PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Can bus software/ δεδομενα για πεζο

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
souftasuk (souft)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

Ένταξη: 03 Μάϊ 2008
Τόπος: Thessaloniki

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 16 Σεπ 2009, 23:05:07    Θέμα δημοσίευσης: Can bus software/ δεδομενα για πεζο Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αγαπητοι φιλοι. Γνωριζει κανεις αν υπαρχει τροπος να παρουμε καπως τα can bus δεδομενα απο το αυτοκινητο ωστε να τα αποστειλουμε σε τριτες εταιρειες και να τα χρησιμοποιησουμε στην παραγωγη αναταπτορων κτλ ?

Ευχαριστω
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
salex (Στελιος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

3008 (ex 207 GT)

Ένταξη: 21 Οκτ 2006
Τόπος: Παλλήνη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 16 Σεπ 2009, 23:08:10    Θέμα δημοσίευσης: Re: Can bus software/ δεδομενα για πεζο Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

souftasuk έγραψε:
Αγαπητοι φιλοι. Γνωριζει κανεις αν υπαρχει τροπος να παρουμε καπως τα can bus δεδομενα απο το αυτοκινητο ωστε να τα αποστειλουμε σε τριτες εταιρειες και να τα χρησιμοποιησουμε στην παραγωγη αναταπτορων κτλ ?

Ευχαριστω

Βεβαίως υπάρχει τρόπος. Ακολουθώντας το πρωτόκολλο επικοινωνίας και χρησιμοποιώντας έναν νέο κόμβο CAN, μπορείς να μιλήσεις με όλους τους εγκεφάλους του αυτοκινήτου.

Αλλά για να φτιάξεις αντάπτορες αρκεί να βρεις τα ηλεκτρολογικά σχέδια για τον δίαυλο. Όλα τα υπόλοιπα γίνονται συνήθως από τις ίδιες τις συσκευές γιατί εμπεριέχουν προγραμματισμό πολύ χαμηλού επιπέδου.

http://www.etuners.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
souftasuk (souft)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 17 Σεπ 2009, 17:10:36    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σε ευχαριστω φιλε Salex. Μηπως ,πορεις να μου πεις πως μπορω πρακτικα να το κανω αυτο ?
Μπορω να παρω τα δεδομενα μεσω του διαγνωστικου που εχουν στα συνεργεια ?
Και πως μπορω να βρω τα ηλεκτρολογικά σχέδια για τον δίαυλο ?
Επιστροφή στην κορυφή
salex (Στελιος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

3008 (ex 207 GT)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 17 Σεπ 2009, 22:58:34    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Να σου πω την αλήθεια η διαδικασία είναι αρκετά πολύπλοκη.
Γιατί οι εταιρείες δεν παρέχουν πληροφόρηση για τα πρωτόκολα που χρησιμοποιούν.

Ακόμα και τα διαγνωστικά τους είναι σε γενικές γραμμές manufacturer specific.
Ο δίαυλος φαίνεται στα ηλεκτρολογικά σχέδια του αυτοκινήτου που θέλεις να μελετήσεις. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, υπάρχουν αρκετές περιπλοκές στην υπόθεση (μιλω εκ μπύρας). Είμαστε στην προσπάθεια να εξελίξουμε ένα διαγνωστικό και συναντάμε μπροστά μας πολλούς τοίχους.

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
souftasuk (souft)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 18 Σεπ 2009, 13:43:12    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ειμαι σε συννεονηση με μια ξενη εταιρεια για την παραγωγη πηγων ηχου ειδικα για πεζο. Ειναι λοιπον σε διαδικασια ευρεσης των δεδομενων can bus και προσπαθω και εγω να τους βοηθησω.

Η εταιρεια αυτη θα προσφερει και χρηματα για τα δεδομενα αυτα . Μπορουμε να βρουμε εδω με καποιον τροπο για να τους τα δωσουμε ?
Επιστροφή στην κορυφή
salex (Στελιος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

3008 (ex 207 GT)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 18 Σεπ 2009, 20:00:04    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σίγουρα μπορούμε, αρκεί να ξέρουμε ακριβώς τί ζητάνε.
Είναι μια χρονοβόρα διαδικασία αλλά γίνεται.

Επιστροφή στην κορυφή
souftasuk (souft)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 19 Σεπ 2009, 09:11:22    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αυτο που μας ενδιαφερει στη πηγη ηχου ειναι να δεχεται δεδομενα , δηλαδη να δεχεται εντολες απο τα χειριστηρια τιμονιου αλλα και να στελνει, δηλαδη οτι ραδιοφωνικο σταθμο δειχνει να φαινεται ο ιδιος και στη πορτοκαλι οθονη του πεζο κτλ.

Οσον αφορα τα χειριστηρια τιμονιου, τα εχουν ετοιμα. Αυτο για το οποιο δεν εχουν τα δεδομενα ειναι το δευτερο.

Δηλαδη οτι ραδιοφωνικο σταθμο δειχνει η aftermarket πηγη, να δειχνει τον ιδιο και η εργοστασιακη οθονουλα πεζο, και παει λεγοντας (ιδιος χρονος που παιζει το cd κλπ)

Κατι αντιστοιχο εχω δει σε αναταπτορα Alpine.
Φαινεται σε αυτο το βιντεο :

[url] http://www.youtube.com/watch?v=UVTPMo3BkoU
[/url]
Επιστροφή στην κορυφή
souftasuk (souft)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 22 Σεπ 2009, 15:56:54    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ποια η γνωμη σου φιλε Salex ?
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης