Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
volvos (volvos) Άντε γεια !!!

Ένταξη: 08 Απρ 2004 Δημοσιεύσεις: 15542
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 03 Ιούν 2009, 09:00:55 Θέμα δημοσίευσης: scouter για νεο οδηγο |
|
|
τα δεδομενα.
30αρης που δεν εχω ξανακαβαλησει μηχανακι
πρεπει να κατεβαινω καθε μερα ομονοια με μηχανακι και μικρροδουλειες εδω γυρω.
θελουμε ευελιξια στη κινηση
μικρη καταναλλωση
συντηρηση μηδεν δε ξερουμε απο αυτα
αν γινεται αυτοματο
καλα φρενα
ως 250 για να μη μπλεξουμε με ασφαλειες τελη (ανεβαινουν στα 300)
abs??
μπατζετ ως 5000 μαζι με ολο τον εξοπλισμο ασφαλειας κλπ εξοδα που μου ειπαν οτι θα ειναι στο 1000ρικο
ΔΕ με απασχολει να παρω καινουργιο αρκει να ειναι καλο
akoyo gnomes! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Bill207 (Bill) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 207 1.4 95ps (16V) ΠΙΣΤΟΛΑΡΑ
Ένταξη: 05 Νοέ 2008 Δημοσιεύσεις: 494 Τόπος: ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 03 Ιούν 2009, 09:23:35 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Beverly Cruiser
250 κυβικα
αυτόματο
και αποτι βλεπω γυρω στα 4,500€
όσοι φίλοι-γνωστοί το έχουν, είναι απολύτως ικανοποιημένοι!
ψάξε και δω
http://www.gr.piaggio.com/el_GR/default.aspx
Μ.
Γ.
Δ. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Πάνος Έχω ξεφύγει !!!

Pug 206 1,6 (16v) GTi - RC
Ένταξη: 12 Ιούλ 2007 Δημοσιεύσεις: 2485 Τόπος: Καλαμάτα
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
SnakeMJK (Ζήσης) Άντε γεια !!!

Renault Clio 1.5 (8V) Dynamic (2015)
Ένταξη: 27 Φεβ 2003 Δημοσιεύσεις: 5109 Τόπος: Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 03 Ιούν 2009, 10:16:59 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
δώσε βάση....
παίρνεις ένα 125άρι παπί modenas... μεταχείρα γύρω στο χιλιάρικο.
αξιοπιστία, ότι καλύτερο υπάρχει σε παπί.
τέλη κυκλοφορίας 18 ευρώ (πρώτη κατηγορία ως 300κυβ.)
ασφάλεια 70-80 ευρώ τον χρόνο βαριά
κατανάλωση 1,5 - 2 λίτρα / 100 χλμ
συντήρηση, μπορείς να την κάνεις πολύ εύκολα ακόμα κ μόνος σου
τώρα το γεγονός ότι έχει ταχύτητες, δεν χρειάζεται να σε απασχολεί και τόσο, καθώς είναι ημιαυτόματα, χωρίς συμπλέκτη. δεν είσαι τόσο κουλάδι
σε σκούτερ δεν θα πήγαινα με τίποτα... διπλάσια βενζίνη, διπλάσια συντήρηση και χωρίς να σου προσφέρουν κάτι ουσιαστικό. το να είναι αυτόματο, σόρυ, αλλά δεν το θεωρώ προτέρημα. με το παπί, θες να κάνεις μια προσπέραση, κατεβάζεις από 4η σε 2α και τέλος
το μόνο μετά που θα μπορούσα να σου προτείνω σε παραπάνω από 250 κυβικά.... είναι honda cbf 500 abs... το βρίσκεις μεταχείρα με 3,5 χιλιάρικα. είναι 500άρι (50 άλογα)... κατανάλωση γύρω στα 5 λίτρα / 100 χλμ. σύντήρηση παπιού... και έχεις και μια τελική κοντά στο 200 έτσι για να γουστάρεις. ΚΑΙ ABS! ή πας σε κάτι σκούτερ 300άρια - 400άρια με abs.... δεν ξέρω ποια έχουν, δεν προλαβαίνω να δω τώρα.
εξοπλισμό...
300 για κράνος (shoei ή arai, από αγγλία θα το πάρεις)
300 για all-season μπουφανάκι (όχι δερμάτινο, πάρε μια κορντούρα με τα πάντα να προσθαφαιρούνται ώστε να σε βολέψει χειμώνα-καλοκαίρι)
παντελόνι-γάντια-μπότες δεν χρειάζονται και τόσο για μέσα στην πόλη. αυτό δεν σημαίνει ότι θα κυκλοφορείς με βερμούδα. πάντα τουλάχιστον τζην και κανονικό παπούτσι. γάντια εγώ φοράω συνεχώς, γιατί μου Γα****νται τα χέρια στα γκριπς.
χτύπα και ένα βαλιτσάκι με 150 ευρώ... αλυσίδα abus με άλλα 100 ευρώ...
αυτά. σου βγαλα ένα κοστουμάκι λιγότερο από 2 χιλιάρικα 
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
vamvakoolas (kostis) Τρελλαμένο μέλος

307cc
Ένταξη: 30 Ιούν 2008 Δημοσιεύσεις: 979 Τόπος: Athens
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 03 Ιούν 2009, 11:07:45 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
+1 για το modenas
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
geo106xs (Γιώργος) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 106 s16 (2000)
Ένταξη: 26 Φεβ 2009 Δημοσιεύσεις: 1140
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 03 Ιούν 2009, 13:06:23 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Εγω θα σου προτεινα ενα suzuki fx125 το εχω εγω,και μπορω να πω οτι κανει τα παντα με αξιοπιστια το μονο "κακο" ειναι οτι εχει συμπλεκτη και οτι σε μεταχειρισμενο ειναι σχετικα ακριβο(1000-1600ευρω) αλλιως ειναι το μονο μοτσυκλετοπαπι που ειναι και "σχολειο" για την επομενη σου μοτοσυκλετα! Αλλιως η αλλη επιλογη αντιθετα με το modenas που ανεφερε ο snakeMJK ειναι το address 125 της suzuki,το εχει ενας φιλος και ειναι πολυ ευχαριστημενος και απο αποψη οικονομιας και αποδοσης και συντηρισης! Μην ξεχασω πως το fx δεν υπαρχει πια καινουριο.
....Αλλοτινές μου εποχές... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 03 Ιούν 2009, 14:08:33 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ειναι ιδεα μου ή τα παπια που προτεινετε ειναι χαλια απο ανεση και φρεναρισμα σε σχεση με ενα π.χ μπεβερλι?
γιατι εγω λογω ηλικιαας με νοιαζει το κοπανημα και ασφαλεια.
ζηση το cbf ειναι σα και αυτο που ειχες? μες τη κινηση δε θα ζοριζεσαι να περασεις? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Πάνος Έχω ξεφύγει !!!

|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 03 Ιούν 2009, 14:25:10 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Καλα επειδη δεν βλεπω να μεταφερετε.
Τι εγραψα στην αλλη ενοτητα:
Η αποψη μου για το μηχανακι οπως το συζητησαμε στο scooterclubhellas.gr
panos kal. έγραψε: | Λοιπον ας πουμε 2-3 πραγματακια για το συγκεκριμενο μηχανακι.
Παντα με γνωμονα οτι ποτε δεν υπηρξα γνωστης των μηχανων εχωντας δοκιμασει μεγαλο αριθμο σκουτερ ή μηχανων.
Με ενα F1 γυρναγα στο σχολειο και 10 χρονια μετα βρεθηκα με το x-city.
Θα ξεκινησω απο τα μειονεκτηματα του που λιγο πολυ τα εχουμε συζητησει σε διαφορετικες ενοτητες.
Καταρχην οι σκληρες αναρτησεις που ειναι κουραστικες κυριως για τον πισω ο οποιος ανυποψιαστος ανεβαινει σε ενα σκουτερ για τη βολτα του μη γνωριζοντας τι θα ακολουθησει.
Αυτο ταυτοχρονα του δημιουργει και συγκριτικο πλεονεκτημα στον τροπο στριψιματος μιας και πραγματικα οσες φορες το εχω ζωρισει πραγματικα ανταποκρινεται αψογα.
Αρα σκληρη αναρτηση αλλα ταυτοχρονα αριστη οδηγικη συμπεριφορα κατε εμ κορυφαιο στη κατηγορια του σε αυτο το τομεα εχοντας οδηγησει κανα 2 μοντελα αντιστοιχα.
Ενα αλλο του μειονεκτημα ειναι ο μικρος αποθηκευτικος χωρος κατω απο τη σελα ελεω των μεγαλων τροχων.
Αποτελεσμα να χωραει ενα κρανος τυπου τζετ αρκετα ανοιχτο.
Τωρα στα καλα περα απο την οδηγικη συμπεριφορα ειναι και τα πολυ καλα φρενα του.
Οσε φορες εχω πιεσει ειδικα με το μπροστα ποτε το τιμονι δεν εχει αφησει υπονοουμενο οτι θα γλιστρησει.
2500 χλμ μεχρι στιγμης μαζι του χωρις πραγματικα κανενα προβλημα και καμια βλαβη.
Πολυ καλος κινητηρας με καλη αναλογια αποδοσης καυσης.
Πολυ καλη ροπη ειδικα απο τα 30 και μετα στο αποτομα ανοιγμα και οχι τοσο απο το ξεκινημα.
Επισης σχεδιαστηκα το θεωρω πολυ ομορφο με πολυ καλο καντραν,συγχρονο με υπολογιστη ταξιδιου και συγχρονη σχεδιαση.
Ανετα κινησε με 2 ατομα ειδικα για μεγαλες αποστασεις χωρις να χανει απο επιδοσεις.
Επεται και η τοποθετηση της εργοστασιακης σχαρας με μπαγκαζιερα οπου η αναλυση θα γινει στο αναλογο τοπικ.
Επεται και συνεχεια με περισσοτερα χλμ. |
Eπισης εκει μπορεις να δεις τι γραφουν και οι αλλοι κατοχοι.
Οοσν αφορα κρανη και λοιπα συμφωνω με το Ζηση.
Επισης εγω προσωπικα εχω ενα καλοκαιρινο μπουφαν και ενα χειμωνιατικο.
Οτι εχω αγορασει μεχρι στιγμης.
Κρανος jet: http://www.colori.net/products/zoom/8883.jpg
Κρανος κλειστο: http://www.colori.net/products/zoom/8795.jpg το οποιο χρησιμοποιω για μενα και το τζετ για δευτερο ατομο.
Μπουφαν καλοκαιρινο: κατι σχετικα φθηνο το οποιο ομως εν τελει αποδειχθηκε πολυ καλο.
http://www.toofast.gr/showprod.php?id=76
Γαντια για ολη τη σεζον: http://www.coloriposto.gr/posto/gr/details.asp?ProductID=555
Εγω δεν είμαι λογιστής , είμαι μπλοκακι .
Είμαι μπλοκάκι με καρμπόν,σε νομοσχέδια φασόν και σφραγιδάκι.
http://www.panoslahanas.blogspot.gr/ |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Πάνος Έχω ξεφύγει !!!

|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 03 Ιούν 2009, 14:32:59 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Επισης να προσθεσω οτι αυτο που με βοηθησε πολυ στο κλειστο κρανος ειναι το εσωτερικο φιμε τζαμακι που κατεβαινει και ανεβαινει με ενα κουμπι και χρησιμοποιειται αντι χρησης γυαλιων.
Μιας και δεν χωρανε γυαλια ουτως η αλλως σε ενα κλειστο κρανος πραγματικα βολευει παρα πολυ.
Επισης οποιο κλειστο κρανος και ν απαρεις φροντισε να εχει αντιθαμβωτικη ζελατινα ετσι ωστε να μην θαμπωνει απο τις ανασες σου το χειμωνα.
Και πανω απόλα μονο κλειστο ειτε χειμωνα ειτε καλοκαιρι.
Το τζετ εγω το εχω μαζι μου συνηθως για το 2ο ατομο.
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 03 Ιούν 2009, 14:33:32 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
volvos έγραψε: | ειναι ιδεα μου ή τα παπια που προτεινετε ειναι χαλια απο ανεση και φρεναρισμα σε σχεση με ενα π.χ μπεβερλι?
γιατι εγω λογω ηλικιαας με νοιαζει το κοπανημα και ασφαλεια.
ζηση το cbf ειναι σα και αυτο που ειχες? μες τη κινηση δε θα ζοριζεσαι να περασεις? |
σε σχέση με ένα απλό σκούτερ, όχι δεν είναι χειρότερα σε φρενάρισμα. αν όχι ίδια, ίσως και καλύτερα τα παπιά. σε άνεση.... τι να σου πω, τα σκούτερ εχουν πιο καναπεδένια σέλα σίγουρα.
το cbf που είχα ήταν το 250... εγώ σου λέω για το 500.... για την κίνηση δεν υπάρχει θέμα.... ακόμα και με το 600άρι που χω, όπου περνάνε τα παπιά είμαι και εγώ από πίσω. το μόνο πρόβλημα που θα χεις είναι ο συμπλέκτης (στην αρχή μόνο).
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Πάνος Έχω ξεφύγει !!!

|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 03 Ιούν 2009, 14:37:10 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Παντως Ζηση για να ειμαι ειλικρινεις με οσους φιλους Αθηνα που εχω μιλησει και ειχαν σκουτερ και μετα πηγαν σε μηχανη βλαστημισαν την ωρα και τη στιγμη.
Το σκουτερ,το παπι και γενικα οτιδηποτε μικρο δεν εχει καμια σχεση με μια μηχανη μεσα στη πολη ειτε αυτη ειναι ευκολοδηγητη οπως η δικια σου ή ενα fazer αλλα ο ογκος και το βαρος παιζουν σημαντικο ρολο.
Βεβαια σε μεγαλους δρομους της Αθηνας η μηχανη θα σου προσφερει περισσοτερη ασφαλεια και ανεση μετακινησης.
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 03 Ιούν 2009, 14:43:37 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
καλά εγώ θα πάρω τώρα 2ο μηχανάκι, παπί, καθαρά για λόγους οικονομίας και επειδή φοβάμαι μην μου βουτήξουν το 600 απ το μετρό.
επίσης κάτι εξίσου σημαντικό.... το παπί σε περίπτωση πτώσης (χτύπα ξύλο) δεν παθαίνει τίποτα... στο ινόβα που χα παλιά είχα συρθεί πολλές φορές και για πολλά μέτρα.... απλά σηκωνόμουν και συνέχιζα την διαδρομή.... τα σκούτερ έχουν πλαστικά που σπάνε και γρατζουνιούνται κλπ και δεν το θέλουμε αυτό 
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
geo106xs (Γιώργος) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 106 s16 (2000)
Ένταξη: 26 Φεβ 2009 Δημοσιεύσεις: 1140
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 03 Ιούν 2009, 15:20:17 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
SnakeMJK έγραψε: | καλά εγώ θα πάρω τώρα 2ο μηχανάκι, παπί, καθαρά για λόγους οικονομίας και επειδή φοβάμαι μην μου βουτήξουν το 600 απ το μετρό.
επίσης κάτι εξίσου σημαντικό.... το παπί σε περίπτωση πτώσης (χτύπα ξύλο) δεν παθαίνει τίποτα... στο ινόβα που χα παλιά είχα συρθεί πολλές φορές και για πολλά μέτρα.... απλά σηκωνόμουν και συνέχιζα την διαδρομή.... τα σκούτερ έχουν πλαστικά που σπάνε και γρατζουνιούνται κλπ και δεν το θέλουμε αυτό  |
Επισης τα παπια εχουν πολυ φθηνοτερα ανταλλακτικα ειδικα τα πλαστικα τους κοστιζουν ψιχουλα ενω τα πλαστικα των "καναπεδοσκουτερ" σου αδειαζουν το πορτοφολι για την πλακα! Και κατι ασχετο,για να βγαλεις π.χ ενα πλαστικο πρεπει να ξεβιδωσεις καμια "600αρια" βιδες,δουλευα σε συνεργειο μοτ/των 2 χρονια και οποτε ερχοταν τετοια υπερπλαστικα για service εχανα την μπαλα με τοσες βιδες. Α! και δε νομιζω αυτο που αναφερθηκε πιο πανω για τα φρενα να ισχυει αφου πλεον και το πιο φθηνο παπι εχει τουλαχιστον εμπρος δισκοφρενο,παντως το fxακι μου φρεναρει αψογα και εχει και φοβερη αισθηση παρ'ολο που πισω εχει ταμπουρο,απο ανεση βεβαια ειναι αστα να πανε αφου για να πας μεγαλη αποσταση πρεπει να εισαι αυτο που λενε "σιδερόκωλος"!!! και αυτο ισχυει για ολα τα παπακια...τωρα να προτεινω και ενα σκουτερ που τυχαινει να εχω σε εκτιμιση,το piaggio carnaby http://www.gr.piaggio.com/el_GR/prodotti/carnaby/carnaby_200/default.aspx ειναι πιστευω απο τα πιο ομορφα αφου δεν θυμιζει καναπε και εχει και πολυ σπορτιφ μουτρο! Φυσικα σε γαλαζιο!
....Αλλοτινές μου εποχές... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
sps (Spyros) Έχω ξεφύγει !!!

206 XS Ε10
Ένταξη: 22 Δεκ 2002 Δημοσιεύσεις: 3013
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
spyros_rallye (SPYROS) Φανατικό μέλος

Peugeot 207 rallye
Ένταξη: 20 Οκτ 2003 Δημοσιεύσεις: 361
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 03 Ιούν 2009, 18:35:21 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Eγω σου προτεινω το Aprilia Sportcity 200cc. Δυνατο και ανετο ακομα και με δυο ατομα, εχει αρκετους αποθηκευτικους χωρους καλα φρενα και καλη αναρτηση.
Το ειχα παρει περσι καινουργιο 3200euro. εχει σε 125cc και 250cc, καλη επιλογη.
http://i469.photobucket.com/albums/rr56/206SPYROS/008.jpg |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Gr@lly (Γιωργος Αλεξανδρος) Τρελλαμένο μέλος

4 νιτροτουρμπομπιελα
Ένταξη: 11 Ιαν 2006 Δημοσιεύσεις: 761 Τόπος: Sto kotetsi
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 04 Ιούν 2009, 16:22:30 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Beverly Cruiser
Σιγουρα πολυ καλο σκουτερ..
http://www.gorgolis.gr/gts.htm
παζει και αυτο και εχω ακουσει αρκετα καλα λογια... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 05 Ιούν 2009, 08:32:56 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
zisi εσυ που εισαι ψωνιο θα μου λυσεις αποροια...
μετα μαλλια και το κρανος τι κανεις? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 05 Ιούν 2009, 08:56:16 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
volvos έγραψε: | zisi εσυ που εισαι ψωνιο θα μου λυσεις αποροια...
μετα μαλλια και το κρανος τι κανεις? |
μ'εχεις δει ποτέ με φτιαγμένο μαλλί; είμαι μονίμως out-of-bed look
απλά με το που βγάζεις το κράνος θα τσεκάρεσε απ τον καθρέφτη κ θα κανέις τις ανάλογες διορθώσεις.
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
ironman02 (Giorgos) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 207 1.6T Rallye (2009)
Ένταξη: 29 Δεκ 2008 Δημοσιεύσεις: 1284 Τόπος: Λονδίνο, Αγγλία
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|