Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
ae86 (Δημήτρης) Μόλις έγραψα

peugeot 307 XT 1.6 16v (11/2003)
Ένταξη: 11 Δεκ 2008 Δημοσιεύσεις: 36 Τόπος: Αγρίνιο
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 12 Απρ 2009, 01:33:28 Θέμα δημοσίευσης: Συμβίωση με το καλό μου 307 |
|
|
Παιδιά χαιρετώ!!!
Θέλω απλώς να παραθέσω τα μικροπροβλήματα που ταλαιπώρησαν το 307 μου κι εμένα μετά από έναν χρόνο ζωής μαζί του.
Για την ιστορία το αυτοκίνητο αγοράστηκε μεταχειρισμένο πέρυσι τον Απρίλιο με 72000km από την Αθήνα (Ζω στ' Αγρίνιο)...
Μετά από μια προληπτική αλλαγή ιμάντα δυναμό και λαδιών πέρασα ένα δροσερό καλοκαίρι (χάρις το εξαιρετικό clima).
Το πρώτο μελανό σημείο εμφανίστηκε τα περασμένα Χριστούγεννα όταν μετά από τυχαίο έλεγχο στον χώρο της ρεζέρβας βρήκα 3 δάχτυλα νερό...
Για αρχή αλλάχτηκε το δεξί πίσω φανάρι (από τον τοπικό αντιπρόσωπο) χωρίς αποτέλεσμα. Τελικά μετά από καλύτερο έλεγχο βρέθηκε ότι η εισροή ήταν από τους πίσω αεραγωγούς και με εφαρμογή κάποιου υλικού ευτυχώς η ρεζέρβα είναι στεγνή.
Όλα καλά μέχρι να κανουν την εμφανισή τους κάποιες αρρυθμίες στις κρύες εκκινήσεις και να ανάψει η ένδειξη CATALYTIC CONVERTER FAULT οπότε μετά από έλεγχο αλλάχτηκαν μόνο τα μπουζί κι όλα καλά!!!
Εδώ και κανα μήνα βρήσκω υγρά κάτω από πατάκι του οδηγού και η στάθμη στο δοχείο διαστολής έχει χαμηλώσει. Βρήκα τη διαρροή στο σημείο της ένωσης των πλαστικών σωλήνων με το radiator της θέρμανσης.
Μεσα στην εβδομάδα πάω για ιμάντα χρονισμού (αισίως έχουμε γράψει 100400km.) Ελπίζω να μη μου πουν για αλλαγή καλοριφέρ...
Με φιλικούς χαιρετισμούς
ένας αμετανόητος γιαπωνέζος αλλά ευχαριστημένος σχετικά Ευρωπαίος...
Ίσως θα την θυμούνται λίγες ώρες τα δέντρα και οι θάμνοι του τοπίου. www.ndimou.gr/articledisplay.asp?time_id=389&cat_id=1 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
TakisB (Τάκης) Μόλις έγραψα

307 XSI 3d 2002
Ένταξη: 27 Φεβ 2004 Δημοσιεύσεις: 31 Τόπος: Ίλιον
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 13 Απρ 2009, 22:48:05 Θέμα δημοσίευσης: Re: Συμβίωση με το καλό μου 307 |
|
|
ae86 έγραψε: | ... Βρήκα τη διαρροή στο σημείο της ένωσης των πλαστικών σωλήνων με το radiator της θέρμανσης.
Μεσα στην εβδομάδα πάω για ιμάντα χρονισμού (αισίως έχουμε γράψει 100400km.) Ελπίζω να μη μου πουν για αλλαγή καλοριφέρ... |
Θα σου πουν...
Το έχω αλλάξει...
Δες εδώ.
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
ae86 (Δημήτρης) Μόλις έγραψα

peugeot 307 XT 1.6 16v (11/2003)
Ένταξη: 11 Δεκ 2008 Δημοσιεύσεις: 36 Τόπος: Αγρίνιο
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 14 Απρ 2009, 13:26:58 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Η αλλαγή του ιμάντα έγινε και αλλάξανε κι ένα μπράτσο ζαμφόρ.
Ξέχασα να γράψω παραπάνω ότι φυσικά ο δείκτης λαδιού δείχνει ότι θέλει, (την πρώτη φορά που τον παρατήρησα λαχτάρησα!!!) και η οθόνη πολλαπλών ενδείξεων όταν ζεσταθεί κρατάει τις ενδείξεις... για πάρτη της. (Κοστίζει κάπου 180 euros... καλύτερα να αγοράσω μια TV LCD για το υπνοδωμάτιο)
Για το υγρό στο πατάκι γράφω στο σχετικό Topic όπου με παρέπεμψε ο φίλος TakisB και από όσα θα διαβάσετε όσοι το ανοίξετε θα συμπεράνετε πως μάλλον θα ξαναγράψω...
Καλό Πάσχα και καλά χιλιόμετρα σε όσους μετακινηθούν!
Ίσως θα την θυμούνται λίγες ώρες τα δέντρα και οι θάμνοι του τοπίου. www.ndimou.gr/articledisplay.asp?time_id=389&cat_id=1 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
ΑΝΤΩΝΗΣ 307 (ΑΝΤΩΝΗΣ) Φανατικό μέλος

PEUGEOT 307 1600cc
Ένταξη: 05 Νοέ 2004 Δημοσιεύσεις: 392
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 19 Απρ 2009, 22:09:25 Θέμα δημοσίευσης: Συμβιωση με το 307 εως τωρα |
|
|
εγω εχω το 307 μου 7 χρονια εχω μεχρι τωρα πολυ λιγα χιλιομετρα 45.000χλμ. Μπορω να πω μεχρι τωρα οτι ειμαι πολυ ευχαριστημενος εαν εξαιρεσης οτι το μοναδικο σοβαρο προβλημα που ειχα ηταν με το δισκοπλατο που το αλλαξα στα 15.000χλμ απο τι μου ειπανε ηταν εργοστασιακο προβλημα. Απο τι φαινεται εχω ξανα το ιδιο προβλημα τωρα κανω υπομονη. Κατα τα αλλα δεν εχω κανενα αλλο προβλημα.
Επειδη μου εχει περασει να το πουλησω και να παρω κατι πιο γρήγορο αληθεια ειναι οτι το λυπαμαι γιατι το εχω κουκλα με τα συχνα πλυσιματα κερωματα και την συντηρηση του. Ασε που και να παω να το πουλησω τωρα με την κριση που υπαρχει θα δυσκολευτω και ζητημα εαν θα πιασει κανα 6.000ευρω.
Θα ηθελα μερικα αλογακια παραπανω. Εαν ξερει καποιος να παω να του βαλω ενα προγραμματακι αλλα χωρις ομως προβληματα και να ειναι αξιοπιστος και τιμιος αυτος που θα κάνει την δουλεια. Εχει κανεις να προτεινει καποιον?
ΑΝΤΩΝΗΣ PEUGEOT 307 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|