Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
106_xr (ΣΠΥΡΟΣ) Μόλις έγραψα

peugeot 106 rallye turbo
Ένταξη: 10 Απρ 2009 Δημοσιεύσεις: 48 Τόπος: ΚΕΡΚΥΡΑ
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 09 Ιαν 2010, 02:36:38 Θέμα δημοσίευσης: ΓΕΝΙΚΑ - Λίπανση turbo |
|
|
καλησπερα παρεα.λοιπον εχω μια απορια....οι τουρμπινες ξερουμε ολοι οτι θελουν νερα και λαδια.και τα δυο πραγματα κανουν την ιδια δουλεια,ψηχουν την τουρμπινα οκ?εχω δει μερικους μαστορες να συνδεουν μονο τα λαδια και οχι τα νερα.αν δλδ καποιος συνδεσει τα νερα και αφησει τα λαδια τι θα γινει??θα εχει προβλημα μονο με τα νερα?
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
black7monster (Dimitris) Μέλος

106 rallye 8v
Ένταξη: 22 Απρ 2009 Δημοσιεύσεις: 195 Τόπος: N.Φ.
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 09 Ιαν 2010, 03:21:11 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Αν το κανεις αυτο σε ενα μοτερ τι αποτελεσμα θα εχει?
Στα ρουλεμάν ή στα κουζινέτα στηρίζεται ο άξονας για να μπορεί να περιστρέφεται ελεύθερα, το νερό είναι η ψύξη των κουζινέτων ή των ρουλεμάν για να μη καρβουνιάζει το λάδι στο σημείο αυτό γιατί αλοιώνεται και δημιουργέί και κάρβουνα που παραμένουν χαράσοντας τον άξονα.Το λαδι ειναι η λιπανση τους.Αρα πρεπει να συνδεθουν και τα δυο ρακορ αν το τουρμπο ειναι και με νερα και με λαδια,ορισμενες τουρμπινες εχουν μονο λαδια.Καμια ομως δεν ειναι μονο με νερα.....
Αν κανω καποιο λαθος παρακαλω να με διορθωσετε.
106 rallye 8V.Σπερνει........πανικο!!!
http://i534.photobucket.com/albums/ee341/jimmys7/106_Turbo_97-1.jpg |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
106_xr (ΣΠΥΡΟΣ) Μόλις έγραψα

peugeot 106 rallye turbo
Ένταξη: 10 Απρ 2009 Δημοσιεύσεις: 48 Τόπος: ΚΕΡΚΥΡΑ
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 09 Ιαν 2010, 03:29:37 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
βασικα θελω να ρωτησω το εξης.το αμαξι μου για ενα μεγαλο διαστημα εμεινε η τουρμπινα πανω χωρις λαδια και νερα και δν σηκωνε καθολου πιεση με ανοιχτο πορτακι.δλδ ατμοσφαιρικα μονο σαν εξατμιση,λες να εχω καποιο προβλημα αργοτερα?μηπως βγηκε αχρηστη?αν και δν νομιζω μιας και δουλευει χαλαρα σε χαμιλες στρωφες οποτε δν θα παθει ζημια.
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
stef80 (stefanos) Δραστήριο μέλος

BMW 120i msport auto 1016
Ένταξη: 31 Ιούλ 2003 Δημοσιεύσεις: 281 Τόπος: Θεσσαλονίκη
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 11 Ιαν 2010, 14:29:59 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Για ποιο λόγο το έκανες αυτο???
Ακομα και τέρμα ανοιχτή να είναι η wastegate, τα καυσαέρια θα περιστρέψουν τον άξονα έστω και όχι με τις κανονικές του ταχύτητες. Αν λοιπον περιστραφεί έστω και ελάχιστα χωρίς λάδι στα κουζινέτα του, έχουμε άμεση τριβή μετάλλου με μέταλλο και καταστρέφονται.
Πιστεύω πως στην καλύτερη θα χρειαστείς επισκευή τουρμπίνας. Στη χειρότερη... δεν ξέρω τι ζημιά μπορεί να έχει πάθει ο άξονας. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|