PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Αλλαζει αντιπροσωπο η RENAULT

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
sps (Spyros)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

206 XS Ε10

Ένταξη: 22 Δεκ 2002

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 24 Φεβ 2008, 21:59:11    Θέμα δημοσίευσης: Αλλαζει αντιπροσωπο η RENAULT Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Renault: Αλλαγή εισαγωγέα στην Ελλάδα

Λήξη της συνεργασίας με την Mava, μετά από 32 χρόνια
Αναλαμβάνει η PGA Motors
«Σκληρή» απάντηση της Mava A.E.
Η Renault υπέγραψε συμφωνία με την PGA Motors, η οποία και θα αναλάβει τη διανομή των οχημάτων της γαλλικής εταιρίας στην Ελλάδα. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Renault, η αλλαγή αντιπροσώπου στη χώρα μας εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια αύξησης των πωλήσεων των αυτοκινήτων Renault, με στόχο τις 800.000 μονάδες παγκοσμίως.
Σύμφωνα πάντα με τους Γάλλους, η Ελλάδα δείχνει να έχει μία δυναμική που θα βοηθήσει την Renault σε μεγάλο βαθμό.
H επίσημη ανακοίνωση-απάντηση της Mava A.E. (που ήταν εισαγωγέας των αυτοκινήτων Renault από το 1976) έχει ως εξής:

H MAVA AE, για 32 χρόνια αντιπρόσωπος και εισαγωγέας των αυτοκινήτων Renault στην Ελλάδα, οδηγείται σε εμπορικό μαρασμό. Το πρωτοφανές αυτό γεγονός οφείλεται σε πολλούς λόγους:

• Η εμπορική πολιτική της γαλλικής Renault που τα τελευταία χρόνια επέβαλε δυσβάστακτους όρους στην εισαγωγική εταιρεία (υψηλές έκτος ανταγωνισμού τιμές και υποχρέωση πωλήσεων μεγάλου αριθμού μονάδων – για την επίτευξη ανέφικτου μεριδίου αγοράς). Η αλλαγή αυτή στην πολιτική της Renault οφείλεται στην παρουσία νέων στελεχών που, αγνοώντας τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής αγοράς και τον οξύτατο Άπω-Ανατολικό ανταγωνισμό, προσπάθησαν πιεστικά να επιβάλουν δικά τους συστήματα – και επέμεναν πεισματικά σε αυτά ακόμα και αφού αποδείχτηκε η αποτυχία τους.

• Εξ ‘ άλλου σημαντικά συνέβαλε η γενικότερη πτώση (πανευρωπαϊκά) της ζήτησης για τα μοντέλα Renault – λόγω του ιδιαίτερου σχεδιασμού τους που δεν άρεσε στο κοινό, των πολλών προβλημάτων αξιοπιστίας και των κενών στην γκάμα των μοντέλων.

• Η άρνηση της Renault να βοηθήσει την Ελληνική της αντιπροσωπεία στην εξεύρεση λύσεων – και η υπαναχώρησή της από γραπτές συμφωνίες για μια διεύρυνση της μετοχικής σύνθεσης που θα έλυνε το πρόβλημα της χρηματοδότησης.

• Η επιβολή από μέρους της μητρικής εταιρείας embargo σε παραδόσεις αυτοκινήτων από τον Ιούνιο 2007 – πράγμα που οδήγησε την MAVA σε παράλυση και τεράστιες ζημιές.

• Η επιβολή στην MAVA ΑΕ υπέρογκου προστίμου (12.700.000€) από την Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού.

• Η επιμονή της Renault σε μια και μόνη επιλογή εταίρου για συμμετοχή στην εταιρεία – παρά τις επανειλημμένες, επίμονες και συμφέρουσες αντιπροτάσεις της MAVA που αφορούσαν Έλληνες επενδυτές, οι οποίοι θα είχαν αντιμετωπίσει το πρόβλημα ήδη από τα μέσα του 2007. Η εμμονή αυτή τεκμηριώθηκε τελικά με την ανάθεση της αποκλειστικής αντιπροσώπευσης σε αυτόν το ένα (υποψήφιο) εταίρο. Η ανάθεση έγινε με χωριστές συνεννοήσεις, πίσω από την πλάτη της MAVA AE, αφού προηγουμένως με την στάση της η Γαλλική πλευρά την είχε οδηγήσει σε οικονομική καταστροφή.

• Η Renault επέδειξε πρωτοφανή αδιαφορία για την ζημιογόνα κατάσταση που προκάλεσε στην MAVA, σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις, π.χ. στην Ιρλανδία, που εξαγόρασε αμέσως τον εκεί εισαγωγέα.

• Η απάνθρωπη για το προσωπικό (300 άτομα) και τους συνεργάτες της MAVA και αρνητική για τους πελάτες απόφαση της Renault και του νέου αντιπρόσωπου να μην αποτελέσουν την συνέχεια της MAVA αλλά να ξεκινήσουν νέα εταιρεία από το μηδέν.

Για όλα αυτά η MAVA προσφεύγει στα δικαστήρια διεκδικώντας υψηλές αποζημιώσεις.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας θέλει να ζητήσει συγγνώμη από το προσωπικό, τους συνεργάτες και τους πελάτες για την εξέλιξη αυτή.
Διαβεβαιώνει ότι μέχρι την τελευταία στιγμή έδωσε σκληρό αγώνα, με μεγάλες προσωπικές θυσίες, για να μην οδηγηθεί η MAVA σε αυτή την άδοξη κατάληξη. Δυστυχώς η Renault φαίνεται να είχε προγραμματίσει το τέλος της MAVA – και το επέτυχε.

SPS:Τακη τον φαγανε τον Προεδρο!!! Laughing

Messinian Houses
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
COOL ALEXIS (Aleki)
Τμήμα Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

C3 Cowmooflage

Ένταξη: 10 Μάϊ 2004
Τόπος: Fathercare

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 24 Φεβ 2008, 22:19:20    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ας μην μιλήσει ο Παναγιώτης καλύτερα για την κατάσταση της Renault εδω Exclamation

Ακόμα χειρότερα αν μιλήσει κάποιος ιδιοκτήτης Cool

Θέλω ένα και ένα
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
kane (Σταύρος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

SL 55 AMG

Ένταξη: 01 Δεκ 2006
Τόπος: στο συνεργείο...

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 25 Φεβ 2008, 07:06:32    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δεν θα σταθω στο "παρασκηνιο" μιας και δεν γνωρίζω τπτ περι του θέματος.
Αλλα θέλω να ρωτήσω αυτό που καίει τον λαουτζίκο!!! θα πεσουν καθόλου οι τιμές των καινούργιων ρενό???

Υ.Γ. PGA motors? ελληνικών συμφερόντων?
Υ.Γ2. το δικτυο ρενό? θα παραμείνει ως εχει υπο την αιγιδα της νεας εταιρίας?

Kane + Steve VS 2kg αρνίσιο παϊδάκι, σημειώσατε 1
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger
volvos (volvos)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Ένταξη: 08 Απρ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 25 Φεβ 2008, 09:02:19    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

οπως ελγαμε με αλεξ

η δηλωση του μανια ειναι το λιγοτερο γελοια και ενδεικτικη του επιπεδου της σημερινης ελληνικης κοινωνιας και του κλασικου νεοελληνα που θελει να τα γα**σει ολα...αντι να ειμαστε λιγο κατω απο την ευρωπη εχουμε βρεθει λιγο πανω απο την αφρικη σα χωρα πλεον.
φωναζει ο κλεφτης να φοβηθει ο λαος....

η Pga ειναι γαλλικη αν θυμαμαι καλα απο αλλου που εχει πεκταθει με δικτυο πωλησεων σε πολλες ευρωπαικες χωρες.
κατι π.χ στυλ σφακιανακη σε ευρωαπικο στυλ

οτι και να ειναι μονο καλο μπορει να ειναι για τη καταντια της ελληνικης ρενο

αντε νε ξεκουμπιστει και απο εθεα να ησυχασουμε
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
kane (Σταύρος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

SL 55 AMG

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 25 Φεβ 2008, 19:05:33    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Κοιτα που ενα ενα ολα τα κομματια του παζλ ενωνονται...ειχα ψιλο καλες σχεσεις με εναν πωλητη (σχεδον διευθυντη,μιας και το αφετνικο δεν παταγε ποτε) σε μια τοπικη ρενο.
Μιλάμε το παιδι 14 χρονια εκει.Και εντελως ξαφνικα πριν κανα 6μηνο παραιτηθηκε...και τοτε μου χε πει οτι απλα ειχε βαρεθει.
Και πηγε στην πεζο Razz ...

Επιστροφή στην κορυφή
papadakn (Νίκος)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 207GT (2007)

Ένταξη: 15 Νοέ 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 25 Φεβ 2008, 20:06:48    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η αλλαγή αντιπροσώπου ήταν αναμενόμενη εδώ και περίπου 1 χρόνο. Απλά όλοι λέγανε ότι την αντιπροσωπεία θα την αναλάβει η μητρική Renault στα πρότυπα της BMW και της Volvo.

Σίγουρα οι τιμές της Renault τόσο σε αυτοκίνητα αλλά και ανταλλακτικά ήταν εκτός πραγματικότητας για το target group που απευθύνεται. Μακάρι να δούμε σύντομα καλύτερες τιμές, η αρχή έχει ήδη γίνει αποτο twingo GT πάντως.

Πέρα όμως απο τον αντιπρόσωπο, αν δεν βγάλουν αυτοκίνητα με αποδεκτή απο τον πολύ κόσμο εμφάνιση, δεν πρόκειται να δουν προκοπή.

Μετωρολογικός σταθμός Νέας Κηφισιάς
http://www.locus-delicti.com
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
kane (Σταύρος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

SL 55 AMG

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 25 Φεβ 2008, 20:49:02    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

βρε ας ριξουν το κλιο 197 στα 20-21000 και το R26 στα 25000 και ας τα κανουν και με πορτοκαλογαλαζοπρασινί βουλες...

Επιστροφή στην κορυφή
Πάνος 
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

Pug 206 1,6 (16v) GTi - RC

Ένταξη: 12 Ιούλ 2007
Τόπος: Καλαμάτα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 25 Φεβ 2008, 21:24:36    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

kane έγραψε:
βρε ας ριξουν το κλιο 197 στα 20-21000 και το R26 στα 25000 και ας τα κανουν και με πορτοκαλογαλαζοπρασινί βουλες...

Ναι γιατι με 21.000 θα το παρεις.
Ασε τις ιστοριες ρε. Laughing

Εγω δεν είμαι λογιστής , είμαι μπλοκακι .
Είμαι μπλοκάκι με καρμπόν,σε νομοσχέδια φασόν και σφραγιδάκι.

http://www.panoslahanas.blogspot.gr/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
salex (Στελιος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

3008 (ex 207 GT)

Ένταξη: 21 Οκτ 2006
Τόπος: Παλλήνη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 25 Φεβ 2008, 22:32:44    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πάνος έγραψε:

Κι εγώ θα το πάρω αν κάνει 21000!

http://www.etuners.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
kane (Σταύρος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

SL 55 AMG

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 25 Φεβ 2008, 22:55:38    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πάνος έγραψε:
kane έγραψε:

ενω εσυ βρε εδωσες ενα κουβα και πηρες ενα αλλο κουβα...απλα άλλαξες χρωμα.
Φιλε αλλο 21.000 και αλλο 28.000 (οχι οτι και τα 21 ειναι λιγα).

Ειδες συμφωνει και ο στελιος μαζι μου! (αλλιως σιγα μη δει το δρομο της επιστροφης το τζιτεκ...)

Επιστροφή στην κορυφή
Πάνος 
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

Pug 206 1,6 (16v) GTi - RC

Ένταξη: 12 Ιούλ 2007
Τόπος: Καλαμάτα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 25 Φεβ 2008, 23:03:48    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

kane έγραψε:
ενω εσυ βρε εδωσες ενα κουβα και πηρες ενα αλλο κουβα...απλα άλλαξες χρωμα.
Φιλε αλλο 21.000 και αλλο 28.000 (οχι οτι και τα 21 ειναι λιγα).

Ειδες συμφωνει και ο στελιος μαζι μου! (αλλιως σιγα μη δει το δρομο της επιστροφης το τζιτεκ...)

Μπορει να συνεχιζω να διασκεδαζω στις παραλιες,τουλαχιστον ομως σπινιαρω καλυτερα...
Παντως ατοπη η συζητηση περι κουβαδων μιας και το κλιο μονο κουβας δεν ειναι.
Με 21.000 ισως το σκεφτομουν και εγω.
Αν και με τιποτα δεν μπορω να χωνεψω αυτο το απαισιο εσωτερικο των ρενο.

Εγω δεν είμαι λογιστής , είμαι μπλοκακι .
Είμαι μπλοκάκι με καρμπόν,σε νομοσχέδια φασόν και σφραγιδάκι.

http://www.panoslahanas.blogspot.gr/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης