Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
paranoia (Giwrgos) Νέος χρήστης

206 cc
Ένταξη: 01 Ιούν 2009 Δημοσιεύσεις: 97
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 01 Ιούν 2009, 04:08:45 Θέμα δημοσίευσης: τριγμοί από λάστιχα οροφής σε 206 cc |
|
|
Kαταρχάς καλησπέρα (ή μάλλον καλημέρα τέτοια ώρα) σε όλο το φόρουμ από ένα καινούριο μέλος .
Είμαι κάτοχος ενός peugeot 206 cc εδώ και αρκετούς μήνες.
Γενικά ευχαριστημένος μέχρι τώρα αλλά έχω κάποιο προβληματάκι με τριγμούς σε ανώμαλο οδόστρωμα (λακούβες,σαμαράκια κτλπ)
Τριγμοί ακούγονται από τα λάστιχα της οροφής κατά κύριο λόγο και από τα παράθυρα στις επαφές που έχουν με τα λάστιχα αυτά.
Πάντα φυσικά μιλάμε για όταν είναι κλειστό το αμάξι. Ανοιχτό δεν έχω ακούσει τίποτα.
Αρχικά είχα δοκιμάσει ένα sprey σιλικόνης (summol κάπως έτσι) αλλά διαφορά δεν είδα. Μετά σε ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο μου είπαν ότι καλό θα είναι να χρησιμοποιώ της peugeot-citroen το sprey,το οποίο και πήρα αλλά και πάλι πολύ μικρή μείωση τριγμών είδα για κάποιες ώρες.
Πριν λίγες βδομάδες είχα πάει στην αντιπροσωπεία για ένα γενικο service όπου τους είπα και για το πρόβλημα με τους τριγμούς, το κοίταξαν και τελικά πήρα ένα αυτοκίνητο αισθητά πιο μειωμένο από άποψη τριγμών και θορύβων. Ο τύπος εκεί μου είπε ότι την καλύτερη δουλειά την κάνει το sprey σιλικόνης και μου έδειξε πώς να βάζω και όλα μια χαρά.
Τι το ήθελα όμως και χωρίς να ακούσω κάποιον ιδιαίτερο τριγμό έβαλα προχθές sprey και το αμάξι έγινε όπως ήταν πριν το service. Σκέφτομαι βέβαια μήπως τελικά οι τριγμοί δεν ήταν από την εφαρμογή του sprey αλλά από το ότι γενικά τις τελευταίες μέρες ανοίγω την οροφή πολύ συχνά.
Η άποψη μου πάντως για το sprey σιλικονης δεν είνα και η καλύτερη. Όσες φορές και αν το εφάρμοσα διαφορά δεν είδα, απεναντίας από προχθές το αμάξι τρίζει στις επαφές των παραθύρων με τα λάστιχα της οροφής, σαν πιάτο που έχει πλυθεί με ava όταν πας να το πιάσεις
Μην φανταστείτε ότι το αμάξι κουδουνίζει κιόλας μιας και το πρόβλημα λύνεται σχετικά εύκολα αν απλά κατεβάσω τα παράθυρα κατά 1 εκατοστό απλά είναι σπαστικό.
Χωρίς να έχω καμιά τρελή πείρα με αυτοκίνητα και τσιμούχες, εντοπίζω το πρόβλημα αυτό στις τσιμούχες που είναι κάπως σκληρές. Πιστεύω ότι αν μαλακώσουν με κάποιο τρόπο πχ με κάποιο γράσσο (αντιπροσωπείας) θα φτιάξει το πρόβλημα.
Κάνει όμως ρε παιδιά να λαδωθούν οι τσιμούχες και τα λάστιχα της ορoφής ή μετά θα έχω άλλα προβλήματα και θα τρέχω και δεν θα φτάνω;
Κάπου διάβασα και για βαζελίνη ή και ταλκ...
Όποιος ξέρει κάτι ας βοηθήσει.
Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Υγ: Διάβασα στο φόρουμ παρόμοια θέματα αλλά σχεδόν όλα μιλούν για sprey σιλικόνης στα λάστιχα. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

206 cc
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 04 Ιούν 2009, 17:24:29 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Παιδιά τουλάχιστον μπορεί να μου πει κάποιος αν επιτρέπεται (κυρίως τώρα το καλοκαίρι) να βάζεις βαζελίνη στις τσιμούχες (και γενικά τα πλαστικά) που έχουν η οροφή και τα παράθυρα ; Ή μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα;; |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
vamvakoolas (kostis) Τρελλαμένο μέλος

307cc
Ένταξη: 30 Ιούν 2008 Δημοσιεύσεις: 979 Τόπος: Athens
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 05 Ιούν 2009, 12:09:12 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
αποψη μου (και οχι μονο δικια μου) ειναι να χρησιμοποιεις το σπρει της peugeot, κακο δε θα σου κανει, τωρα ολα τα αλλα.....
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
xrisa-xs (ΧΡΥΣΑ) Moderator

206xs 1.4 (2002) & 207 GT 1.6 (2009)
Ένταξη: 25 Οκτ 2005 Δημοσιεύσεις: 1316 Τόπος: ΑΘΗΝΑ
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 05 Ιούν 2009, 13:00:45 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
έχω την εντύπωση πως με τη βαζελίνη γίνεται ότι και με το γράσο δλδ
κολλάνε σκόνη, βρομιές κτλ και δεν φεύγουν και γίνονται ένα σώμα...
άρα όχι καλό 
Watch out!!! Red demoness on the loose!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
IAKOVOS (iakovos) Μέλος

307CC 1.6 16 V 2007
Ένταξη: 03 Ιαν 2008 Δημοσιεύσεις: 173 Τόπος: ΚΡΗΤΗ
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 06 Ιούν 2009, 19:03:09 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΡΕ ΣΠΡΕΥ ΣΙΛΙΚΟΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΖΟ 
ΓΙΑ ΟΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

206 cc
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 07 Ιούν 2009, 01:41:35 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Παιδια καταρχας ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Αν διαβασετε ομως το αρχικο ποστ θα δειτε οτι δεν ειχα τα απαιτουμενα αποτελεσματα χρησιμοποιωντας σπρευ σιλικονης της peugeot (και γεικα αλλων εταιριων). Ισα ισα μπορω να πω οτι σαν να ετριζε πιο πολυ μετα την εφαρμογη του σπρευ. Παρατηρω επισης οτι καθως περασαν οι μερες απο τοτε που εβαλα σπρευ οι τριγμοι δειχνουν να μειωνονται καπως.
Τωρα πως γινεται αυτο δεν μπορω να το καταλαβω. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
IAKOVOS (iakovos) Μέλος

307CC 1.6 16 V 2007
Ένταξη: 03 Ιαν 2008 Δημοσιεύσεις: 173 Τόπος: ΚΡΗΤΗ
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 07 Ιούν 2009, 19:58:08 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|