Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
206xtreme (Vassilis) Μέλος

Ένταξη: 30 Οκτ 2009 Δημοσιεύσεις: 124
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 30 Οκτ 2009, 14:43:37 Θέμα δημοσίευσης: Ηχοσύστημα για το γαλλακι μου. |
|
|
Έχω την εξής απορεία και θα ήθελα αν ειναι δυνατόν την βοηθειά σας.
Έχω το Peugeot 206 1.4 3d μοντελο του 2007. Θέλω να ξεκινήσω να του φτιάξω ένα ηχοσύστημα χωρίς όμως να επέμβω στις πόρτες με κάποιου είδους κατασκευή. Το θέμα είναι οτι όλα τα ηχεία θα μου έρθουν απο Αμερική, οπότε και θα πρέπει να ξέρω τις ακριβείς διαστάσεις των εργοστασιακών ηχείων του οχήματος μου. Αν μπορεί κάποιος που να ξέρει και να είναι σίγουρος παρακαλώ ας μου πει διαστάσεις μπροστινών και πίσω ηχείων (διάμετρο) και το μέγιστο βάθος που μπορούν να μπούν ηχεία στις πόρτες χωρίς να έχω πρόβλημα με τα παράθυρα.
Ευχαριστώ πολύ. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
p206xs2 (Γρηγόρης) Δραστήριο μέλος

Peugeot 206 1.6 (16V) XS (2003)
Ένταξη: 02 Οκτ 2003 Δημοσιεύσεις: 273 Τόπος: Αθήνα, Νέος Κόσμος
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 30 Οκτ 2009, 16:43:26 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Τα μπροστινά ηχεία έχουν διάμετρο 16,5 cm και τα πίσω, αν δεν κάνω λάθος, 13 cm.
Σε ό,τι αφορά στο βάθος, για τα μπροστινά λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα αν βρεις ηχείο με συνολικό βάθος (μαζί με τον κώνο εννοείται) μέχρι 68mm. Εγώ που έβαλα Focal με βάθος 71,3mm χρειάστηκε να κόψω την πλαστική γρίλια που βρίσκεται από πίσω. Ακόμη και αυτό αν κάνεις πάντως, δεν είναι καθόλου σοβαρό θέμα και εννοείται δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με τα παράθυρα...Λίγο πολύ όλοι αυτό έχουν κάνει, όσοι δηλαδή έχουν τοποθετήσει καλύτερα ηχεία στις πόρτες.
Για τα πίσω, δεν γνωρίζω βάθος, μιας και δεν τα έχω αντικαταστήσει.
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
SnakeMJK (Ζήσης) Άντε γεια !!!

Renault Clio 1.5 (8V) Dynamic (2015)
Ένταξη: 27 Φεβ 2003 Δημοσιεύσεις: 5109 Τόπος: Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 30 Οκτ 2009, 16:55:06 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
λένε ότι τα πίσω δεν τα αλλάζεις γιατί έτσι κ αλλιώς έχουν λάθος τοποθέτηση οπότε δεν αξίζει τον κόπο.
και εγώ λέω κάααααααποια στιγμή να βάλω 2 ηχειάκια μπροστά γιατί τα εργοστασιακά έχουν αρχίσει και δείχνουν τα χρόνια τους... 
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
p206xs2 (Γρηγόρης) Δραστήριο μέλος

Peugeot 206 1.6 (16V) XS (2003)
Ένταξη: 02 Οκτ 2003 Δημοσιεύσεις: 273 Τόπος: Αθήνα, Νέος Κόσμος
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 30 Οκτ 2009, 17:01:30 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
SnakeMJK έγραψε: | λένε ότι τα πίσω δεν τα αλλάζεις γιατί έτσι κ αλλιώς έχουν λάθος τοποθέτηση οπότε δεν αξίζει τον κόπο.
|
Ναι, γιατί τα μπροστινά έχουν σωστή...
Το 206, κακά τα ψέμματα, δεν έχει σωστές θέσεις για τα ηχεία...Και τα πίσω συνήθως δεν τα αλλάζουμε γιατί δεν προσφέρουν ουσιαστικά τίποτα, παρά μόνο στο "γέμισμα" της καμπίνας.
Για τον οδηγό και συνοδηγό, κατά τη γνώμη μου, αρκεί ένα καλό διαιρούμενο μπροστά.
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
206xtreme (Vassilis) Μέλος

Ένταξη: 30 Οκτ 2009 Δημοσιεύσεις: 124
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 30 Οκτ 2009, 19:10:43 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Σύμφωνα με αυτά που μου λέτε δηλαδή, μπροστα ηχεία θα παραγγείλω 6.5 (ιντσες) . εχς βρεί ενα ζευγαράκι της lanzar τα οποια μαζί και τα 2 αποδιδουν 280 rms με βάθος 2.6 (ιντσες)
Τα πίσω είναι δεν είναι καλά τοποθετημένα πρέπει να αλλαχθούν γιατί ο ενισχυτής μου είναι δικάναλος και αν δωσω πολύ τα μεγάλα θα αρπάξω φωτιά μέσα.
Οπότε αμα είναι 13 εκατοστα τα πίσω πάμε σε 5αρία ή σε 5.25 (ίντσες παντα); θα χωρέσουν τα 5.25; Από όσο μου έχουν πει πίσω λόγω έλειψης παραθύρων δε παίζει καποιο θέμα βαθους...
Λίγη βοήθεια ακόμα παίδες να τα παραγγείλω. Να είστε καλα. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|