Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
Ilias207Rallye (Ilias) Φανατικό μέλος

2009 Peugeot 207 Le mans
Ένταξη: 03 Μάϊ 2009 Δημοσιεύσεις: 397 Τόπος: Θεσ/νικη
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 30 Ιούλ 2009, 15:19:51 Θέμα δημοσίευσης: 207 RC - Εντυπωσεις απο τα εργοστασιακα φρενα |
|
|
Το αμαξι το εχω μια βδομαδα τωρα και ακομα το μαθαινω, αλλα μου ετυχε μια περιπτωση στην οποια φοβηθηκα λιγο τα φρενα του.
Πηγαινα με 140-150 και μπροστα ειχα αρκετο χωρο για να σταματησω, μιας και ηταν βραδυ και η κινηση εκεινη την ωρα ηταν ελλαχιστη.
Φαναρι κοκκινο στα 500 μετρα, και εγω πηγαινα με τα χιλιομετρα που ανεφερα. Ξεκιναω λοιπον να φρεναρω χαλαρα και ενιωσα το αυτοκινητο να ταλαντευεται δεξια-αριστερα, σαν να ελαφρυνε-σηκωθηκε το πισω μερος, σαν να γλυστρουσε και να μην ειχα τον ελεγχο ενα πραμα... Μετα απο καποια δευτερολεπτα, σοβαρευτηκε και επανηλθε η αισθηση του ελεγχου..
Αυτο που σκευτηκα καταρχην ειναι πως τα φρενα ειναι καινουργια και δεν εχουν στρωσει ακομα (850 χλμ).
Το αλλο που σκεφτηκα ειναι πως τα πισω φρενα ειναι αρκετα δυνατα και επιασαν κατευθειαν με το αγγιγμα του πενταλ.
Να σημειωσω πως το οδοστρωμα στο σημειο εκεινο ειναι χειροτερο και απο "γυαλι" οπως θα λεγαμε...
Ειχε καποιος καποιο αναλογο περιστατικο?
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Arvas (Dimitris) Φανατικό μέλος

Peugeot 207RRRRRRRRRCccccc
Ένταξη: 15 Οκτ 2008 Δημοσιεύσεις: 320 Τόπος: Αθήνα-Ιωάννινα
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 30 Ιούλ 2009, 15:27:20 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Αμα το φρεναρισμα ηταν δυνατο τοτε ειναι λογικο αυτο που αναφερεις μιας και τα φρενα ειναι πολυ δυνατα και σε συνδιασμο με το γυαλι οδοστρωμα και τις πολυ μικρες διαδρομες των πισω αμορτισερ ειναι λογικο ο κωλος να παιζει λιγο...
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

2009 Peugeot 207 Le mans
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 30 Ιούλ 2009, 15:42:56 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Δυνατο δεν θα το ελεγα το φρεναρισμα. Κανονικο-λογικο θα το χαρακτηριζα, για τα χιλιομετρα που ειχα μαζεμενα...
Στην φαση εκεινη, με το που επαιζε ο κωλος, ειπα "Λες να με πεταξει πουθενα εξω?"
Μετα απο λιγο ομως αρχισε να σταματαει κανονικα, αλλιως ειμουν ετοιμος να κατεβασω δευτερα και να πατησω το φρενο οσο παει..
Υ.Γ.: Ακομα γνωριζομαι με το αυτοκινητο, οποτε πειραματιζομαι χωρις λογο, σε ανυποπτες φασεις (παντα μονος, και χωρις κινηση).
Υ.Γ.2: Γραφω τις εντυπωσεις μου για να δω συγκριτικα με τα υπολοιπα RC τι γινεται, να δω διαφορες, να ακουσω αλλες γνωμες κλπ. Κυριως για να βεβαιωθω οτι ολα λειτουργουν σωστα... 
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
makis106 (makis) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 207 THP Rallye (2008)
Ένταξη: 15 Μάϊ 2007 Δημοσιεύσεις: 2966
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 30 Ιούλ 2009, 21:51:26 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Αν και κάτοχος Rallye, αυτό που έχω να παραθέσω για την συμπεριφορά του αυτοκινήτου κατα το φρενάρισμα, είναι ότι έχουν μεγάλη τάση για μπλοκάρισμα οι πίσω τροχοί, ειδικά σε ολισθηρό οδόστρωμα, ακόμη και με λίγα χιλιόμετρα και αυτό προφανώς οφείλεται στη μεταφορά βάρους στον μπροστινό άξονα, αλλα κυρίως στη διαφορά βάρους του πίσω με τον μπροστά (μπροστόβαρο), όπως και στα δυνατά πίσω φρένα. Ωστόσο αυτή την αστάθεια του πίσω μέρους, δεν την έχω αισθανθεί ποτέ, ακόμη και σε φρεναρισμα πάνω σε στροφή (δεν ξέρω αν παίζει ρόλο και το χαμήλωμα 3cm). Αντίθετα παρόλο που φαίνεται να χαζομπλοκάρουν οι πίσω τροχοί, το αμάξι όποτε χρειάστηκα φρενάρισμα ανάγκης, συμπεριφέρθηκε ΑΨΟΓΑ, σε δύο περιπτώσεις και ειδικότερα σε μία όταν πετάχτηκε κάθετα παππούς με φορτηγάκι στα 10 μέτρα ενώ εγώ ήμουν ψιλοπλακωμένος και χρειάστηκε να φρενάρω και να στρίψω παράλληλα, πραγματικά το παραδέχτηκα, χωρίς να χρειαστεί να επέμβει το ESP. Βέβαια ΑΒS, κατανομές πέδησης κλπ, προφανώς έκαναν τη δουλειά τους.
Για μένα το αμάξι φρενάρει και μάλιστα πολύ καλά. Πόσο μάλλον το RC με τα πιο μεγάλα μπροστινα φρένα και την πιο σφιχτή ανάρτηση.
etuned |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
android (γιωργος) Έχω ξεφύγει !!!

207 gt
Ένταξη: 30 Αύγ 2007 Δημοσιεύσεις: 3540
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 30 Ιούλ 2009, 23:41:43 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
οταν ο δρομος εχει καποιες ανωμαλιες κ ειναι με πολλα κ κανεις τσαρουχομα στην αρχη εχει μια ταση να κανει πως παει για ψαρεμα
η οποια βεβεα μονο ταση μενει
γενικα εχει μια αλλη αισθηση ο ιμιακμπτος πισω σε ανωμαλιες κτλ απο αλλα αμαξια... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
xalkiadakhs 207gt (xristoforos) Τρελλαμένο μέλος

Ένταξη: 26 Οκτ 2008 Δημοσιεύσεις: 645
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 31 Ιούλ 2009, 02:02:55 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
android έγραψε: | οταν ο δρομος εχει καποιες ανωμαλιες κ ειναι με πολλα κ κανεις τσαρουχομα στην αρχη εχει μια ταση να κανει πως παει για ψαρεμα
η οποια βεβεα μονο ταση μενει
γενικα εχει μια αλλη αισθηση ο ιμιακμπτος πισω σε ανωμαλιες κτλ απο αλλα αμαξια... |
θα συμφωνησω εδω με τον φιλο μας!!!το αμαξι σου ακομα το μαθαινεις και για αυτο το "φοβασαι",,,οταν θα το μαθεις θα δεις οτι ολα αυτα "που σου ελεγε στην αρχη" ηταν για να σε ψαρωσει!!!!
θα συμφωνησω απολυτα και με τον μακη στο χαζομπλοκαρισμα των πισω τροχων,οταν ειπαμε το μαθεις θα καταλαβεις ποσο "χαζα"συμπεριφερονται καμια φορα!!!
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
mechanic (Θανασης) Έχω ξεφύγει !!!

Ένταξη: 05 Ιούν 2008 Δημοσιεύσεις: 1594 Τόπος: Ελλαδα
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 31 Ιούλ 2009, 04:21:51 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Τα φρενα του μην τα φοβασαι καθολου,
ειναι πολυ δυνατα και ανθεκτηκα σε σημειο που να συγκρηνονται μονο με αφτερ βελτιωσεις.
(απλα σφυριζουν σαν λεωφοριο γραμμης οταν ζεσταθουν καλα)
το ψαρεμα που λες εχεις μια ταση οντως αλλα δεν ξεκολαει η ουρα
ακομα και αν καρφωσεις τα φρενα μεσα σε στροφη.
το γεγονος τωρα που περιγραφεις,
ειτε πατησες κατι που πρφανως δεν φαινοτανε καλα,
ειτε (αν συνεχιζει και το κανει)
πρεπει να ψαξεις λιγο καποιες περιεργες παραμετρους
οπως πιθανων ελατωματικο λαστιχο
η καποιο απο τα αμορτισερ σου να την εχει ακουσει ειτε
απο κατασκευαστικη αστοχια ειτε γιατι αποτυχε να περασει το goyva proof test των ελληνικων δρομων.
τελευταια και ακομα ποιο περιεργη περιπτωση ειναι να υπαρχει καποιο "λαθος" στον ηλεκτρονικο κατανεμητη σου και να δινει
λανθανον σημα για μεγαλυτερη πιεση πισω, την οποια να διορθωνει μετα.
δοκιμασε να φρεναρεις (με αδειο δρομο) απο 200κατι μεσα σε καμια ανοιχτη στροφη,
κανονικα δεν θα κανει ουτε τσικ
θα φρεναρει γονατιζοντας κατω και θα ακολουθησει πιστα
την πορεια που θα διαγραφει το τιμονι σου.
η αν δεν νιωθεις ανετα με αυτα τα χλμ
(κακως μιας και το αμαξι αυτο εχει απιστευτο πατημα )
με καμια 100στη χλμ σε ευθεια με ησιο δρομο
καρφωσε τα φρενα χωρις να αγκιζεις το τιμονι.
δεν πρεπει να σε τραβηξει ουτε δεξια ουτε αριστερα και φυσικα
δεν θα ψαρεψει καθολου η ουρα |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
mrkaza (Παναγιώτης) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 207 Rallye
Ένταξη: 24 Απρ 2007 Δημοσιεύσεις: 457
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 31 Ιούλ 2009, 06:25:10 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Παντος και με το Rallye που εχω τωρα και με το 1,4 που ειχα πριν ενιωθα σα να φρεναρα με μηχανακη και να κοκαλονα μπροστινα αλλα να ΜΗ γλυστραγε βεβαια αν και το νιωθω ΤΕΛΕΙΟΣ στον αερα ακουλουθαει το τιμονη ΧΩΡΙΣ να φευγει .
Απο πιεσης εχω 38 μπροστα 36 πισω 
Αν τα γράφω κάπως ακαταλαβίστικα συγνώμη αλα είμαι δυσλεκτικός και τα κάνω μαντάρα στον γραπτό λόγο
Οχι I/C δεν αλάζω ακουτε ?? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

2009 Peugeot 207 Le mans
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 31 Ιούλ 2009, 11:59:44 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Απο τοτε δεν μου εχει ξανακανει κατι παρομοιο, αν και κανω διαφορες δοκιμες καθημερινως.
Οποτε ισως να εφταιγε που τα φρενα ηταν ακομα ολοκαινουργια και κατα καποιον τροπο αστρωτα.. (Ειχα κανει μονο 850 χιλιομετρα)
Με την ευκαιρια ξερει καποιος την διαμετρο των δισκων του RC εμπρος-πισω? Και οσων αφορα τις δαγκανες ειναι μονοπιστονες εμπρος-πισω, ετσι?
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
SAKIS-LEMANS (Κώστας) Έχω ξεφύγει !!!

207 Lemans
Ένταξη: 16 Αύγ 2008 Δημοσιεύσεις: 1887 Τόπος: Φραπεδονίκη!
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 31 Ιούλ 2009, 12:21:41 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Αν θυμάμαι καλα 302 μπροστά και 250 πίσω.
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

2009 Peugeot 207 Le mans
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 31 Ιούλ 2009, 12:40:53 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Πισω μου φαινεται αρκετα μικρος ο δισκος για 250χιλ, αφου την πρωτη μερα που το πηρα ο κολλητος μου αστειευομενος με ρωτησε "Για φρενα πισω, cd σου βαλανε.. ε? Στο ενα παιζει Γονιδη και στο αλλο Τερζη??"
Παντως απο την σχετικη εμπειρια που εχω με το θεμα, δεν μετραει τοσο η διασταση του δισκου, οσο οι δαγκανες και τα τακακια...
Υ.Γ.: Θα ανεβασω μια φωτο το απογεμα απο τους πισω δισκους, γιατι μου φαινονται οντως μικροι...
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

207 Lemans
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 31 Ιούλ 2009, 12:49:34 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ilias207Rallye έγραψε: | Πισω μου φαινεται αρκετα μικρος ο δισκος για 250χιλ, αφου την πρωτη μερα που το πηρα ο κολλητος μου αστειευομενος με ρωτησε "Για φρενα πισω, cd σου βαλανε.. ε? Στο ενα παιζει Γονιδη και στο αλλο Τερζη??"
Παντως απο την σχετικη εμπειρια που εχω με το θεμα, δεν μετραει τοσο η διασταση του δισκου, οσο οι δαγκανες και τα τακακια...
Υ.Γ.: Θα ανεβασω μια φωτο το απογεμα απο τους πισω δισκους, γιατι μου φαινονται οντως μικροι... |
ε εντάξει το 249 σε 17αρι φαίνεται κάπως... εδώ το 260 χωράει ανετότατα στο 16άρι...
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
android (γιωργος) Έχω ξεφύγει !!!

207 gt
Ένταξη: 30 Αύγ 2007 Δημοσιεύσεις: 3540
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 31 Ιούλ 2009, 14:49:49 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
μικρος πισω?για τραβα κανα χειροφρενο να δεις τι κανει ο γονιδης
καποιοι δισκοι μπορει να χουν μεγαλη διαμετρο αλλα εχουν μικρη επαφη μικρο τακακι γτ βαζουν πχ ενα ταμπουρο απο πισω για το χειροφρενο κ μονο βλεπε τουοτα φιλος με corolla εχει 249 πισω αλλα το τακακι του ειναι τα 2/3 απο το δικο μου
Έχει επεξεργασθεί από τον/την android στις Παρ 31 Ιούλ 2009, 14:57:08, 2 φορές συνολικά |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

207 Lemans
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 31 Ιούλ 2009, 14:52:25 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
έχω την εντύπωση και 280 πίσω να του βάλεις πάλι το ίδιο φρενάρισμα θα έχεις, απλά η διάρκεια στο φρένο θα αυξηθεί, αλλά τουλάχιστον για την χρήση στους πολιτικούς δρόμους είνια υπέρ αρκετό το φρένο πίσω. Άλλωστε τα μπροστά έχουν σημασία, και αυτά έχουν πολύ καλή απόδοση και διάρκεια.
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

2009 Peugeot 207 Le mans
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 31 Ιούλ 2009, 19:14:52 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
SAKIS-LEMANS έγραψε: |
ε εντάξει το 249 σε 17αρι φαίνεται κάπως... εδώ το 260 χωράει ανετότατα στο 16άρι... |
Tωρα που το παρατηρησα ισως να εχεις και δικιο, στα 17αρια ο δισκος σαν να ψιλοχανεται...
Σημαντικο ρολο παντως παιζουν τα τακακια. Τα καλυτερα για μενα ειναι τα ferodo (ds2500) για οσους ξερουν. Στο παλιο μου αμαξι απο οσα δοκιμασα, καλυτερα μου φανηκαν αυτα.
Μολις φαγωθουν τα υπαρχοντα, θα με απασχολησει το θεμα..
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
ypovoleas (manos) Δραστήριο μέλος

peugeot 207 GT
Ένταξη: 26 Μάϊ 2008 Δημοσιεύσεις: 231 Τόπος: thesaloniki
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 01 Νοέ 2009, 17:47:50 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ποσο κανει μονο η δαγκανα απο το 207rc?καινουρια η μεταχειρισμενη...γνωριζει κανεις? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
kostas207rc (kostakis) Έχω ξεφύγει !!!

207 RC 1.6T
Ένταξη: 02 Ιούλ 2008 Δημοσιεύσεις: 2071 Τόπος: Αθήνα-Καρδίτσα...
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 02 Νοέ 2009, 00:45:43 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Δίσκοι από 207 Rc 302 κοστίζουν 150ευρώ από τι θυμάμαι
Sex,πούδρα,πτυσσόμενο κρεβάτι και χρησιμοποιημένες πετσέτες για λίγες μέρες μόνο 15e |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Steve (30cm) (Moderator) Άντε γεια !!!

Citroen C4 (2012) 1.6 e-hdi DRAGSTER
Ένταξη: 21 Απρ 2003 Δημοσιεύσεις: 16341 Τόπος: Ψεσσαλονίκη
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 02 Νοέ 2009, 01:25:58 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ypovoleas έγραψε: | ποσο κανει μονο η δαγκανα απο το 207rc?καινουρια η μεταχειρισμενη...γνωριζει κανεις? |
00004400T2 ΜΠΡ.ΔΑΓΚ. ΦΡ. 173,78 EUR (αριστερή)
00004400T3 ΜΠΡ.ΔΑΓΚ. ΦΡ. 173,78 EUR (δεξιά)
Τιμές servicebox (καινούριες δαγκάνες δηλαδή)
https://www.makemuesli.gr/
http://facebook.com/makemuesli |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
ypovoleas (manos) Δραστήριο μέλος

peugeot 207 GT
Ένταξη: 26 Μάϊ 2008 Δημοσιεύσεις: 231 Τόπος: thesaloniki
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 02 Νοέ 2009, 21:28:12 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
νομιζω οτι ειναι αρκετα καλη τιμη!!!!!347,56ευρω ε?αρχιζω να το σκεφτομαι σοβαρα.
thanks steve |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Steve (30cm) (Moderator) Άντε γεια !!!

Citroen C4 (2012) 1.6 e-hdi DRAGSTER
Ένταξη: 21 Απρ 2003 Δημοσιεύσεις: 16341 Τόπος: Ψεσσαλονίκη
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|