PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Αποστάτες που κολλάνε στις δισκόπλακες

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

Ένταξη: 30 Οκτ 2008
Τόπος: Δροσοπηγή

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 27 Απρ 2009, 13:44:48    Θέμα δημοσίευσης: Αποστάτες που κολλάνε στις δισκόπλακες Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Έχω τις ζάντες Team Dynamics Pro Race 1.

Οι συγκεκριμένες 15ρες δε βγαίνουν στο σωστό offset του 106 (έχουν ΕΤ23), οπότε αναγκαστικά χρησιμοποιώ αποστάτες 7mm ώστε να έρθει στο εργοστασιακό ΕΤ16.

Το πρόβλημά μου είναι πως όταν χρειαστεί να βγάλω τους αποστάτες, αυτοί κολλάνε πάνω στις δισκόπλακες κυρίως στον αφαλό. Το κόλλημα οφείλεται στη σκουριά που αναπτύσσεται στη δισκόπλακα (ειδικά αν κατουρίσει κάποιος κοπρίξ Very happy ). Τελευταία φορά που τις τοποθέτησα, άλοιψα τη δισκόπλακα και τον αποστάτη με γραφιτούχο γράσσο φρένων που είναι πολύ παχύρευστο. Αλλά μάταια. 3 μήνες μετά, είχε προχωρίσει τόσο η οξείδωση που και πάλι έγιναν σώμα.
Κι αυτό είναι σοβαρό πρόβλημα γιατί σε περίπτωση που χρειαστεί να βάλω άλλη ζάντα (πχ ρεζέρβα ή ζάντες με semi σε πίστα) πρέπει να τους λούσω με wd40 και με σπάτουλα-ματσόλα να κάθομαι να τους ξεκολλάω=ΠΑΚΕΤΟ!

Ρώτησω στον Στέργιο τηλεφωνικά εάν είναι δυνατό να κολληθούν οι αποστάτες πάνω στη ζάντα ώστε να αποκτήσει το σωστό offset. Μου είπε ότι αυτό είναι επίφοβο γιατί απ'την κόλληση πιθανότατα να λιώσει τοπικά η ζάντα. Αντιπρότεινε να ανοιχτούν τρύπες και πάσα στη ζάντα και να βιδωθούν πάνω της οι αποστάτες. Όμως κι αυτό μου φαίνεται κάπως...

Αυτό που σκέφτηκα σαν πατέντα είναι να ανοιχτούν πάσα Μ12 (όσο τα μπουλώνια δηλαδή) πάνω στους αποστάτες σε 4 αντιδιαμμετρικά σημεία ώστε βιδώνοντάς τα πάνω στον αποστάτη, τα μπουλώνια να τον σπρώξουν προς τα έξω. Αλλά κι αυτό είναι επίφοβο στο να παραμορφωθεί απ'την πολλή πίεση ο αποστάτης.

Τι προτείνετε ρε παίδες?

3rioStooges-Motorsport Team
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
android (γιωργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

207 gt

Ένταξη: 30 Αύγ 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 27 Απρ 2009, 14:45:37    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

τρυψε τις δισκοπλακες να φυγη η σκουρια...βαφτες με σπρει θερμοκρασιας....και μετα βαλε γρασσο για θερμοκρασιες...βαλε μην τσιγκουνευεσαι....πιστευω κανα 3μηνο να κραταει μεχρι να θελει ξανα....αν κ γω βγαζω βαζω ζαντες τουλαχιστον μια φορα το μηνα για διαφορους λογους Wink

στο swift παλι μου κολανε πανω στην ζαντα χωρις να κανω τπτ... Laughing
vagpap rullez Idea
Επιστροφή στην κορυφή
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 27 Απρ 2009, 14:52:01    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δε μπορώ να τις βάψω γιατί στον αφαλό μπαίνει τσίμα τσίμα ο αποστάτης, οπότε με το που μπει θα ξύσει τη μπογιά και θα γίνει ένα πασάλειμμα.

Γράσσο είχα βάλει όπως είπα και μάλιστα Calipper Grease το οποίο αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στα φρένα. Σαν ποσότητα δε μπορείς να βάλεις πολύ γιατί δίπλα είναι τα τακάκια και... καταλαβαίνεις. Rolling eyes

Επιστροφή στην κορυφή
android (γιωργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

207 gt

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 27 Απρ 2009, 14:54:36    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

RoadRunner122 έγραψε:
Δε μπορώ να τις βάψω γιατί στον αφαλό μπαίνει τσίμα τσίμα ο αποστάτης, οπότε με το που μπει θα ξύσει τη μπογιά και θα γίνει ένα πασάλειμμα.

Γράσσο είχα βάλει όπως είπα και μάλιστα Calipper Grease το οποίο αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στα φρένα. Σαν ποσότητα δε μπορείς να βάλεις πολύ γιατί δίπλα είναι τα τακάκια και... καταλαβαίνεις. Rolling eyes

βαλε στο αμαξι ενα ισιο μακρυ κατσαβιδι κ ενα σφυρι...θα βγαινουν θελουν δεν θελουν Wink

λογικα το προβλημα ειναι οτι ειναι τσιμα τσιμα εκει στον αφαλο κανα τσακαλι τορναροδος αν μπορει να στο φαει λιγο τον αποστατη χωρις να κολυμπαει ισως να μην κολαει
Επιστροφή στην κορυφή
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 27 Απρ 2009, 15:28:04    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τους έχω φτιάξει σε τόρνο κατά παραγγελία σε τέτοιες διαστάσεις ώστε να κουμπώνουν κανονικά. Ούτε σφηνωτά ούτα να κολυμπάνε. Αν τους ανοίξει και υπάρχει φόβος να πάρουν μπόσικα αλλά και η σκουριά θα πιάσει περισσότερο χώρο και θα ξανακολλήσουν.

Με το θέμα της ενσωμάτωσης των αποστατών στη ζάντα έχει ψαχτεί κανεις???

Επιστροφή στην κορυφή
Vlasis 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Ένταξη: 19 Σεπ 2008

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 27 Απρ 2009, 16:25:27    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

βασικα οι αποστατες ειναι προσωρινη λυση.

κανονικα οι αποστατες δεν ειναι η λυση για ζαντες με διαφορετικο οφσετ.
πολλα μπορει να συμβουν και δεν ειναι ευχαριστα, ακομα κι αν χρησιμοποιειες αγωνιαρικα μπουζωνια.

Τωρα για το προβλημα που εχεις ειναι οξειδωση μεταλλων.

Το αλουμινιο που εβαλε ο μηχανουργος δεν θα ειναι αεροπορικου τυπου κραμα δηλαδη που αντιστεκεται στην οξειδωση) και αντιδρα με το μαλακο σιδηρο που εφαπτεται.

Επειδη αλουμινιο και σιδηρος εχουν διαφορετικο δεικτη οξειδωσης ακομη και αν απλα βραχουν, οξειδωνονται μαζι.

Οπως ειπαν κι οι φιλοι παραπανω τριψε καλα με ατσαλοβουρτσα, και ξεπλυνε τα ολα μετα με σπραυ καθαρισμου φρενων/δαγκανων.

Μετα βαλε Copper Greace, δηλαδη γρασσο χαλκού, που ειναι υψηλης θερμοκρασιας. Ακομη κι αν ξεπλυθει το οργανικο γραφο, η σκονη μαλακου χαλκου ειναι ενα ειδος λιπαντικου.

Πουλαει ο Βλεσσιδης τετοια στο τελος της Κατεχακη εκει που διακοπτει τη Μεσογειων. Απεναντι απο τις εξατμισεις Θεοφιλος.

Χρονια δουλεμενη λυση ακομη και σε αλατισμενους δρομους με χιονια.

Βλάσης
vlasis@drivingfaster.com
www.drivingfaster.com
Facebook: Vlasis Highlander
Υπάρχουν πράγματα που γνωρίζουμε ότι δε γνωρίζουμε κι υπάρχουν πράγματα που δεν γνωρίζουμε ότι δεν γνωρίζουμε. Driving Faster
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
volvos (volvos)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Ένταξη: 08 Απρ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 27 Απρ 2009, 16:30:12    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

βλαση αυτη ειναι η γνωμη σου και για αποστατες τυπου oz

opoy η ζαντα εχει μεγαλυτερο αφαλο απο το μουαγιε?
οποτε ο αποστατης ειναι ευθεια οπως βγαινει εξω?
Επιστροφή στην κορυφή
android (γιωργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

207 gt

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 27 Απρ 2009, 16:56:35    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

δεν θα κολαγα τους αποστατες πανω στην ζαντα καταρχην γιατι τωρα αν κανει π.χ. να μπει αυτη η ζαντα σε 1-2-3 μοντελα ακομα εσυ τα βγαζεις απ εξω...οταν θα θες να την δωσεις θα λες τι εκανα Wink
Επιστροφή στην κορυφή
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 27 Απρ 2009, 17:09:55    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Βλάσση, δηλαδή εάν το αλουμίνιο ήταν άλλου τύπου/κράμματος δεν θα υπήρχε το ίδιο πρόβλημα? Ρωτάω γιατί πιστεύω ότι το όλο θέμα της οξείδωσης οφείλεται στις δισκόπλακες που είναι μαντεμένιες και λίγο-πολύ όλοι ξέρουμε ότι σκουριάζουν με το παραμικρό. Rolling eyes

Α, μιά σημείωση: οι αποστάτες έχουν χειλάκι που προεξέχει ώστε να προσαρμόζεται η ζάντα στον αφαλό. Οπότε σε εκείνο το χειλάκι εσωτερικά κολλάει με τη δισκόπλακα.

Φανταστειτε να μείνω από λάστιχο ανεβαίνοντας Θεσσαλονίκη τον άλλο μήνα. Τι θα κάνω? Θα κάτσω στην άκρη του δρόμου και θα πελεκάω τον αποστάτη να ξεκολλήσει? Shocked

Έχει επεξεργασθεί από τον/την RoadRunner122 στις Δευ 27 Απρ 2009, 17:14:04, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 27 Απρ 2009, 17:11:46    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

android έγραψε:
δεν θα κολαγα τους αποστατες πανω στην ζαντα καταρχην γιατι τωρα αν κανει π.χ. να μπει αυτη η ζαντα σε 1-2-3 μοντελα ακομα εσυ τα βγαζεις απ εξω...οταν θα θες να την δωσεις θα λες τι εκανα Wink

Δε με ενδιαφέρει το συγκεκριμένο (η πώληση δηλαδή) γιατί τη συγκεκριμένη ζάντα τη λατρεύω σε θέμα εμφάνισης, οπότε δεν πρόκειται να τη δώσω.

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης