Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
alxdr74 (αλεξανδρος) Τρελλαμένο μέλος

peugeot 307 1.4 XS
Ένταξη: 11 Νοέ 2002 Δημοσιεύσεις: 491 Τόπος: GREECE
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 02 Οκτ 2008, 17:12:49 Θέμα δημοσίευσης: Σποραδικά σφάλματα. Αποτυχία ανάφλεξης.. |
|
|
Peugeot 307 1,4 8V μοντέλο 2002. Το αμάξι έχει περίπου 88,000 χιλιόμετρα. Ένα πρωί και ενώ ήμουν καθ'οδον μου ανάβει το λαμπάκι του κινητήρα καθώς και ένα μήνυμά στην οθόνη που έλεγε κάτι για τον καταλύτη καθώς και για το σύστημά αντιρύπανσης..Το αμάξι δούλευε σαν 3κύλινδρο και δεν τραβούσε στα χαμηλά.Πάω στη δουλειά και το παρκάρω Κλείνω ραντεβού στην αντιπροσωπεία και καθώς πάω να βάλω μπροστά το αυτοκίνητο το μεσημέρι ως δια μαγείας η βλάβη δεν υπήρχε και δούλευε μια χαρά Στην αντιπροσωπεία έβγαλε το εξής σφάλμα: Σποραδικά σφάλματα. Αποτυχία ανάφλεξης. Μάλιστα το είχε γραμμένο 4 φορές. Άλλαξα προληπτικά και πολλαπλασιαστή και μπουζί.Δεν μου ξανά έβγαλε πρόβλημά για 2 περίπου μήνες ως σήμερα το πρωί. Ακριβώς η ίδια ιστορία! Η αντιπροσωπεία μου λέει ότι δεν γνωρίζει και να το πάω όταν θα μείνει μόνιμα το λαμπάκι ανοιχτό! Καμία ιδέα τι να συμβαίνει? Φοβάμαι για τον εγκέφαλο πιθανή βλάβη η για τα μπεκ (μήπως κολλάει κανένα π.χ κλειστο) Και τα 2 αυτα όμως στοιχίζουν πανακριβα :cry:Δεν νομίζω για βλάβη αιστητήρα λ μιας και καυσαέρια είναι πάρα πολύ καλά!
Peugeot...The drive of your life |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
drdino (Kωνσταντίνος) Έχω ξεφύγει !!!

BMW 330i (F30)
Ένταξη: 16 Δεκ 2003 Δημοσιεύσεις: 3365 Τόπος: Βροχονήσι
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 02 Οκτ 2008, 20:37:13 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Σε δικιά μου περίπτωση με ίδια συμπτώματα, ήταν από βενζίνη.
Οικογενεια Peugeot: 304 (1978), 406 (1998), 307 (2005), 308 (2011). Πλέον χωρίς Peugeot. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
insanous (Kyriakos) Μόλις έγραψα

Peugeot 106 1.4 xs (1998)
Ένταξη: 02 Σεπ 2008 Δημοσιεύσεις: 16 Τόπος: Αθηνα
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 03 Οκτ 2008, 14:10:19 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Τελικα ο 1.4 8v παρουσιαζει πανομοιοτυπα προβληματα....
Ακριβως το ιδιο προβλημα αντιμετωπιζα κ εγω-μαζι με εντονη μυρωδια βενζινης κ με αυξηση των στροφων του ρελαντι-οποτε το θυμοταν-κ ιδιαιτερα τα παρουσιαζε αυτα τα προβληματα κατι βροχερες μερες.
Αλλαξα βαλβιδα ψυχρης με μοτερακι ρελαντι κα8ως κ τον αισθητηρα εισερχομενου αερα,αισθητηρα λ,κ τελος πολλσ/τη κ μπουζι για να συνερθει.Αναμενω βεβαια τα πρωτα κρυα ξανα για να δω αν τελικα καταφερα κατι. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

peugeot 307 1.4 XS
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 03 Οκτ 2008, 15:16:42 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
insanous έγραψε: | Τελικα ο 1.4 8v παρουσιαζει πανομοιοτυπα προβληματα....
Ακριβως το ιδιο προβλημα αντιμετωπιζα κ εγω-μαζι με εντονη μυρωδια βενζινης κ με αυξηση των στροφων του ρελαντι-οποτε το θυμοταν-κ ιδιαιτερα τα παρουσιαζε αυτα τα προβληματα κατι βροχερες μερες.
Αλλαξα βαλβιδα ψυχρης με μοτερακι ρελαντι κα8ως κ τον αισθητηρα εισερχομενου αερα,αισθητηρα λ,κ τελος πολλσ/τη κ μπουζι για να συνερθει.Αναμενω βεβαια τα πρωτα κρυα ξανα για να δω αν τελικα καταφερα κατι. |
Και σε μένα κάπως έτσι είναι! Μόνο που δεν μυρίζει βενζίνη...Και στις 2 περιπτώσεις που το έκανε η ώρα ήταν 6 το πρωί και η είχε ήδη βρέξει από βραδύς η στη δεύτερή φορά ψιλόβρεχε.. Μπουζί και πολλαπλασιαστή άλλαξα και εγώ αλλά μου το ξανά έκανε ! Ελπίζω να μην χρειαστεί να αλλάξω και όλα τα άλλα! Σε peugeot 206 όμως και αυτό 1,4 με τα διπλάσια χιλιόμετρα γιατι δεν βγάζει τέτοια προβλήματα?
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
insanous (Kyriakos) Μόλις έγραψα

Peugeot 106 1.4 xs (1998)
Ένταξη: 02 Σεπ 2008 Δημοσιεύσεις: 16 Τόπος: Αθηνα
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 03 Οκτ 2008, 17:29:41 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Αν δεις κ αλλα μελη παντως εχουν παρομοια προβληματα με τον 1.4 8v.Τωρα γιατι το κανει το 307 ενω το 206 με τα διπλασια χλμ δν το κανει,μαλλον ειναι θεμα τυχης.
Υπομονή κ πιστεύω να την βρεις την ακρη.... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
AlienHack (Alexander) Έχω ξεφύγει !!!

206cc 1.6 110hp 2002
Ένταξη: 10 Απρ 2008 Δημοσιεύσεις: 4131 Τόπος: Thessaloniki
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 13 Οκτ 2008, 10:20:57 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Εμένα προχτές μετα από καθαρισμα τον μπεκ (το πήγα ετσι για συντήρηση εσκασα 100Ε και μου τα καθάρισαν με υπερήχους) μου παρουσίασε το προαναφερθέν πρόβλημα, ξαφνικά αναβοσβήνει το λαμπάκι του κινητήρα δουλεέυει σαν 3κιλυνδρο και βρομάει βενζίνα (βγάει και άσπρο καπνό απο πίσω ντουμάνι), το σφάλμα που γραφει στο διαγνβστικό ειναι προβλημα στα μπεκ και αποτυχία αναφλεξης.
Το πήγα πίσω στο συνεργείο που μου τα καθάρισαν και μου ειπαν οτι το ενα μπεκ εχει κολήσει ανοιχτό οποτε ψεκάζει συνέχεια και καποια στιγμή το μείγμα ειναι τοσο πλούσιο σε βενζίνη που δεν εχει αρκετο αέρα να κανει καυση και παθένει αφλογηστία. Μου αλλαξαν μπεκ 25Ε μονο χωρίς εξοδα περαστικά (καθότι μαλλον απο μαλ***α τους οταν τα καθάρισαν εγινε η ζημειά στο μπέκ) ...
τι να πώ, τσεκαρε τα μπεκ σουκαι εσύ alxdr74 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

peugeot 307 1.4 XS
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 14 Οκτ 2008, 19:44:48 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
AlienHack έγραψε: | Εμένα προχτές μετα από καθαρισμα τον μπεκ (το πήγα ετσι για συντήρηση εσκασα 100Ε και μου τα καθάρισαν με υπερήχους) μου παρουσίασε το προαναφερθέν πρόβλημα, ξαφνικά αναβοσβήνει το λαμπάκι του κινητήρα δουλεέυει σαν 3κιλυνδρο και βρομάει βενζίνα (βγάει και άσπρο καπνό απο πίσω ντουμάνι), το σφάλμα που γραφει στο διαγνβστικό ειναι προβλημα στα μπεκ και αποτυχία αναφλεξης.
Το πήγα πίσω στο συνεργείο που μου τα καθάρισαν και μου ειπαν οτι το ενα μπεκ εχει κολήσει ανοιχτό οποτε ψεκάζει συνέχεια και καποια στιγμή το μείγμα ειναι τοσο πλούσιο σε βενζίνη που δεν εχει αρκετο αέρα να κανει καυση και παθένει αφλογηστία. Μου αλλαξαν μπεκ 25Ε μονο χωρίς εξοδα περαστικά (καθότι μαλλον απο μαλ***α τους οταν τα καθάρισαν εγινε η ζημειά στο μπέκ) ...
τι να πώ, τσεκαρε τα μπεκ σουκαι εσύ alxdr74 |
Εμένα όμως στο διαγνωστικό δεν μου έγραψε τίποτα για τα μπεκ.. Τα είχα καθαρίσει και εγώ όμως πριν 30.000 χιλιόμετρα περίπου! Στην αντιπροσωπεία μου είπαν για 100 ευρώ το κάθε μπεκ! Και πως θα βρω ποιο είναι το χαλασμένο για να αλλάξω μόνο αυτό αφού αυτοί δεν μπορούν? Να δώσω 400 ευρώ για τα μπεκ δεν λέει.. Έτσι δεν είναι?
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

206cc 1.6 110hp 2002
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 15 Οκτ 2008, 11:00:10 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
αν ειναι να αλλάξεις μπεκ θα παρεις μεταχειρισμένα και θα τα ρίξεις ενα καθάρισμα. 25-30Ε το ενα. και καμια 70-80 το καθάρισμα... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

peugeot 307 1.4 XS
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 16 Οκτ 2008, 16:13:11 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Το σκέφτηκα για μεταχειρισμένα αλλά φοβάμαι μην πάθω τα ίδια.... Προς στιγμήν θα ψάξω να βρω κάποιο καλό συνεργείο εδώ στη Θεσσαλονίκη για να τα καθαρίσω ξανά μπας και στρώσουν.. Την προηγούμενη φορά τα είχα καθαρίσει στο Κιλκίς και έδωσα 50 ευρώ περίπου!
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
jimsid (Dimitris) Νέος χρήστης

PEUGEOT 307/1.6/16V 2005
Ένταξη: 12 Σεπ 2005 Δημοσιεύσεις: 87 Τόπος: Piraeus+Kranidi
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 17 Οκτ 2008, 09:33:28 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Σημερα το πρωι και σε μενα σε ενα 307 1.6/16v μολις εβαλα μπρος εκανε σαν να δουλευε με λιγοτερους κυλινδρους οσπου εσβυσε και αναψε και στον πινακα οργανων και στην οθονη antipollution fault. Αφου εσβυσε οσες φορες και να το εβαλα μπρος μετα πηρε και δουλεψε κανονικα. Απο τι μπορει να ειναι εχει κανεις καμια γνωμη?
106 to 307 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

206cc 1.6 110hp 2002
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 18 Οκτ 2008, 11:04:45 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|