PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

406 - Πρόβλημα με το κοντερ 406

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
chrisbal 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 106 Rally 16V - Peugeot 406 1.8

Ένταξη: 18 Οκτ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 29 Αύγ 2009, 09:24:32    Θέμα δημοσίευσης: 406 - Πρόβλημα με το κοντερ 406 Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εχω ενα προβλημα με το κοντερ του 406 μοντελο 2001 1800κυβ.Μερικές φορές ενω πηγαινω με 50 - 120χιλ. ο δείκτης του ταχυμετρου η βελονα πεφτει στο μηδεν (σαν να του κοβεις το ρευμα) για 5 με 10 δευτερολεπτα και μετα επανερχεται.Μου το κανει περιπου 2 φορες την εβδομαδα, και το περιεργο ειναι οτι ολες τις φορες μου το εχει κανει στην Αττικη Οδό πουθενα αλλου.Ξέρει κανεις να μου πει τι μπορει να φταιει για να μην μπλεξω με τα συνεργεια (ο καθενας το δικό του). Ευχαριστω.-
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
sotos 207Gt (Σωτηρης.... ...mobile repairman...)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

207Gt 900hp by Αισωπος racing power...

Ένταξη: 16 Απρ 2007
Τόπος: Αργοστολι Κεφαλονια

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 29 Αύγ 2009, 09:39:45    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η Αττικη οδος Laughing Laughing Laughing
Κοιταξε μηπως χανει την επικοινωνια με το bsi αλλιως μηπς κουνιεται καμια φισα (δυσκολο εως αδυνατο βεβαια)
Την επικοινωνια θα την φτιαξεις κανοντας αρχικοποιηση η τηλεφωρτωση σε μια αντιπροσωπεια.... Wink

Στις τρεις αυτοκτονιες η μια δωρο.....Ελλας στο μεγαλειο σου....
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
chrisbal 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 106 Rally 16V - Peugeot 406 1.8

Ένταξη: 18 Οκτ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 29 Αύγ 2009, 09:46:23    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ευχαριστω πολυ.
Επιστροφή στην κορυφή
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 29 Αύγ 2009, 09:53:27    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

επανερχεται οταν συνεχιζεις με σταθερα χιλιομετρα η οταν ανεβασεις πχ ταχυτητα η κατεβασεις?
Στο λεω γιατι αν επανερχεται οταν πχ γκαζωσεις και φτασεις τα 150 τοτε εχεις προβλημα προφανως στο βηματικο μοτερ του δεικτη.
Ιδιως αν αυτο που κβει ειναι μονο ο συγκεκριμενος δεικτης τοτε πρεπει να ανοιχτουν τα οργανα και να ξεκολλησεις το μοτερακι.
Αν ομως εισαι στην εγγυηση τοτε ψαχτο για αλλαγη οργανων Wink

Επιστροφή στην κορυφή
tasos_C (TASOS)
Μέλος
Μέλος

Peugeot 208hdi,Saxo vts16V

Ένταξη: 01 Δεκ 2008
Τόπος: Ορεστιάδα..Λάρισα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 29 Αύγ 2009, 17:10:15    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Και στου πατέρα μου έκανε το ίδιο και ένας φίλος μου που δούλευε στην peugeot το άνοιξε και ξανακόλησε τις κολλήσεις με καλάι και απο τότε δεν σταμάτησε ποτέ να δουλευει!Ο "αρχημάστορας" εκεί μέσα έλεγε για αλλαγή κοντέρ,το οποίο έκανε κανα 700 περίπου!
Επιστροφή στην κορυφή
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 31 Αύγ 2009, 09:12:32    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

tasos_C έγραψε:
Και στου πατέρα μου έκανε το ίδιο και ένας φίλος μου που δούλευε στην peugeot το άνοιξε και ξανακόλησε τις κολλήσεις με καλάι και απο τότε δεν σταμάτησε ποτέ να δουλευει!Ο "αρχημάστορας" εκεί μέσα έλεγε για αλλαγή κοντέρ,το οποίο έκανε κανα 700 περίπου!

+1

Επιστροφή στην κορυφή
meng (Στάθης)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 406

Ένταξη: 07 Δεκ 2002

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 21 Σεπ 2009, 15:32:00    Θέμα δημοσίευσης: Πρόβλημα με στροφόμετρο και δείκτη βενζίνης Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλησπέρα,
αντιμετωπίζω ένα παρόμοιο πρόβλημα με τα όργανα του 406 του πατέρα μου (1.6 mod 11/96), συγκεκριμένα με το στροφόμετρο και το δείκτη καυσίμου.

Το μεν στροφόμετρο σπανίως δουλεύει σωστά, με το άνοιγμα της μηχανής συνήθως βρίσκεται κολλημένο στις 2500 rpm και αν με πολύ χτύπημα ξεκολλήσει μπορεί να δουλεύει σωστά για 1-2 λεπτά μέχρι να ξανακολλήσει, σε μερικές περιπτώσεις μπορεί κατά την επιτάχυνση να μειώνονται οι στροφές, με λίγα λόγια, κάνει τα δικά του..

Ο δε δείκτης της βενζίνης, ενώ γενικά δουλεύει σωστά, εντούτοις, στα καλά καθούμενα δείχνει μηδέν, ίσως να επανέλθει με χτύπημα, αλλιώς μπορεί να τραμπαλίζει ανάμεσα στο γεμάτο και το άδειο σα τρελός ή να δείχνει άλλη ένδειξη σταθερά.

Το λοιπόν, ο "αρχιμηχανικός" μου είπε ότι είναι συνηθισμένο πρόβλημα στα Sagem και μου πρότεινε 3 λύσεις, νομίζω ότι όλες είναι απαράδεκτα ακριβές.
1. Αντικατάσταση με καινούριο, 880ευρώ,
2. Αντικατάσταση με μεταχειρισμένο (που θα χαλάσει προσεχώς), 250ευρώ
3. Επιδιόρθωση, 100 ευρώ!!!!

Επειδή θεωρώ ότι ακόμα και 100 ευρώ για αυτό τον μη-λειτουργικό λόγο για ένα αυτοκίνητο 13 ετών είναι πολλά, μήπως έχει κάποιο μία φαεινή ιδέα για το τι μπορεί να φταίει;
Επειδή γενικά πιάνουν τα χέρια μου και έχω ασχοληθεί στο παρελθόν με ηλεκτρονικά θα ήθελα να το ψαχουλέψω λίγο μόνος μου;
Για παράδειγμα σε ποιες κολλήσεις αναφέρεται ο tasos_C; Την προηγούμενη φορά που το άνοιξα (για να αλλάξω ένα λαμπάκι) μου είχε φανεί πάρα πολύ ψεύτικη η πίσω επιφάνεια..

Συγγνώμη για το μακροσκελές post και ευχαριστώ πάρα πολύ για οποιαδήποτε ιδέα προκαταβολικά..

Επιστροφή στην κορυφή
action_peugeot (Τηλεμαχος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

406 V6 24VALVE / 207 thp / 207 hdi

Ένταξη: 06 Μάϊ 2003
Τόπος: Νικαια

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 21 Σεπ 2009, 21:34:11    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μπορείς να κολλήσεις όλες της επαφές που έχουν τα μοτέρ για τους δείκτες

ACTION SPORT PEUGEOT CITROEN RENAULT DACIA
ΔΕΛΛΑΠΟΡΤΑΣ ΤΗΛ.& ΝΙΚ.
ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ PEUGEOT CITROEN RENAULT DACIA
ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΦΑΝΟΒΑΦΕΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΑ
ΚΑΥΚΑΣΟΥ 51 ΝΙΚΑΙΑ
2105617306 2105697890
6947123587 Τηλέμαχος
Υγραεριοκίνηση
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger MSN Messenger
action_peugeot (Τηλεμαχος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

406 V6 24VALVE / 207 thp / 207 hdi

Ένταξη: 06 Μάϊ 2003
Τόπος: Νικαια

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 21 Σεπ 2009, 21:47:07    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Είναι περίπου 12 κολλήματα αν θυμάμαι καλα

ACTION SPORT PEUGEOT CITROEN RENAULT DACIA
ΔΕΛΛΑΠΟΡΤΑΣ ΤΗΛ.& ΝΙΚ.
ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ PEUGEOT CITROEN RENAULT DACIA
ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΦΑΝΟΒΑΦΕΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΑ
ΚΑΥΚΑΣΟΥ 51 ΝΙΚΑΙΑ
2105617306 2105697890
6947123587 Τηλέμαχος
Υγραεριοκίνηση
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger MSN Messenger
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 22 Σεπ 2009, 12:21:22    Θέμα δημοσίευσης: Re: Πρόβλημα με στροφόμετρο και δείκτη βενζίνης Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

meng έγραψε:
Καλησπέρα,
αντιμετωπίζω ένα παρόμοιο πρόβλημα με τα όργανα του 406 του πατέρα μου (1.6 mod 11/96), συγκεκριμένα με το στροφόμετρο και το δείκτη καυσίμου.

Το μεν στροφόμετρο σπανίως δουλεύει σωστά, με το άνοιγμα της μηχανής συνήθως βρίσκεται κολλημένο στις 2500 rpm και αν με πολύ χτύπημα ξεκολλήσει μπορεί να δουλεύει σωστά για 1-2 λεπτά μέχρι να ξανακολλήσει, σε μερικές περιπτώσεις μπορεί κατά την επιτάχυνση να μειώνονται οι στροφές, με λίγα λόγια, κάνει τα δικά του..

Ο δε δείκτης της βενζίνης, ενώ γενικά δουλεύει σωστά, εντούτοις, στα καλά καθούμενα δείχνει μηδέν, ίσως να επανέλθει με χτύπημα, αλλιώς μπορεί να τραμπαλίζει ανάμεσα στο γεμάτο και το άδειο σα τρελός ή να δείχνει άλλη ένδειξη σταθερά.

Το λοιπόν, ο "αρχιμηχανικός" μου είπε ότι είναι συνηθισμένο πρόβλημα στα Sagem και μου πρότεινε 3 λύσεις, νομίζω ότι όλες είναι απαράδεκτα ακριβές.
1. Αντικατάσταση με καινούριο, 880ευρώ,
2. Αντικατάσταση με μεταχειρισμένο (που θα χαλάσει προσεχώς), 250ευρώ
3. Επιδιόρθωση, 100 ευρώ!!!!

Επειδή θεωρώ ότι ακόμα και 100 ευρώ για αυτό τον μη-λειτουργικό λόγο για ένα αυτοκίνητο 13 ετών είναι πολλά, μήπως έχει κάποιο μία φαεινή ιδέα για το τι μπορεί να φταίει;
Επειδή γενικά πιάνουν τα χέρια μου και έχω ασχοληθεί στο παρελθόν με ηλεκτρονικά θα ήθελα να το ψαχουλέψω λίγο μόνος μου;
Για παράδειγμα σε ποιες κολλήσεις αναφέρεται ο tasos_C; Την προηγούμενη φορά που το άνοιξα (για να αλλάξω ένα λαμπάκι) μου είχε φανεί πάρα πολύ ψεύτικη η πίσω επιφάνεια..

Συγγνώμη για το μακροσκελές post και ευχαριστώ πάρα πολύ για οποιαδήποτε ιδέα προκαταβολικά..

Βγαλε το και στειλε μου το να στο φτιαξω δωρεαν.
Θα χρεωθεις μονο τα μεταφορικα.
Στειλε μου πμ για να σου δωσω διευθυνση η παρε με στο 6977470036.
Σωτηρης

Επιστροφή στην κορυφή
stef80 (stefanos)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

BMW 120i msport auto 1016

Ένταξη: 31 Ιούλ 2003
Τόπος: Θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 25 Σεπ 2009, 22:56:19    Θέμα δημοσίευσης: Re: Πρόβλημα με στροφόμετρο και δείκτη βενζίνης Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

sotos 207Gt έγραψε:

Σωτηρης

Φίλε μου, είναι όντως οι κολλήσεις το πρόβλημα ή είναι κάτι παραπάνω?
Επιστροφή στην κορυφή
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 26 Σεπ 2009, 10:19:09    Θέμα δημοσίευσης: Re: Πρόβλημα με στροφόμετρο και δείκτη βενζίνης Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

stef80 έγραψε:
sotos 207Gt έγραψε:

Σωτηρης

Φίλε μου, είναι όντως οι κολλήσεις το πρόβλημα ή είναι κάτι παραπάνω?

Ενδεχεται να ειναι ψυχρες καποιες κολλησεις η ακομα και να εχουν πιασει μαυριλα τα πινακια των μοτερ.
Επισης μπορει να εχει κολλησει το αξονακι του βηματικου μοτερ οποτε θελει ξεμονταρισμα και καθαρισμα(το μοτερακι) αλλα και αυτη η βλαβη ειναι κατι το πανευκολο αν ξερεις 5 πραγματακια.
Γενικα δεν ειναι κατι το δυσκολο..

Επιστροφή στην κορυφή
drdino (Kωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

BMW 330i (F30)

Ένταξη: 16 Δεκ 2003
Τόπος: Βροχονήσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 22 Ιαν 2010, 17:06:34    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πρέπει να τα ξεκολλήσουμε πρώτα και να αφαιρέσουμε τις παλιές κολλήσεις ή από πάνω;
Άρχισε να το κάνει και στο δικό μου 406. Evil

Οικογενεια Peugeot: 304 (1978), 406 (1998), 307 (2005), 308 (2011). Πλέον χωρίς Peugeot.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης