Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
lyciferakos (Lyciferakos) Νέος χρήστης

-
Ένταξη: 19 Μάϊ 2009 Δημοσιεύσεις: 51
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 24 Μάϊ 2009, 16:33:45 Θέμα δημοσίευσης: 106 - Αλλαγη ρολεμαν πισω αξονα σε 106 1300 Rallye |
|
|
Χαιρετε.
Ειναι δυσκολο να αλλαχτει το ρολεμαν του πισω αξονα? Καποιος μου ειπε οτι δν μπορω να το κανω μονος μου και οτι θελει πρωτα να ξεπρεσαριστει ο πισω αξονας για να αλλαχτει το ρολεμαν. Αλλα με μια ματια που εριξα στον αξονα, φαινεται ευκολο να ξεμονταριστει, βγαζεις τις ατιστρεπτικες ραβδους και μια ακομη βιδα του ψαλιδιου και ετοιμο. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
ba99297 Μόλις έγραψα

106 Rallye 1.3 mamy
Ένταξη: 18 Ιαν 2009 Δημοσιεύσεις: 23 Τόπος: Thessaloniki
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 24 Μάϊ 2009, 23:44:18 Θέμα δημοσίευσης: ρουλεμάν πίσω άξονα |
|
|
Φίλε γεια χαρά
Πρώτα απ΄όλα να σου πω ότι δεν είμαι επαγγελματίας μηχανικός, απλά αυτό που πας να κάνεις το έκανα και εγώ στο δικό μου Rallye s1 1.3 1995.
Η διαδικασία για κάποιον που ξέρει είναι μία ρουτίνα.
Για κάποιον που δεν ξέρει όμως θέλει προσοχή και κάποια βασικά εργαλεία συνεργείου.
Βασικά δεν ξέρω τι αυτοκίνητο έχεις οπότε δεν ξέρω αν μιλάμε για το ίδιο πράγμα. Το σημαντικό ( που εγώ ως αγνώμων εκεί την πάτησα) είναι πριν αποσυνδέσει τα ψαλίδια και βγάλεις τα αμορτισέρ να κρατήσεις την απόσταση από κέντρο βίδας σε κέντρο βίδας που πιάνει το αμορτισέρ. Αν την απόσταση αυτή δεν την κρατήσεις κατά το ξεμοντάρισμα, τότε θα έχεις πρόβλημα στο μοντάρισμα, αφού όταν θα πας να βάλεις τις αντιστρεπτικές ραύδους ( αν δεν μπουν ακριβώς ) τότε το αμάξι μπορεί να ψηλώσει ή να χαμηλώσει και να χάσεις την ρύθμιση της ανάρτησης. Επίσης για να βγάλεις τα ψαλίδα θα πρέπει να αποσυνδέσεις την κεντρική ραύδο ( νομίζω λέγετε ζαμφόρ) ή οποία ενώνει τα τα δύο ψαλίδια ( πάνω στην ζαμφόρ πιάνουν δύο πολύσφηνα τα οποία βιδώνουν πάνω στα ψαλίδια με δεκατριάρες βίδες). Για να βγει η ζαμφόρ από τα πολύσφηνα χρειάζεσαι έναν ειδικό εξωλκέα τον οποίο αν δεν έχες μπορείς να τον φτιάξεις με μία βίδα 12 Χ 1,5.
Μπορεί να σε μπέρδεψα λίγο. Πες πρώτα τι αμάξι έχεις και μετά τα λέμε με την σειρά
Ο δημιουργικός ενήλικας, είναι ένα παιδί που επέζησε. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
lyciferakos (Lyciferakos) Νέος χρήστης

-
Ένταξη: 19 Μάϊ 2009 Δημοσιεύσεις: 51
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 25 Μάϊ 2009, 08:33:35 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
1.3 ραλυ εχω.
Ναι καταλαβα τι ενοεις. Ο εξωλκεας ειναι ετοιμος αποτελειται απο ενα απλο καρυδακι απο σετ εργαλειων και απο μια βιδα.
Απλα ηθελα να μαθω αν μπορεις να ξεμονταρεις τον πισω αξονα με απλα εργαλεια.Ενταξει λυθηκε η απορια,μου σ εχαριστω |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
action_peugeot (Τηλεμαχος) Τρελλαμένο μέλος

406 V6 24VALVE / 207 thp / 207 hdi
Ένταξη: 06 Μάϊ 2003 Δημοσιεύσεις: 696 Τόπος: Νικαια
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 26 Μάϊ 2009, 21:45:15 Θέμα δημοσίευσης: Re: ρουλεμάν πίσω άξονα |
|
|
ba99297 έγραψε: | Φίλε γεια χαρά
Πρώτα απ΄όλα να σου πω ότι δεν είμαι επαγγελματίας μηχανικός, απλά αυτό που πας να κάνεις το έκανα και εγώ στο δικό μου Rallye s1 1.3 1995.
Η διαδικασία για κάποιον που ξέρει είναι μία ρουτίνα.
Για κάποιον που δεν ξέρει όμως θέλει προσοχή και κάποια βασικά εργαλεία συνεργείου.
Βασικά δεν ξέρω τι αυτοκίνητο έχεις οπότε δεν ξέρω αν μιλάμε για το ίδιο πράγμα. Το σημαντικό ( που εγώ ως αγνώμων εκεί την πάτησα) είναι πριν αποσυνδέσει τα ψαλίδια και βγάλεις τα αμορτισέρ να κρατήσεις την απόσταση από κέντρο βίδας σε κέντρο βίδας που πιάνει το αμορτισέρ. Αν την απόσταση αυτή δεν την κρατήσεις κατά το ξεμοντάρισμα, τότε θα έχεις πρόβλημα στο μοντάρισμα, αφού όταν θα πας να βάλεις τις αντιστρεπτικές ραύδους ( αν δεν μπουν ακριβώς ) τότε το αμάξι μπορεί να ψηλώσει ή να χαμηλώσει και να χάσεις την ρύθμιση της ανάρτησης. Επίσης για να βγάλεις τα ψαλίδα θα πρέπει να αποσυνδέσεις την κεντρική ραύδο ( νομίζω λέγετε ζαμφόρ) ή οποία ενώνει τα τα δύο ψαλίδια ( πάνω στην ζαμφόρ πιάνουν δύο πολύσφηνα τα οποία βιδώνουν πάνω στα ψαλίδια με δεκατριάρες βίδες). Για να βγει η ζαμφόρ από τα πολύσφηνα χρειάζεσαι έναν ειδικό εξωλκέα τον οποίο αν δεν έχες μπορείς να τον φτιάξεις με μία βίδα 12 Χ 1,5.
Μπορεί να σε μπέρδεψα λίγο. Πες πρώτα τι αμάξι έχεις και μετά τα λέμε με την σειρά | Bαγγέλη από τι βλέπω τα πας καλά με τον αξονα ελπίζω να έφτιαξες και το δικό σου όπως τα συζητάγαμε
ACTION SPORT PEUGEOT CITROEN RENAULT DACIA
ΔΕΛΛΑΠΟΡΤΑΣ ΤΗΛ.& ΝΙΚ.
ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ PEUGEOT CITROEN RENAULT DACIA
ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΦΑΝΟΒΑΦΕΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΑ
ΚΑΥΚΑΣΟΥ 51 ΝΙΚΑΙΑ
2105617306 2105697890
6947123587 Τηλέμαχος
Υγραεριοκίνηση |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |