καιρό δεν το χρησιμοποιώ καθημερινά όπως παλιά. Υπάρχει περίπτωση ακόμα και η αντλία βενζίνης να επηρεάζεται από αυτό;
Θα τη δω τη μπαταρία έτσι κι αλλιώς ενόψει χειμώνα και θα ενημερώσω...Παρόλα αυτά, δώστε την άποψή σας! |
Πολύ πιθανό να στην μηδενίζει λόγω υπότασης (λίγο αλατάκι κανείς; ) της μπαταρίας. Πολύμετρο έχεις;
Οικογενεια Peugeot: 304 (1978), 406 (1998), 307 (2005), 308 (2011). Πλέον χωρίς Peugeot. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
ΝΗΖ (Θάνος) Μόλις έγραψα

|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 07 Δεκ 2009, 21:39:12 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ούτε μπαταρία έβγαλα ούτε πλακέτα και είναι η δεύτερη φορά που μηδένισε.
Λογικά η υπόταση δεν έχει να κάνει με άδεια μπαταρία, σωστά; Τα αμπέρ δεν λιγοστεύουν όταν αδειάζει η μπαταρία; Αν είναι υπόταση τι μπορεί να ευθύνεται;
Την τετάρτη πάω στο συνεργείο για γενικό χειμωνιάτικο έλεγχο. Οπότε θα μετρηθεί η μπαταρία και θα ενημέρωσω σχετικά.
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
ΝΗΖ (Θάνος) Μόλις έγραψα

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 11 Δεκ 2009, 13:45:53 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Λοιπόν, η μπαταρία ήταν για πέταμα. Αλλάχθηκε και όλα επανήλθαν. Μου έκανε εντύπωση όμως: σκεφτόμουν ότι αν είχα τόσο πεσμένη μπαταρία δεν θα γύριζε ούτε η μίζα...
ΥΓ: Ρε παιδιά, 50 ευρώ δύο υαλοκαθαριστήρες;;
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
jimsid (Dimitris) Νέος χρήστης

PEUGEOT 307/1.6/16V 2005
Ένταξη: 12 Σεπ 2005 Δημοσιεύσεις: 87 Τόπος: Piraeus+Kranidi
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 11 Δεκ 2009, 14:17:19 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ΥΓ: Ρε παιδιά, 50 ευρώ δύο υαλοκαθαριστήρες;;[/quote]
Ω ναι! και δεν βρισκεις τις συγκεκριμενες λεπιδες στο εμποριο! Μονο τον πισω και αυτον σε michelin
106 to 307 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
sonermgb (Αρης) Φανατικό μέλος

peugeot 307 1.6xs 2007 facelift
Ένταξη: 04 Δεκ 2009 Δημοσιεύσεις: 350 Τόπος: αθηνα.χαλανδρι
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 12 Δεκ 2009, 23:10:30 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ΥΓ: Ρε παιδιά, 50 ευρώ δύο υαλοκαθαριστήρες;;
Παράθεση: |
παντως εγωοταν ειχα παει σε συνεργειο της πεζο εγινε το εξης......"μου λεει ενας εκει ...ειναι οι καινουργιοι?του απαντω ... δεν ξερω πως ειναι οι παλιοι για να σου πω πως ειναι οι καινουργιοι....τους κοιταει κ μου λεει...ναι οι καινουργοι ειναι...κ μου λεει με μια ανεση 80ευρω.....σιγα ρε φιλε μην σου αφησω 80 ευρω για γυαλοκαθαριστηρες λεω .....κ φυσικα εφυγα"...κ αφου μπηκε ο χημωνας κ επρεπε να αλλαξω γιατι η κατασταση ηταν τραγικη μια μερα ημουν στο πρακτικερ κ κοιταζα κ βρηκα με 25 ευρω κ τους δυο...(οταν λεω βρηκα βεβαια εννοω οτι βρηκα αυτο σαν λαστιχο που ειναι κ κουμπωνει πανω στην κλειδωση που κανει ).......και εκει καταλαβα οτι οι μαλκαες θα μου τους αλλαζαν απτη βαση τους)ΕΛΕΟΣ |

Χαμογέλα ρε! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
ΝΗΖ (Θάνος) Μόλις έγραψα

|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 13 Δεκ 2009, 14:38:40 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Μάλλον δεν εννοείς μόνο το λάστιχο αλλά και το σιδερένιο πλαισιάκι που κουμπώνει στο μπράτσο του υαλοκαθαριστήρα.
Πάντως, την προηγούμενη φορά που τους είχα αλλάξει, δεν έβαλα της πεζω αλλά της βαλέο (που νόμιζα ότι ήταν καλοί) και έκαναν 18 ευρώ. Δεν έχω δει πιο θορυβώδεις και άχρηστους υαλοκαθαριστήρες. Χώρια που ήταν και 4 εκατοστά μικρότερος αυτός του οδηγού. Οπότε ξαναέβαλα αυτούς της πεζό (με τα 50) μέχρι να βρω κάτι καλύτερο (για την επόμενη αλλαγή φυσικά.)
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 13 Δεκ 2009, 15:25:52 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ναι απλα ειναι διαφορετικο απτα προηγουμενα μοντελα....(π.χ 03,04 κλπ)....
εγω βρηκα ακριβως στις δικιες μου διαστασεις κ μου εχουν βγει πολυ καλοι....σιγα μην τους εσκαγα 80ευρω τους κλεφτες

Χαμογέλα ρε! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
jimsid (Dimitris) Νέος χρήστης

PEUGEOT 307/1.6/16V 2005
Ένταξη: 12 Σεπ 2005 Δημοσιεύσεις: 87 Τόπος: Piraeus+Kranidi
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 13 Δεκ 2009, 20:43:01 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Βρε παιδια στο 307 απο β εξαμηνο 2005 και μετα οι υαλοκαθαριστηρες εχουν και αλλο μπρατσο αλλα το ανταλλακτικο τους δεν εχει μεταλλο καθολου. Απο την εξω μερια ειναι PVC και απο μεσα λαστιχο και αυτοι του εμποριου δεν κανουν στα μπρατσα αυτοι του εμποριου ειναι με ανταπτορες για να αντικαθιστουν του παλιου τυπου. Που βρηκατε ανταλλακτικα που να κανουν στο 307 πλην απο τους οριτζιναλ?
106 to 307 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
ΝΗΖ (Θάνος) Μόλις έγραψα

|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 13 Δεκ 2009, 20:58:06 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
jimsid έγραψε: | Βρε παιδια στο 307 απο β εξαμηνο 2005 και μετα οι υαλοκαθαριστηρες εχουν και αλλο μπρατσο αλλα το ανταλλακτικο τους δεν εχει μεταλλο καθολου. Απο την εξω μερια ειναι PVC και απο μεσα λαστιχο και αυτοι του εμποριου δεν κανουν στα μπρατσα αυτοι του εμποριου ειναι με ανταπτορες για να αντικαθιστουν του παλιου τυπου. Που βρηκατε ανταλλακτικα που να κανουν στο 307 πλην απο τους οριτζιναλ? |
εγώ το πήρα απρίλιο του 2005, οπότε μάλλον έχω το παλιό (πριν το facelift)
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|