Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
ArxariosMe206 (Γιώργος) Νέος χρήστης

Audi A3 1.6 (2004)
Ένταξη: 02 Οκτ 2007 Δημοσιεύσεις: 69 Τόπος: Θεσσαλονίκη
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 11 Μάρ 2008, 14:48:12 Θέμα δημοσίευσης: Τράμπα 206: είναι καλές οι τιμές που μου προτείνουν? |
|
|
Χαιρετώ τους φίλους οδηγούς peugeot!
Σκέφτηκα να ανοίξω αυτό το θέμα στις "γενικές συζητήσεις περί αυτοκινήτων" και όχι στις "πωλήσεις" ή τις "αγορές" γιατί δεν ουσιαστικά δεν πουλάω ή ζητάω κάτι, απλά ήθελα να ζητήσω την γνώμη των έμπειρων μελλών για τις τιμές που μου είπαν από δύο μαγαζιά με μεταχειρισμένα, ώστε να ξέρω αν θέλουν να μου πιάσουν τον κ**ο ή όχι. Αν κάποιος μοντ θέλει να το μετακινήσει σε άλλη ενότητα τότε ελεύθερα.
Λοιπόν, για να περάσω στην ερώτησή μου, έχω ένα 206 (3θυρο) 1.4 16v έκδοση dynamic (όπως γράφω και κάτω απ το αβατάρ μου) του 2006 μοντέλο, με 21.000χλμ και κανένα πρόβλημα πέρα από 1-2 ελάχιστες γρατσουνιές.
Αν και είμαι ικανοποιημένος με το αμάξι μου, πρόσφατα με έπιασε η παλιμπαιδιστική αλλά ακαταμάχητη επιθυμία να αποκτήσω ένα κάμπριο, και το μόνο κάμπριο που να μπορώ να αποκτήσω και ταυτόχρονα να μου αρέσει είναι το 206cc. Οπότε κάνοντας μια μικρή έρευνα για μεταχειρισμένα βρήκα κάποιες περιπτώσεις και πήγα σε 2 μαγαζιά με μεταχειρισμένα.
Ένα 206cc του 2004 που βρήκα, 1.6, με 45.000χλμ και φουλ έξτρα έκανε €13.000. Ταυτόχρονα, για την περίπτωση ανταλλαγής ο τύπος μου είπε ότι το δικό μου κοστολογείται γύρω στις €8.000, αλλά αυτός μπορεί να το πάρει γύρω στις €7.000 (ο άλλος έμπορος μου είπε €7.500).
Οπότε ρωτάω κι εγώ τους πιο ψαγμένους ανάμεσά σας: σας φαίνονται καλές αυτές οι τιμές ή τις θεωρείται κ**οπιάσιμο?
Προσωπικά, αν και δεν έχω καμία ιδιαίτερη πείρα στον τομέα, κι εγώ ήξερα και νωρίτερα ότι το δικό μου αμάξι ως μεταχειρισμένο κοστολογείται γύρω στις €8.000 (και από το site του auto τρίτη αλλά και από έναν φίλο που είχα ρωτήσει παλιότερα) οπότε το βρίσκω νορμάλ να μου το ρίχνει στις €7.500 ο έμπορος, αλλά στις €7.000 μου φαίνεται υπερβολικά λίγο και δεν θα το έδινα τόσο χωρίς παζάρια.
Όσο για την τιμή του μεταχειρισμένου 206cc, μου μοιάζει λογική και μέσα στα νορμάλ επίπεδα της αγοράς.
Όσο για το αν είναι καλή ιδέα ή όχι να κάνω τράμπα ένα καινούργιο αμάξι με ένα παλιότερο που απλώς είναι κάμπριο, κι εμένα μου φαίνεται γελοία, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να ακολουθούμε τα απωθημένα μας.
Σας ευχαριστώ από τώρα για τις απαντήσεις σας!
2000-2006 : Peugeot 106 1.0
2006-2008 : Peugeot 206 1.4 16v
2008- : Audi A3 1.6 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
vec (Θοδωρής) Μόλις έγραψα

Peugeot 206 1.4 (16V) Dyn (2006)
Ένταξη: 04 Μάρ 2008 Δημοσιεύσεις: 20 Τόπος: Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 18 Μάρ 2008, 12:57:24 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Γεια χαρά,
για την τιμή που σου δίνουν το cc δεν μπορώ να σε βοηθήσω, αλλά θεωρώ ότι για το δικό σου (16v dynamic του 2006) μπορείς αν το πουλήσεις ιδιωτικά να πιάσεις 9000 ευρώ. Τα 7500 του μαντρά είναι σίγουρα πολύ λίγα! Μόλις πρόσφατα πήρα το δικό μου και το έψαξα αρκετά. Τα 16v τα δίναν γύρω στα 8000 τα μοντέλα 04 και 05 ενώ για του 06 όλοι ζητάγαν 9000 ή και περισότερα. Και μπορώ να σου πώ ότι τα περισσότερα από αυτά που είδα δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Όταν ο άλλος δίνει τόσα λεφτα για μεταχειρισμένο, θέλει κάτι πραγματικά ατρακάριστο και άβαφο.
Επίσης να σου προτείνω τις γρατζουνιές να μην τις φτιάξεις, αλλά να προτείνεις "έκπτωση" στον αγοραστή ώστε να τις φτιάξει αυτός αν θέλει. Όταν ο άλλος βλέπει ένα βαμμένο φτερό, δεν ξέρει τι μπορεί να κρύβει και είπαμε.... 9 χιλιάρικα είναι αυτά!
Μπες το site της χρυσής ευκαιρίας και θα δεις τι παίζει με τις τιμές.....
Καλή τύχη |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
ArxariosMe206 (Γιώργος) Νέος χρήστης

Audi A3 1.6 (2004)
Ένταξη: 02 Οκτ 2007 Δημοσιεύσεις: 69 Τόπος: Θεσσαλονίκη
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 26 Μάρ 2008, 15:04:15 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Σ' ευχαριστώ για τις συμβουλές, φίλε.
Μετά από μια μικρή έρευνα και λίγη παραπάνω σκέψη είδα ότι δεν συμφέρει και πολύ η όλη ιδέα. Θα ήταν προτιμότερο να περιμένω να αγοράσω κάτι πιο σπορ στο μακρινό μέλλον και προς το παρόν να ασχοληθώ με το να βελτιώσω το υπάρχον αμάξι μου
2000-2006 : Peugeot 106 1.0
2006-2008 : Peugeot 206 1.4 16v
2008- : Audi A3 1.6 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|
|
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|