PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

206 - Πρόβλημα με σασμάν σε 206 1400 8ν?
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Μετάδοση Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Invisible (Invi)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 206 1.4 (8V) Quicksilver (2003)

Ένταξη: 26 Ιούλ 2008
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 27 Ιούλ 2008, 16:00:28    Θέμα δημοσίευσης: 206 - Πρόβλημα με σασμάν σε 206 1400 8ν? Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Peugeot 206 1.4 8v μοντ. 2003
στα 71.000km αλλάζω δισκοπλατό.
Με το που παίρνω το αυτοκίνητο απο το service και κάνοντας μια διαδρομή για Αθήνα 300km αρχίζω και ακούω ένα διακριτικό θόρυβο απο τη μηχανή σαν ένα φτερούγισμα... Διαπιστώνω το εξής: όταν έχω οποιαδήποτε ταχύτητα το ακούω... βάζοντας νεκρά σταματά.
Πάω σε συνεργείο. Μου λένε οτι λογικά όταν έσπασε το διδκοπλατό κάποιο κομματάκι κυκλοφορούσε στις βαλβολίνες με αποτέλεσμα να χτυπήσει κάποιο γρανάζι του σασμάν... Να μην τα πολυλογώ αλλάζω σασμάν και βάζω μεταχειρισμένο... 800 ευρώ...
Σήμερα και έχωντας μετρίσει 130.000km πρόσεξα το εξής: όταν έχω 3η ταχύτητα και είμαι σε πορεία μπορώ να τη βγάλω χωρίς να πατήσω συμπλέκτη. Μόνο την 3η. Με τις άλλες δε γίνεται... Τι μπορεί να φταίει?
Μήπως κατάφερα να κάνω το κιβώτιο αυτόματο...???

Ότι δε με σκοτώνει, με κάνει πιο δυνατό...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
Road_Runner (Νικόλας) (ο Παγκόσμιος)
Ειδ. Γραμματέας
Επίσημο Μέλος

Peugeot 206 OMG

Ένταξη: 27 Νοέ 2005
Τόπος: Pyongyang

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 27 Ιούλ 2008, 17:13:54    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

προφανως αυτο το κανεισ οταν δεν πατας γκαζι...
Σε όλα τα αυτοκίνητα γίνεται. Απλά αλλάζεις τα κομπλερακια και τοτε δεν θα βγαινει τοσο ευκολα. Wink
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
Invisible (Invi)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 27 Ιούλ 2008, 22:04:25    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Road_Runner έγραψε:
προφανως αυτο το κανεισ οταν δεν πατας γκαζι...
Σε όλα τα αυτοκίνητα γίνεται. Απλά αλλάζεις τα κομπλερακια και τοτε δεν θα βγαινει τοσο ευκολα. Wink

Ναι χωρίς γκάζι.κομπλεράκια...? Τι είναι αυτά? Που βρίσκοντα? Πόσο στοιχίζουν?

Επίσης κάτι άλλο ο λεβιές ταχυτήτων παλαντζάρει είται κουμπομένος σε ταχύτητα είτε σε νεκρά. Μπορώ δηλ να παίζω λίγο κουνόντας τον δεξιά αριστερά... έχει κάποια σχέση αυτό?

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
Ειδ. Γραμματέας
Επίσημο Μέλος

Peugeot 206 OMG

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 27 Ιούλ 2008, 22:09:05    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οχι δεν υπαρχει προβλημα κανενα, παρα μονο οτι θα ειναι λιγο ασαφης οταν βαζεις ταχυτητες... Εμενα παλατζαρει πολυ (3-4 εκατοστα) εδω και 3 χρονια και δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα.

Το κομπλερ βρισκοντα μεσα στο σαζμαν. Σαν ανταλακτικό δεν ειναι πολύ ακριβό, αν και δεν ξερω την ακριβη τιμη τους. Νομιζω κοντα στο κατοσταρικο ειναι... Το θεμα ειναι τα εργατικά. Βεβαια καλό ειναι να σου πει και καποιος μηχανικλος την γνώμη του για να μην σε παιρνω και στον λαιμό μου...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
Invisible (Invi)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 28 Ιούλ 2008, 15:21:13    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ευχαριστώ πολύ Road_Runner. Κάποια στιγμή
(μάλλον απο Σεπτέβρη) θα τα αλλάξω οπου και θα ποστάρω για να σου πώ τιμή κ.α.

Επιστροφή στην κορυφή
Steve (30cm) (Moderator)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Citroen C4 (2012) 1.6 e-hdi DRAGSTER

Ένταξη: 21 Απρ 2003
Τόπος: Ψεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 29 Ιούλ 2008, 10:17:27    Θέμα δημοσίευσης: Re: Πρόβλημα με σασμάν...? Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Invisible έγραψε:
Σήμερα και έχωντας μετρίσει 130.000km πρόσεξα το εξής: όταν έχω 3η ταχύτητα και είμαι σε πορεία μπορώ να τη βγάλω χωρίς να πατήσω συμπλέκτη. Μόνο την 3η. Με τις άλλες δε γίνεται... Τι μπορεί να φταίει?
Μήπως κατάφερα να κάνω το κιβώτιο αυτόματο...???

Όλες τις ταχύτητες μπορείς να τις βγάλεις χωρίς να πατήσεις συμπλέκτη σε οποιοδήποτε αριθμό στροφών κι αν είσαι στο κοντέρ.

Ο συμπλέκτης, είναι για όταν βάζεις την ταχύτητα (σύμπλεξη) όπου πρέπει να ξεκινήσει το επόμενο ή προηγούμενο γρανάζι να γυρίζει μαζί με το συγχρονιζέ για να έχεις ομαλή αλλαγή σε συγκεκριμένο αριθμό στροφών.

Όταν πας για νεκρά (αποσύμπλεξη), δεν χρειάζεται συμπλέκτης, απλά τυπικά έχουμε συνηθήσει να τον πατάμε όλοι μας. Δεν υπάρχουνε φθορές.

https://www.makemuesli.gr/
http://facebook.com/makemuesli
Επιστροφή στην κορυφή
Randy (Γιώργος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4 (16V) '06 Black Matte

Ένταξη: 11 Σεπ 2008

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 10 Οκτ 2008, 16:48:49    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

τι???? οριστε???? απο ταχυτητα σε νεκρα χωρις συμπλεκτη? δεν μπαινει, τουλαχιστον στο δικο μου καρο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Athens (Αθηνά)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206cc 1.6

Ένταξη: 11 Μάϊ 2008
Τόπος: Αιγάλεω

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 10 Οκτ 2008, 17:10:00    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Randy έγραψε:
τι???? οριστε???? απο ταχυτητα σε νεκρα χωρις συμπλεκτη? δεν μπαινει, τουλαχιστον στο δικο μου καρο.

ούτε στο δικό μου... Rolling eyes Confused
Επιστροφή στην κορυφή
kos_argyris (kostas)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Peugeot 207 rc (2008)

Ένταξη: 08 Απρ 2008

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 10 Οκτ 2008, 18:03:49    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Κάντε το ακριβώς την ώρα που αφήνεται το γκάζι και αποφορτίζονται τα γρανάζια μεταξύ τους και θα δείτε ότι γίνεται. Αποκλείεται να μη γίνεται.
Επιστροφή στην κορυφή
android (γιωργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

207 gt

Ένταξη: 30 Αύγ 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 10 Οκτ 2008, 20:16:06    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

kos_argyris έγραψε:
Κάντε το ακριβώς την ώρα που αφήνεται το γκάζι και αποφορτίζονται τα γρανάζια μεταξύ τους και θα δείτε ότι γίνεται. Αποκλείεται να μη γίνεται.

στο gt μου ειναι πολυ σφιχτο κ βαρυ κ θελει αρκετη δυναμη για να βγει ετσι η ταχυτητα...αντιθετα στο corolla εχω καταργηση το συμπλεκτη κ οταν βγαζω κ οταν βαζω μονο στην 1η που ξεκιναω παταω Laughing
Επιστροφή στην κορυφή
drdino (Kωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

BMW 330i (F30)

Ένταξη: 16 Δεκ 2003
Τόπος: Βροχονήσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 10 Οκτ 2008, 20:40:59    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Xαλαρότατα γίνεται αν το μάθεις... Very happy

Οικογενεια Peugeot: 304 (1978), 406 (1998), 307 (2005), 308 (2011). Πλέον χωρίς Peugeot.
Επιστροφή στην κορυφή
Puzzle (Θάνος)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Peugeot 207 cc 1.6 (2007)

Ένταξη: 20 Νοέ 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 10 Οκτ 2008, 23:56:16    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δοκιμαστε το στο φαναρι οταν πατατε φρενο..λιγο πριν κοκαλοσει το αμαξι θα δειτε οτι βγαινει πολυ χαλαρα σε ολα τα αμαξια..
Ο πατερας μου σε ολα τα αμαξια που ειχε χρησιμοποιουσε μονο τη πρωτη για να ξεκινησει..απο εκει και περα ποτε ξανα συμπλεκτη..δεν ξερω πως τα καταφερνει..και δεν ειχε ποτε το παραμικρο προβλημα..
Επιστροφή στην κορυφή
Randy (Γιώργος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4 (16V) '06 Black Matte

Ένταξη: 11 Σεπ 2008

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 11 Οκτ 2008, 16:19:58    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

το δοκιμασα, μονο εν στασει και με σβηστη μηχανη μπορω να το κανω.. φοβαμαι πως αν βαλω δυναμη, θα ξηλωσω σασμαν και λεβιε.. εξαλλου, για να χει το συμπλεκτη , αυτο κατι σημαινει.. μην τρελαθουμε τελειως..
Επιστροφή στην κορυφή
Steve (30cm) (Moderator)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Citroen C4 (2012) 1.6 e-hdi DRAGSTER

Ένταξη: 21 Απρ 2003
Τόπος: Ψεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 17 Οκτ 2008, 11:51:00    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Randy έγραψε:

Δεν πρόκειται να "μπεί" αφού μιλάμε για "βγάλσιμο" ταχύτητας.

Το δικό σου "δεν μπαίνει" μεταφράζεται σε "χέζομαι να το κάνω".

https://www.makemuesli.gr/
http://facebook.com/makemuesli
Επιστροφή στην κορυφή
Ειδ. Γραμματέας
Επίσημο Μέλος

Peugeot 206 OMG

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 17 Οκτ 2008, 11:55:11    Θέμα δημοσίευσης: Re: Πρόβλημα με σασμάν...? Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Steve έγραψε:
Όλες τις ταχύτητες μπορείς να τις βγάλεις χωρίς να πατήσεις συμπλέκτη σε οποιοδήποτε αριθμό στροφών κι αν είσαι στο κοντέρ.

Ο συμπλέκτης, είναι για όταν βάζεις την ταχύτητα (σύμπλεξη) όπου πρέπει να ξεκινήσει το επόμενο ή προηγούμενο γρανάζι να γυρίζει μαζί με το συγχρονιζέ για να έχεις ομαλή αλλαγή σε συγκεκριμένο αριθμό στροφών.

Όταν πας για νεκρά (αποσύμπλεξη), δεν χρειάζεται συμπλέκτης, απλά τυπικά έχουμε συνηθήσει να τον πατάμε όλοι μας. Δεν υπάρχουνε φθορές.

Στιβ, μην λες μαλ***ες για αλλη μια φορα......
Επιστροφή στην κορυφή
Ειδ. Γραμματέας
Επίσημο Μέλος

Peugeot 206 OMG

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 17 Οκτ 2008, 11:58:36    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δοκιμαστε να το κανετε με δευτερα στις 5500 στρ/λεπτο
Επιστροφή στην κορυφή
Sidobre (Τάσος)
Πρόεδρος - Webmaster
Πρόεδρος - Webmaster
Επίσημο Μέλος

Peugeot 206 XS evo2

Ένταξη: 12 Απρ 2002

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 17 Οκτ 2008, 12:39:16    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Kόφτε τις άσχημες κουβέντες και τον άσχημο λόγο. Δεν πρόκειται να ανεχτώ κανέναν πια!

Επί του θέματος, οι ταχύτητες για να βγούν δεν πρέπει να δέχονται ροπή πάνω τους. Αυτό συμβαίνει διότι τα γρανάζια είναι λοξά και δεν είναι ίσια. Ετσι αν υπάρχει και η παραμικρή δύναμη πάνω τους δεν μπορούν να απεμπλακούν μεταξύ τους.

Ετσι, για να βγάλεις μια ταχύτητα χωρίς συμπλέκτη, πρέπει να μετριάσεις στιγμιαία τις στροφές με την ταχύτητα του οχήματος, τόσο όσο να μην επιταχύνει ή επιβραδύνει το αυτοκίνητο. Τοτε βγαίνουν σαν να έχεις πατήσει συμπλέκτη. Σε οποιεσδήποτε στροφές.

Το ίδιο ισχύει και όταν βάζουμε μια ταχύτητα χωρίς συμπλέκτη. Μπαίνει όμορφα και γλυκά μόνο όταν οι στροφές του κινητήρα είναι ίσες όσες θα είχε το αυτοκίνητο με την συγκεκριμένη ταχύτητα και την επιλεγμένη σχέση.

Αν δηλαδή με 3η έχουμε 60χλμ στις 3.500στ/λ (θεωρητικά νούμερα) τότε με νεκρή, 60 χλμ στο κοντέρ, πατώντας γκάζι στις 3.500 (με νεκρά) η ταχύτητα θα μπει σαν να έχεις πατήσει συμπλέκτη. Σε άλλες στροφές ή δεν θα μπεί ή θα μπεί γρατζουνώτας και μάλιστα άσχημα

warning: Mην παίζετε αν δεν γνωρίζετε ακριβώς τί κάνετε, διότι με αυτό τον τρόπο κινδυνεύει να σπάσει το σασμάν σας...

If everything seems under control, you're just not going fast enough...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
SnakeMJK (Ζήσης)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Renault Clio 1.5 (8V) Dynamic (2015)

Ένταξη: 27 Φεβ 2003

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 17 Οκτ 2008, 12:45:50    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ο Τάκης να τα διαβάζει που λιώνει να μου βγάζει την ταχύτητα κάθε φορά που είναι μέσα στο αμάξι μου!!

Evil

Όσο γι αυτό που λέει ο πρόεδρας, ισχύει και είναι ιδανικό για να ψαρώνεις τον κόσμο Razz

Επιστροφή στην κορυφή
Ειδ. Γραμματέας
Επίσημο Μέλος

Peugeot 206 OMG

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 17 Οκτ 2008, 13:01:05    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Sidobre έγραψε:

warning: Mην παίζετε αν δεν γνωρίζετε ακριβώς τί κάνετε, διότι με αυτό τον τρόπο κινδυνεύει να σπάσει το σασμάν σας...

Η ημιμαθεια και οι σαχλαμαρες που λενε καποιοι μπορει να οδηγησει σε σπασιμο σαζμαν.......
Επιστροφή στην κορυφή
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

Ένταξη: 24 Απρ 2003
Τόπος: Σαλλλονικη...

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 17 Οκτ 2008, 13:12:10    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ο Τασος εδωσε μια πληρη περιγραφη,που ταυτοχρονα δικαιωσε και την αποψη του Σταυρου. Very happy

Απο εκει και περα κανεις σας δεν παρατηρησε την μλκια που ειπαν στο παιδι και του αλλαξαν σασμαν...
Παράθεση:
Μου λένε οτι λογικά όταν έσπασε το διδκοπλατό κάποιο κομματάκι κυκλοφορούσε στις βαλβολίνες με αποτέλεσμα να χτυπήσει κάποιο γρανάζι του σασμάν...

Αυτο σας φαινεται λογικο,δεδομενου παντα οτι το δισκοπλατο ειναι εξω απο το κελυφος του σασμαν; Rolling eyes
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Μετάδοση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3  Επόμενη
Σελίδα 1 από 3

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης