PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Εφιαλτης στον δρομο με τις μπαριερες

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Γενικές Συζητήσεις Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
ath7 (Χαρης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

corsa B

Ένταξη: 22 Φεβ 2008
Τόπος: Περιστερι-Κηπουπολη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 16 Ιούν 2008, 23:26:20    Θέμα δημοσίευσης: Εφιαλτης στον δρομο με τις μπαριερες Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το παρακατω post το εγραψε ο "WayFaReR" στις 22 Νοεμβρίου 2007 στο GreekRenaultClub.gr!To διαβασα και νομιζω οτι εχει ενα δικιο το παλικαρι!

..
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
ath7 (Χαρης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

corsa B

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 16 Ιούν 2008, 23:27:06    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οδηγώ 7 χρόνια και έχω κάνει περισσότερα από 300.000 χιλιόμετρα. Πολλά εκ των οποίων έχουν γίνει στις εθνικές οδούς.

Όπως ξέρετε οι περισσότεροι, λόγο της περιοχής που μένω πρέπει συχνά να οδηγώ στις εθνικές οδούς. Ακόμα και για έναν καφέ να πάω πρέπει να βγω στην εθνική οδό.

Δεν σας κρύβω ότι πλέον το σκέφτομαι πολύ ώρα πριν αποφασίσω να ξεκινήσω για ένα ταξίδι το οποίο να περιλαμβάνει τις εθνικές οδούς.

Γιατί;

Γιατί πιστεύω ότι οι εθνικές οδοί έχουν γίνει άντρο επικίνδυνων και ανεξέλεγκτων ανεγκέφαλων, εν δυνάμει δολοφόνων...

Θα προσπαθήσω ακολούθως να συνοψίσω όλα τα κακός κείμενα, σχετικά με την συμπεριφορά των οδηγών, που έχω δει.

Προσπεράσεις ακόμα και πάνω σε στροφές με μέρος του αυτοκινήτου ή ολόκληρο το αυτοκίνητο στο αντίθετο ρεύμα.
- Φίλε, πας καλά; Τι το πέρασες εδώ; Το αντίθετο ρεύμα είναι για τα άλλα αυτοκίνητα όχι για να κάνεις προσπέραση... Και πάνω στην στροφή... Έλεος...

Υπερφορτωμένα αυτοκίνητα με πράγματα να φεύγουν από πάνω.
- Άσε και τίποτε πίσω για να βρεις όταν γυρίσεις... Κλείνουμε καλά τις βαλίτσες... Δεν παίρνεις και κανένα τρέιλερ;

Ένα στα δυο αυτοκίνητα έχουν στραβά φώτα που σε τυφλώνουν.
- Με τυφλώνεις ρε φίλε. Δεν το καταλαβαίνεις; Ρύθμισε τα φώτα σου! Είναι εύκολη διαδικασία και αν βαριέσαι τόσο πολύ είναι και ανέξοδη.

Να κολλάνε από πίσω σου στο μέτρο.
- Τόση εμπιστοσύνη έχεις στα φρένα σου και στα αντανακλαστικά σου;

Οδηγούνε συνέχεια με τους προβολείς ανοιχτούς.
- Κλείσε τους προβολείς ρε φίλε. Έχω το δικαίωμα να βλέπω και εγώ...

Νταλίκες με τόσα φώτα και λαμπάκια που συναγωνίζονται το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο κέντρο της Αθήνας.
- Ρε Μπάμπη, κλείσε κανένα φωτάκι. Φαίνεσαι από 10 χιλιόμετρα μακριά και με τυφλώνεις.

Ανθρώπους να διασχίζουν την εθνική οδό.
- Τζιζ, κακό.. Φτου κακά...

Αγρότες να διασχίζουν την εθνική οδό με τα pick – up τους ή τα αγροτικά μηχανήματα.
- Είμαι σίγουρος ότι λίγο πιο κάτω υπάρχει πέρασμα για να περάσεις την εθνική οδό με ασφάλεια και για εσένα και για τους υπόλοιπους. Δηλαδή δεν βαρέθηκες να φροντίσεις το χωράφι σου ή τα ζώα σου αλλά βαρέθηκες να περάσεις απέναντι με ασφάλεια...

Προειδοποιητικά τρίγωνα σε απόσταση 10 μέτρων από το αυτοκίνητο.
- OK, έπαθες κάτι. Πραγματικά λυπάμαι. Δεν βάζεις και το τρίγωνο λιγάκι πιο πέρα μην πάθεις τίποτε άλλο...

Υπερ - υπερβολική ταχύτητα.
- Ποιος νομίζεις ότι είσαι ρε φίλε; Ο Ari ο Vatanen το καλό παιδί και οδηγείς το Peugeot 205 Τ16 στα Pike Peaks;

Οδήγηση με την πατούσα του οδηγού έξω από το παράθυρο.
- Τι έγινε ρε φίλε; Έπρεπε να πάρει η πατούσα σου τον αέρα της; Είσαι karate master και μπορείς να οδηγείς έτσι; Αν είσαι, συγνώμη κιόλας...

Οδήγηση χωρίς ζώνη.
- Φόρα την ζώνη σου ρε... Τσάμπα είναι...

Οδήγηση με παντόφλες / τακουνιά / μπότες και λοιπά χαρωπά υποδήματα.
- Άλλος karate master από εδώ... Δεν το καταλαβαίνεις ρε φίλε;

Απίστευτες σφήνες με υπερβολική ταχύτητα.
- OK, έχει πάρει φωτιά ο κόλος σου... Δεν θα τον σβήσεις έτσι όμως. Σταμάτα και κυλήσου στα χώματα. Και αν νομίζεις ότι θα εντυπωσιάσεις έτσι το γκομενάκι που έχεις δίπλα σου είσαι βαθιά νυχτωμένος...

Προσπεράσεις από δεξιά.
- Όχι δεν κερδίζεις κανένα βραβείο! Δεν δίνουμε για την βλακεία...

Διάφοροι τύποι να έχουν σταματήσει σε ατύχημα και να βγάζουν φωτογραφίες.
- Έχει το κινητό σου μόνο φωτογραφική; Τηλέφωνο δεν έχει; Βλέπεις ρε φίλε ότι έχουν χτυπήσει άνθρωποι, πάρε τηλέφωνο το 166! Αν είσαι φωτογράφος ή έχεις εξάρτιση και πρέπει οπωσδήποτε να βγάλεις φωτογραφία ή έχουν πάρει ήδη τηλέφωνο το 166 ή έχει έρθει... Φίλε, πρέπει να σε πληροφορήσω ότι η κάμερες των κινητών έχουν και zoom. Μην πηγαίνεις στην μέση της εθνικής για να βγάλεις φωτογραφία. Και είναι μέγιστη απανθρωπία ο άλλος να ξεψυχάει στην άσφαλτο και εσύ να βγάζεις φωτογραφίες. Αποτυχημένε τουρίστα...

Έχει μπει κάποιο ζώο στην εθνική και κανένας δεν σταματάει να πάρει τηλέφωνο την αστυνομία να έρθει να το απομακρύνουν.
- Μπορεί κάποιος να μην το δει και να χτυπήσει ή να μην καταφέρει να το αποφύγει. “Χτυπήσει”, δεν την ξέρεις την λέξη; Πάρε ένα τηλέφωνο ρε φίλε. Δεν φταίει το καημένο το ζώο, κανένας δεν θα πιστέψει αυτήν την δικαιολογία σε περίπτωση ατυχήματος. Είναι και τσάμπα όταν παίρνεις την αστυνομία. Σκέψου το, θα μιλήσεις λίγο στο τηλέφωνο τσάμπα.

Οδήγηση χτυπώντας παλαμάκια και γενικότερα με τα χέρια μακριά από το τιμόνι.
- Μουσικόφιλε οδηγέ μου εσύ... Τα χεράκια στο τιμόνι. Σε μια λακκούβα να πέσεις την έχασες την μπάλα. Το ίδιο ισχύει και για τα μπουτάκια της δεσποινίδος, για τα toast από τα Mc Donald’s και για τα τσιγάρα. Είναι και τα τρία πολύ ωραία και έχεις το μυαλό σου συνέχεια εκεί, το ξέρω και εγώ υποφέρω... Υπομονή και θα τα απολαύσεις καλύτερα όταν φτάσεις...

Οδήγηση με χασμουρητά και νύστα.
- Φίλε μου ο καφές δεν θα σε σώσει. Κοιμήσου 2 - 3 ώρες και φύγε μετά. Νύσταξες στην μέση της διαδρομής; Σταμάτησε σε ένα παρκινγκ. Δεν προλαβαίνεις; Κάνε καλύτερο πρόγραμμα.

Οδήγηση μιλώντας στο κινητό.
- Υπάρχουν και τα hands free και τα blue tooth βρε παρλαπίπα...

Παππούδες να οδηγούνε με 50 στην μέση του δρόμου.
- OK, εσένα φίλε γέροντα σε καταλαβαίνω. Θες να πας να δεις τα εγγόνια σου και φοβάσαι να πας πιο γρήγορα. Πήγαινε και λιγάκι πιο άκρη. Έτσι, για το καλό, για να φτάσουμε όλοι και να αποκτήσουμε και εμείς, οι νεότεροι, μια μέρα εγγόνια.

Γυναίκες οδηγοί να οδηγούνε με 50 στην μέση του δρόμου.
- Όχι, δεν έχω τίποτε με τις γυναίκες οδηγούς. Ίσα, ίσα που τις συμπαθώ ιδιαιτέρως μιας και ομορφαίνουν τους άχαρους δρόμους μας. Φοβάσαι να πας πιο γρήγορα; Και καλά κάνεις, μαζί σου! Ένα κλικ πιο στην άκρη και εσύ βρε κοπελιά! Άντε, να ‘σαι καλά και κερνάω το ποτό εγώ μετά. Α, και το μακιγιάζ όχι όταν οδηγούμε, ε! Ασχέτως που είσαι όμορφη και έτσι, αλλά ή κάνε το πριν φύγεις ή σταμάτησε, καλλωπίσου, φρεσκαρίσου πέρνα και δεύτερο χέρι και συνέχισε μετά.

Δικαιολογίες για όλα τα παραπάνω με πρόφαση την κατάσταση στις εθνικές οδούς.
- Είσαι χαζός παιδί μου; Μίλησε κανείς για την κατάσταση τους τώρα; Μπερδεύεσαι με τις πολλές πληροφορίες και παραληρείς;

Αυτά θυμάμαι για την ώρα...

Τα παράθεσα όλα αυτά γιατί ίσως διακρίνουμε μέσα σε αυτές τις κατηγορίες, λιγότερο ή περισσότερο ο κάθε ένας μας, τον εαυτό μας.

Παιδιά, προσοχή!

Υ.Γ.: Συγνώμη για τους χαρακτηρισμούς που απέδωσα σε μερικές περιπτώσεις. Αν θεωρούν οι administrators το post μου προσβλητικό ή και για οποιοδήποτε άλλο λόγο μπορούνε να το διαγράψουνε ή να προβούνε σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια κρίνουν εκείνοι απαραίτητη κατά το δοκούν. Το ίδιο ισχύει και αν εκφραστούν παράπονα για προσβολή ή οποιαδήποτε άλλη διαμαρτυρία από οποιοιδήποτε μέλος του club ανεξαρτήτως του λόγου.

..
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
zaf (Antonis)
Μέλος
Μέλος

Peugeot 207 1.6 (16v) sport pack

Ένταξη: 18 Ιούν 2007
Τόπος: Περιστερι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 17 Ιούν 2008, 22:02:21    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οντως υπαρχουν πολλοι κουλοι θελει προσοχη!!!

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
android (γιωργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

207 gt

Ένταξη: 30 Αύγ 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 17 Ιούν 2008, 23:07:33    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

καλα σε πολλα τα βλεπει μονοπλευρα κ κολημενα....
μεγαλο παραδειγμα η προσπεραση απο δεξια....αφου στην ελλαδα μονο ετσι γινετε να περασεις αφου ποιανει αριστερα ο αλλος παει κ περα βρεχει
αυτοι μαλιστα φταινε κ για μερικες σφυνες κτλ που γινοντε....
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
StorM_GmA (Ευριπίδης)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

Peugeot 206 1.6 (16v) Dynamique (2006)

Ένταξη: 21 Αύγ 2003
Τόπος: Αθήνα - Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 18 Ιούν 2008, 12:19:34    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

όντως πιάνει ο άλλος αριστερά και πέρα βρέχει αλλά χίλιες φορές να του παίξεις τα φώτα, να του κορνάρεις κτλ παρά να προσπεράσεις από δεξιά! Γενικώς πάντως καλά τα λέει το παλικάρι...αν και ζήτημα να έχω κάνει 50.000χλμ σαν οδηγός, πολλά από αυτά που αναφέρει τα έχω δει. Οι νέοι οδηγοί κατα την γνώμη μου είναι λιγότερο επικίνδυνοι από τους μεγαλύτερους...φοράνε ζώνη, χρησημοποιούν τα φλας (που πολλοί μεγαλύτεροι οδηγοί ίσως να έχουν ξεχάσει οτι υπάρχουν), έχουν επαφή με τον δρόμο και δεν πάνε πέρα βρέχει... όλα αυτά εντελώς γενικά έτσι? Σίγουρα υπάρχουν πολλές εξαιρέσεις και από τις 2 πλευρές!

...sine Diabolo nullus Dominus...
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Road_Runner (Νικόλας) (ο Παγκόσμιος)
Ειδ. Γραμματέας
Επίσημο Μέλος

Peugeot 206 OMG

Ένταξη: 27 Νοέ 2005
Τόπος: Pyongyang

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 18 Ιούν 2008, 12:50:11    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

To ξερετε οτι το αναμα των φωτων καθως και το ασκοπο κορναρισμα (πχ για προσπεραση) απαγορευονται σε πολλες εευρωπαικές χώρες??
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
recife206 (Φώτης)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Peugeot 206 1.6 (16v) GTi Blue-Black

Ένταξη: 30 Μάϊ 2007
Τόπος: Λάρισα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 18 Ιούν 2008, 14:08:38    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Road_Runner έγραψε:
To ξερετε οτι το αναμα των φωτων καθως και το ασκοπο κορναρισμα (πχ για προσπεραση) απαγορευονται σε πολλες εευρωπαικές χώρες??

Ναι, ισχύει, αλλά σε αυτές τις χώρες ρίχνουν κλήσεις και σ'αυτούς που πάνε στην αριστερή λωρίδα σαν κότες...

Επιστροφή στην κορυφή
android (γιωργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

207 gt

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 18 Ιούν 2008, 15:41:22    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

απλα στην ελλαδα τι απο δεξια πας να τον περασεις τι απο αριστερα τις ιδιες πιθανοτητες εχει να σου πεταχτη μπρωστα γιατι ειναι στην κοσμαρα του....δεν υπαρχη παιδια...οταν βγαλουν παιδια σταματησουν να κανουν αυτες τις αποκριατικες εξετασεις για διπλωμα...
γιατι ποτε κανενας δεν πεθανε επειδη παρκαρε κ πατησε πεζοδρομιο η εκανε οπιστογωνια κ βγηκε λιγο παραπερα η ακουμπισε πεζοδρομιο...
κ οταν σταματησει αυτο το λαδωμα κ το περνει ο καθε κουλος ετσι...με 100-200ευρω παραπανω
Επιστροφή στην κορυφή
recife206 (Φώτης)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Peugeot 206 1.6 (16v) GTi Blue-Black

Ένταξη: 30 Μάϊ 2007
Τόπος: Λάρισα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 18 Ιούν 2008, 16:16:57    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

android έγραψε:
απλα στην ελλαδα τι απο δεξια πας να τον περασεις τι απο αριστερα τις ιδιες πιθανοτητες εχει να σου πεταχτη μπρωστα γιατι ειναι στην κοσμαρα του....δεν υπαρχη παιδια...οταν βγαλουν παιδια σταματησουν να κανουν αυτες τις αποκριατικες εξετασεις για διπλωμα...
γιατι ποτε κανενας δεν πεθανε επειδη παρκαρε κ πατησε πεζοδρομιο η εκανε οπιστογωνια κ βγηκε λιγο παραπερα η ακουμπισε πεζοδρομιο...
κ οταν σταματησει αυτο το λαδωμα κ το περνει ο καθε κουλος ετσι...με 100-200ευρω παραπανω

+1
Όλα είναι θέμα παιδείας και φυσικά εκπαίδευσης στην πράξη και επί της ουσίας. Εξεταζόμαστε με 1η, 2α και όπισθεν και κοβόμαστε αν δε βγάλουμε φλας όταν προσπερνάμε κάδο απορριμάτων. Καλά όλα αυτά, αλλά δυστυχώς μαθαίνουμε να οδηγάμε μόνοι μας ή στην ''καλύτερη περίπτωση'' με τους πατεράδες μας. Προσθέστε σε όλα αυτά και την ποιότητα των δρόμων μας και ορίστε το πακέτο του ''εφιάλτη''.

Επιστροφή στην κορυφή
android (γιωργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

207 gt

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 18 Ιούν 2008, 16:32:46    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

στην χωρα που ζουμε καθημερινα ο οδηγος εξεταζεται ποσο καλα μπορει να κανει σλαλομ σε ασχετες στιγμες ενω ειναι στο τιμονι.....κατι σε βιντεο παιχνιδι ειναι η οδηγηση που σου βγαζει μπρωστα εμποδια κ συ η τα αποφευγεις η χανεις ζωες
Επιστροφή στην κορυφή
thesalos (Γιωργος)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

peugeot 207 rallye (2008)

Ένταξη: 11 Μάρ 2008
Τόπος: ΛΑΡΙΣΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 18 Ιούν 2008, 17:10:35    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Επιμόρφωση των οδηγών επιβάλλει η Κομισιόν

H Ελλάδα και η Πορτογαλία παραπέμπονται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο Λουξεμβούργο επειδή δεν έχουν εφαρμόσει την κοινοτική οδηγία που αφορά στην υποχρεωτική αρχική εξέταση των επαγγελματιών οδηγών φορτηγών αυτοκινήτων και οδηγών αυτοκινήτων μεταφοράς επιβατών, για επαγγελματική επάρκεια, αλλά και τη συνεχή επιμόρφωση.
Η Οδηγία του 2003 υιοθετήθηκε για να εξασφαλίσει ένα ελάχιστο επίπεδο επιμόρφωσης των επαγγελματιών οδηγών, που να ανταποκρίνεται στις νέες απαιτήσεις των οδικών μεταφορών.
Η μεταφορά της στο εθνικό δίκαιο έπρεπε να είχε γίνει από τον Σεπτέμβριο 2006, όμως παρά την προειδοποίηση της Κομισιόν τον Ιούνιο 2007, ένα χρόνο μετά στην Ελλάδα δεν έχει παρθεί κανένα σχετικό εθνικό μέτρο.
Σύμφωνα με την Οδηγία, κάθε οδηγός θα πρέπει να παρακολουθεί "μαθήματα" μετεκπαίδευσης 35 ωρών κάθε 5 χρόνια και να εφοδιάζεται αρχικά με ένα πιστοποιητικό επαγγελματικής επάρκειας και εν συνεχεία, μετεκπαίδευσης.
Όλα τα κράτη μέλη και η Ελλάδα θα πρέπει μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου 2008 να εφαρμόσουν τον κανονισμό για τους οδηγούς επιβατικών μεταφορικών μέσων και τον Σεπτέμβριο 2009 για τους οδηγούς φορτηγών αυτοκινήτων.
Με το ίδιο σκεπτικό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στέλνει προειδοποίηση προς πέντε κράτη, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, που δεν έχουν εφαρμόσει ακόμη την οδηγία για την ασφάλιση των αυτοκινήτων. Αν δεν λάβει ικανοποιητική απάντηση σε διάστημα δύο μηνών, θα τα παραπέμψει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Η οδηγία καλύπτει ένα κενό της ασφαλιστικής νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα μηχανοκίνητα οχήματα και εισάγει ορισμένα δικαιώματα για τους ασφαλισμένους αναβαθμίζοντας την προστασία των θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων.
Η μη εφαρμογή της οδηγίας έχει ως συνέπεια ορισμένα θύματα τροχαίων ατυχημάτων να μην μπορούν να ωφεληθούν από τα νέα δικαιώματά τους.

Επειδη δεν βλεπω συμορφωση μαλλον προστιμο θα πεσει παλι Evil Evil Evil Evil Evil

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
thesalos (Γιωργος)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 18 Ιούν 2008, 17:53:53    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΧΡΥΣΤΑΛΛΑ) ΜΑΙΟΣ 2008

Οι 1449 νεκροί των τροχαίων κατά τη διάρκεια του 2007 σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών, αποδεικνύουν ότι η αύξηση των προστίμων με την ισχύ του νέου Κ.Ο.Κ. δεν είναι αποτελεσματική. Το πρόβλημα ξεκινά από την μη αναπτυγμένη συνείδηση ασφάλειας όχι μόνο των κυβερνώμενων αλλά κυρίως των κυβερνώντων.

Εκπαίδευση μέσω τηλεοπτικών εκπομπών για ανάπτυξη Οδικής Συνείδησης

Η χώρα μας συνεχίζει και σήμερα να κατατάσσεται στις χειρότερες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο αφορά τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα . Οι 1449 νεκροί των τροχαίων κατά τη διάρκεια του 2007 σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών, αποδεικνύουν ότι η αύξηση των προστίμων με την ισχύ του νέου Κ.Ο.Κ. δεν είναι αποτελεσματική. Το πρόβλημα ξεκινά από την μη αναπτυγμένη συνείδηση ασφάλειας όχι μόνο των κυβερνώμενων αλλά κυρίως των κυβερνώντων.

Οδική ασφάλεια για τους περισσότερους οδηγούς αυτοκινήτων δεν είναι η πρόληψη του τροχαίου ατυχήματος, αλλά η μείωση των αποτελεσμάτων του, διαθέτοντας διάφορα συστήματα ασφάλειας στο αυτοκίνητό τους. Γεγονός το οποίο δεν προστατεύει τους οδηγούς δικύκλων και κυρίως τους πεζούς, οι οποίοι κυκλοφορούν μαζί με τα τροχοφόρα στο οδόστρωμα, λόγω ανυπαρξίας πεζοδρομίων.

Πολλοί μιλούν για μη σωστή αστυνόμευση. Δεν εννοούν όμως να υπόκειται σε αστυνόμευση και ο εαυτός τους. Οι ίδιοι τρέχουν. Τα αντανακλαστικά τους λειτουργούν στο ακέραιο. Των άλλων είναι που δεν λειτουργούν.
Οι ταβέρνες είναι γεμάτες, το ποτό δίνει και παίρνει από μικρούς και μεγάλους. Κάθονται στο τιμόνι, αλλά οι ίδιοι νιώθουν μια χαρά. Μπορούν να οδηγήσουν. Οι υπόλοιποι είναι που κινδυνεύουν και που τους μειώνονται τα αντανακλαστικά. Οι ίδιοι έχουν βιονικές δυνάμεις.

Οι περισσότεροι μιλούν για εκπαίδευση στα σχολεία, των νέων. Θεωρώντας τον εαυτό τους εκπαιδευμένο, αυτοκατατάσσονται στην άλλη πλευρά, αγνοώντας ότι οι 75.000 νεκροί και περισσότεροι από 1.200.000 τραυματίες από το 1965 έως το 2000 στην Ελλάδα έγιναν από την προηγούμενη γενιά, δηλαδή τη δική τους.

Οδική ασφάλεια για τη Διεύθυνση Τροχαίας είναι η τήρηση του Κ.Ο.Κ. εκ μέρους των πολιτών. Η αδυναμία της όμως να επιβληθεί στα αστυνομικά όργανα για σωστή αστυνόμευση δεν την απασχολεί ιδιαίτερα.
Τα Όργανα της Τάξεως έχουν επικεντρωθεί στην επιβολή προστίμων για παραβίαση της λεωφορειολωρίδας και του Δακτυλίου, δεν τους καίγεται όμως καρφί για τους οδηγούς που κυκλοφορούν στην λωρίδα έκτακτης ανάγκης και οι οποίοι θέτουν συνανθρώπους τους σε κίνδυνο.

Το Κράτος τρομάζει τους πολίτες με υψηλά πρόστιμα για παραβιάσεις άρθρων του Κ.Ο.Κ., τους καθησυχάζει όμως ότι δέχεται πληρωμές με έκπτωση 50% εάν το πρόστιμο πληρωθεί εντός 10 ημερών, επιβεβαιώνοντας την εισπρακτική σημασία του.

Κυβερνώντες και αρμόδιοι υπουργείων κάνουν κηρύγματα, μιλώντας για μη αναπτυγμένη οδική συνείδηση όχι των ιδίων, αλλά μόνο των κυβερνώμενων. Επαληθεύουν έτσι τον μύθο του Αισώπου που λέει ότι ο κάθε άνθρωπος κουβαλάει μαζί του δύο σάκους. Τον μεν έμπροσθεν, τον δε όπισθεν. Μπροστά του έχει το σάκο με τα κακώς κείμενα των άλλων και τα βλέπει. Πίσω του όμως έχει το σάκο με τα δικά του χάλια, τα οποία δεν βλέπει…
Αντιγράφουν στα τυφλά άρθρα από Κώδικες Οδικής Κυκλοφορίας άλλων χωρών, που δεν μπορούν να εφαρμοστούν στην Ελλάδα. Σε μία χώρα όπου το 30% των νεκρών από τροχαία ατυχήματα είναι πεζοί, εφαρμόζουν φάσκοντας και αντιφάσκοντας στις χωρίς πεζοδρόμια πυκνοκατοικημένες μας περιοχές, όρια ταχύτητας τα οποία αποτρέπουν τους πεζούς να κυκλοφορούν, ενώ ταυτόχρονα διατυμπανίζουν και επιδιώκουν τη μείωση της χρήσης των ιδιωτικών αυτοκινήτων. Δημιουργούν από αμάθεια, ανοργανωσιά και ανευθυνότητα ένα φαύλο κύκλο, παίρνοντας στο λαιμό τους όλους μας.

Το Κράτος έχει αναθέσει στους Δήμους την κατεξοχήν αρμοδιότητα σήμανσης και σηματοδότησης της περιοχής τους, απαλλάσσοντας εαυτόν τόσο από την ευθύνη των ατυχημάτων όσο και από τα έξοδα. Χωρίς να εκπαιδεύσει ούτε Δημάρχους, ούτε προσωπικό, παράτησε τους πολίτες απροστάτευτους, σε δρόμους άκρως επικίνδυνους τόσο για τη ζωή τους όσο και για τη σωματική τους ακεραιότητα. Τεχνικές υπηρεσίες Δήμων απαρτίζονται από υπαλλήλους ασχέτων ειδικοτήτων έτοιμων να συνταξιοδοτηθούν. Τμήματα Δήμων με ονομασίες όπως «Τμήμα μελετών σήμανσης και σηματοδότησης» είναι παραπλανητικά, μη έχοντας καμία σχέση με το αντικείμενο. Το αποτέλεσμα, ελλιπής μεν κάθετη σήμανση, ανύπαρκτη δε οριζόντια. Τολμώντας δε να αποταθείς στην περιφέρεια στην οποία υπάγεται κάποιος Δήμος για να εκφράσεις τα παράπονά σου, βρίσκεσαι προ απροόπτων αντιδράσεων, που μοιάζουν με ταινία τύπου «η κυρά μας η μαμή».

Οι Νομαρχίες από άγνοια αναθέτουν έργα συντήρησης δρόμων ταχείας κυκλοφορίας σε εταιρείες οι οποίες ξέρουν μόνο να ασφαλτοστρώνουν, χωρίς να έχουν καμία σχέση με οδική ασφάλεια. Θλιβερό αποτέλεσμα οι δρόμοι μας να έχουν τόσο ερασιτεχνική σήμανση όσο και σηματοδότηση.

Το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, το κατ’ εξοχήν αρμόδιο Υπουργείο που θα έπρεπε να ασχολείται με οδική ασφάλεια, δεν συμπεριλαμβάνει καν στην ονομασία του τη φράση οδική ασφάλεια. Ακόμα ένα δείγμα της μη αναπτυγμένης συνείδησης οδικής ασφάλειας του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος. Το αντικείμενο δε των διαφόρων τμημάτων του εν λόγω Υπουργείου που περιέχουν την λέξη οδική ασφάλεια, στην πράξη δεν συνάδει με την ονομασία τους.

Η διαμορφωμένη έννοια οδικής ασφάλειας και τήρησης του Κ.Ο.Κ. στο μυαλό των «αρμοδίων», περιορίζεται στην μη οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, στην μη παραβίαση της φωτεινής σηματοδότησης και του ορίου ταχύτητας, στη χρήση ζώνης ασφαλείας, κράνους και γενικά στην τήρηση των άρθρων του Κ.Ο.Κ. που αφορούν τους απλούς πολίτες.

Τα οποιαδήποτε άρθρα του Κ.Ο.Κ. τα οποία παραβιάζει το ίδιο το κράτος, περνούν απαρατήρητα, χωρίς να τίθεται θέμα ούτε προστίμου, μήτε ευθύνης. Π. χ το άρθρο 10 το οποίο αναφέρεται στη σήμανση και σηματοδότηση και το άρθρο 5 το οποίο αναφέρεται στις διαγραμμίσεις, τις οποίες οι περισσότεροι υπεύθυνοι τόσο του ΥΠΕΧΩΔΕ όσο και των Δήμων θεωρούν σαν ένα είδος προαιρετικής διακόσμησης, ένα είδος… graffiti στο οδόστρωμα.
Και όμως ασφαλής διέλευση δρόμων δεν υπάρχει χωρίς οριζόντια σήμανση. Με την οριζόντια σήμανση καθορίζονται αυστηρά οι τοποθεσίες όπου μπορούν να κινηθούν τόσο τα οχήματα όσο και οι πεζοί. Με τα διάφορα σύμβολα στο οδόστρωμα προετοιμάζεται ο διερχόμενος οδηγός. Η οριζόντια σήμανση είναι αυτή που προλαμβάνει το ατύχημα και όχι μία πινακίδα η οποία όταν ξαφνικά κάνει την εμφάνισή της ίσως είναι πολύ αργά.

Το 82% των ατυχημάτων γίνεται σε γειτονιές των πόλεων λόγω του υπερβολικού αριθμού τροχοφόρων και πεζών, λόγω των πολλών χτισμάτων, των παράνομα παρκαρισμένων αυτοκινήτων που πολλές φορές δεν αφήνουν τον οδηγό να αντιληφθεί πού υπάρχει δρόμος και πού όχι. Τα περισσότερα από αυτά θα μπορούσαν να αποφευχθούν όχι μόνο αν μειωνόταν το όριο ταχύτητας στις πυκνοκατοικημένες περιοχές, αλλά και εάν το κράτος τηρούσε μερικές απλές και ανέξοδες παραγράφους του άρθρου 5 του Κ.Ο.Κ. «Η αναγραφή μιας συνεχούς γραμμής επί του πλάτους της λωρίδας κυκλοφορίας, η οποία καθορίζει τη θέση προ της οποίας οι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να διακόψουν την πορεία τους λόγω της πινακίδας του stop. Στα πιο επικίνδυνα σημεία ένα αναγραφόμενο stop στο οδόστρωμα».

Κανένας δεν αμφιβάλλει ότι η νέα γενιά πρέπει να εκπαιδευτεί, τα παιδιά να διδάσκονται πώς να κυκλοφορούν στους δρόμους. Τα πάρκα όμως κυκλοφοριακής αγωγής τα οποία διαθέτουν ορισμένοι μόνο Δήμοι, δεν εξυπηρετούν σε τίποτα, όταν τα παιδιά διαπιστώνουν ότι οι ωραίες προς το παρόν φρεσκοβαμμένες διαβάσεις πεζών βρίσκονται μόνο εκεί. Δεν εξυπηρετούν σε τίποτα εάν τα παιδιά τα επισκέπτονται μόνο για μία φορά, όπως ακριβώς επισκέπτονται ένα μουσείο ή ένα ζωολογικό κήπο.

Οι μεγαλύτεροι μαθητές Λυκείων, πρέπει εκτός από κυκλοφοριακή αγωγή, να διδάσκονται, να αναλύουν και να κρίνουν τα άρθρα του ισχύοντα Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας από ειδικούς και όχι από καθηγητές άσχετους με το αντικείμενο. Να βλέπουν βιντεοσκοπήσεις με δρόμους άλλων χωρών με σωστή σήμανση και σηματοδότηση, για να μπορούν να κάνουν την σύγκριση με τους δικούς μας. Να μαθαίνουν ποια συστήματα απόκτησης διπλώματος οδήγησης ισχύουν σε άλλες χώρες και να τα συγκρίνουν με το δικό μας. Να παρουσιάζουν εργασίες και εισηγήσεις για μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στην Ελλάδα.

Εκπαίδευση όμως για ανάπτυξη συνείδηση οδικής ασφάλειας χρειαζόμαστε όλοι. Όχι μόνο τα παιδιά. Είναι παράλογο να συνεχίσουμε να σκοτωνόμαστε μέχρι να μεγαλώσει η επόμενη γενιά.

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
ath7 (Χαρης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

corsa B

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 18 Ιούν 2008, 19:20:24    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τι να πεις??Μια ζωη πισω σε ολα τωρα γιατι να παμε μπροστα??

Το αλλο που δεν εχει αναφερθει ειναι οι καθρεπτες!Εχω δει πολλους και πολλες να κυκλοφορουνε με κλειστους!Οχι οτι οι αλλοι που τους εχουν ανοιχτους τους κοιτανε και ποτε!
Βλεμα καρφομενο ευθεια!! Ουπςςςς που ηταν η χιλιαρα και δεν την ειδα!
Οι αντρες αντε για να παρκαρουν καμια φορα και οι γυναικες σου λεει ωραιο αμαξι εχει 5 καθρεπτες!Εναν να βαφεται η οδηγος ενα η συνοδηγος ενα στη μεση για την πισω και δυο μικρους στα αλεξηλια για τις λεπτομεριες!Laughing Laughing Laughing

ΕΛΕΟΣ

Evil Evil Evil Evil Evil Evil Evil

..
Επιστροφή στην κορυφή
thesalos (Γιωργος)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 18 Ιούν 2008, 19:27:56    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ath7 έγραψε:
Το αλλο που δεν εχει αναφερθει ειναι οι καθρεπτες!Εχω δει πολλους και πολλες να κυκλοφορουνε με κλειστους!Οχι οτι οι αλλοι που τους εχουν ανοιχτους τους κοιτανε και ποτε!
Βλεμα καρφομενο ευθεια!! Ουπςςςς που ηταν η χιλιαρα και δεν την ειδα!
Οι αντρες αντε για να παρκαρουν καμια φορα και οι γυναικες σου λεει ωραιο αμαξι εχει 5 καθρεπτες!Εναν να βαφεται η οδηγος ενα η συνοδηγος ενα στη μεση για την πισω και δυο μικρους στα αλεξηλια για τις λεπτομεριες! Evil Evil Evil Evil Evil Evil Evil

Μηπως ξερεις που κοιτανε οι μεσαιοι καθρεφτες των ταξιτζηδων Question Question Question Question

Επιστροφή στην κορυφή
ath7 (Χαρης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

corsa B

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 19 Ιούν 2008, 03:39:48    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

thesalos έγραψε:
Μηπως ξερεις που κοιτανε οι μεσαιοι καθρεφτες των ταξιτζηδων Question Question Question Question

Ναι!Κοιτανε πισω μηπως περασανε πελατη να σταματησουν στη μεση του δρομου! Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

..
Επιστροφή στην κορυφή
thesalos (Γιωργος)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 19 Ιούν 2008, 07:07:52    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ath7 έγραψε:
thesalos έγραψε:

Ναι!Κοιτανε πισω μηπως περασανε πελατη να σταματησουν στη μεση του δρομου! Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Μεγα λαθος. Κοιτανε στο πισω καθισμα και μαλιστα οχι πανω αλλα κατω και ειδικα οταν εχουν γυναικα πελατη και φοραει μινι το καλυτερο τους. Και μη βγει κανενας και αρχισουμε παλι οχι δεν ειναι ετσι και ειναι αλλοιως γιατι ειναι ακριβως ετσι.

Επιστροφή στην κορυφή
ath7 (Χαρης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

corsa B

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 19 Ιούν 2008, 12:04:08    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

thesalos έγραψε:
ath7 έγραψε:
thesalos έγραψε:

Μεγα λαθος. Κοιτανε στο πισω καθισμα και μαλιστα οχι πανω αλλα κατω και ειδικα οταν εχουν γυναικα πελατη και φοραει μινι το καλυτερο τους. Και μη βγει κανενας και αρχισουμε παλι οχι δεν ειναι ετσι και ειναι αλλοιως γιατι ειναι ακριβως ετσι.

+10000000!!

..
Επιστροφή στην κορυφή
android (γιωργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

207 gt

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 19 Ιούν 2008, 15:30:28    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

εχουν κ τα μικρα καθρευτακια τα αυτοκολητα που ειναι οβαλ κ βλεπεις μεγαλη γωνια....κανω πολλες τετοιες παπατζες μου χουν δειξει...μεχρι ο καθρευτης ο ενας να βλεπει τον αλλον καθρευτη που βλεπει το γκομενακι ασε Laughing
Επιστροφή στην κορυφή
Giannis307 (Giannis???)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

308 Thp130

Ένταξη: 05 Δεκ 2006
Τόπος: Nikaia/Argyroupoli

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 19 Ιούν 2008, 18:48:34    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

E Λ Π Α

Εκτος αυτου σταματανε οπου και οπως βρουνε...ποσες φορες δεν κοντεψα να γινω στην Ευελπιδων φευγοντας απο ταριφα που παταει γκαζι με περναει απο αριστερα μπροστα μου πεφτει στα φρενα και σταματαω χιλιοαστα πισω του...

Aσχετο με το παραπανω...
Οσες φορες εχω παρει τακι σαν πελατης οι 9 στους 10 η θα εχουν γ@μησει την μιση Αθηνα η θα εχουν γνωμη για ολα χωρις να ξερουν καν τι λενε....
Και μακραν το πιο κορυφαιο να μου λενε οτι δεν ξερω απο που παω πιο συντομα για το σπιτι μου (εννοειται οτι το ειχα παρει απο πλατεια κοντα στο σπιτι μου γιατι βαριομουν να περπατησω...)δλδ τι να πεις οι ανθρωποι ειναι αισχος απλα και το καο ειναι οτι και οι εξαιρεσεις καιγονται μαζι με δαυτους...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Γενικές Συζητήσεις Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης