Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
Lord Cypher Μέλος

206 QS
Ένταξη: 15 Ιαν 2003 Δημοσιεύσεις: 187 Τόπος: Το Στέκι του Πετράν
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 24 Φεβ 2003, 23:08:26 Θέμα δημοσίευσης: Καθρέφτη , καθρεφτάκι μου.... |
|
|
Λοιπόν παίδες, ένα θέμα που πιστεύω και άλλοι το έχουν ζήσει, ίσως με μικρότερες επιπλοκές....
Το πρωί που πήγαινα στην δουλίτσα μου ωραία και καλά (όσο γίνεται Δευτέρα πρωί... ) και σταμάτησα για το γνωστό καφεδάκι, κάποιος θεώρησε σωστό να μου ξηλώσει τον καθρέφτη του συνοδηγού και να γίνει Λούης. Τρώω λοιπόν το πρώτο σοκ βλέποντας τον καθρέφτη κρέμεται μόνο από το καλώδιό του...
Απόφασίζω να μην το βάλω σε συνεργείο ,αλλά να το φτιάξω μόνος μου, κάτι που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα ήταν εύκολο. Πάω λοιπόν και αγοράζω τον καθρέφτη από προαναφερθέν μαγαζί (και θα το πώ , μόνο και μόνο για να γλυτώσουν άλλοι ), τον Πουλάκη που πουλάει τα ΤΟΤΑL στην Λ. Αθηνων στο Χαϊδάρι, πιο φθηνά. Στην προσπάθειά μου να τον τοποθετήσω, μετά από ξήλωμα του εσωτερικού πλαστικού παρατηρώ ότι οι βίδες στήριξης είναι αστέρες*!!! Εξάκτινες δηλαδή (σκεφτείτε τις σταυρωτές και βάλτε και άλλη μια γραμμή). Μιλάω με ένα φίλο και μου λέει πως έχει αντίστοιχο κατσαβίδι και όντως αντικαθιστούμε τον καθρέφτη. Όμως (και τελικά εδώ δημιουργείται το δίλημμα) το κρύσταλλο δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το αυθεντικό. Δηλαδή, ενώ ο κανονικός είναι κυρτός για να δείχνει περισσότερο χώρο ,αυτός ήταν ενάς τελείος απλός ίσιος καθρέφτης (σαν αυτούς των σπιτιών ) Πραγματικά δεν μπορώ να οδηγήσω έτσι. Δεν φαίνεται τίποτα. Και τώρα πρέπει ή α) να μπω στην περιπέτεια ράβε- ξήλωνε και να αντικαταστήσω το κρύσταλλο (δεν έχει σπάσει αυτό που έιχα) και αν γινεται βέβαια ή β) να ξαναπληρώσω για αυθεντικό αυτή την φορά...
Όποτε, αυθεντικά με γνώση του χεριού που θα μας τρίβει πίσω, ή συμβιβασμός με κάτι που μας κάνει να μην αισθανόμαστε σωστά στην οδήγηση
Υ.Γ. *Μην προσπαθήσετε να βγάλετε τις βίδες αυτές με κανονικό ή σταυροκατσάβιδο. Δεν είναι γερές και θα φάτε τις βόλτες ή την υποδοχή με αποτέλεσμα να μείνουν μέσα, και μετά.......
Remember... No Obstacles... Only Challenges... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Δημήτριος (Δημήτρης) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 XS 1.6 16v (2001)
Ένταξη: 24 Ιαν 2003 Δημοσιεύσεις: 751 Τόπος: Θεσσαλονίκη
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 25 Φεβ 2003, 00:46:51 Θέμα δημοσίευσης: Re: [b]Καθρέφτη , καθρεφτάκι μου....[/b] |
|
|
Μπορείς να βρεις και γνήσιο καθρέπτη σε χαμηλή τιμη, εκτός αντιπροσωπείας. Έτσι έκανα εγώ στο δικό μου (XS). Πάντως δεν κατάλαβα τι εννοείς με το "κυρτό κρύσταλλο". Εγώ δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο σε κανέναν απο τους δύο καθρέπτες μου. Είναι δηλαδή σαν αυτούς των σπιτιών, όπως είπες. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
DimiP Άντε γεια !!!

Peugeot 206xt,Μazda 3MPS,Peugeot 207GT
Ένταξη: 16 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 5259 Τόπος: Πειραιάς
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 25 Φεβ 2003, 00:57:26 Θέμα δημοσίευσης: Re: [b]Καθρέφτη , καθρεφτάκι μου....[/b] |
|
|
Lord Cypher έγραψε: | Λοιπόν παίδες, ένα θέμα που πιστεύω και άλλοι το έχουν ζήσει, ίσως με μικρότερες επιπλοκές....
Το πρωί που πήγαινα στην δουλίτσα μου ωραία και καλά (όσο γίνεται Δευτέρα πρωί... ) και σταμάτησα για το γνωστό καφεδάκι, κάποιος θεώρησε σωστό να μου ξηλώσει τον καθρέφτη του συνοδηγού και να γίνει Λούης. Τρώω λοιπόν το πρώτο σοκ βλέποντας τον καθρέφτη κρέμεται μόνο από το καλώδιό του...
Απόφασίζω να μην το βάλω σε συνεργείο ,αλλά να το φτιάξω μόνος μου, κάτι που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα ήταν εύκολο. Πάω λοιπόν και αγοράζω τον καθρέφτη από προαναφερθέν μαγαζί (και θα το πώ , μόνο και μόνο για να γλυτώσουν άλλοι ), τον Πουλάκη που πουλάει τα ΤΟΤΑL στην Λ. Αθηνων στο Χαϊδάρι, πιο φθηνά. Στην προσπάθειά μου να τον τοποθετήσω, μετά από ξήλωμα του εσωτερικού πλαστικού παρατηρώ ότι οι βίδες στήριξης είναι αστέρες*!!! Εξάκτινες δηλαδή (σκεφτείτε τις σταυρωτές και βάλτε και άλλη μια γραμμή). Μιλάω με ένα φίλο και μου λέει πως έχει αντίστοιχο κατσαβίδι και όντως αντικαθιστούμε τον καθρέφτη. Όμως (και τελικά εδώ δημιουργείται το δίλημμα) το κρύσταλλο δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το αυθεντικό. Δηλαδή, ενώ ο κανονικός είναι κυρτός για να δείχνει περισσότερο χώρο ,αυτός ήταν ενάς τελείος απλός ίσιος καθρέφτης (σαν αυτούς των σπιτιών ) Πραγματικά δεν μπορώ να οδηγήσω έτσι. Δεν φαίνεται τίποτα. Και τώρα πρέπει ή α) να μπω στην περιπέτεια ράβε- ξήλωνε και να αντικαταστήσω το κρύσταλλο (δεν έχει σπάσει αυτό που έιχα) και αν γινεται βέβαια ή β) να ξαναπληρώσω για αυθεντικό αυτή την φορά...
Όποτε, αυθεντικά με γνώση του χεριού που θα μας τρίβει πίσω, ή συμβιβασμός με κάτι που μας κάνει να μην αισθανόμαστε σωστά στην οδήγηση
Υ.Γ. *Μην προσπαθήσετε να βγάλετε τις βίδες αυτές με κανονικό ή σταυροκατσάβιδο. Δεν είναι γερές και θα φάτε τις βόλτες ή την υποδοχή με αποτέλεσμα να μείνουν μέσα, και μετά....... |
Λορδε απο οσο ξερω ο καθρεφτης (το τζαμι δηλαδη και μονο) βγαινει και αντικαθισταται, χωρις να χρειαστει να αλλαξεις ολο τον καθρεφτη μια που τον αγορασες. Δεν ξερω πως! αλλα μου εχουν πει (γιατι και το δικο μου μαμα τζαμι εχει ενα μικρο ραγισμα) πως αλλαζει. ρωτησε σε καποιο συνεργειο και αφου σου πουν , αλλαξε το με το μαμα που εχεις ακομα.
Παντως γενικα θελει ψαξιμο ατελειωτο για να αγορασει κανεις "ιμιτασιον" εξαρτηματα , μια και τις περισσοτερες φορες απο καπου πρεπει να βγει η μειωση του κοστους.!!!
ψαξτο λιγο πριν πας να αγορασεις αλλο καθρεφτη!
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Ntinos Τρελλαμένο μέλος

Saxo Vts-206 QUIKSILVER
Ένταξη: 14 Φεβ 2003 Δημοσιεύσεις: 417
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 25 Φεβ 2003, 04:25:32 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
παιδια ο καθρεπτης ειναι κουμπωτος με το κρυσταλλο.το αλλαξα στο 206.το κοστος του αυθενικου ειναι 25 ευρω (206 quicksilver ηλεκτρικος θερμαινομενος).ΤΩΡΑ για του συνοδηγου τον καθρεπτη δεν ειχε κυρτο κρυσταλλο σιγουρα.μονο του οδηγου εχει.αν θες να σου πω και το μαγαζι που τον πηρα γιανα τον παρεις και σε ιδια τιμη γιατι δεν πηγα σε αντιπροσωπεια αλλα σε μαγαζι με ανταλλακτικα.το παλιο τζαμακι το βγαζεις με λιγη κοντρα απο ενα ψιλο κατσαβιδι αλλα με πολλη προσοχη.το καινουργιο κουμπωνει.εγω μετα το κουμπωμα εβαλα για 2 μερες σελοτειπ γυρω χωρις νακουμπαει το κρυσταλλο αλλα για ασφαλεια αν δεν ειχε κουμπωσει σωστα να μην πεσει στον δρομο.
το εργαλειο λεγεται τορκ και ολες σχεδον οι βιδες στα peugeot και ειδικα στο σαλονι ειναι τετοιες οποτε χρειαζεται σε ολους.
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Lord Cypher Μέλος

206 QS
Ένταξη: 15 Ιαν 2003 Δημοσιεύσεις: 187 Τόπος: Το Στέκι του Πετράν
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 25 Φεβ 2003, 20:12:34 Θέμα δημοσίευσης: Re: [b]Καθρέφτη , καθρεφτάκι μου....[/b] |
|
|
Δημήτριος έγραψε: | Μπορείς να βρεις και γνήσιο καθρέπτη σε χαμηλή τιμη, εκτός αντιπροσωπείας. Έτσι έκανα εγώ στο δικό μου (XS). Πάντως δεν κατάλαβα τι εννοείς με το "κυρτό κρύσταλλο". Εγώ δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο σε κανέναν απο τους δύο καθρέπτες μου. Είναι δηλαδή σαν αυτούς των σπιτιών, όπως είπες. |
Για να σου δώσω να καταλάβεις την διαφορά, πολύ απλά με τον "μαμά" καθρέφτη έβλεπα όλη την δεξιά λωρίδα, ενώ με αυτόν βλέπω με το ζόρι τον πίσω μου... Άσε που είναι αδύνατον να δείς τον δρόμο (άσφαλτο) και τα αυτοκίνητα ολόκληρα Αύριο θα πάρω ένα τηλέφωνο στο μαγαζί μήπως και γίνει κάτι. Παρ'όλα αυτά έβγαλα, μετά από πολύ βρίσιμο , το κρύσταλο του παλιού καθρέφτη και θα προσπαθήσω να το βάλω στο άλλο. Αν κάποιος έχει κάνει αντίστοιχη επέμβαση, παρακαλώ στείλτε πμ για να ρωτώσω κάτι πράγματα... 
Remember... No Obstacles... Only Challenges... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|
|
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|