PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Service... Manual... Μπερδεύτικα!

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
SnakeMJK (Ζήσης)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Renault Clio 1.5 (8V) Dynamic (2015)

Ένταξη: 27 Φεβ 2003
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 03 Μάϊ 2003, 16:40:09    Θέμα δημοσίευσης: Service... Manual... Μπερδεύτικα! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Λοιπόν... να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή!

Έχω το πεζάκι μου 1 χρόνο και κάτι ψιλά (30.500km).

Στα 10.000χλμ πήγα για την επίσκεψη εγγύησης όπως μου είχαν πει και μου άλλαξαν λάδια.

Στα 20.000χλμ όπως γράφει το manual, το πήγα για λάδια πάλι, τα άλλαξα και μου έβαλε και καινούριο φίλτρο.

Τώρα, όπως είχα διαβάσει στο manual, στα 30.000χλμ είναι το πρώτο "μεγάλο" service. Παίρνω τηλ την Lion να κλείσω ραντεβουδάκι και μου λέει ο μάστορας ότι το "μεγάλο" έπρεπε να γίνει στα 20.000χλμ...;

Κάθε πότε είναι τα service? Razz
Στο manual γράφει 10-30-45-60-δεν θυμάμαι παρακάτω με ενδιάμεσους ελέγχους, ενώ απ ότι βλέπω στο forum το πάτε ανά 20.000χλμ...

Razz

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Δημήτριος (Δημήτρης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 XS 1.6 16v (2001)

Ένταξη: 24 Ιαν 2003
Τόπος: Θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 04 Μάϊ 2003, 18:29:04    Θέμα δημοσίευσης: Re: Service... Manual... Μπερδεύτικα! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

SnakeMJK έγραψε:
Λοιπόν... να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή!

Έχω το πεζάκι μου 1 χρόνο και κάτι ψιλά (30.500km).

Στα 10.000χλμ πήγα για την επίσκεψη εγγύησης όπως μου είχαν πει και μου άλλαξαν λάδια.

Στα 20.000χλμ όπως γράφει το manual, το πήγα για λάδια πάλι, τα άλλαξα και μου έβαλε και καινούριο φίλτρο.

Τώρα, όπως είχα διαβάσει στο manual, στα 30.000χλμ είναι το πρώτο "μεγάλο" service. Παίρνω τηλ την Lion να κλείσω ραντεβουδάκι και μου λέει ο μάστορας ότι το "μεγάλο" έπρεπε να γίνει στα 20.000χλμ...;

Κάθε πότε είναι τα service? Razz

Κοίτα, εγώ έχω θεσπίσει δικά μου όρια...Ας μιλήσουμε όμως αντικειμενικά...
Πιστεύω όμως πως αν βάζεις συνθετικά λιπαντικά μπορείς να τα αντικαθιστάς κάθε 7.500 χλμ μαζί με το φίλτρο (δηλαδή σε κάθε αλλαγή). Επίσης καλό είναι κάθε 20.000 (ή έστω ανά 22.500, αν πολλαπλασιάσεις το 3 με το 7.500) να αλλάζεις μπουζί. Το φίλτρο αέρος κρίνεται σκόπιμο να αντικαθίσταται ταυτόχρονα με τα μπουζί. Το ίδιο ισχύει και για το φίλτρο καμπίνας.
Τα μπροστινά τακάκια αλλάζονται κάθε 30.000 χλμ (το πολύ!), ενώ τα πίσω κάθε 45.000 (αυτό το εικάζω). Για τους δύο ιμάντες (ο ένας που κινεί αντλία τιμονιού, το δυναμό, τον συμπιεστή του κλιματιστικού κ.α. και ο άλλος που κινεί τους(τον) εκκεντροφόρους(φόρο) του κινητήρα), καλύτερα να ανατρέξεις στο εγχειρίδιο χρήσης...

Τι αλλό...Α ναι! Για τα υγρά φρένων, ψυγείου, τιμονιού θα σε παραπέμψω πάλι στο εγχειρίδιο... Wink Rolling eyes Wink Rolling eyes Wink Rolling eyes Wink
Ελπίζω να μην ξέχασα τίποτα... Rolling eyes

Ένα 206 την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
chatasos (Τάσος)
Developer - Administrator
Developer - Administrator
Επίσημο Μέλος

Peugeot 207 1.6 (17V!) GT (2009)

Ένταξη: 12 Απρ 2002
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 05 Μάϊ 2003, 12:44:24    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αν και δεν είμαι σίγουρος:

Για τα παλιά μοντέλα:
Ανά 20.000 χλμ το μεγάλο και ανά 10.000 το μικρό.

Για τα νέα μοντέλα:
Ανά 30.000 χλμ το μεγάλο και ανά 15.000 το μικρό.

Ο φορουμάρχης επέστρεψε παντρεμένος & ανανεωμένος!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
teoman (Τεό)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

C230 Sport Coupe Kompressor

Ένταξη: 19 Αύγ 2002
Τόπος: Jurassic Park

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 05 Μάϊ 2003, 13:57:52    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ανά 10000km τουλάχιστον αλλάζεις λάδια (είτε μόνος σου είτε σε συνεργείο).Το πραγματικά μεγάλο service είναι στα 40000km (αν θεωρήσουμε ότι πρέπει να γίνετε ανά 20000km).Στο μεγάλο γίνονται και κάποιες επιπλέον εργασίες (μπουζί,φίλτρο/υγρά a/c,ιμάντας,βαλβολίνη κτλ).Μέχρι εκείνο μόνο έλεγχος γίνεται.

Ότι αξίζει πονάει... Και είναι δύσκολο...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης