Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
106 maxi (Manthos) Μόλις έγραψα

Ένταξη: 17 Αύγ 2008 Δημοσιεύσεις: 41
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 25 Αύγ 2008, 17:17:32 Θέμα δημοσίευσης: ΓΕΝΙΚΑ - Γιατί βάζουν ισια γρανάζια? |
|
|
Ξέρει κανείς να μου πεί γιατί βάζουν ισογράναζα σασμάν σε αγωνιστικά? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
plaketokofths (Γιάννης) Έχω ξεφύγει !!!

Piper J-3 Cub
Ένταξη: 25 Μάρ 2006 Δημοσιεύσεις: 3189
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 25 Αύγ 2008, 17:39:01 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Τι εννοείς... ισογράναζα?
Εν πάση περιπτώσει, έχεις πάρα πολλές απορίες, δείχνουν να είναι απορίες μιας ζωής, απωθημένο θα έλεγα τις έχεις
Καλό είναι που τις εκφράζεις αλλά όχι με αυτό τον τρόπο, δλδ οι απορίες σου να ξεχύνονται στο φορουμ σαν εμετος. Σιγά σιγά τα περισσότερα θα απαντηθούν, κάποια όχι. Ενα αυτοκινηστικό φόρουμ δεν είναι και εγκυκλοπαίδεια του αυτοκινητου. Υπάρχει και το google και αλλα πολλά ακόμα. Για την περίπτωση σου δε υπάρχει κι αυτο http://auto.howstuffworks.com/car-transmission-drivetrain-systems-channel.htm
Στο κάτω κάτω γράψου σε μια σχολή μηχανολόγων αν βιάζεσαι να μάθεις τα πάντα περι μηχανολογικών.
Κάποιες απο τις απαντήσεις που θα πάρεις και ενδεχομένως βρεις κιολας ειναι μετά απο αναζήτηση στο google! Δοκίμασέ το ρημάδι, ειναι κι αυτο χρήσιμο.
Επίσης κι εντελώς φιλικά... για να πάρεις κάτι πρέπει να δώσεις κάτι, τπτ δεν είναι τζάμπα. Και δεν αναφέρομαι σε χρήματα. Αν θες να πέρνεις απαντήσεις πρέπει να δίνεις κιολας που και που καμμία.
Προσωπική μου άποψη η οποία πιθανώς δεν αντικατροπτίζει την φιλοσοφία του psclub. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 25 Αύγ 2008, 18:12:17 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Φίλε Γιάννης πραγματικά είναι το πιο τούμπανο μνμ που πήρα αν είδες και κάτι άλλες συζητήσεις! έχω τελειώσει μηχανικός και σπουδάζω στο ΤΕΙ οχημάτων! Μην νομίζεις, έχω φάει το κόσμο όχι μόνο στο google που όλη μέρα είμαι μέσα αλλά από youtube μέχρι και άτομα που τρέχουν σε αγώνες
έχω στη παρέα! Μη σου πώ ότι έχω φάει τα λεφτά σε διάφορα περιοδικά max power, power, evo, R&D κ.ά.! όλα αυτά για να λύσω τις απορίες μου που τόοοοοσα άτομα και ειδικά μηχανικοί λένε το μακρύ τους και το κοντό τους χωρίς να ξέρουν για τί μιλάνε! ότι ξέρω θα το απαντήσω συνέχεια κοιτάω θέματα αλλά τα καλύπτουν άτομα που τα έχουν πειραματιστεί τόσο πολύ που δεν μπορώ να πώ κάτι άλλο! έιδα τί γνώση υπάρχει εδώ και γι αυτό γράφτηκα! να σου πώ την αλήθεια δεν έχω άλλες απορίες! αυτά που ρωτάω τα ψάχνω χρόνια! τώρα θα μου πείς καλά δεν τα έχεις λύσει τόσα χρόνια? αν δεν σε βοηθάει και λίγο η τύχη δεν κάνεις δουλειά! ίσως φάνηκε λίγο χάλια όπως έβαλα τα θέμα το ένα μετά το άλλο αλλά τί να έκανα να έβαζα ένα κάθε εβδομάδα? και αν σε ενδιαφέρει η ερώτηση του θέματος όταν λέω ισογράναζα εννοώ γρανάζια με ίσια κομμένα δόντια και όχι εληκοειδή όπως τα συμβατικά! κάτι σαν την φώτο στην αρχική σελίδα για την μετάδοση! μου έχουν πεί ότι έχουν ιγότερες απώλειες και ότι είναι έτσι για να αλλάζουνε ταχύτητες χωρίς συμπλέκτη! με αυτά που σου είπα πές μου την γνώμη σου για να μην φέρομαι εγωϊστικά! Ευχαριστώ και για τον σεβασμό σου ! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
plaketokofths (Γιάννης) Έχω ξεφύγει !!!

Piper J-3 Cub
Ένταξη: 25 Μάρ 2006 Δημοσιεύσεις: 3189
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 25 Αύγ 2008, 18:23:56 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Δεν έχω αυτη τη στιγμή χρόνο για τα περι ανέμων και υδάτων. Θα σου απαντησω καποια στιγμή πμ.
Για την απορία σου, προσωπικά δεν γνωρίζω για τα ισια γρανάζια. Αλλα για να αλλαζεις ταχύτητα χωρις συμπλέκτη ειναι τα λεγόμενα ασυχρόνιστα σαζμαν. Ειναι κάτι σαν τα σειριακα, απλα πέρνουν τις ταχύτητες στο κλασσικό μας "Η".
Οι λόγοι ευνόητοι... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Touristas (Αργύρης) Τεχνικός Σύμβουλος
Peugeot Geopolis RS 300
Ένταξη: 15 Φεβ 2004 Δημοσιεύσεις: 3273 Τόπος: Νικαια-Περιστέρι
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 25 Αύγ 2008, 18:32:09 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Γιατί μπορούν να διαχειριστούν πολύ περισσότερη ροπή.
Ο λόγος μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής ανάμεσα στα γρανάζια.
Το μειονέκτημα ο θόρυβος που βγάζουν αλλά σε ένα αγωνιστικό είναι το μόνο που δεν σε νοιάζει .
Για μάντεψε τα γρανάζια της όπισθεν τη γρανάζια έχουν. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
volvos (volvos) Άντε γεια !!!

Ένταξη: 08 Απρ 2004 Δημοσιεύσεις: 15542
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 25 Αύγ 2008, 18:35:18 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
γιατι δεν εισαι μαγαζι???  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Touristas (Αργύρης) Τεχνικός Σύμβουλος
Peugeot Geopolis RS 300
Ένταξη: 15 Φεβ 2004 Δημοσιεύσεις: 3273 Τόπος: Νικαια-Περιστέρι
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 25 Αύγ 2008, 18:38:30 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Βρε ουρτ…….
Αύριο στις 15:00 θα μου το φέρουν τελικά θα σου πω τι έγινε ...  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 25 Αύγ 2008, 19:54:03 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
τα ελικοειδή έχουν μεγαλύτερη επικάλυψη! δηλαδή έχουν μεγελύτερη επιφένεια επαφής μεταξύ τους λόγο ότι το κάθε δόντι είναι μεγλύτερο σε μήκος λόγο της πλάγιας κοπής! έτσι θεωριτικά δεν μπορεί να διαχειριστεί μεγαλύτερη ροπή το ίσιο παρα μόνο επειδή είναι πιο χονρτο σαν πάχος! έτσι πιστεύω τουλάχιστον! τα ασυχγρόνιστα έχουν μόνο μια φουρκέτα με δόντια που κουμπώνει δλδ? αν είναι έτσι δεν θα πρέπει κάθε σεζόν να κάνουν επισκευή? αλλά αγώνες είναι τί περιμένω! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
fynos (John) Τμήμα Συνεργασιών

Peugeot GT Q2
Ένταξη: 18 Νοέ 2004 Δημοσιεύσεις: 2574 Τόπος: Β.Π.
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 25 Αύγ 2008, 23:35:03 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
volvos έγραψε: | γιατι δεν εισαι μαγαζι???  |
Ρε κάφρε, εσένα περιμένω για να βάλω τους καθρέφτες μου  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Steve (30cm) (Moderator) Άντε γεια !!!

Citroen C4 (2012) 1.6 e-hdi DRAGSTER
Ένταξη: 21 Απρ 2003 Δημοσιεύσεις: 16341 Τόπος: Ψεσσαλονίκη
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 26 Αύγ 2008, 16:42:07 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
106 maxi έγραψε: | έχω τελειώσει μηχανικός και σπουδάζω στο ΤΕΙ οχημάτων! |
Π***ρια
106 maxi έγραψε: | Μην νομίζεις, έχω φάει το κόσμο όχι μόνο στο google που όλη μέρα είμαι μέσα |
Π***ρια
106 maxi έγραψε: | αλλά από youtube |
Π***ρια
106 maxi έγραψε: | μέχρι και άτομα που τρέχουν σε αγώνες έχω στη παρέα! |
Π***ρια
106 maxi έγραψε: | Μη σου πώ ότι έχω φάει τα λεφτά σε διάφορα περιοδικά max power, power, evo, R&D κ.ά.! |
Π***ρια
Ψάξε καλύτερα, ή δίνε λίγο παραπάνω σημασία στα μαθήματα της σχολής.
Επίσης τα άτομα που έχεις στην παρέα και τρέχουν σε αγώνες, μάλλον το κάνουν για χόμπυ και δεν το έχουν πάρει σοβαρά το θέμα, αλλιώς θα ήξεραν να σου απαντήσουν ειδικά για αυτό το θέμα.
Αλήθεια, πού τελείωσες μηχανικός δεν μας είπες...
https://www.makemuesli.gr/
http://facebook.com/makemuesli |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 26 Αύγ 2008, 17:54:17 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
δεν υπαρχει κανα τοπικ νατο ενσωματωσετε??
σαζμαν στα αγωνιστικα αλλαζουν για ενα και μονο λογο....
(κυριως)
για να μειωσουν το χρονο αλλαγης των ταχυτητων...
δες π.χ εδω ενα απλα ταπεινο 206 με σχεσατο σιτροεν σπορτ
τι αλλαγες κανει και ποσο πεφτουν οι στροφες απο αλλαγη σε αλλαγη
http://www.youtube.com/watch?v=SRctxNPzMrE |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
ath7 (Χαρης) Έχω ξεφύγει !!!

corsa B
Ένταξη: 22 Φεβ 2008 Δημοσιεύσεις: 1180 Τόπος: Περιστερι-Κηπουπολη
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 26 Αύγ 2008, 18:03:39 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Eιδατε το τελευταιο comment?

.. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 26 Αύγ 2008, 18:11:51 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
theos...to eida kai ego kai psofisa sto gelio... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Road_Runner (Νικόλας) (ο Παγκόσμιος) Ειδ. Γραμματέας

Peugeot 206 OMG
Ένταξη: 27 Νοέ 2005 Δημοσιεύσεις: 7131 Τόπος: Pyongyang
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 26 Αύγ 2008, 19:58:50 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
xaxaxaxaxaxaxa
respect παλι ο αλεκουκος.....
ρεσπεκτ και η υπογραφη του Τακη... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 27 Αύγ 2008, 02:42:26 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
πρόσεχε από τα πολλά π***ρια μην πάθεις τπτ Κανείς δεν είναι τέλειος στο ψάξιμο! δεν σε βλέπω να απαντάς όμως! από τεε έχω βγεί! όσο για τα μαθήματα που λές αν έχεις πάει σε κάτι τέτοιο θα καταλάβεις ότι οι καθηγητές δεν είναι και σαϊνια! λίγοι είναι μυαλά και όχι για όλλα! volvo εγώ μιλάω για τα γρανάζια και όχι για την σχέση μετάδοσης ούτε για τις γρήγορες αλλαγές! ρωτάω γιατί έχουν τέτοια γρανάζια σαν οδόντοση και όχι απλά! φίλε Tourista στην όπισθεν έχουν ίσια δόντια και χωρίς συγχρονιζέ γρανάζι λόγο οικονομίας στην κατασκευή! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Steve (30cm) (Moderator) Άντε γεια !!!

Citroen C4 (2012) 1.6 e-hdi DRAGSTER
Ένταξη: 21 Απρ 2003 Δημοσιεύσεις: 16341 Τόπος: Ψεσσαλονίκη
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 27 Αύγ 2008, 07:58:01 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
106 maxi έγραψε: | από τεε έχω βγεί! όσο για τα μαθήματα που λές αν έχεις πάει σε κάτι τέτοιο θα καταλάβεις ότι οι καθηγητές δεν είναι και σαϊνια! λίγοι είναι μυαλά και όχι για όλλα! |
Σίγουρα δεν είναι σαϊνια αλλά από τεχνικής απόψεως σίγουρα είναι περισσότερο σαϊνια από αυτούς των ενιαίων λυκείων
106 maxi έγραψε: | φίλε Tourista στην όπισθεν έχουν ίσια δόντια και χωρίς συγχρονιζέ γρανάζι λόγο οικονομίας στην κατασκευή! |
Οικονομία στην κατασκευή?
Δηλαδή σε ένα αυτοκίνητο 15000 ευρώ, παίζουν ρόλο τα 100 ευρώ (που είναι και λιγότερα) για την αλλαγή των γραναζιών?
https://www.makemuesli.gr/
http://facebook.com/makemuesli |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Lef205 (Λευτέρης) (νομίζω) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 205 rallye/gti
Ένταξη: 07 Ιαν 2005 Δημοσιεύσεις: 3142 Τόπος: στους αγωνες
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 27 Αύγ 2008, 14:06:16 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Τα ασυγχρονιστα σασμαν τα βαζουν στα αγωνιστικα κυριως για μειωση του χρονου αλλαγης ταχυτητων καθοτι δεν χρειαζονται πατημα συμπλεκτη για αλλαγη ταχυτητων.
Η μειωση των στροφων στην αλλαγη εξαρταται απο την κλιμακωση του κιβωτιου και μπορει να επιτευχθει με και με απλη αλλαγη των σχεσεων του κιβωτιου .
Το "ασυγχρονιστο πακετο" συνηθως περιλαμβανει μπλοκε κιβωτιο μαζι με ημιαξονια και οι τιμες ξεκινουν απο 4500 ευρω το φθηνοτερο που γνωριζω μεχρι 10-11 χιλιαρικα.
Στα αγωνιστικα θεωρειται επενδυση (εδω γελαμε) καθοτι μεταμορφωνεται το αυτοκινητο απο πλευρας επιδοσεων.
Ο θορυβος που βγαζουν συνηθως ειναι οπως οταν βαζουμε οπισθεν σε ενα πολιτικο αυτοκινητο αλλα σε πολυ πιο αυξημενη ενταση.
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 27 Αύγ 2008, 14:29:16 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Φίλε Steve σκέψου ότι €100 για κάθε αυτοκίνητο από τα χιλιάδες που θα βγάλει η μονάδα είναι πολλά γι αυτούς! υπάρχουν κι άλλες κινήσεις που μπορεί να φανούν παράξενες γίνονται για οικονομία! δεν είναι τπτ τυχαίο!
Lef205 Ωραία αυτά που λές αλλά δεν έχετε καταλάβει αυτό που ρωτάω! Έτσι είναι όπως τα λές αλλά κανείς δεν μου έχει πεί ακόμα γιατί σε αυτά τα σασμάν έχουν γρανάζια που έχουν κομμένα ίσια τα δόντια όπως της όπισθεν! για λόγους οικονομίας δεν μου φαίνεται! δεν το αποκλείω γιατί θα ερχόταν από τα 10 χιλιάρικα και θα πήγαινε 15 με τα υλικά που βάζουν!
ίσως κάποιος από το club που τρέχει να ξέρει! Επαναλαμβάνω δεν ρωτάω τί κάνει το ασυγχρόνιστο αλλά γιατί είναι ίσιας κοπής τα γρανάζια και όχι πλάγιας όπως τα όμορφα πολιτισμένα μας τουτούνια! όσο για τις τιμές των αγωνιστικών έμαθα ότι για evo group N κάνει €30000 της rallyart! σειριακό και τα σχετικά! φαντάσου πόσο είναι το κόστος όλου του evo$$$$$$$ |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Pughell (Στελιος) Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6
Ένταξη: 24 Απρ 2003 Δημοσιεύσεις: 11050 Τόπος: Σαλλλονικη...
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 27 Αύγ 2008, 15:42:06 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Σχετικα με αυτο που λεει ο τιτλος του topic,την απαντηση την εδωσε ο Λεφος.
Ο λογος των ισιων γραναζιων ειναι οτι αυτα δεχονται αλλαγη ακομα και χωρις συμπλεκτη.
Οχι οτι αυτο ειναι καλο βεβαια αλλα σε σχεση με τα ελικοειδη,αντεχουν καπως παραπανω,ασχετα αν τα δευτερα εχουν οντως μεγαλυτερη επιφανεια επαφης.
Επισης στα ελικοειδη η λιπανση ειναι διαφορετικη και μαλιστα για αυτο και το ιξωδες της βαλβολινης ειναι ιδιαιτερο.
Με εξαιρεση βεβαια τον χρονο αλλαγης,δεν θα ελεγα οτι υπερτερουν σε σχεση με ενα σχεσατο με ελικοειδη γραναζια,δεδομενου του κοστολογιου τους.
Μονον το σειριακο αξιζει τα χρηματα του. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 27 Αύγ 2008, 18:39:04 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ωπα κατσε
με ισια δοντια κανεις ακομα πιο γρηγορες αλλαγες απο οτι με ενα σχεσατο αυτο δεν επιδεχεται συζητησεως ασχετα με συμπλεκτη
τωρα αν αυτο σε νοιαζει ειναι θεμα ανταγωνισμου μουρλιας κλπ
το θεμα ειναι οτι ολα αυτα γινονται για να πετυχεις οσο το δυνατον πιο γρηγορες αλλαγες....η αντοχη ειναι εξασφαλισμενη μετα απο ενα σημειο οτι σχημα και να εχουν τα γραναζια απο το υλικο τους και τη λιπανση τους και οχι απο το σχημα τους απαραιτητα αν αυτη ειναι η αποροια σου |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|