PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

307 - Γυρίζει η μίζα πολλές φορές πριν πάρει

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
ΝΗΖ (Θάνος)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 307 1.6 (16V) SW (2005)

Ένταξη: 10 Αύγ 2007
Τόπος: Θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 06 Δεκ 2009, 18:05:05    Θέμα δημοσίευσης: 307 - Γυρίζει η μίζα πολλές φορές πριν πάρει Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μερικές φορές, όχι πάντα, για να πάρει μπροστά πρέπει η μίζα να γυρίζει 4-5 φορές τον κινητήρα. Δεν έχει λογική πότε το κάνει: μπορεί να είναι ζεστό ή κρύο, να είναι παρκαρισμένο σε ανήφορο ή κατήφορο. Δοκίμασα όλους τους πιθανούς παράγοντες που σκέφτηκα ότι μπορεί να παίζουν ρόλο γιατί είναι σαν να μην πηγαίνει βενζίνη στη μηχανή (ρεζερβουάρ γεμάτο, πριν ρωτήσετε).

Φυσικά πήγα στο συνεργείο και φυσικά ΔΕΝ το έκανε μπροστά τους, όσες φορές και αν το δοκιμάσαμε...

Παρατήρησα ότι αν γυρίσω το διακόπτη στο on και περιμένω λίγο 1-2 δευτερόλεπτα πριν γυρίσω τη μίζα (σαν να περιμένω την αντλία να ρουφήξει καύσιμο) δεν το κάνει σχεδόν καθόλου: για την ακρίβεια το έκανε μόνο μία φορά.

Έχετε καμιά ιδέα τι μπορεί να είναι; Γιατί στην πεζώ μου είπαν ότι για να καταλαβουν πρέπει να το κάνει μπροστά τους. Και αν είναι η αντλία, δεν θα έπρεπε να το κάνει συνέχεια; (Διότι αυτή η ιστορία γίνεται από το σεπτέμβριο, αν ήταν στα τελευταία της δεν θα έπρεπε να έχει παραδώσει το πνεύμα;)

Η πιο σκοτεινή στιγμή της νύχτας είναι λίγο πριν το ξημέρωμα.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
geo106xs (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 106 s16 (2000)

Ένταξη: 26 Φεβ 2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 06 Δεκ 2009, 18:49:55    Θέμα δημοσίευσης: Re: 307 - Γυρίζει η μίζα πολλές φορές πριν πάρει Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΝΗΖ έγραψε:
Παρατήρησα ότι αν γυρίσω το διακόπτη στο on και περιμένω λίγο 1-2 δευτερόλεπτα πριν γυρίσω τη μίζα (σαν να περιμένω την αντλία να ρουφήξει καύσιμο) δεν το κάνει σχεδόν καθόλου: για την ακρίβεια το έκανε μόνο μία φορά.

Το ειπες μονος σου! Wink Αν οχι ολα,τα περισσοτερα αυτοκινητα με ψεκασμο πρεπει πρωτα να "ρουφηξουν" καυσιμο και να αυξησουν την πιεση στη μπεκιερα για να παρουν μπροστα! Αλλωστε ακουγεται και η αντλια οταν βαλεις το διακοπτη στο on,μολις σταματησει,γυριζεις τη μιζα και το αυτοκινητο αναβει με ελαχιστο γυρισμα αυτης.

....Αλλοτινές μου εποχές...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΝΗΖ (Θάνος)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 06 Δεκ 2009, 21:32:08    Θέμα δημοσίευσης: Re: 307 - Γυρίζει η μίζα πολλές φορές πριν πάρει Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

geo106xs έγραψε:
ΝΗΖ έγραψε:

Το ειπες μονος σου! Wink Αν οχι ολα,τα περισσοτερα αυτοκινητα με ψεκασμο πρεπει πρωτα να "ρουφηξουν" καυσιμο και να αυξησουν την πιεση στη μπεκιερα για να παρουν μπροστα! Αλλωστε ακουγεται και η αντλια οταν βαλεις το διακοπτη στο on,μολις σταματησει,γυριζεις τη μιζα και το αυτοκινητο αναβει με ελαχιστο γυρισμα αυτης.

Συμφωνούμε λοιπόν. Το θέμα είναι όμως γιατί τόσα χρόνια έπαιρνε κατευθείαν μπροστά, χωρίς να περιμένω 1-2 δευτερόλεπτα;

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
geo106xs (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 106 s16 (2000)

Ένταξη: 26 Φεβ 2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 06 Δεκ 2009, 21:50:12    Θέμα δημοσίευσης: Re: 307 - Γυρίζει η μίζα πολλές φορές πριν πάρει Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΝΗΖ έγραψε:
geo106xs έγραψε:
ΝΗΖ έγραψε:

Συμφωνούμε λοιπόν. Το θέμα είναι όμως γιατί τόσα χρόνια έπαιρνε κατευθείαν μπροστά, χωρίς να περιμένω 1-2 δευτερόλεπτα;

Scratch Confused Καλη ερωτηση...δε ξερω τι να πω,τυχαιο παντως δεν ειναι.Το δικο μου παντως οσες φορες και να το εχω κανει,δε παιρνει μπρος αν δεν ακουσω την αντλια να "σπρωχνει". Ισως καποιος αλλος να ξερει κατι τι παραπανω Wink Ελπιζω να βοηθησα!

....Αλλοτινές μου εποχές...
Επιστροφή στην κορυφή
ΝΗΖ (Θάνος)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 07 Δεκ 2009, 13:07:39    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

παρατήρησα επίσης ότι:

1. αραιά και που μηδενίζει η ώρα και η ημερομηνία
2. όταν δεν παίρνει μπροστά με την πρωτη και δοκιμάζω 2-3 φορές, ο δείκτης θερμοκρασίας (και κάποτε και ο δείκτης βενζίνης) ανεβαίνει τέρμα πάνω! Φυσικά αν σβήσω και πάρει κανονικά, δείχνει την κανονική θερμοκρασία.

Και ρωτάω: Υπάρχει περίπτωση όλα αυτά να σχετίζονται με τη μπαταρία; Φοράει την εργοστασιακή (το πήρα 4/2005) και τον τελευταίο καιρό δεν το χρησιμοποιώ καθημερινά όπως παλιά. Υπάρχει περίπτωση ακόμα και η αντλία βενζίνης να επηρεάζεται από αυτό;

Θα τη δω τη μπαταρία έτσι κι αλλιώς ενόψει χειμώνα και θα ενημερώσω...Παρόλα αυτά, δώστε την άποψή σας!

Επιστροφή στην κορυφή
mufcpavlos (Pavlos)
Μέλος
Μέλος

Peugeot 307 XSi

Ένταξη: 08 Σεπ 2009
Τόπος: Thessaloniki

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 07 Δεκ 2009, 16:42:30    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

αυτο με την ημερομηνια το κανει μονο οταν βγαλεις την ασφαλεια απο την οθονη ή αν βγαλεις τη μπαταρια! αλλιως δε μπορει να μηδενισει!
για τη μιζα το εχω παρατηρησει και εγω αλλα το κανει σπανια και δε μπορω ουτε καν να το περιγραψω στην αντιπροσωπια οποτε αφου δεν υπαρχει προβλημα....το αφηνω! θα φανει στη νεκροψια καποια στιγμη! Smile

katoxos 307....
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
drdino (Kωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

BMW 330i (F30)

Ένταξη: 16 Δεκ 2003
Τόπος: Βροχονήσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 07 Δεκ 2009, 17:11:19    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΝΗΖ έγραψε:
παρατήρησα επίσης ότι:

1. αραιά και που μηδενίζει η ώρα και η ημερομηνία
2. όταν δεν παίρνει μπροστά με την πρωτη και δοκιμάζω 2-3 φορές, ο δείκτης θερμοκρασίας (και κάποτε και ο δείκτης βενζίνης) ανεβαίνει τέρμα πάνω! Φυσικά αν σβήσω και πάρει κανονικά, δείχνει την κανονική θερμοκρασία.

Και ρωτάω: Υπάρχει περίπτωση όλα αυτά να σχετίζονται με τη μπαταρία; Φοράει την εργοστασιακή (το πήρα 4/2005) και τον τελευταίο καιρό δεν το χρησιμοποιώ καθημερινά όπως παλιά. Υπάρχει περίπτωση ακόμα και η αντλία βενζίνης να επηρεάζεται από αυτό;

Θα τη δω τη μπαταρία έτσι κι αλλιώς ενόψει χειμώνα και θα ενημερώσω...Παρόλα αυτά, δώστε την άποψή σας!

Πολύ πιθανό να στην μηδενίζει λόγω υπότασης (λίγο αλατάκι κανείς; Laughing ) της μπαταρίας. Πολύμετρο έχεις;

Οικογενεια Peugeot: 304 (1978), 406 (1998), 307 (2005), 308 (2011). Πλέον χωρίς Peugeot.
Επιστροφή στην κορυφή
ΝΗΖ (Θάνος)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 07 Δεκ 2009, 21:39:12    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ούτε μπαταρία έβγαλα ούτε πλακέτα και είναι η δεύτερη φορά που μηδένισε.

Λογικά η υπόταση δεν έχει να κάνει με άδεια μπαταρία, σωστά; Τα αμπέρ δεν λιγοστεύουν όταν αδειάζει η μπαταρία; Αν είναι υπόταση τι μπορεί να ευθύνεται;

Την τετάρτη πάω στο συνεργείο για γενικό χειμωνιάτικο έλεγχο. Οπότε θα μετρηθεί η μπαταρία και θα ενημέρωσω σχετικά.

Επιστροφή στην κορυφή
ΝΗΖ (Θάνος)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 11 Δεκ 2009, 13:45:53    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Λοιπόν, η μπαταρία ήταν για πέταμα. Αλλάχθηκε και όλα επανήλθαν. Μου έκανε εντύπωση όμως: σκεφτόμουν ότι αν είχα τόσο πεσμένη μπαταρία δεν θα γύριζε ούτε η μίζα...

ΥΓ: Ρε παιδιά, 50 ευρώ δύο υαλοκαθαριστήρες;;

Επιστροφή στην κορυφή
jimsid (Dimitris)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

PEUGEOT 307/1.6/16V 2005

Ένταξη: 12 Σεπ 2005
Τόπος: Piraeus+Kranidi

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 11 Δεκ 2009, 14:17:19    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΥΓ: Ρε παιδιά, 50 ευρώ δύο υαλοκαθαριστήρες;;[/quote]

Ω ναι! και δεν βρισκεις τις συγκεκριμενες λεπιδες στο εμποριο! Μονο τον πισω και αυτον σε michelin

106 to 307
Επιστροφή στην κορυφή
sonermgb (Αρης)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

peugeot 307 1.6xs 2007 facelift

Ένταξη: 04 Δεκ 2009
Τόπος: αθηνα.χαλανδρι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 12 Δεκ 2009, 23:10:30    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΥΓ: Ρε παιδιά, 50 ευρώ δύο υαλοκαθαριστήρες;;
Παράθεση:

παντως εγωοταν ειχα παει σε συνεργειο της πεζο εγινε το εξης......"μου λεει ενας εκει ...ειναι οι καινουργιοι?του απαντω ... δεν ξερω πως ειναι οι παλιοι για να σου πω πως ειναι οι καινουργιοι....τους κοιταει κ μου λεει...ναι οι καινουργοι ειναι...κ μου λεει με μια ανεση 80ευρω.....σιγα ρε φιλε μην σου αφησω 80 ευρω για γυαλοκαθαριστηρες λεω .....κ φυσικα εφυγα"...κ αφου μπηκε ο χημωνας κ επρεπε να αλλαξω γιατι η κατασταση ηταν τραγικη μια μερα ημουν στο πρακτικερ κ κοιταζα κ βρηκα με 25 ευρω κ τους δυο...(οταν λεω βρηκα βεβαια εννοω οτι βρηκα αυτο σαν λαστιχο που ειναι κ κουμπωνει πανω στην κλειδωση που κανει ).......και εκει καταλαβα οτι οι μαλκαες θα μου τους αλλαζαν απτη βαση τους)ΕΛΕΟΣ

Χαμογέλα ρε!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger
ΝΗΖ (Θάνος)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 13 Δεκ 2009, 14:38:40    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μάλλον δεν εννοείς μόνο το λάστιχο αλλά και το σιδερένιο πλαισιάκι που κουμπώνει στο μπράτσο του υαλοκαθαριστήρα.

Πάντως, την προηγούμενη φορά που τους είχα αλλάξει, δεν έβαλα της πεζω αλλά της βαλέο (που νόμιζα ότι ήταν καλοί) και έκαναν 18 ευρώ. Δεν έχω δει πιο θορυβώδεις και άχρηστους υαλοκαθαριστήρες. Χώρια που ήταν και 4 εκατοστά μικρότερος αυτός του οδηγού. Οπότε ξαναέβαλα αυτούς της πεζό (με τα 50) μέχρι να βρω κάτι καλύτερο (για την επόμενη αλλαγή φυσικά.)

Επιστροφή στην κορυφή
sonermgb (Αρης)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 13 Δεκ 2009, 15:25:52    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ναι απλα ειναι διαφορετικο απτα προηγουμενα μοντελα....(π.χ 03,04 κλπ)....
εγω βρηκα ακριβως στις δικιες μου διαστασεις κ μου εχουν βγει πολυ καλοι....σιγα μην τους εσκαγα 80ευρω τους κλεφτες

Χαμογέλα ρε!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger
jimsid (Dimitris)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

PEUGEOT 307/1.6/16V 2005

Ένταξη: 12 Σεπ 2005
Τόπος: Piraeus+Kranidi

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 13 Δεκ 2009, 20:43:01    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Βρε παιδια στο 307 απο β εξαμηνο 2005 και μετα οι υαλοκαθαριστηρες εχουν και αλλο μπρατσο αλλα το ανταλλακτικο τους δεν εχει μεταλλο καθολου. Απο την εξω μερια ειναι PVC και απο μεσα λαστιχο και αυτοι του εμποριου δεν κανουν στα μπρατσα αυτοι του εμποριου ειναι με ανταπτορες για να αντικαθιστουν του παλιου τυπου. Που βρηκατε ανταλλακτικα που να κανουν στο 307 πλην απο τους οριτζιναλ?

106 to 307
Επιστροφή στην κορυφή
ΝΗΖ (Θάνος)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 13 Δεκ 2009, 20:58:06    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

jimsid έγραψε:
Βρε παιδια στο 307 απο β εξαμηνο 2005 και μετα οι υαλοκαθαριστηρες εχουν και αλλο μπρατσο αλλα το ανταλλακτικο τους δεν εχει μεταλλο καθολου. Απο την εξω μερια ειναι PVC και απο μεσα λαστιχο και αυτοι του εμποριου δεν κανουν στα μπρατσα αυτοι του εμποριου ειναι με ανταπτορες για να αντικαθιστουν του παλιου τυπου. Που βρηκατε ανταλλακτικα που να κανουν στο 307 πλην απο τους οριτζιναλ?

εγώ το πήρα απρίλιο του 2005, οπότε μάλλον έχω το παλιό (πριν το facelift)

Επιστροφή στην κορυφή
sonermgb (Αρης)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 13 Δεκ 2009, 21:34:39    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

εχω το feline και τους αγορασα αρχες οκτωμβρη απτο πρακτικερ......οπως τα λες ειναι....κ εχει αυτο που δενει πανω στο μπρατσο...... http://www.audi.gr/etc/medialib/ngw/service.Par.0018.Image.jpg/01_Aerowischer_72dpi.jpg....αυτο ειναι...κ υπαρχει σε διαφορες διαστασεις στο πρακτικερ....τουλαχιστον εγω απο εκει τους πηρα

Χαμογέλα ρε!
Επιστροφή στην κορυφή
sonermgb (Αρης)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 13 Δεκ 2009, 21:39:39    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

δεν ειναι αυτοι...http://www.autokinisis.gr/images/product_images/super-silicone-400-px1195577835474311ebe30df.gif.....αλλα περιπου αυτοι.....http://www.autoplus.gr/images/auto/y_bann.jpg

Χαμογέλα ρε!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης