PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Καταλύτης ...βγαινει?
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
AlienHack (Alexander)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

206cc 1.6 110hp 2002

Ένταξη: 10 Απρ 2008
Τόπος: Thessaloniki

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 12 Οκτ 2009, 10:51:46    Θέμα δημοσίευσης: Καταλύτης ...βγαινει? Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλημέρα.

Έχω εναν προβληματισμο. Η εξάτμηση μου ειναι διαλυμένη, για άλαγμα ολόκληρη. Το μεσαίο ειχε σπασει εντελός και το έβγαλα (άφησα σκετο σωλήνα) , ο καταλύτης με την σειρά του βγάζει μύνημα-σφαλμα στον εγκέφαλο (μειωμένη απόδωση καταλύτη) εδώ και 4-5 μήνες, ειναι κοινός για πέταμα.

Η λογική κίνηση ειναι να αλλάξω καταλύτη και μεσαιο αλλα μιλάμε για κόστοσ 600Ε. Είχα στο πρόγραμμα να αλλάξω ολη την εξάτμηση με το χταπόδι διαχλο καταλύτη απο 106ραλί. ΑΛΛΑ εκει που ειχα μαζέψει τα λεφτά σπαει το σασμαν μου κξαι πρεπει να δώσω εκει 600+ Ευρά.

Οποτε η όλη αλλαγή εξατμησης για κανα 2 μηνο αναβάλεται..

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ: το μεσαιο το έχω βγάλει ήδη. Αν βγάλω και τον καταλύτη και βάλω εναν απλό σωλήνα... Θα έχω πρόβλημα ? εκτος απο το περιβαλοντολογικό θεμα (συμπάσχω αλλα θα ειναι για 2 μηνες μαξ) , θα δημιουργηθεί προβλημα στην λειτουργεία του αμαξιού? Ο λ που ειναι πανω στον καταλύτη θα βαράει σφάλμα λογικά αλλα αυτό θα δημιουργεί προβλημα? ή οταν ειναι off ο 2ος λ δεν τον λαμβάνει υπόψην ο εγκέφαλος? Θελω να τον βγάλω τον καταλύτη γιατι φοβάμαι πως αν ειναι εντελος μπουκομένος μηπος δεν αφήνει τα καυσαέρια να βγαίνουν σωστά και μου καψει τιποτα βαλβίδες.. Είδη κατι τρελά μπουκοματάκια το νοιώθωνα κάνει το αμαξι. Έχω ακουσει για πολλές περιπτώσεις που καποιου για διάφορους λόγους βγάζουν τον καταλύτη..

Confused

Spritmonitor.de LPG
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
vamvakoolas (kostis)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος
Επίσημο Μέλος

307cc

Ένταξη: 30 Ιούν 2008
Τόπος: Athens

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 12 Οκτ 2009, 11:06:49    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

1) δεν ειναι περιβαλοντικο το θεμα αλλα καρκινοτικο (αν γουσταρεις θα σε δω Αγ Σαββα (νοσοκομειο) σε καιρο πιστεψε με και ενα μηνα να τον εχεις off)
2)Το ειχα δοκιμασει σε fiat εβγαζε σφαλματα αλλα οκ δουλευε..νομιζω το ιδιο και σε σενα

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
SnakeMJK (Ζήσης)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Renault Clio 1.5 (8V) Dynamic (2015)

Ένταξη: 27 Φεβ 2003
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 12 Οκτ 2009, 11:09:09    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

για 2 μήνες μαξ δεν νομίζω να χεις το παραμικρό πρόβλημα... (μηχανολογικά μιλώντας)
αλλά αν σε πιάσουν χωρίς καταλύτη, θα το πληρώσεις στο 10πλάσιο του κόστους του...

επισης... γιατί το διαλυμένο σασμάν στο κόστισε πάνω από 600 ευρώ;
(επισκευή κοντά στα 300, αλλαγή με μεταχείρα σασμάν κοντά στα 450)

και γιατί η αλλαγή καταλύτη και μεσαίου σου κοστίζει 600 ευρώ;
(έβαλα μεσαίο και άλλαξα όλες τις σωληνώσεις με 120 ευρώ Razz άντε βάλε και άλλα 150-200 τον καταλύτη που θες....)

Επιστροφή στην κορυφή
AlienHack (Alexander)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

206cc 1.6 110hp 2002

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 12 Οκτ 2009, 11:19:13    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

μεταχείρα σασμαν απο 1600 παει 350-500 Ε και περαστικά αλλα 200 μινιμουμ αρα μιλάμε για 600μέσω ορο , μπορει και παραπάνω.

Το μεσαίο κανει 100Ε και περαστηκά αλλα 20

Αλλα επειδή θελω να αλλάξω ολη την εξάτμηση με του 106 ραλί (εχω το χταπόδι χρειάζομαι εναν καταλύτη και τα περαστικα που ειναι αρκετα λόγο κοψε ράψε) θα τα κάνω αφού φτιάξω το σασμαν, ειναι ποιο επειγον μην με αφήσει στην μέση.

Οσο για τον καταλύτη, δηλαδή τώρα που ειναι καμένος μπουκομένος εντελος δεν βγάζει καρκινογόνους ρύπους? ετσι κιαλλιος δεν τους βγάζει μεσα στην καμπίνα μου. και στο περιβάλον βεβαια να τους βγάζει δεν ειναι σωστο για τους αλλους αλλα τι να κανω? δεν θέλω να μου βαρεσει καμια ζημειά ακομα..

Spritmonitor.de LPG
Επιστροφή στην κορυφή
Giannis307 (Giannis???)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

308 Thp130

Ένταξη: 05 Δεκ 2006
Τόπος: Nikaia/Argyroupoli

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 12 Οκτ 2009, 11:26:13    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ρε Αλεξανδρε γιατι πας και μπλεκεις....
350 ΜΕ 400 εχει το σαζμαν.....200 ευρω περαστικα?αν σου αλαξουν και δισκοπλατο οκ καλη τιμη αλλα μονο για ανβα κατεβα 200 ευρω....για 2 ωρες δουλεια max>?μην τρελαθουμε εντελως....

Οσο αφορα την εξατμηση με κανα 100-150 αγοραζεις μτχ καταλυτη μεταλλικο και μετα σωληνωση και μεσσαιο αντε το πολυ (με πιο μεγαλη διαμετρο cat-back κλπ) να σου παει αλλα 200....και αν τελικα μπαινει το ραλλοχταποδο κανα κατοσταρικο.....δλδ σουμα 450-500 η εξατμηση και παλι με πολυ απαισιοδοξες προβέψεις......

τωρα το ειδα.....100 ευρω μεσαιο....?απο τι θα βαλεις απο evo? Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
SnakeMJK (Ζήσης)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 12 Οκτ 2009, 11:32:44    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

μάλλον οι τιμές στην σαλόνικα είναι διαφορετικές Razz Razz

εκτός αν επιλέξεις επώνυμα προϊόντα. διαφορετικά θα σε πιάσουν απλά θύμα, αν πληρώσεις τόσα λεφτά για τα ψιψιψίνια που αναφέρεις.

κάνε αναζήτηση εδώ μέσα, τα περισσότερα νορμάλ σασμάν πουλήθηκαν 200 με 250 ευρώ. εγώ σε αναζήτη μου σε φραντζή-λιοσίων τα έβρισκα 300 με 350 το πολύ (και για 1.600 μιλάω) και τελικά το αγόρασα 270 ευρώ.
περαστικά είναι κλασσικά 150... άντε πες 200 με λίγο πιασοκωλέ. για την εξαγωγή, όπως είπα και παραπάνω είναι ανάλογα αν πας σε κάτι χειροποίητο ή σε κάτι επώνυμο...

και για να καταλήξουμε κ λίγο εντός θέματος, ο χαλασμένος καταλύτης ρυπαίνει πολύ περισσότερο από το να μην έχεις καθόλου καταλύτη. με κάθε ξερογκαζιά προσφέρεις και τον καρκίνο στο μηχανάκι που είναι από πίσω σου.

Επιστροφή στην κορυφή
AlienHack (Alexander)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

206cc 1.6 110hp 2002

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 12 Οκτ 2009, 11:37:47    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Γιανννη σε 2 εξατμισάδες τιμη για το μεσαιο του Peugeot 16v 1600 μου ειπαν τοσο. 100Ε και 120Ε

Οσο για το σασμαν... ποσο ειναι δηλαδή το κατέβασμα ανέβασμα? εγω γιατί ξέρω τοσο? 150-200Ε

Spritmonitor.de LPG
Επιστροφή στην κορυφή
Giannis307 (Giannis???)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

308 Thp130

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 12 Οκτ 2009, 12:10:37    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εδω κατεβα-δισκοπλατο-ανεβα 250 ευρω μαζι με τα υλικα...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
AlienHack (Alexander)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

206cc 1.6 110hp 2002

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 12 Οκτ 2009, 12:14:43    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ε αν ειναι ετσι να τους πάω και ενα δίσκο πλατό μια που θα κατεβάσουν σασμαν να μου τον περάσουν και αυτόν μεσα στα 200-250Ε που θα δώσω . 120.000 χλμ εχει ο τωρινός. Βεβαια δεν εχει πρόβλημα αλλα ευκαιρία ειναι.. Laughing

Spritmonitor.de LPG
Επιστροφή στην κορυφή
Giannis307 (Giannis???)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

308 Thp130

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 12 Οκτ 2009, 12:16:37    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Θα χρεωθει εξτρα...συν οτι και πλαι μαπινεις μεσα γιατι θα πληρωσεις το δισκοπλατο κανα 150αρι.....
Επιστροφή στην κορυφή
AlienHack (Alexander)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

206cc 1.6 110hp 2002

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 12 Οκτ 2009, 12:57:29    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

δίσκο πλατό 150 κανει το καινούριο original πεζοτ? ποιο ειναι εκεινο που προτείνουν τα παιδια σε καποιο ποστ που ειναι λενε ποιο ανθεκτικο και ποιο φτηνό?

Spritmonitor.de LPG
Επιστροφή στην κορυφή
Giannis307 (Giannis???)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

308 Thp130

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 12 Οκτ 2009, 13:26:38    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δεν υπαρχει peugeot.Valeo einai...
Επιστροφή στην κορυφή
AlienHack (Alexander)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

206cc 1.6 110hp 2002

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 12 Οκτ 2009, 13:46:10    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ναι εχει δίκιο , το θυμάμαι αυτό αλλα αναφέρανε καιμια ακομα μαρκα. quafe μηπως?

Spritmonitor.de LPG
Επιστροφή στην κορυφή
vamvakoolas (kostis)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος
Επίσημο Μέλος

307cc

Ένταξη: 30 Ιούν 2008
Τόπος: Athens

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 12 Οκτ 2009, 16:35:46    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

AlienHack έγραψε:

Οσο για τον καταλύτη, δηλαδή τώρα που ειναι καμένος μπουκομένος εντελος δεν βγάζει καρκινογόνους ρύπους? ετσι κιαλλιος δεν τους βγάζει μεσα στην καμπίνα μου. και στο περιβάλον βεβαια να τους βγάζει δεν ειναι σωστο για τους αλλους αλλα τι να κανω? δεν θέλω να μου βαρεσει καμια ζημειά ακομα..

Φιλε δικια σου ειναι η ζωη αλλα μιας που εχεις πανω το κατεστραμμενο καταλυτη ειναι δις χειροτερα. Δε το λεω εγω ερευνες σε Αγγλια. Η λογικη οτι παει στο εξωτερικο περιβαλλον και οχι στο πληρωμα την αφηνω ασχολιαστη (μαλλον λογω γνωσεων). ένας κατεστραμμένος καταλύτης, στον οποίο έχει πέσει η απόδοση λόγω χρήσης και πολλών χρόνων λειτουργίας, απελευθερώνει περισσότερους υδρογονάνθρακες- όπως το καρκινογόνο βενζόλιο

Δε παιζουμε παντως με καταλυτες

Επιστροφή στην κορυφή
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

Ένταξη: 24 Απρ 2003
Τόπος: Σαλλλονικη...

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 12 Οκτ 2009, 17:31:02    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

AlienHack έγραψε:

Οσο για το σασμαν... ποσο ειναι δηλαδή το κατέβασμα ανέβασμα? εγω γιατί ξέρω τοσο? 150-200Ε

Γιατι εισαι μλκας και οσες φορες σου μιλησαμε,εκανες του κεφαλιου σου...GiannisC2VTS jr. Evil
Το σασμαν πανω απο 300Ε δεν κοστιζει με τιποτα,και αλλα 100Ε περιπου ειναι η τοποθετηση.
Οσο για τα υπολοιπα,σου μενουν χρηματα για να κανεις και την εξατμιση αμα δεν κανεις βλακειες...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger
Giannis307 (Giannis???)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

308 Thp130

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 12 Οκτ 2009, 18:00:04    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Pughell έγραψε:
AlienHack έγραψε:

Γιατι εισαι μλκας και οσες φορες σου μιλησαμε,εκανες του κεφαλιου σου...GiannisC2VTS jr. Evil
Το σασμαν πανω απο 300Ε δεν κοστιζει με τιποτα,και αλλα 100Ε περιπου ειναι η τοποθετηση.
Οσο για τα υπολοιπα,σου μενουν χρηματα για να κανεις και την εξατμιση αμα δεν κανεις βλακειες...

Πες τα αγιε ανθρωπε....!

Υγ . ειπα στο σνεργειο ποσο σου ειπαν για ανεβα κατεβα μονο και η απαντηση ηταν........"μαλ**ες? ειμαστε......δεν το μετακομιζουμε προς τα πανω το μαγαζι μας και παρω και το slk που ζαχαρωνω....????"
Επιστροφή στην κορυφή
MEMsound 
Υπεύθυνος Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

206gti

Ένταξη: 17 Σεπ 2004
Τόπος: Στροφοδιαδρομές

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 13 Οκτ 2009, 00:26:32    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Pughell έγραψε:
AlienHack έγραψε:

+1000... Laughing Laughing

και εν πάση περιπτωση αυτες οι ρημάδες οι πιστωτικές (που προσωικα τις συχενομαι) εκτός από ρουχα/παπουτσια κλπ (απο καποιο σημείο) αχρηστα πραγματα... υπάρχουν και για να "βοήθεια" σε μια δυσκολη στιγμή...
αφου δεν ταχεις μετρητα αυτα τα χρηματα που χρειζεσαι ομως προκειμενου να κάνεις την δουλεια σου να και εξασφαλίσεις την υγεία σου σου ειναι "αμεσα" απαραίτητα βαλτα σε μερικές δόσεις και κάνε την δουλεια σου αντι να κάνεις "αλχημεις" και πειραματα στο αμαξι σου...
οκ α πληρωσεις καποιους Χ τόκους αλλα θεωρητικά γι αυτο υπαρχουν οι κάρτες και τα δάνει γενικώς
για βοηθεια σε δυσκολη στιγμη.. ανεξάρτητα με την μαλ***α που βαραει τον καθε υπερκαταναλωτη και τις χρησιμοποιεί απερισκεπτα...

η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger MSN Messenger
SnakeMJK (Ζήσης)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 13 Οκτ 2009, 08:11:35    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

οπότε καταλήγουμε στο ότι πρέπει να αλλάξεις εξατμισά και μηχανικό Razz

Επιστροφή στην κορυφή
AlienHack (Alexander)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

206cc 1.6 110hp 2002

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 13 Οκτ 2009, 09:40:44    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

SnakeMJK έγραψε:
οπότε καταλήγουμε στο ότι πρέπει να αλλάξεις εξατμισά και μηχανικό Razz

.. και να βγάλω και πιστοτική... Laughing

εχω μονο προπληρομένες. δεν τις πάω τις πιστοτικές.. Confused

οραία, ανακεφαλαιώνω. Δηλαδή αν πάω στον μηχανικό μου ενα σασμαν (που και πόσο θα το βρω δεν λεω , πειτε οτι το βρήκα στον δρόμο στο πεζοδρόμιο) χωρις κορονοπήγιο, θα πρέπει να του δώσω 100 για να μου αντικαταστήσει το δικό μου μαμημένο? και ειμαι οκ! ετσι?

Spritmonitor.de LPG
Επιστροφή στην κορυφή
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

Ένταξη: 24 Απρ 2003
Τόπος: Σαλλλονικη...

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 13 Οκτ 2009, 09:45:56    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μην λες μλκιεεεεεες. Confused
Το ανεβα/κατεβα του σασμαν ειναι μεταξυ 120-150Ε μαζι με τις βαλβολινες.
Αμα του πας και σασμαν που θελει και να ανοιχτει για να φτιαχτει,σιγα και μην σου παρει μονο 150...Η 250αρα ειναι σιγουρη.

Καταρχην ανοιξε το δικο σου να δεις τι θελει και μετα φτιαξε διαφορα σεναρια.
Σαν κοστολογιο για να φτιαξεις ενα καινουργιο σασμαν απο την αρχη μαζι με εργασια/βαλβολινες,θα εισαι καπου στα 450-500.
Αμα το δικο σου σασμαν φτιαχνεται με λιγοτερα,τοτε λογικα θα γλιτωσεις καποια...

Υ.Γ. Δεν κανετε μεταφορα τα του σασμαν στα Προβληματα; Question
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3  Επόμενη
Σελίδα 1 από 3

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης