Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
StorM_GmA (Ευριπίδης) Φανατικό μέλος

Peugeot 206 1.6 (16v) Dynamique (2006)
Ένταξη: 21 Αύγ 2003 Δημοσιεύσεις: 314 Τόπος: Αθήνα - Καλλιθέα
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 22 Ιούλ 2008, 00:05:21 Θέμα δημοσίευσης: 206 - Aσαφές τιμόνι |
|
|
Καλησπέρα!
Την πέμπτη θα πάω για το σέρβις των 20.000χλμ (το αμάξι έχει 19.200κάτι χλμ). Εκανα ένα ταξίδι την προηγούμενη εβδομάδα αν και θα προτιμούσα να είχα κάνει το σέρβις πριν το ταξίδι αλλά δεν έκατσε. Στο ταξίδι λοιπόν, το τιμόνι ήταν αρκετά "αβέβαιο". Ξέρω οτι τα 206 δεν έχουν και το καλύτερο τιμόνι αλλά σε σχέση με άλλα ταξίδια που έχω κάνει, η διαφορά σε μένα ήταν τεράστια. Μου έχει τύχει να ταξιδεύω με πολύ πλάγιο αέρα και ένιωθα το αμάξι να χάνει ελάχιστα από την πορεία του στιγμιαία. Στο ταξίδι που έκανα τώρα λοιπόν, χωρίς αέρα είχα την ίδια αίσθηση. Με τρόμαξε αρκετά και πάνω από 100 δεν πήγα ούτε απόλαυσα τις φοβερές στροφές της βόρειας Εύβοιας μήπως και υπήρχε κάποιο πρόβλημα και το επιβάρυνα.
Είναι το πρώτο πράγμα που θα ζητήσω να μου κοιτάξουν στο σέρβις αλλά ήθελα να ρωτήσω και εδώ μήπως κάποιος έχει κάποια ιδέα για το τί μπορεί να είναι, μην μου πουν τίποτα άκυρο στο εξουσιοδοτημένο και λέω "ναι ναι" σαν χαζός!
...sine Diabolo nullus Dominus...
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
STELIOS Moderator
 Little Bastard
Ένταξη: 18 Οκτ 2003 Δημοσιεύσεις: 2664
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 22 Ιούλ 2008, 01:27:46 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Νομιζω ο σωστος ορος γι'αυτο που θες να πεις ειναι "ασαφες τιμονι", οχι "αβεβαιο".
Πιθανοτατα χρειαζεσαι απλα μια ευθηγραμιση, και ενα ελεγχο στα ακρομπαρα.
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Steve (30cm) (Moderator) Άντε γεια !!!

Citroen C4 (2012) 1.6 e-hdi DRAGSTER
Ένταξη: 21 Απρ 2003 Δημοσιεύσεις: 16341 Τόπος: Ψεσσαλονίκη
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
ultra-one (Χάρης) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.6 GTi 2004 Blue Recife :)
Ένταξη: 13 Οκτ 2004 Δημοσιεύσεις: 1792 Τόπος: Αθήνα Κέντρο Σταθμός Λαρίσης
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 22 Ιούλ 2008, 09:59:38 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Steve έγραψε: | Μην το δεί ο ultra-one αυτό το topic...  |
Ατύχησες!!! Το είδα!!
Λοιπόν, για να φτιάξει το τιμόνι του 206 θέλεις οποσδήποτε 2 ακραξόνια PS για να σου δώσουν αρνητικό κάμπερ μπροστά, 22άρες αντιστρεπτικές και άλλα καλύτερα αμορτισέρ μπρος-πίσω, ευθυγράμμηση μπροστά με τουλάχιστον 2-3χιλ σύγκλιση, σωστές πιέσεις στα λάστιχα (πάνω από 36psi) και μια μπάρα θόλων.
Επίσης θα μπορούσες να αλλάξεις ζάντες με άλλες με μεγαλύτερο οφφσετ και να βάλεις ημισλίκ λάστιχα! 
Επιτέλους το 206 μου άρχισε να γίνεται αυτοκίνητο  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
MEMsound Υπεύθυνος Συνεργασιών

206gti
Ένταξη: 17 Σεπ 2004 Δημοσιεύσεις: 31102 Τόπος: Στροφοδιαδρομές
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 22 Ιούλ 2008, 10:23:59 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
μικρότερο (= πιο εξω) ή μεγαλήτερο (=πιο μέσα) οφφσετ?
η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
COOL ALEXIS (Aleki) Τμήμα Συνεργασιών

C3 Cowmooflage
Ένταξη: 10 Μάϊ 2004 Δημοσιεύσεις: 2776 Τόπος: Fathercare
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 22 Ιούλ 2008, 10:24:23 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ultra-one έγραψε: | Steve έγραψε: | Μην το δεί ο ultra-one αυτό το topic...  |
Ατύχησες!!! Το είδα!!
Λοιπόν, για να φτιάξει το τιμόνι του 206 θέλεις οποσδήποτε 2 ακραξόνια PS για να σου δώσουν αρνητικό κάμπερ μπροστά, 22άρες αντιστρεπτικές και άλλα καλύτερα αμορτισέρ μπρος-πίσω, ευθυγράμμηση μπροστά με τουλάχιστον 2-3χιλ σύγκλιση, σωστές πιέσεις στα λάστιχα (πάνω από 36psi) και μια μπάρα θόλων.
Επίσης θα μπορούσες να αλλάξεις ζάντες με άλλες με μεγαλύτερο οφφσετ και να βάλεις ημισλίκ λάστιχα!  |
Ο άνθρωπος για τα δικά του δεδομένα δεν είχε πάντα ασαφές τιμόνι αλλά αυτό συνέβει ξαφνικά, οπότε όλες αυτές οι προτάσεις σου είναι εντελώς off-topic 
Θέλω ένα και ένα  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
SnakeMJK (Ζήσης) Άντε γεια !!!

Renault Clio 1.5 (8V) Dynamic (2015)
Ένταξη: 27 Φεβ 2003 Δημοσιεύσεις: 5109 Τόπος: Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 22 Ιούλ 2008, 10:28:19 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Με 3mm σύγκλιση θα έρθει στα ίσια του...! Τι να πούμε και εμείς στα 5mm..... 
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
STELIOS Moderator
 Little Bastard
Ένταξη: 18 Οκτ 2003 Δημοσιεύσεις: 2664
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 22 Ιούλ 2008, 10:28:42 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ultra-one έγραψε: | Steve έγραψε: | Μην το δεί ο ultra-one αυτό το topic...  |
Ατύχησες!!! Το είδα!!
Επίσης θα μπορούσες να αλλάξεις ζάντες με άλλες με μεγαλύτερο οφφσετ και να βάλεις ημισλίκ λάστιχα!  |
'Η απλα να αλαξεις αμαξι..... 
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 22 Ιούλ 2008, 10:30:59 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
COOL ALEXIS έγραψε: | Ο άνθρωπος για τα δικά του δεδομένα δεν είχε πάντα ασαφές τιμόνι αλλά αυτό συνέβει ξαφνικά, οπότε όλες αυτές οι προτάσεις σου είναι εντελώς off-topic  |
Έτσι νόμιζε ότι δεν είχε ασαφές τιμόνι!
MEMsound έγραψε: | μικρότερο (= πιο εξω) ή μεγαλήτερο (=πιο μέσα) οφφσετ? |
Ναι, λάθος το έθεσα...
Πιο έξω! Μικρότερο οφφσετ ζάντας και μεγαλύτερο αρνητικό οφφσετ 
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 22 Ιούλ 2008, 12:40:43 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ultra-one έγραψε: | Λοιπόν, για να φτιάξει το τιμόνι του 206 θέλεις οποσδήποτε 2 ακραξόνια PS για να σου δώσουν αρνητικό κάμπερ μπροστά, 22άρες αντιστρεπτικές και άλλα καλύτερα αμορτισέρ μπρος-πίσω, ευθυγράμμηση μπροστά με τουλάχιστον 2-3χιλ σύγκλιση, σωστές πιέσεις στα λάστιχα (πάνω από 36psi) και μια μπάρα θόλων. Cool Cool Cool Cool
Επίσης θα μπορούσες να αλλάξεις ζάντες με άλλες με μεγαλύτερο οφφσετ και να βάλεις ημισλίκ λάστιχα! Twisted evil |
Αν είναι να σκάσω ένα κάρο λεφτά για όλα αυτά, καλύτερα να πηγαίνω ταξίδια με το κτελ
Αλλά αφου τα αναφέραμε, πόσο θα κοστίσουν όλα αυτά χωρίς τις ζάντες και τα λάστιχα? Μαζί με εργασίες κτλ! Επίσης, μόνο τα αμορτισέρ θέλουν αλλαγή? Τα ελατήρια μένουν τα ίδια?
Το κακό στην όλη υπόθεση είναι πως ότι δουλειά και να γίνει, δεν θα μπορώ να τσεκάρω αν έφτιαξαν τα πράγματα εκτός κι αν πεταχτώ καμιά κόρινθο
Από όλα τα παραπάνω, φαντάζομαι ελάχιστα μπορεί να κάνει το εξουσιοδοτημένο όταν θα πάω για το σέρβις έτσι δεν είναι? Λογικά θα μπορεί να κάνει ευθυγράμμιση και να μου δώσει 2-3 χιλιοστά σύγκλιση αν το ζητήσω, σωστά?
Ευχαριστώ πολύ πάντως για τις απαντήσεις σας 
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 22 Ιούλ 2008, 15:29:48 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
StorM_GmA έγραψε: | Λογικά θα μπορεί να κάνει ευθυγράμμιση και να μου δώσει 2-3 χιλιοστά σύγκλιση αν το ζητήσω, σωστά? |
Ναι, ανκαι η σύγκλιση στο 206 είναι "εκτός προδιαγραφών" (προτείνεται απόκλιση... ) στα χαρτιά, οπότε το μηχάνημα του (ή και αυτός) μπορεί να διαμαρτυρηθεί και να σου κάνει τον έξυπνο.
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
MEMsound Υπεύθυνος Συνεργασιών

206gti
Ένταξη: 17 Σεπ 2004 Δημοσιεύσεις: 31102 Τόπος: Στροφοδιαδρομές
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 22 Ιούλ 2008, 18:28:29 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ultra-one έγραψε: | (προτείνεται απόκλιση... ) |
λάθος εικονίδιο...
αυτό ειναι το σωστό...

η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 26 Ιούλ 2008, 12:13:17 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
τελικά, μου κάνανε ευθυγράμμιση αλλά δεν μου δώσανε την σύγκλιση που τους είπα... μου είτε αυτός ότι έδωσε 0,3χιλ σύγκλιση, όσο προτείνει ο κατασκευαστής. Δεν προτείνει απόκλιση τελικά ο κατασκευαστής? Μας δουλεύουν μου φαίνεται!
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 28 Ιούλ 2008, 09:38:22 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ultra-one έγραψε: | StorM_GmA έγραψε: | Λογικά θα μπορεί να κάνει ευθυγράμμιση και να μου δώσει 2-3 χιλιοστά σύγκλιση αν το ζητήσω, σωστά? |
Ναι, ανκαι η σύγκλιση στο 206 είναι "εκτός προδιαγραφών" (προτείνεται απόκλιση... ) στα χαρτιά, οπότε το μηχάνημα του (ή και αυτός) μπορεί να διαμαρτυρηθεί και να σου κάνει τον έξυπνο. |
StorM_GmA έγραψε: | τελικά, μου κάνανε ευθυγράμμιση αλλά δεν μου δώσανε την σύγκλιση που τους είπα... μου είτε αυτός ότι έδωσε 0,3χιλ σύγκλιση, όσο προτείνει ο κατασκευαστής. Δεν προτείνει απόκλιση τελικά ο κατασκευαστής? Μας δουλεύουν μου φαίνεται! |
Δεν στο έχω πει πιο πάνω ότι μπορεί να αρνηθεί ο ευθυγραμμησάς να σου δώσει σύγκλιση???
Δεν το χειρίστηκες σωστά το θέμα.
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 29 Ιούλ 2008, 02:36:18 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
μου είπες οτι μπορεί να μου αρνηθεί αλλά δεν μου είπες τί να κάνω για να τον πείσω! Οταν πήγα το αμάξι εκεί, είπα στην γραμματεία να δώσουν 2χιλ σύγκλιση και με ένα χαμογελάκι ψιλο-ειρωνικό ο τύπος μου λέει "γιατί θέλεις σύγκλιση?". Ε του είπα για το ασαφές τιμόνι αλλά δεν κάθισα να του τα εξηγήσω και πολύ...του είπα ότι για να το ζητάω, το θέλω!
Ε τελικά μόλις πήγα να το παραλάβω, ρώτησα τον τεχνικό που το ανέλαβε και μου είπε ότι έδωσε 0,3χιλ σύγκλιση, όσα προβλέπει ο κατασκευαστής και ότι τόσα δίνει το μηχάνημα. Ε τί να του πω?
Για να δώσω τώρα σύγκλιση πρέπει να πληρώσω καινούρια ευθυγράμμιση? Αν ναι τότε θα περιμένω μέχρι να χρειαστεί να κάνω καμια διαδρομή να δω πως πάει και αναλόγως ξανακάνω ευθυγράμμιση ή όχι.
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Steve (30cm) (Moderator) Άντε γεια !!!

Citroen C4 (2012) 1.6 e-hdi DRAGSTER
Ένταξη: 21 Απρ 2003 Δημοσιεύσεις: 16341 Τόπος: Ψεσσαλονίκη
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
AlienHack (Alexander) Έχω ξεφύγει !!!

206cc 1.6 110hp 2002
Ένταξη: 10 Απρ 2008 Δημοσιεύσεις: 4131 Τόπος: Thessaloniki
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 05 Αύγ 2008, 12:21:17 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
μια που ειμαι ασχετος με συγκλίσεις αποκλεισεις κτλ, και μια που σύντομα θα κάνω ευθυγράμμιση, να ζητήσω κατι? και για ποιο λ'ογο? σε τι θα βοηθήσει? εχω το 206cc με τα μαυρα bilstein και μαμα ελατήρια χωρίς χαμήλομα |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 05 Αύγ 2008, 12:27:22 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
AlienHack έγραψε: | μια που ειμαι ασχετος με συγκλίσεις αποκλεισεις κτλ, και μια που σύντομα θα κάνω ευθυγράμμιση, να ζητήσω κατι? και για ποιο λ'ογο? σε τι θα βοηθήσει? εχω το 206cc με τα μαυρα bilstein και μαμα ελατήρια χωρίς χαμήλομα |
Δεν το έχεις μάθει το ποίημα????
2χιλ σύγκλιση! 
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
AlienHack (Alexander) Έχω ξεφύγει !!!

206cc 1.6 110hp 2002
Ένταξη: 10 Απρ 2008 Δημοσιεύσεις: 4131 Τόπος: Thessaloniki
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 05 Αύγ 2008, 13:05:20 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ναι κατι εχω ψηλιαστει... χεχε
και το αποτέλεσμα ειναι καλύτερο κράτημα της μούρης στις στροφές και ποιο άμεσο σκληρό τιμόνι? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
SnakeMJK (Ζήσης) Άντε γεια !!!

Renault Clio 1.5 (8V) Dynamic (2015)
Ένταξη: 27 Φεβ 2003 Δημοσιεύσεις: 5109 Τόπος: Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 05 Αύγ 2008, 14:25:31 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Πιστεύω το θέμα σύγκλισης/απόκλισης είναι καθαρά θέμα οδηγικού στυλ. Και με τα δύο στρίβεις το ίδιο καλά, το ζήτημα είναι πως θα σε βολεύει. Πέρα από αυτά, η σύγκλιση μετράει γιατί βλέπεις διαφορά στην ευθεία, όπου με απόκλιση είναι εντελώς χάλι.
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|