PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Αλλαγές στον τρόπο εξόφλησης τροχαιων παραβασεων

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Νέα Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
alxdr74 (αλεξανδρος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος


peugeot 307 1.4 XS

Ένταξη: 11 Νοέ 2002
Δημοσιεύσεις: 491
Τόπος: GREECE

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 04 Απρ 2003, 10:01:01    Θέμα δημοσίευσης: Αλλαγές στον τρόπο εξόφλησης τροχαιων παραβασεων Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τέσσερις νέες αποφάσεις που αφορούν στη διευκόλυνση όσων έχουν ή επιθυμούν να αποκτήσουν αυτοκίνητο, και στον τρόπο εξόφλησης των προστίμων που επιβάλλει η Τροχαία και καταβολής των τελών κυκλοφορίας, αναμένεται να υπογράψει στο άμεσο μέλλον ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκος Χριστοδουλάκης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Το ΒΗΜΑ" την Κυριακή 23 Μαρτίου, οι αποφάσεις αυτές πρόκειται να εφαρμοστούν σταδιακά τους επόμενους μήνες και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τις ακόλουθες διατάξεις.


Α) Απομακρύνονται τα αυτοκίνητα από τις ΔΟΥ και η διαχείρισή τους ανατίθεται στις υπηρεσίες συγκοινωνιών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων. Έτσι, όλες οι μεταβιβάσεις αυτοκινήτων θα γίνονται από το υπουργείο Μεταφορών, καθώς έχει βρεθεί ο τρόπος μεταφοράς όλων των φακέλων των αυτοκινήτων από τις ΔΟΥ στις υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών.


Β) Η πληρωμή των προστίμων που επιβάλλει η Τροχαία θα πραγματοποιείται με τη μέθοδο της ταχυπληρωμής μέσω των ελληνικών ταχυδρομείων χωρίς την εμπλοκή των ΔΟΥ. Έτσι, οι παραβάτες δεν θα χρειάζεται να προσέλθουν πρώτα στην Εφορία και μετά στο αστυνομικό τμήμα για τη ρύθμιση κάθε εκκρεμότητας που αφορά σε παράβαση του ΚΟΚ.


Γ) Τα σήματα των τελών κυκλοφορίας θα διατίθενται σε όλες τις περιπτώσεις από τα υποκαταστήματα των τραπεζών και των ΕΛΤΑ, έτσι ώστε να αποσυμφορηθούν πλήρως οι ΔΟΥ κατά την περίοδο καταβολής των εν λόγω τελών.


Δ) Δεν θα εκδίδεται πλέον φορολογική ενημερότητα για τις αγοραπωλησίες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων μέσω εμπόρων, καθώς η ενημέρωση για τυχόν οφειλές του πωλητή θα γίνεται με σύστημα πληροφοριών on-line σε συνεργασία με το σύστημα Taxis.


Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προωθεί επίσης την κατάργηση διαφόρων πιστοποιητικών και την αντικατάστασή τους από υπεύθυνες δηλώσεις εκ μέρους του φορολογουμένου, με στόχο την απλοποίηση διαφόρων διαδικασιών. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και το πιστοποιητικό που εκδίδεται για τη μεταβίβαση της άδειας κυριότητας αυτοκινήτου από τον κληρονομούμενο στους κληρονόμους.


Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ




Peugeot...The drive of your life
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Νέα Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Extra Development/Design by Chatasos & Sidobre

© 2002-2006 PSClub - Hellas (Πληροφορίες : info@psclub.gr)

Page generation time: 0,1335s (PHP: 56% - SQL: 44%) - SQL queries: 14 - GZIP enabled - Debug on