PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

206 - 206CC Αλλαγή ηχείων
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3, 4, 5  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
peugeot206cc (akis)
Μέλος
Μέλος

308

Ένταξη: 25 Σεπ 2002
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 25 Σεπ 2002, 13:27:42    Θέμα δημοσίευσης: 206 - 206CC Αλλαγή ηχείων Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Από ότι ξέρω στο CC μπορούν να μπούν ηχεία 17cm (μπροστά) και 10cm(πίσω). Γνωρίζει κανένας καλά ηχεία σε αυτές τις διαστάσεις με υψηλή ευαισθησία και σχετικά χαμηλή τιμή (μέχρι 200 ευρώ και για τα 2 ζευγάρια) ;
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
overgr (Σταύρος)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Peugeot 206 1.6 (16V) CC (2002)

Ένταξη: 21 Ιούλ 2002
Τόπος: Παπάγου, Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 25 Σεπ 2002, 15:36:18    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Φίλε peugeot206CC,

κατ'αρχήν εφόσον είσαι σε σχετικά low budget, σου προτείνω σε πρώτη φάση να ΜΗΝ αλλάξεις τα πίσω ηχεία. Είναι όντως απαράδεκτα, αλλά δεν κάνουν μεγάλη διαφορά μέσα στο CC. Ξόδεψε όσα περισσότερα μπορείς για τα μπροστά, και άσε τα πίσω για αργότερα.

Σχετικά με τα μπροστα...

Καλά ηχεία από προσωπική εμπειρία είναι τα Audax και τα Focal. Φοβάμαι όμως ότι ξεφεύγουν από τα 200Ε.

Έχω ακούσει επίσης ευμενή σχόλια για την καλή σειρά της Kenwood στο CC.

Σημαντικό στοιχείο: Τι πηγή θα χρησιμοποιήσεις?
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
peugeot206cc (akis)
Μέλος
Μέλος

308

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 25 Σεπ 2002, 15:47:55    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η πηγή που θα χρησιμοποιήσω είναι της Sony το MP-30.
Τι γνώμη έχεις για την πηγή ;

Ηχεία μπορεί να μην αγοράσω διαιρούμενα για λόγους κόστους.
Επίσης είδα στο site για CADENCE.
Υπάρχουν CADENCE με μικρό κόστος (διαιρούμενα ή όχι) ;
Τι γνώμη έχεις για φτηνά INFINITY ;
Επιστροφή στην κορυφή
overgr (Σταύρος)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 25 Σεπ 2002, 16:19:39    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σχετικά με το Sony, δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα.
Έχω κακή εμπειρία από τη Sony και την αποφεύγω...

Cadence και Infinity είναι καλές εταιρίες, φοβάμαι όμως ότι για να
κουνηθούν τα ηχεία τους απαιτούν ύπαρξη ενισχυτή. Επίσης δεν έχω ακούσει τις φθηνές σειρές τους, και δεν έχω άποψη δυστυχώς.

ΜΗ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΔΙΑΙΡΟΥΜΕΝΑ!!!!! ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΥΣ.
Επιστροφή στην κορυφή
peugeot206cc (akis)
Μέλος
Μέλος

308

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 25 Σεπ 2002, 16:26:07    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Είχα βάλει διαιρούμενα στο Rallaki που είχα πριν.
Δεν έμεινα ενθουσιασμένος. Δεν είδα καμία διαφορά σε σχέση με τα άλλα ηχεία. Υποτείθεται πως επειδή οι ψηλές συχνότητες είναι κατευθυντικές δεν χάνεις τα πρίμα (από τα tweeters). Αλλά σου λέω - καμία διαφορά.

ΑΑ!! στο rallaki είχα βάλει κάποια που μου είχαν συστήσει. Ούτε που θυμάμαι την μάρκα. Μου είχαν στοιχήσει 160 ευρώ.
Επιστροφή στην κορυφή
overgr (Σταύρος)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 25 Σεπ 2002, 16:52:50    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Είναι τέτοια η θέση των ηχείων στις πόρτες του CC που αν δεν βάλεις διαιρούμενα δεν θα ακούς σχεδόν καθόλου πρίμα.
Επιστροφή στην κορυφή
Nikel 
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Ένταξη: 30 Μάϊ 2002
Τόπος: Πειραιάς-Κερατσίνι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 25 Σεπ 2002, 18:37:27    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

overgr έγραψε:
Είναι τέτοια η θέση των ηχείων στις πόρτες του CC που αν δεν βάλεις διαιρούμενα δεν θα ακούς σχεδόν καθόλου πρίμα.

Συμφωνω και επαυξανω Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation

A CC & a Strong Hair-Gel Are 2 Things That Go Together
Επιστροφή στην κορυφή
TZAG 
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206CC 1.6 (16V) (2002)

Τόπος: Theva

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 25 Σεπ 2002, 21:07:31    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

peugeot206cc,
Πρόσεξε μιά επιπλέον λεπτομέρεια στα ηχεία πού θα πάρεις. Shocked
Οι πόρτες εσωτερικά έχουν πλαστικό προστασίας από τα νερά των παραθύρων. Αν δεν τα πειράξεις αυτά, ο ελεύθερος χώρος γιά τοποθέτηση ηχείων είναι μέχρι 45mm βάθος, καί μόνο Kenwood ή Sony μπορείς να βάλεις (προτιμώ Kenwood). Άν τα σπάσεις όμως, μπορείς να βάλεις ότι θέλεις. :D Πρέπει όμως ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να κάνεις νέα πατέντα προστασίας των ηχείων που θα βάλεις διότι σίγουρα σε βλέπω να αγοράζεις ξανά ηχεία σύντομα Crying or Very sad
Προσωπικά δεν τα έσπασα κι έβαλα πολύ καλά Kenwood (KFC-PSR70P) με εξωτερικό δακτύλιο 4mm.
TZAG Wink

Minus the roof, the sky is the limit.

Επιστροφή στην κορυφή
overgr (Σταύρος)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 25 Σεπ 2002, 22:51:16    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλωσήρθες TZAG στο ελληνικό site!
Στο www.peugeot206cc.co.uk είσαι μεγάλος θαμώνας απ'ότι θυμάμαι!
Επιστροφή στην κορυφή
Slash (Ντάνης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4 (8V) XT (2001)

Ένταξη: 25 Ιούλ 2002
Τόπος: Θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 25 Σεπ 2002, 23:00:26    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλωσήρθες TZAG και από μένα :D

I live my life a 1/4 mile at a time...for those 10 seconds or less...I'm free
Επιστροφή στην κορυφή
Nikel 
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 26 Σεπ 2002, 01:18:34    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Βρε καλως τα CC απ'το http://www.peugeot206cc.co.uk/ που σκανε ενα ενα Wink Welcome TZAG.

Παντως να προσθεσω πως εαν και εγω εσπασα τα προστατευτικα παλστικα για να χωρεσω ενα ζευγαρι Peerles διαιρουμενο, ενα χρονο τωρα με βροχες πλημυρες και αρκετα πλυσιματα ακομα παιζουν δυνατα δυνατα Twisted evil

Επιστροφή στην κορυφή
peugeot206cc (akis)
Μέλος
Μέλος

308

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 26 Σεπ 2002, 08:16:43    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ευχαριστώ όλους για τις πληροροφορίες.

Για τα συγκεκριμένα Kenwood έχω ακούσει καλά λόγια αλλά τα θεωρώ ακριβά.
Επιστροφή στην κορυφή
TZAG 
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 26 Σεπ 2002, 14:57:57    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σας ευχαριστώ ΟΛΟΥΣ γιά τα καλά σας λόγια :D
Χαίρομαι πού μπήκα κι εγώ στην μεγάλη ελληνική Peugeot-παρέα.
Έχουμε να πούμε καί να μάθουμε πολλά.
TZAG Wink

Επιστροφή στην κορυφή
peugeot206cc (akis)
Μέλος
Μέλος

308

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 30 Σεπ 2002, 11:33:23    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αγαπητέ TZAG εάν επιτρέπεται από που τα πήρες και πόσο σου στοίχησαν τα Kenwood (KFC-PSR70P);;; Επίσης αυτά έχουν βάθος 4mm ή 40mm ;

Από όσο γνωρίζω χρειάζεται κάποιος χώρος πίσω από το μεγάφωνο που λειτουργεί σαν ηχείο. Εσένα που δεν υπάρχει αυτός ο χώρος βλέπεις κάποια διαφορά στην ένταση του παραγώμενου ήχου ή στην ποιότητα του ;;

Peugeot for ever
Επιστροφή στην κορυφή
TZAG 
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 02 Οκτ 2002, 17:30:18    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αγαπητέ peugeot206cc,
Τα ηχεία τα πήρα από εξουσιοδοτημένο κατάστημα Kenwood στο Παγκράτι, και κόστισαν 245 euros (με την τοποθέτηση). Είναι διαχωριζόμενα καί έχουν βάθος 48mm τα woofers, 23mm τα tweeters. Επειδή ο μέγιστος ελεύθερος χώρος, όπως προανάφερα παλαιότερα, είναι 45mm, χρειάστηκε να βάλω σε κάθε woofer από ένα δακτύλιο 4mm γιά να συμπληρώσουν τη διαφορά. Όσον αφορά την ύπαρξη αντιηχείου, θεωρώ πως είναι απαραίτητη, αλλά με αυτές τις προδιαγραφές που έχει το αυτοκίνητο, δεν υπάρχουν τα περιθώρια γιά πολλές επιλογές, παρά μόνον όταν αρχίσεις τις μετατροπές. Αυτό όμως κοστίζει επιπλέον χρόνο καί χρήμα. Παρόλα αυτά, είμαι αρκέτα ικανοποιημένος με την απόδοσή τους. Τέλος, γνώριζε πως η αλλαγή των πίσω ηχείων ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ διότι ΜΟΝΟΝ 10mm διάσταση χωρά, καί ότι καί να βάλεις, πάλι την ίδια ποιότητα θα έχεις. Εγώ δεν τα άλλαξα, αλλά αν τα άλλαζα θα έβαζα ΔΥΟ δρόμων γιά να έχω κάπως περισσότερο μπάσο (καλύτερη απόδοση στις χαμηλές).
TZAG Wink

Επιστροφή στην κορυφή
Nikel 
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 03 Οκτ 2002, 01:43:53    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

TZAG έγραψε:
Αγαπητέ peugeot206cc,
Τα ηχεία τα πήρα από εξουσιοδοτημένο κατάστημα Kenwood στο Παγκράτι, και κόστισαν 245 euros (με την τοποθέτηση). Είναι διαχωριζόμενα καί έχουν βάθος 48mm τα woofers, 23mm τα tweeters. Επειδή ο μέγιστος ελεύθερος χώρος, όπως προανάφερα παλαιότερα, είναι 45mm, χρειάστηκε να βάλω σε κάθε woofer από ένα δακτύλιο 4mm γιά να συμπληρώσουν τη διαφορά. Όσον αφορά την ύπαρξη αντιηχείου, θεωρώ πως είναι απαραίτητη, αλλά με αυτές τις προδιαγραφές που έχει το αυτοκίνητο, δεν υπάρχουν τα περιθώρια γιά πολλές επιλογές, παρά μόνον όταν αρχίσεις τις μετατροπές. Αυτό όμως κοστίζει επιπλέον χρόνο καί χρήμα. Παρόλα αυτά, είμαι αρκέτα ικανοποιημένος με την απόδοσή τους. Τέλος, γνώριζε πως η αλλαγή των πίσω ηχείων ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ διότι ΜΟΝΟΝ 10mm διάσταση χωρά, καί ότι καί να βάλεις, πάλι την ίδια ποιότητα θα έχεις. Εγώ δεν τα άλλαξα, αλλά αν τα άλλαζα θα έβαζα ΔΥΟ δρόμων γιά να έχω κάπως περισσότερο μπάσο (καλύτερη απόδοση στις χαμηλές).
TZAG Wink

Συμφωνω απολυτα με τον Tzag...Πεταμενα λεφτα για τα πισω ηχεια ειδικα οταν το χρημα που εχεις-θελεις να ξοδεψεις ειναι περιορισμενο.

ΥΓ. Tzag Μην πεις κουβεντα για το signature Wink
Μου αρεσε μοπυ τι να κανω Crying or Very sad Mr. Green Crying or Very sad

Επιστροφή στην κορυφή
overgr (Σταύρος)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 03 Οκτ 2002, 13:24:19    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εγώ πάντως όταν άλλαξα τα πίσω ηχειάκια είδα σημαντική διαφορά. Όχι στην ένταση ή στο μπάσο (10cm τι να σου δώσουν). Η Καθαρότητα του ήχου μέσα στο αυτοκίνητο άλλαξε πολυ - αυτά που έχει το αυτοκίνητο από τη μαμά του είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ.

Βέβαια όπως είπα και πιο πάνω, όταν είναι περιορισμένα τα λεφτά δεν τα ακουμπάς... αλλά η αλλαγή τους ΈΧΕΙ διαφορά!
Επιστροφή στην κορυφή
TZAG 
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 03 Οκτ 2002, 16:07:39    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Nikel,
Ουδείς αναμάρτητος Evil
Mr. Green Mr. Green Mr. Green
TZAG Wink

Επιστροφή στην κορυφή
peugeot206cc (akis)
Μέλος
Μέλος

308

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 03 Οκτ 2002, 16:53:20    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καταρχήν ευχαριστώ όλους για το reply.
Μάλλον θα κόψω τα πλαστικά μέσα στη πόρτα αφού το έκανα στο παρελθόν και δεν είχα πρόβλημα.
Με μπερδέψατε λίγο. Δεν είναι καλύτερα να τοποθετήσω δύο διαιρούμενα φτηνά μπροστά (π.χ. κάτι Magnat που βρήκα,35000drx.,92db/W/m,και πάνω από 100W) και να βάλω και πίσω (π.χ. Kenwood ~15000δρχ.) ;

Έτσι μου στοιχίζει ποιο φτηνά; Τι να προτιμήσω τελικά;

Peugeot for ever
Επιστροφή στην κορυφή
TZAG 
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 03 Οκτ 2002, 20:08:04    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

peugeot206cc έγραψε:
Καταρχήν ευχαριστώ όλους για το reply.
Μάλλον θα κόψω τα πλαστικά μέσα στη πόρτα αφού το έκανα στο παρελθόν και δεν είχα πρόβλημα.
Με μπερδέψατε λίγο. Δεν είναι καλύτερα να τοποθετήσω δύο διαιρούμενα φτηνά μπροστά (π.χ. κάτι Magnat που βρήκα,35000drx.,92db/W/m,και πάνω από 100W) και να βάλω και πίσω (π.χ. Kenwood ~15000δρχ.) ;

Έτσι μου στοιχίζει ποιο φτηνά; Τι να προτιμήσω τελικά;

peugeot206cc να προτιμήσεις διαιρούμενα Exclamation Exclamation
Καί να φτιάξεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ πλαίσιο προστασίας των ηχείων σου από τα νερά Exclamation Exclamation Exclamation
Επίσης σου προτείνω, αν θες, στην ίδια τιμή να σου δώσω τα δικά μου 16.5mm AUDAX HT170Z0 4Ω woofers τα οποία δεν τα έβαλα γιατί δεν ήθελα να κόψω τα εσωτερικά πλαστικά Crying or Very sad συν τα tweeters MACROM 57.11 8Ω. Μόνο πού πρέπει να βάλεις φίλτρο (crossover) γιά τον σωστό διαχωρισμό των συχνοτήτων.
TZAG :D

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3, 4, 5  Επόμενη
Σελίδα 1 από 5

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης