PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

207 - Κρύωμα κινητήρα σε 207 GT?
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3, 4  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Κινητήρας Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Z109 (DIMITRIS)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 207 GT 190bhp

Ένταξη: 02 Φεβ 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 11 Απρ 2007, 02:26:06    Θέμα δημοσίευσης: 207 - Κρύωμα κινητήρα σε 207 GT? Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Φίλοι μου που έχετε το 207 gt και εσείς που γνωρίζετε περι τεχνικών ζητημάτων στο εν λόγω μοντέλο,τα φώτα σας! Ο turbo κινητήρας στα πρώτα 1800χλμ μου έχει αφήσει άριστες εντυπώσεις,αυτό που με ανησυχεί λίγο όμως είναι οτι ο αντιπρόσωπος της peugeot που έχει το ίδιο αυτοκίνητο με συμβούλεψε να μη το σβύνω αμέσως για καλό και για κακό και να το αφήνω λίγο στο ρελαντί να κρυώνει! Η απορία μου είναι οτι αφού το turbo είναι εργοστασιακό και ενώ ο δείκτης θερμοκρασίας νερού ειναι στους 90 συνήθως και ο δείκτης θερμ. λαδιού στη μέση πάντα,γιατί πρέπει να περιμένω και πόση ώρα θα πρέπει να περιμένω.Στο manual δεν αναφέρει τίποτα γι αυτό.Στην peugeot μου είχαν πει οτι υπάρχει ηλεκτρονικό σύστημα το οποίο ψύχει τη τουρμπίνα και δεν είναι όπως τα μη εργοστασιακά turbo που τα περισσοτερα θέλουν πολυ καλο ζέσταμα και ίσως και ένα turbotimer για το σβύσιμο...Περιμένω υπομονετικά τις απαντήσεις σας,ευχαριστω προκαταβολικά και ζητώ συγνώμη για το μεγάλο topic...

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ...ΛΙΟΝΤΑΡΙ!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Touristas (Αργύρης)
Τεχνικός Σύμβουλος

Peugeot Geopolis RS 300

Ένταξη: 15 Φεβ 2004
Τόπος: Νικαια-Περιστέρι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 11 Απρ 2007, 06:48:13    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δεν υπάρχει λόγος να περιμένεις να κρυώσει για να το σβήσεις.
Αυτό στο είπε μιας και είναι ο γνωστό πως το τούρμπο ψύχεται και λιπαίνεται με λάδι που σημαίνει πως όσο ο κινητήρας λειτουργεί κυκλοφορεί και λάδι στην τουρμπίνα.
Επίσης στο 207 υπάρχει και ηλεκτρική αντλία νερού η οποία ελέγχεται από των εγκέφαλο και ανάλογα με της ανάγκες σε ψύξη κυκλοφορεί νερό στην τουρμπίνα.
Καλό είναι πάντως μετά από σκίσιμο να το αφήνεις λίγο να δουλέψει στο ρελαντί
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
Miltellas (Μίλτος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.6 16V XSM 2001

Ένταξη: 24 Μάϊ 2002
Τόπος: Θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 11 Απρ 2007, 07:39:09    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Γενικώς απόφευγε να σβήνεις τον κινητήρα αν το θερμόμετρο λαδιού έχει ξεπεράσει τους 115C. Περίμενε να πέσει στους 115C και μετά σβήσε. Ισχύει για όλα τα αυτοκίνητα ατμοσφαιρικά και μη (αλλά για τα τούρμπο είναι σημαντικότερο). Έχει σχέση με την ομοιόμορφη κατανομή της θερμοκρασίας στα μέταλλα και με την λίπανση στα καυτά σημεία του κινητήρα (θάλαμος καύσης, βαλβίδες εξαγωγής κλπ, και φυσικά οι τουρμπίνες που καίνε πάντα λίγο έως πολύ περισσότερο). Το θετικό αποτέλεσμα φαίνεται μακροπρόθεσμα γιατί αφορά την μακροζωία-αντοχή των μηχανικών μερών στις καταπονήσεις.

Ελληνική Λέσχη Φίλων της Πραγματικής Οδήγησης

Performance of Real Cardriving Club
Επιστροφή στην κορυφή
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

Ένταξη: 24 Απρ 2003
Τόπος: Σαλλλονικη...

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 11 Απρ 2007, 08:18:17    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Επειδη ακομα θα καθυστερησει πολυ να μπει ανεξαρτητη ηλεκτρικη αντλια λαδιου στα μοτερ παραγωγης,εσυ θα το ζεσταινεις παντα τουλαχιστον κανενα 10λεπτο(κινουμενος εννοειται) και ασχετα με το αν το εσκιζες ή οχι,θα το αφηνεις τουλαχιστον ενα 2λεπτο(για να μην πω 5λεπτο) να δουλευει στο ρελαντι για να αποφυγει τις οποιες κρυσταλλοποιησεις λαδιου μπορει να επιφερει η πολυ μεγαλη θερμοκρασια της τουρμπινας. Wink

Η ψυξη της τουρμπινας με νερο ναι μεν επιφερει μεγαλη μειωση των θερμοκρασιων αλλα παρολα αυτα αν το τουρμπο ζεματαει δεν ειναι σε θεση να κρυωσει τελεια τα μεταλλα αν δεν υπαρχει παραλληλη κινηση λαδιου,εκτος απο του νερου. Confused
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger
volvos (volvos)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Ένταξη: 08 Απρ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 11 Απρ 2007, 08:21:57    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

και εγω σαν εγκαθετος θα σου πω να αφησεις τα κρυωματα και να προγραμματισεις να βαλεις στο μελλον το προγραμμα του rc Που θα πωλειται κανονικα απο τη πεζο και θα λυνει τετοια θεματα αααααααααααααααα
δινει και 20+αλογακια μωρε Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

ερωτηση. σταυρο αυτο το προγραμμα θα δινει και τη δυνατοτητα απενεργοποιησης του esp?
Επιστροφή στην κορυφή
Steve (30cm) (Moderator)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Citroen C4 (2012) 1.6 e-hdi DRAGSTER

Ένταξη: 21 Απρ 2003
Τόπος: Ψεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 11 Απρ 2007, 08:36:34    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

volvos έγραψε:
ερωτηση. σταυρο αυτο το προγραμμα θα δινει και τη δυνατοτητα απενεργοποιησης του esp?

Εκ μέρους του άλλου Σταύρου:

ΤΣΚ.

https://www.makemuesli.gr/
http://facebook.com/makemuesli
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
Touristas (Αργύρης)
Τεχνικός Σύμβουλος

Peugeot Geopolis RS 300

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 11 Απρ 2007, 08:49:45    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Συγνώμη αλλά είστε υπερβολική.
Δεν νομίζω ότι θα κάτσει ο κάθε ένας που θα πάρει ένα τέτοιο αμάξι να περιμένει να κρυώσει για να το σβήσει αυτό δεν είναι λογικό.
Επίσης όπως έγραψα και ποιο πάνω μετά από σκίσιμο καλό θα ήταν να το αφήσει λίγο στο ρελαντί και μετά να το σβήσει.
Καλώς η κακώς η τεχνολογία προχωράει και τέτοια προβλήματα περί φθοράς με ζεστό το λάδι δεν υπάρχουν σε τόσο μεγάλο βαθμό εκτός και αν το παρακάνεις.
Άσε που δεν νομίζω μετά από μια βόλτα αν πας και το παρκάρεις και το κλείσεις αμέσως θα πάθει κάποια ζημιά έστω και μακροπρόθεσμα γιατί εάν είναι έτσι καλύτερα να πάρεις ατμοσφαιρικό που δεν σπάει δεν χαλάει.
Επιστροφή στην κορυφή
Steve (30cm) (Moderator)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Citroen C4 (2012) 1.6 e-hdi DRAGSTER

Ένταξη: 21 Απρ 2003
Τόπος: Ψεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 11 Απρ 2007, 08:55:57    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Touristas έγραψε:
γιατί εάν είναι έτσι καλύτερα να πάρεις ατμοσφαιρικό που δεν σπάει δεν χαλάει.

Silly

https://www.makemuesli.gr/
http://facebook.com/makemuesli
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 11 Απρ 2007, 09:00:39    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Touristas έγραψε:
Συγνώμη αλλά είστε υπερβολική.
Δεν νομίζω ότι θα κάτσει ο κάθε ένας που θα πάρει ένα τέτοιο αμάξι να περιμένει να κρυώσει για να το σβήσει αυτό δεν είναι λογικό.
Επίσης όπως έγραψα και ποιο πάνω μετά από σκίσιμο καλό θα ήταν να το αφήσει λίγο στο ρελαντί και μετά να το σβήσει.
Καλώς η κακώς η τεχνολογία προχωράει και τέτοια προβλήματα περί φθοράς με ζεστό το λάδι δεν υπάρχουν σε τόσο μεγάλο βαθμό εκτός και αν το παρακάνεις.
Άσε που δεν νομίζω μετά από μια βόλτα αν πας και το παρκάρεις και το κλείσεις αμέσως θα πάθει κάποια ζημιά έστω και μακροπρόθεσμα γιατί εάν είναι έτσι καλύτερα να πάρεις ατμοσφαιρικό που δεν σπάει δεν χαλάει.

Επειδη ευτυχως ή δυστυχως τα αυτοκινητα δεν εχουν πια την ποιοτητα κατασκευης που ειχαν,τα μοτερ ειναι σαφως πολυ πιο πουσαρισμενα και οι κατασκευαστες θελουν να εχουν την αγορα "σε κινηση" και οχι στασιμη αγοραζοντας ενα αυτοκινητο την δεκαετια για τον καθε καταναλωτη,καλυτερα οπως λεει και η παροιμια "Καλλιο γαιδουροδενε παρα γαιδουρογυρευε". Rolling eyes

Τωρα το τι θα κανει ο καθενας,ποσο θα αντεξει το μοτερ ή τι θα χρειαστει το μοτερ,ειναι καθαρα θεμα κρισης αλλα και τσεπης. Wink
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger
Touristas (Αργύρης)
Τεχνικός Σύμβουλος

Peugeot Geopolis RS 300

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 11 Απρ 2007, 09:20:57    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εγώ πάντως επιμένω πως σε νορμάλ συνθήκες οδήγησις δεν χρειάζεται απολύτως τίποτα.
Από εκεί και πέρα όπως λες κι εσύ ο καθένας ας κάνει ότι θέλει.

Α και κάτι ακόμα....τα δημοσιογραφικά 207GT έχετε την εντύπωση πως τα παραχαϊδεύουν και α μην το σβήσει είναι ζεστό η άστο να ζεσταθεί και μετά φύγε.... μπα δεν νομίζω.
Κι όλα αυτά τα αυτοκίνητα κυκλοφορούν και κάνουν πολλά χιλιόμετρα και θα συνεχίσουν να κάνουν και μετά το τέλος των τεστ και είμαι σίγουρος πως δεν θα κάνουν κιχ. Wink
Επιστροφή στην κορυφή
volvos (volvos)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 11 Απρ 2007, 09:22:18    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

αργυρη το esp υπαρχει τροπος να βγει στο gt αλλα να δουλευει το abs?
ή εστω αν βγαλεις ασφαλεια και βγουν οφ και τα δυο?
Επιστροφή στην κορυφή
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 11 Απρ 2007, 09:41:00    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τα δημοσιογραφικα αυτοκινητα δυστυχως ειναι εντελως διαφορετικη περιπτωση που την εχω ζησει απο κοντα,για αυτο και πουλιουνται σε πολυ χαμηλοτερη τιμη... Confused
Το τι προβληματα βγαζουν μεχρι την πωληση τους ειναι μεγαλη υποθεση,ιδιαιτερα το τι βγαζουν μετα... Sad

Προσωπικα ευχομαι ποτε κανεις μας να μην παρει τετοιο αυτοκινητο. Sad
Επιστροφή στην κορυφή
Touristas (Αργύρης)
Τεχνικός Σύμβουλος

Peugeot Geopolis RS 300

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 11 Απρ 2007, 11:02:45    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το δικό μου τέτοιο είναι Very happy

Είναι λογικό να πωλούνται σε ποιο χαμηλή τιμή μιας και είναι μεταχειρισμένα.
Επίσης δεν είναι τίποτα ιδικά αυτοκίνητα αλλά κανονικής παραγωγής όπως όλα τα άλλα.
Επιστροφή στην κορυφή
Touristas (Αργύρης)
Τεχνικός Σύμβουλος

Peugeot Geopolis RS 300

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 11 Απρ 2007, 11:04:10    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

volvos έγραψε:
αργυρη το esp υπαρχει τροπος να βγει στο gt αλλα να δουλευει το abs?
ή εστω αν βγαλεις ασφαλεια και βγουν οφ και τα δυο?

Αυτό δεν το ξέρω ακόμη αλλά εάν το ESP κλείνει όπως του 206 το ABS θα λειτουργεί κανονικά.
Επιστροφή στην κορυφή
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 11 Απρ 2007, 12:07:48    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ειδικα αυτοκινητα δεν ειναι αλλα ειναι χιλιοξεσκισμενα καθως απο αυτα εχουν περασει ολοι οι πωλητες κατα την παρουσιαση του μοντελου οπως επισης και μετα οι δημοσιογραφοι με οτι συνεπαγεται αυτο... Confused

Ασε,τα εζησα στην Opel αρκετα χρονια και δεν γουσταρω να τα ξαναζησω...

Ιδιαιτερα γυρισαν τα μυαλα μου αναποδα οταν σοβαρος "καραγκιοζης" του χωρου ειχε παρει το Astra Coupe Turbo για Σ/Κ και μας το γυρισε με την μια πισω ζαντα σε κομματια γιατι λεει του τρυπησε το λαστιχο στον δρομο και δεν μπορουσε να την αλλαξει εκει,οποτε το εφερε απο την Χαλκιδικη μεχρι την Θεσσαλονικη με σκασμενο λαστιχο,την ζαντα σαν να μην πω τι,και το Astra γεματο απο μπαγαζια και οικογενεια μεσα. Shocked Mad Mad Mad
Επιστροφή στην κορυφή
Z109 (DIMITRIS)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 207 GT 190bhp

Ένταξη: 02 Φεβ 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 11 Απρ 2007, 21:58:50    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Very happy Παιδια ευχαριστω για την ανταποκριση.Πηρα τηλεφωνο στη peugeot το πρωι για να ακουσω την επισημη αποψη.Μου ειπαν οτι ο συγκεκριμενος κινητηρας εχει τετοιες προδιαγραφες και ηλεκτρικα μεσα ωστε να μη χρειαζεται να περιμενεις ουτε λεπτο στο ρελαντι πριν το σβυσεις,ιδιαιτερα, συνεχισε ο υπευθυνος τεχνικος διευθυντης,οταν τα οργανα δεν δειχνουν τις ΚΟΚΚΙΝΕΣ περιοχες!Σε αντιθεση,δεν ειναι κακο αν το εχεις καταπονησει επικινδυνα να το αφηνεις να δουλευει για δευτερα στο ρελαντι πριν το σβυσεις.Επισημα παντως μου ειπε οτι εχουν προβλεψει να μη χρειαστει να συμβει αυτο!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ...ΛΙΟΝΤΑΡΙ!
Επιστροφή στην κορυφή
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 12 Απρ 2007, 07:28:22    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Απανταω με μια ακομη παροιμια... Laughing

"Φυλαγε τα ρουχα σου για να'χεις τα μισα"... Rolling eyes
Επιστροφή στην κορυφή
volvos (volvos)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 12 Απρ 2007, 07:59:38    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

βασικα αυτο που πρεπει να κανεις ειτε εχεις τουρμπο ειτε ατμοσφαιρα ειτε πατινι ειναι καποια λεπτα πριν φτασεις σπιτι σου (4-5) να κοβεις λιγο ρυθμο για να ηρεμησει-κρυωσει λιγο το μοτερ...
ειδικα οταν το κανεις αυτο εν κινησει ειναι πιο ευκολο-γρηγορο να κατεβει η θερμοκρασια λαδιου (αυτο κοιτα πιο πολυ αφου αυτο ψυχει τη τουρμπινα) και νερου... απο οσο να σταματησεις κατω απο το σπιτι σου και να το κοιτας στο ρελαντι για 2-3λεπτα...
Επιστροφή στην κορυφή
salex (Στελιος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

3008 (ex 207 GT)

Ένταξη: 21 Οκτ 2006
Τόπος: Παλλήνη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 12 Απρ 2007, 10:24:27    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Z109 έγραψε:
Very happy Παιδια ευχαριστω για την ανταποκριση.Πηρα τηλεφωνο στη peugeot το πρωι για να ακουσω την επισημη αποψη.Μου ειπαν οτι ο συγκεκριμενος κινητηρας εχει τετοιες προδιαγραφες και ηλεκτρικα μεσα ωστε να μη χρειαζεται να περιμενεις ουτε λεπτο στο ρελαντι πριν το σβυσεις,ιδιαιτερα, συνεχισε ο υπευθυνος τεχνικος διευθυντης,οταν τα οργανα δεν δειχνουν τις ΚΟΚΚΙΝΕΣ περιοχες!Σε αντιθεση,δεν ειναι κακο αν το εχεις καταπονησει επικινδυνα να το αφηνεις να δουλευει για δευτερα στο ρελαντι πριν το σβυσεις.Επισημα παντως μου ειπε οτι εχουν προβλεψει να μη χρειαστει να συμβει αυτο!

Μα καλά, τί λένε οι άνθρωποι; Αν τα όργανα πάνε στις κόκκινες περιοχές τότε σίγουρα θα πας συνεργείο για κάποια βλάβη!

1. Η Peugeot (και η κάθε εταιρεία) ενδιαφέρεται για τα πρώτα 3 χρόνια, κατά τα οποία έχεις εγγύηση. Οι γενικές φθορές που συζητάμε καθορίζουν αν ο κινητήρας θα κάνει απροβλημάτιστα περισσότερα από 150.000χλμ.
Οι περισσότεροί μας όμως μακάρι να έχουμε κάνει τα 50.000 χλμ μέσα στα τρία πρώτα χρόνια.

2. Τί περίμενες να σου δώσει ο τεχνικός διευθυντής; Μια απάντηση που θα μπορούσες να εκλάβεις ως ελάττωμα του αυτοκινήτου; Γιατί από ό,τι θυμάμαι όλες οι εταιρείες έχουν κάποια recommendations αλλά σε καμία περίπτωση δεν σου επιβάλλουν την τήρησή τους. Κάπως έτσι συμβαίνει κι εδώ.

3. Ό,τι εκτίθεται σε μεγάλη θερμοκρασία χρειάζεται χρόνο για να επανέλθει και είναι κακή ιδέα να κάνεις απότομη απόψυξη. Για το καπάκι, την πολλαπλή και το μαντέμι. Με 900+ βαθμούς κελσίου εκει μέσα τί περιμένεις να γίνει αν κλείσεις τον κινητήρα;
Ουδεμία σχέση η θερμοκρασία ψυκτικού.

4. Η τουρμπίνα περιστρέφεται σε χιλιάδες στροφές ανά λεπτό. Λειτουργεί από 100.000 rpm και πάνω, όταν τη πιέσεις μπορεί να φτάσει και τις 200.000 rpm.
Αν κλείσεις τον κινητήρα τότε κόβεις την παροχή λαδιού στο έδρανό της και διακόπτεται το οριακό στρώμα ανάμεσα στις επιφάνειες, με όποιες συνέπειες μπορεί να έχει αυτό (π.χ. σπάσιμο τουρμπίνας ή μείωση ζωής στο 50%). Όσο μικρό και να είναι το στροφείο, δεν παύει να χρειάζεται κάποια ώρα για να πέσουν οι στροφές του λόγω στροφορμής.
Όσο μεγαλύτερη τουρμπίνα, τόσο περισσότερος ο χρόνος. Σε γουρουνοτούρμπο (λ.χ.GT35) μπορεί να κάνει και δύο-τρία λεπτά.

Τα συμπεράσματα δικά σου! Εγώ πάντως θα έβαζα και ένα turbo timer.

Όπως γράφει ο συνονόματος, φύλαγε τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά! Razz
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
volvos (volvos)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 12 Απρ 2007, 10:28:41    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

??
σε 8 μερεσ κλεινω 3χρονια
83000χλμ με πολυ μεγαλη οικονομια και προσοχη στα χλμ το τελευταιο ενα χρονο...( το πρωτο ειχα 35 )
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Κινητήρας Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3, 4  Επόμενη
Σελίδα 1 από 4

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης