PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

τριγμοί από λάστιχα οροφής σε 206 cc

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
paranoia (Giwrgos)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

206 cc

Ένταξη: 01 Ιούν 2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 01 Ιούν 2009, 04:08:45    Θέμα δημοσίευσης: τριγμοί από λάστιχα οροφής σε 206 cc Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Kαταρχάς καλησπέρα (ή μάλλον καλημέρα τέτοια ώρα) σε όλο το φόρουμ από ένα καινούριο μέλος .

Είμαι κάτοχος ενός peugeot 206 cc εδώ και αρκετούς μήνες.
Γενικά ευχαριστημένος μέχρι τώρα αλλά έχω κάποιο προβληματάκι με τριγμούς σε ανώμαλο οδόστρωμα (λακούβες,σαμαράκια κτλπ)
Τριγμοί ακούγονται από τα λάστιχα της οροφής κατά κύριο λόγο και από τα παράθυρα στις επαφές που έχουν με τα λάστιχα αυτά.
Πάντα φυσικά μιλάμε για όταν είναι κλειστό το αμάξι. Ανοιχτό δεν έχω ακούσει τίποτα.
Αρχικά είχα δοκιμάσει ένα sprey σιλικόνης (summol κάπως έτσι) αλλά διαφορά δεν είδα. Μετά σε ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο μου είπαν ότι καλό θα είναι να χρησιμοποιώ της peugeot-citroen το sprey,το οποίο και πήρα αλλά και πάλι πολύ μικρή μείωση τριγμών είδα για κάποιες ώρες.

Πριν λίγες βδομάδες είχα πάει στην αντιπροσωπεία για ένα γενικο service όπου τους είπα και για το πρόβλημα με τους τριγμούς, το κοίταξαν και τελικά πήρα ένα αυτοκίνητο αισθητά πιο μειωμένο από άποψη τριγμών και θορύβων. Ο τύπος εκεί μου είπε ότι την καλύτερη δουλειά την κάνει το sprey σιλικόνης και μου έδειξε πώς να βάζω και όλα μια χαρά.

Τι το ήθελα όμως και χωρίς να ακούσω κάποιον ιδιαίτερο τριγμό έβαλα προχθές sprey και το αμάξι έγινε όπως ήταν πριν το service. Σκέφτομαι βέβαια μήπως τελικά οι τριγμοί δεν ήταν από την εφαρμογή του sprey αλλά από το ότι γενικά τις τελευταίες μέρες ανοίγω την οροφή πολύ συχνά.
Η άποψη μου πάντως για το sprey σιλικονης δεν είνα και η καλύτερη. Όσες φορές και αν το εφάρμοσα διαφορά δεν είδα, απεναντίας από προχθές το αμάξι τρίζει στις επαφές των παραθύρων με τα λάστιχα της οροφής, σαν πιάτο που έχει πλυθεί με ava όταν πας να το πιάσεις Smile
Μην φανταστείτε ότι το αμάξι κουδουνίζει κιόλας μιας και το πρόβλημα λύνεται σχετικά εύκολα αν απλά κατεβάσω τα παράθυρα κατά 1 εκατοστό απλά είναι σπαστικό.

Χωρίς να έχω καμιά τρελή πείρα με αυτοκίνητα και τσιμούχες, εντοπίζω το πρόβλημα αυτό στις τσιμούχες που είναι κάπως σκληρές. Πιστεύω ότι αν μαλακώσουν με κάποιο τρόπο πχ με κάποιο γράσσο (αντιπροσωπείας) θα φτιάξει το πρόβλημα.
Κάνει όμως ρε παιδιά να λαδωθούν οι τσιμούχες και τα λάστιχα της ορoφής ή μετά θα έχω άλλα προβλήματα και θα τρέχω και δεν θα φτάνω;
Κάπου διάβασα και για βαζελίνη ή και ταλκ...
Όποιος ξέρει κάτι ας βοηθήσει.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Υγ: Διάβασα στο φόρουμ παρόμοια θέματα αλλά σχεδόν όλα μιλούν για sprey σιλικόνης στα λάστιχα.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
paranoia (Giwrgos)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

206 cc

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 04 Ιούν 2009, 17:24:29    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παιδιά τουλάχιστον μπορεί να μου πει κάποιος αν επιτρέπεται (κυρίως τώρα το καλοκαίρι) να βάζεις βαζελίνη στις τσιμούχες (και γενικά τα πλαστικά) που έχουν η οροφή και τα παράθυρα ; Ή μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα;;
Επιστροφή στην κορυφή
vamvakoolas (kostis)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος
Επίσημο Μέλος

307cc

Ένταξη: 30 Ιούν 2008
Τόπος: Athens

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 05 Ιούν 2009, 12:09:12    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

αποψη μου (και οχι μονο δικια μου) ειναι να χρησιμοποιεις το σπρει της peugeot, κακο δε θα σου κανει, τωρα ολα τα αλλα.....

Επιστροφή στην κορυφή
xrisa-xs (ΧΡΥΣΑ)
Moderator
Επίσημο Μέλος

206xs 1.4 (2002) & 207 GT 1.6 (2009)

Ένταξη: 25 Οκτ 2005
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 05 Ιούν 2009, 13:00:45    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

έχω την εντύπωση πως με τη βαζελίνη γίνεται ότι και με το γράσο δλδ
κολλάνε σκόνη, βρομιές κτλ και δεν φεύγουν και γίνονται ένα σώμα...
άρα όχι καλό Wink

Watch out!!! Red demoness on the loose!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
IAKOVOS (iakovos)
Μέλος
Μέλος

307CC 1.6 16 V 2007

Ένταξη: 03 Ιαν 2008
Τόπος: ΚΡΗΤΗ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 06 Ιούν 2009, 19:03:09    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΡΕ ΣΠΡΕΥ ΣΙΛΙΚΟΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΖΟ Arrow

ΓΙΑ ΟΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
paranoia (Giwrgos)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

206 cc

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 07 Ιούν 2009, 01:41:35    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παιδια καταρχας ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Αν διαβασετε ομως το αρχικο ποστ θα δειτε οτι δεν ειχα τα απαιτουμενα αποτελεσματα χρησιμοποιωντας σπρευ σιλικονης της peugeot (και γεικα αλλων εταιριων). Ισα ισα μπορω να πω οτι σαν να ετριζε πιο πολυ μετα την εφαρμογη του σπρευ. Παρατηρω επισης οτι καθως περασαν οι μερες απο τοτε που εβαλα σπρευ οι τριγμοι δειχνουν να μειωνονται καπως.
Rolling eyes
Τωρα πως γινεται αυτο δεν μπορω να το καταλαβω.
Επιστροφή στην κορυφή
IAKOVOS (iakovos)
Μέλος
Μέλος

307CC 1.6 16 V 2007

Ένταξη: 03 Ιαν 2008
Τόπος: ΚΡΗΤΗ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 07 Ιούν 2009, 19:58:08    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μερικα πραγματα με τα πεζο αμαξακια μας ειναι λιγο μυστηρια Wink

ΓΙΑ ΟΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης